*Frysa*

Ohhh. Vad jag frös förut då jag åkte till Torp för att handla smågrejer på HM. Svinigt väder för att vara Valborg, blåser och regnar =( Och ca 8 plus........

Handlade Studio Line´s "Hot Curl" (för locktången), en palett med tio ögonskuggor, och Niveas "Summer Beauty". Det var slut på Dove´s Summer Glow...så det fick bli Nivea istället.  Jag stod ett tag och var lysten på ett till glans från Maybelline´s "Shiny Licious"...det med "cherry"...men jag lät bli :P
Är fortfarande grymt frusen. Hade bara tunna svarta byxor på mig och en tunn jacka. Någon mer än jag som egentligen vill ta på mig vinterjacka igen?

Det kryllade som vanligt av folk på Torp, helgerna är hemska därute. Folk trängs, sliter i saker, barnvagnar härs och tvärs, barn som skriker och gråter. Rena dårhuset. Jag tycker det är skönt så fort man kommit ut därifrån.
Nu under eftermiddagen ska jag inte göra mkt, ska fixa mat senare. Sedan börja göra mig ordning för kvällen. Runt sju-tiden ska vi iväg.

Kommer troligen vinna klockan på tradera också ;) Och nu i maj kommer resten av mina beställda kläder från HM. Hoppas verkligen HM på Torp utökar sitt utbud nu, när HM i stan stänger =/ Vill verkligen inte mista Divided-avdelningen....


Kräsen...

Kollar på nya gardiner till sovrummet. Vill inte ha helt vitt, och inga dova, murriga färger. Men gärna något skirt, tunnt...ja..vårigt.
Har sett några som jag tror skulle passa hos Jotex. Men jag vet inte..tusen andra utgifter denna månad, känns det som.  Sedan är jag oerhört kräsen när det gäller gardiner...det gäller iofs allt. Smink, hår, kläder....jag letar med lykta efter "perfektionism" ..jag hatar att handla saker som jag inte är helt nöjd med.

Håller egentligen på att dammsuga och skura golv..men både stora rummet och köket är skurat nu. Och just till köket behöver jag...men jag får vänta ett par minuter. Ganska skitiga golv hade man :( Kan också bero på att man struntat i att torka på en väldigt lång tid.

Är irriterad, rastlös. Men mest av allt; fundersam. Hur blir det nu? Är döförskräckt för att stämplingen ska krångla. Måtte jag få tag på Ams-gubben på tisdag. Har förresten också tänkt och förhöra mig om jobb hos kommunen. Emma har ju lite ställen hon arbetar nu, tack vare dem så.
Tänker iaf ringa dem och kolla läget. Det visar ju på intresse iaf.
Och jag vill ha mycket jobb.


Såg mitt konto förut....usch..ingen rolig syn. Lär nog inte bli roligare i slutet av maj heller. Ska fylla i deklerationen nu i veckan, kanske, kanske får man tillbaka lite på skatten. Vore ju heller inte fel.

Nu borde jag fortsätta med städandet, vill dock inte. Är urtrött på det. Men har en del kvar, och massa ovikt tvätt. Men den får Thomas hjälpa mig med ;)

Urk!

Är jag den enda som verkligen hatar öl? Tycker det smakar äckligt och efteråt luktar man gammal fylle-gubbe. Speciellt folk med sina förbaskade folköl tål jag inte. "Gött med en folköl" säger dem och  så hörs det där vidriga pysandet.
Nu ska jag vara riktigt fördomsfull; för mig innebär folköl flera saker. Jag tänker på...
* Fjortisar som däckar i buskar
* Gamla gubbar nere vid Kampenhof eller Museiparken
* Sliskiga raggare med sån där hemsk jeansväst.
Detta är folköl/eller övrig öl för mig.
För att inte tala om hur det stinker om man råkar spilla på kläderna :S

Nä, tacka vet jag Bacardi Breezer, hederliga cidrar (Xcider), drinkar, bålar och möjligen grogg.
Och ni ska veta att Bacardi Breezer Watermelon är farligt god .....=)

Fick varken tag på Amsgubben eller Peter förut. Väldigt dumt..skulle verkligen behövt prata med dem.
Känns konstigt och oerhört skönt nu att det återstår bara fyra dagars jobb på det där stället.

Köpte en locktång förut. En OBH-Nordica, samma märke som på min andra tång (den för platt och krus). Jävlar vilket krut det var i den här tången. Man kunde ställa in temperaturen också, max temp var 180, men jag läste att 140 var lagom för normalt hår. Vilket jag ju har.
Shit, vilken hetta! Gällde verkligen att akta öron och hårbotten, och vilket resultat. Det var minst sagt power i den tången. Inte heller behövde man hålla i den så man nästan fick kramp...
Testade den lite grann och är supernöjd! =)

Måste nog plocka ur diskmaskinen nu, städa undan på diskbänken och ta hand om tvätt. Roliga ting.....ehm..
Den här dagen har varit helt bortkastad. Inget har man åstadkommit =( Känner mig så deppig då jag tänker på det där.....
Men vad ska man göra...hur mkt val har man? man får försöka igen...


Och det går absolut nada på tvn ikväll. Som vanligt. Är det bara jag eller fler som tycker tv-utbudet bara blir sämre och sämre? Gamla sketna filmer från åttiotalet. Usch!


Dessa telefoner....

Åhh. Vad tröttsamt. Har suttit i telefonen halva dagen. Först var det facket, sedan var det Emma, sedan var det Vägverket, och efter det var det Carlia. Har fortfarande två personer kvar, fick inte tag på Ams-gubben och inte heller Carlia-chefen.
Och så de där telefonsvararna som Ams kör med "Personen återkommer  klockan 14.50" Och när man ringer vid den tiden är det ingen där. Har ringt tre ggr och låtit sjuhundra signaler gå fram...ungefär! Inget svar. *suck*

Jag ska iväg sedan till Torp, införskaffa en locktång. Blev så förtjust förra helgen då jag lånade Emmas. Ska bara hitta någon billig, har varken råd eller ser någon mening i att lägga ut mkt pengar på en sån.

Är lite mer bekymrad idag. Hoppas verkligen att stämplingen löser sig, eller rättare sagt, att jag _får_ det. Usch, ovisshet är ibland det allra värsta. Men samtidigt orkar jag inte oroa mig....har haft så mycket i huvudet det sista. Och jag tycker faktiskt att jag suttit i betydligt värre situationer än såhär!

Nu måste jag ringa Carlia-Peter. Wish me luck!

Såhär är det...

Jag ska sluta på mitt nuvarande arbete för att de tydligen inte kan erbjuda någon tjänst nu efter provanställningen. Jag är riktigt glad över detta, då jag vantrivts något oerhört. Mått dåligt i tre månader över att man tvingats vara på ett ställe där man blir hunsad, inte respekterad och folk verkar driva med en.

Folk som känner mig vet, att i vanliga fall skulle jag kanske blivit orolig nu. Riktigt orolig, för detta med pengar osv. Men, jag har haft så mycket runt mig det senaste. Att slippa det här stället är en lättnad, en sten har fallit från bröstet. Och nej..jag vet inte så mycket hur framtiden ser, och jag orkar inte heller bry mig. Eller lägga ner massa tid just nu på det iaf.

Jag vet att i sommar blir det Carlia och kanske Mcdonalds beroende på vad de tycker. Kommer jag in på kursen kommer jag att tacka ja och plugga till hösten.
Folk är så otroligt korkade, sorry,.,.,men vad tänker somliga med? Någon sa om det jag ska göra i sommar "Ja..det lät inte mycket bättre"
Nähä, gör det inte? Är det bättre att sitta hemma som någon looser och inte ha några pengar alls då? Eller sitta hemma och bli folkskygg? (Jag vet hur arbetslöshet kan påverka en,,,,efter ett halvår i hemmet var jag jätteblyg och ville knappt prata med folk)
Listen up, folks; man måste jobba, man behöver jobba. Pengar går åt och behövs, man behöver se människor och aktivera sig.
Varför väljer någon att sitta hemma och bara glo? När jag var arbetlös i ett halvår mådde jag pest, jag undvek att gå utanför dörren, jag undvek medvetet  vänner, jag ville närmast springa om jag såg någon bekant på stan.
Nu, efter att man har praktiserat och arbetat mår jag mycket bättre, jag tror att varje människa mår bra av att göra något. Plugga eller jobba är nog skitsamma, men GÖR något för Guds skull. 

Jag för min del, mår ypperligt bra nu. Jag vet att om en vecka slipper jag må dåligt varje dag på jobbet, jag slipper vara gråtfärdig i tid och otid. Jag slipper framför allt gå o vara förbannad på arbetstid.
Det ska bli så himla skönt.

Och nu verkar våren verkligen komma, det är varmare, soligare och ljusare.
I just love it!

Pirrigt

Har fyllt i ansökan nu, ska bara snoka rätt på kuvert och så mitt betyg. Det känns väldigt konstigt...osäkert på nåt vis. Som att gå på tunn is, ramlar man igenom eller klarar man sig?
Hur som helst,,,jag chansar. Det kan bara gå på två håll, antingen åt helvete eller bra.


Dagen var riktigt smärtfri faktiskt, sure..några korkade kommentarer men det är ju vardagsmat därnere så. Var klar redan kl kvart över fyra!! =) Sedan dess har jag faktiskt inte gjort så mycket. Kollat på tv, ätit mat och bara slappat. Tänkte harva ett varv i teorin innan sängdags nu. Ska upp tidigt imorrn för att nästan slå rot på trafikskolan.


Åaah, jag gäspar så att en lastbil hade kunnat fått plats i munnen just nu. Är oändligt trött. Men måste hålla ut en stund till.
Måste borsta tänderna ûbernoga sedan, så fort någon skit verkar hamnat ner/under tandköttet så värker det. Har köpt en sån där liten borste som kommer inunder lättare. Förbannade tänder...!
Skönt iaf att man inte behövde operera.......(fast man kanske inte ska ropa hej än....)


Fick förresten reda på att HM, nere i stan ska läggas ned. Buhuhuhu! HM finns även på Torp, men dem har mer "vuxenavdelningen" De har inte divided-plaggen osv. Jävla skit. Det innebär att man antingen ska få åka till GBG eller möjligen Överby för att kunna handla just dem HM-plaggen. >_<

Hittat snygga klockor på tradera. Behöver en ny, och en för under hundra kronor vore ju inte helt fel. Bästa jag vet så är det att få roffa åt sig något för en otroligt liten summa. Gärna något lyxigt och glassigt. ;)

Näe, om man skulle göra lite nytta nu då...

Och just det ja
"Är du aggressiiiiiv idag"
Nääe, men jag kan säkert bli det, jävla as!  Man måste ha allvarligt fel i huvudet om man går och håller på sådär.

31 maj; I will celebrite, yes....!!!

Bitch

Hade en tung morgon, somnande skitsent för att jag slet med teorin. Vaknade och fick gå upp vid kvart över åtta. Var mer död än levande. På nåt sätt kom jag iaf iväg till trafiksskolan och satt där en stund, gäspade ideligen och ögonlocken höll på att falla ihop.
Sedan fick jag betala den idiotiska summan till tandläkaren och sedan fick jag börja jobba.

Var klar vid femtiden, hann med apoteket innan bussen gick. Mcdonalds ringde mig idag. Det var ett okänt nummer som ringt och jag ringde upp. Det visade sig att de hade hittat min ansökan, som jag lämnade in för över ett år sedan. Hur som helst undrade de ifall jag ville komma på intervju. Jag sa att jag skulle återkomma, den här veckan är ju rena cirkusen. Ingen chans att jag hinner klämma in dem. Ska ringa dem imorrn igen.
Jag blev faktiskt full i skratt då dem menade att de ville ha mig på intervju. Är det ödets ironi eller? Ett jobb avslutas och ett kanske påbörjas...
Och det allra lustigaste; jag tänkte i veckan "Jaha, och hur stora är oddsen för att någon ringer mig angående jobb nu då"......
Som sagt,  tiden får ha sin gång.
Vi får se vad det blir...


Fick inte mitt papper idag heller. Så förvånad jag blir då. Ingen ordning på nånting, allt är kaos, konstigt, och jävligt jobbigt. Jag går och biter ihop, tänker ständigt att "bara en månad kvar" .
Och så är dem så nöjda med mig, det är så bra så. Är det? Är jag? Jag tycker att jag är en bitch därnere jag, dåligt humör, kort i tonen och sammanbiten. Men beror ju inte bara på mig, så att säga. Inget gör mig nämligen så pissur som orättvisa och bristande respekt.


Ska ta några krafttag till med skiten nu, sedan ska jag sova. Är så färdig på nåt sätt.
Förresten blir det ingen väska från Tradera. Och tack för det!


Ångest, ångest...

ARRRGHH! Tusen saker ska man hinna med och idag blev man femhundra kronor fattigare. På en fucking tandläkare som dessutom bara tog hand om mig i 25 minuter!
Jag vaknade halv sex imorse, med en mun som kändes totalt bedövad. Det molvärkte och ömmade. Ringde tandläkaren efter sju. Var där vid tio-tiden.

Det visade sig vara inflammation i tandköttet, runt visdomstanden. Mysigt! Och det gjorde enormt ont att bli spolad, med vatten och något bakteriellt. Tänk en stor spruta..så hajar ni. Sedan stoppade de ned en liten äcklig tuss med "medicin" på nere i tandköttet. Kändes ungefär som om jag hade en prilla i munnen, fast på fel ställe ;P
Nu är den dock borta,,den lossade efter några timmar bara. Har även fått värktabletter, starka saker, 600 mg Ibumentin.

Annars har jag bara slöat idag. pluggat teori, både på trafikskolan och hemma. Sååå tråkigt. *gäspar*
Har knappt ätit nåt idag eftersom jag varit tvungen att ta hänsyn till tänderna och tandköttet....lite jobbigt. Är nämligen hungrig nu.

Har lagt bud på Dior-bag på tradera. Skitbillig så den är troligen värsta fejket..men skitsamma. Den var udda och jag behöver någon lite större "bag"  Och jag räknade ut att, men frakt inräknat, så kostar det kanske max 140 kr. Lugnt ju....


Näe. Jag måste äta nu. Är hungrig som en varg. Sedan måste jag återigen läsa, läsa, läsa.
Arrrgh!

Jaha, slut då....

Ja. på denna helg.
Nu ska man lida i fem dagar. En månad. Please, giv mig styrka. Och nu tycker jag inte att dem kan säga att jag måste "jobba igen timmar" För varför ska jag göra det nu, till vilken nytta? När jag ändå ska sluta? Helt meningslöst. Sanslöst dumt.




* Värsta du vet just nu? :
- Den här jävla teorin. Jag HATAR den.

* Bästa just nu:
- Att våren nalkas. Åhh, ljuvligt.

* Ditt humör just nu:
- En konstig blandning utav uppgivenhet och pure happeness..jag slipper rövarkulan!

* Vad blir nästa köp:
- Oj. Svårt..har inget så denna månad som jag varken behöver eller vill ha....

* Hår-status:
- Katastrof! Platt, trist,..lever sitt eget liv. Blev kär i en locktång i helgen

* Bästa klädesköpet denna månaden:
- Måste vara jeansen från Vero Moda och underkläder från HM. och inte att glömma; min gula kofta!

* Närmaste framtiden blir...
- Oviss, till stor del. Men är alldeles för glad för att orka bry mig

* Bottennappet denna månaden:
- Self-tan spray från Lancome. Usch!

* Hur ser pryl-önskelistan ut:
- Shit...såhär..ungefär
* Locktång
* Mer byxor
* Tub-glanset från IsaDora
* Diors Shimmering Glow
* Mousse-ögonskugga alt. matta skuggor...
* Sockar (tråkiga jävla måsten)
* Ett frisör besök som inkluderar både klippning och färgning...

* Vad kommer du sakna nu efter 31 maj;
- Inte ett jävla dugg. Ska fira med en god Bacardi Breezer och förhoppningsvis slappa på balkongen...

* Skönast denna helgen;
- Min älskling (som vanligt), och årets första glass på bryggan...i solgasset ..mmm

* Sommarens höjdpunkter;
- Fjorden kan vara kul, om vädret är skönt. Annars så är det ljuvligt att bara gå i tunna kläder, slappa och njuta.


* Snyggaste Hollywood-människorna enligt dig...
- Cameron Diaz (man blir såå glad av hennes uppsyn...)
Julia Roberts, Reese Witherspoon, och Lindsay Lohan.
Star-quality womens....

* Sjukaste programmet du sist såg:
- Måste varit ikväll "Jag ammar min sjuåring" Totally sick...äckligt rentav.

* Vad ska du göra nu:
- lägga mig under täcket, sova bort ett par timmar av omvärldens jobbigheter.


Gonatt, people.

Känns underbart!!

Ja, en månad kvar på skitstället, snart löning, en skön helg, Carlia i sommar, och idag var det riktigt sommarväder. Det känns super! Enda smolket i bägaren är det där förbannade jävla provet. Men som sagt; jag ska klara det. Jag SKA få godkänt till slut. Om jag så ska dö på kuppen så ska jag fixa det där jävla kortet!
Jag är så himla sur på de där patetiska frågorna, och helt konstigt formulerade är dem också!

Idag var det en seg dag. Var färdig vid fem. besökte Apoteket, Systemet, Kicks, drog ett kontoutdrag och åkte sen upp till Emma för att låna hennes locktång. Provade den här hemma, wow,,,,vad fint det blev. Lite ovant att använda sån tång, däremot. Krävs lite mer precesion...
Fick förresten ett smart doftprov från Kicks, på parfymen "Be delicious" av Donna Karan. ;)
Handlade cider på Systemet, fixade magtabletter på apoteket och hittade jättefint halsband på Kicks!

Sitter just nu här hemma, trött och helt slö. En tvättmaskin blev precis färdig. Tvättar upp mina nya jeans..eller ja..jag töjer dem lite. Om ni vill töja jeans, tvätta dem med sköljmedel. Sedan sitter dem som gjutna för er kropp.
Ska tvätta arbetskläder och underkläder också. Måste städa upp lite här hemma.

Sedan måste jag...*suck*...plugga teorin. För femhundra miljonte gången eller så. FAAAAN, vad trött jag är på den skiten. När  och om jag blir färdig med körkortet, så ska det bli mig ett sant nöje att elda upp den där äckliga boken eller riva den i tusen bitar.
Jag ska elda eller riva samtidigt som jag skrattar ett onskefullt o vansinnigt skratt.
*mohahahahahaha*
;P

jaja...nu måste jag återvända till trista verkligheten. Har förresten tagit hand om fötter och händer. Fotbad och sedan skrubbade jag dem med ocean salt, sedan torkade dem och målade tånageln i stark, rolig färg. Smorde in mina nagelband med hudkräm, klippte naglarna och lackade dem i skimrande färg.
Känns som om jag har både nya händer och fötter.....=)

Hett och fräscht

Dagen började jävligt dåligt. Är fortfarande sur och mycket lessen över det..men..man kan ju inte ändra på det. Så enkelt är det.Och jag SKA klara det! Jag ger ALDRIG upp.


Hett just nu;
* Begynnande vår! Ihhhh =)
* Lättare klädsel
* Kan använda ballerinor *härligt*
* Solglasögon, svarta eller tonade. Det är attityd
* Gult! Jag blir såå glad av den färgen
* Läppglans! (Shiny Licious från Maybelline är suveränt skönt...)
* Klackar. Funderar på någon sandalett eller flipflop med låg klack  till sommaren!
* Virkat, sött och tidlöst
* Glass (säsongen har bara börjat....hihi)
* Mousse-produkter, ögonskuggor, foundations, etc....så lätta och sköna!

Iskallt just nu:
* Långa vintern BRRR
* Tjocka kläder
* Alla höga, varma stövlar
* Allt med päls, fluff och rufs...
* Turkost och petrolgrönt (uack, vilka tacky färger...)
* Kalheten i naturen, grönska; kom genast!
* Tantskorna, de med tjock sula och tjock klack.
* Röka, huu...hur kan man frivlligt vilja förgifta sig?

Helt klart listor á la Channy.
Nu väntar tvn.
Och jag vet precis vad jag ska kalla det nu, stilen;
Chiclitt.
Chict, tidlöst, snyggt och flickigt....Ha!

Härliga impuls!

Haft en bra dag faktiskt. Jag har jobbat, och kände mig både glad och utvilad! Sån skön känsla, istället för att känna sig som en överkörd bäver. Eller att en långtradare dragit över en.
Nåväl, arbetade mellan nio och fyra. Var en lugn och skön dag. Sedan drog jag till trafiksskolan och pluggade envist fram tills skolan stängde. Dvs klockan sex. Sedan gick jag nedåt stan för att komma med någon buss hem.

På vägen ned till bussen blåste det kallt, jag frös som fan och slank in på Vero Moda i hopp om att värma mig. Och vilken tur man har; hittade ett par snygga jeans på rea! Ibland är impuls köp oerhört härliga! Nu återstår dock något trist; att lägga upp dem. Alla jeans jag köpt (även provat) har varit minst 5 cm för långa. Men vad gör det? Lite nål och tråd bara.
Köpte halsbandet på Åhlens. Det passade inte alls med linnet. Buu....vad besviken man blir. Glädjanden är dock att det passar till andra plagg jag har.
Tror det passar jättefint ihop med den ljusgula koftan.......

När jag kom hem var jag nyttig, åt fullkornsknäcke och gjorde banan-passionsfrukts smoothie.
Nu ska jag pränta in ännu mer teori. Suck.....

Så jävla sur

Ja. På det mesta. Har sån mensvärk, min mobil är fortfarande lika kass. Jag både vill och måste få den skiten utbytt. Det funkar ju inte! Ska väl inte behöva känna "nja...vill nog inte ringa/smsa, det tar ju så på batteriet". Hade bara Nokia haft någon och gärna prisvärd modell så hade jag tagit någon av deras. Nokia kan man lita på, ordentliga batterier, ordentlig kvalitet, hänger med länge osv osv.
Jag vet inte vad jag ska göra med det där eländet jag har just nu. Och Elgiganten kommer säkert att bara bråka och neka mig annan telefon.
Läste i manualen att taltiden för den här skräptelefonen tydligen skulle ligga mellan 100-300 minuter. In my ass att mobilen skulle fixa såna långa samtal. Aldrig. När den mer eller mindre drar halva batteri-kraften vid minsta lilla sms eller ringande.

Jag måste vänta till i slutet av veckan. Men jag vill inte. Fast det beror väl på att ´jag är jättegrinig just nu och irriterad över det mesta.
och detta jävla väder! Aldrig blir det någon bättring. ARRRRGHHH!!!

Herregud, så trist..

Jag syftar på teorin. Jag blir snart tokig på den. Så genomtrist, så genuint störig. Speciellt när man kan allt till iaf 95 %! Årrrhh! :S
Vill bara få undan skiten och få det jäkla kortet någon gång. Fast den tiden tycks aldrig komma!

Helgen har varit bra, men det måste nog varit den tristaste påsk jag upplevt på riktigt länge. På fredag hade vi vänner här och såg på film. Tre filmer plöjde vi igenom; "I hennes skor" , "The Ghostship" och "The Dukes of Hazzard". Alla var bra, tyckte jag, speciellt Ghostship. Se den, vetja!

På påskaftonen hände inte ett skvatt, vi var ute och käkade glass på eftermiddagen, på kvällen satt vi bara hemma och glodde. Vi hade varken idéer på vad man skulle kunna göra eller ork till det heller.  Påsk är ju inte direkt någon varm/kall årstid...för kallt för att vara ute, men samtidigt lite varmt för att vara inne. Helt värdelöst!

Idag var vi på Nordens Ark, jag, thomas och Ulrika. Man såg mer av djuren idag, än i somras. De är så söta! Speciellt pandorna. =) Sedan vi kom hem har det hänt något speciellt, vikt tvätt och pluggat pisstråkig teori.
på tisdag börjar eländet igen! Suck...stön. Fast det bästa är att jag slipper städet denna veckan. Tjohooo!!
Det innebär att jag hinner med både trafikskolan och vägledningscentrum! Underbart!

På torsdag, lr senast fredag ska jag köpa nya jeans och så det där halsbandet på Åhlens. Det var skitsnyggt och kommer passa jättebra ihop med mitt linne.

Sonja, från Carlia ringde mig idag. Angående jobb imorgon, jag kan ju inte. Måste hinna med körning också. Och så ännu mer hemsk teori.
Men hade hon sagt; "Nu har vi en halvtids-tjänst här åt dig" så hade jag tackade ja direkt  :) Utan minsta tvivel.

Min mobil verkar förresten vara helt frisk nu. Den levde i fyra dagar efter första laddningen och det var betydligt bättre än förut. Ska iofs hålla ögonen på den ett tag nu, men ändå. En klar förbättring.


Nej.....teorin kallar. Och jag måste ha vatten, är så himla törstig!

Men fatta någon gång!

Som många säkert sett har skrev Linda Skugge en artikel där hon uppger att hon slutar kalla sig feminist. Hon redogör skälen, och inledningen tycker jag har en viss poäng.  Nu till saken; folk rasar så förbannat över henne hela tiden, att hon ändrat åsikter om barn, att hon blivit "gammeldags", att hon inte är falsk och inte äkta och fan vet allt vad folk säger.
Fattar inte folk att man förändras då man skaffar barn? Är det inte ganska uppenbart att man får andra värderingar och prioriteringar? Jag tycker det vore konstigare om man inte fick det, om man inte genomgick någon slags förändring.
So what om Linda Skugge vill sluta kalla sig feminist?
So what om hon anser att poängen med livet är barnen?
So what om hon föredrar soffan istället för en tv-debatt?
Det är hennes liv ändå så.
Det är så lustigt med Linda, för även om folk påstår att de inte tål henne så läser de henne likförbaskat. Sluta läs då, om det stör så mycket.
Fatta att man förändras då man skaffar barn, fatta att man får andra perspektiv, värderingar och prioteringar.
Har bekanta som skaffat barn och alla säger "Sedan jag skaffade barn tänker jag annorlunda" Eller "nu ser jag andra meningar i livet"
Ja, det klart som fan då man faktiskt fått ett liv, en människa att ta hand om!!
Och nej, jag menar inte att man SKA skaffa barn, bara för att liksom. Vill man ha barn, så försöker man få det, vill man inte, så slipp. Svårare än så är det inte.
Take it or leave it.

Nu ska jag äta frukost...en aning sent, jag vet. Men det är lov och jag har sovit urskönt. Fått en fin "bränna" också =) Måste hinna mycket denna helg. Plugga, tvätta, städa, träffa folk, svulla godis (påsken är rena socker-chocken ju).
Av Thomas mamma har vi fått varsin påskhare i mörk choklad, och av mitt arbete fick jag finare praliner från Kahls The & Kaffe. Den arbetsplatsen upphör aldrig att förvåna mig, först gnäll och massa skit, inget verkar duga. För att sedan komma med finare sorts praliner!

Wanna be....Delicious?

Har ni känt doften "Be delicious" från Donna Karen? Om inte, prova! Flaskan är formad som ett äpple, och doften tycker jag är vårig, blommig och svag doft av äpple. Fräsch och frisk...någonting för alla som suktar efter vårvibbar, kanske? (som jag då......:S...)
Nåja,,jag är ändå nöjd med min Live, Jennifer Lopez. Också en frisk doft.

Dagen har varit jobbig, som vanligt. Tydligen är det påsklov för många nu och det innebär att alla kommer och ska käka lunch där nere. Stanna hemma, för fan. Eller ta en korv på Chaplins! Sedan börjar jag bli mer och mer less på hela taget. Allt ifrån småsaker till större grejer retar livet ur mig. Känner mig nere, hängig och sur för jämnan. Måste få skicka in den där ansökan nu alltså.Har förresten inte svar från Bohusgården,,,,suck. Förväntar mig väl egentligen inget gehör därifrån..men ändå! Funderar på att ringa dit , just nu och ofta känner jag mig helt desperat.
Det är inte speciellt roligt att gå och må skit hela tiden, att ständigt få ta skit och ständigt ifrågasatt.
Över sommaren kan jag nog, nätt och jämnt, stå ut...men sen. Om jag inte kommer in......örk..jag orkar inte med dem igen, till hösten.

Jag har också börjat bli riktigt, riktigt otålig. VÅR, where are you? Jag har ju koftor, ballerina-skor, linnen och annat "smått-o-gott" som jag vill börja använda. Men det är ju hopplöst. Igår var det rätt klart, soligt. Men ändå kylig vind. Idag har det varit blygrått, regnigt och blåst skitkallt.
I slutet av månaden är det Valborg, och det brukar vara rätt trevligt klimat då. Lite sol och rätt okej temperatur....men jag tvivlar starkt på att årets Valborg blir så. Snarare en envis snålblåst med lite regn.
Åh! =( Och så HM som dignar av fina kläder, idag provade jag ett sött linne till. Satt bra på mig, men samtidigt tänkte jag "Jaha, och när får jag använda denna då?, i augusti kanske?" Så jag hängde tillbaka den, modfälld och irriterad.

Har pluggat teori både igår och idag. Hann med trafikskolan också. Känns bra iaf.
Har tänkt mysa under en filt nu, vid tvn. Sedan sova. Och imorrn väntar ytterligare en arbetsdag...fast efter det så är det långhelg! Fyra dagar!
Mmmmm,......härligt!

Shopoholic light

Helgen var suverän! På fredag gottade jag mig åt att peela kroppen, göra hårinpackning, la en ansiktsmask och målade naglarna. Jag tog det lugnt, men fick ändå stöka undan lite tvätt och städade upp värsta röran. Sedan satt jag och bara softade i soffan! =)

Lördag började dock inte så trevligt, var nämligen nära att försova mig. Vaknade nästan en timme innan bussen gick och jag fick en väldig fart. Jag lyckades iaf komma ihåg allting.  Vädret var helt åt fanders också, regnigt och mulet. Blåste rejält i GBG också, ett oplanerat köp blev ett paraply annars hade jag nog blivit dränkt.  Jag åkte by the way med Helen till GBG.
Jag hittade goa grejer på Lush givetvis, tvålen Miranda som innehåller färska kiwis och eteriska oljor. Och skrubb-krämen Ocean Salt. Tvålen hade jag testat tidigare, men inte skrubbkrämen. Det var jättebra, luktade friskt och fräscht. ;)

Vi kunde inte låta bli att gå och dagdrömma inne på Nk heller. Inte helt oväntat såg man folk med Louis Vuitton-sjalar, Burberry-väskor.
På både Gina Tricot, HM, BikBok, Cubus, Vero Moda...m.m hade ursnygga vårnyheter. Jag längtar något så grymt efter vår och värme nu! Speciellt idag då solen skiner och man nästan svettas i sin tråkiga vinterjacka. På Hm fyndade jag ett jättesött spetslinne och en ljusgul kofta. Och jag vill verkligen att Cubus etablerar sig här i Uddevalla, de hade verkligen snygga kläder och prisvärda. Deras underkläder var söta också.
Vi hittade även till FACE Stockholm, och givetvis var läppglanset "Nektar" med körsbärsfärg slut! Så typiskt!

Jag är trött nu, seg och slö. Måste äta, plugga, duscha senare och borde starta en diskmaskin.
Vi får långhelg iaf, himmelskt skönt. Bara att få slippa dem också!
Egentligen undrar jag vad man ska med påsk till....jaja, jag vet det där med om Kristus och det. Men jag ser ingen som helst nytta i högtiden. Även om julen firas pga kristen händelse, så känns den iaf viktigare och roligare. Jag gillar inte påskmaten heller, sill och ägg. :S

Har fått tillbaka min mobil, hämtade den idag. Tydligen hade de bytt slutsteg och ändrat inställningarna. jaja, bara grejorna funkar så är jag nöjd.
Vi får väl se.

Bara mig, mig, mig

Ja..denna helgen ska jag skämma bort mig rejält. Det förtjänar fanimig jag ockå! =) Ikväll ska jag fixa fötter, händer, göra hårinpackning och lägga ansiktsmask. Ska bli såå skönt. Och speciellt fötterna ska behandlas väl..har oändligt ont i dem just nu.

Det har blåst och spöregnat idag...ljuvligt vårväder eller hur? *ironisk*
Men...man kan tyvärr inte spola fram tiden.,.....fast man längtar så efter värme och sol.

Ringde idag, angående kursen. Fick inte helt ordentlig svar...så nu måste jag vänta tills på måndag. *suck* Men jag har blivit riktigt sugen på kursen iaf. Vore ju jättekul! =)
Skulle vara sååå skönt att komma ifrån dårhuset. Man blir rent miljöskadad där.

Är så full av förväntan för imorgon, minns inte när jag var i GBG sist, i shoppingsyfte. Funderar dock på vad för kläder jag ska ha på mig? Det blir nog jävligt varmt med min dunjacka då man ränner ut och in i affärer.....har funderat på mina nya stickade tröja från HM och en kavaj..men det kanske blir för kallt?
Jag ska kika på väderapporten för imorgon,,,och sedan bestämma mig.


Måste nog dra nu. Times running out.
Återkommer på söndag, med rykande rapport från GBG =)

Så typiskt....

Jag blir så less på allt. Snart går jag och lägger mig och går aldrig upp igen. Dåligt väder, ingen sol eller nåt, idiotisk arbetsplats, och nu verkar det ha uppkommit en hake med den där utbildning. ARRRRHGG! Det är inte rättvist! Så fort jag tycks bestämt mig för nåt, då kommer någon fånig detalj i vägen!  Skulle iofs kunna prata med Vägledningscentrum eller sådant. Men NÄR då? Jag har ju aldrig tid, och när jag har det så är det stängt och bommat.
Och folket på dårhuset blir bara griniga om man måste iväg.  Jag vet bara att jag inte står ut längre!

Jag måste försöka ringa det där stället..det verkar vara enda alternativet.

Nu håller jag på och försöker snickra ihop en lista med prylar att titta efter i GBG också.
Detta är iaf bestämt
- Ocean Salt från Lush
- Någon slags hudkräm från Lush
- Make-up stores tre-kulörta concealer
- Self-tan spray (vill även ha spray, även om salvan funkade finfint...)
Funderar starkt på att göra en röjare i underklädes-lådan och slänga allt som är helt urtvättat, sliten resår och sånt som är för smått. Men att köpa massa underkläder kostar ju.......
om pengar ändå kunde växa på träd!
Ska göra lite teori nu innan tvn.

Måste komma ihåg att ringa imorrn
Jag förstår inte heller hur jag ska kunna härda ut hela sommaren. Det är rent obegripligt.

Nästan ett beslut

Japp. Har nästan fattat ett beslut. Är fortfarande tveksam med det gäller inte riktigt själva saken i sig. Utan det mer runt i kring. Jag vill jättegärna, såklart. Det kan bli något riktigt bra ju, och framför allt vore det skönt att slippa idioterna. :/ 
Är så enormt trött på det dårhuset. Allt är upp och ned, o bara skit =(
hmmm. Åhh. Jag tycker verkligen inte om att vara tvivelaktig. But thats just me.

Var en otroligt jobbig dag. Ett tag trodde jag att skulle go nuts helt...men jag fixade det ändå.
Snart är det helg iaf. Man får försöka tänka så hela tiden. Och jag ska ju få en riktigt underbar helg. Göteborg!!
Åh, vad jag längtar. Gå till Lush, Make-up store, och mycket mer,,,,,är bara lite oroad för att drabbas av shopping hysteri bara. Bara Nordstan har ju så mycket underbart =)  Och jag ska skämma bort mig med mysigt cafébesök också....det ska bli en dag enbart tillägnad mig själv.
Det är fan på tiden.


Jaha, kvällen ser ut såhär nu
- skriva ut ansökan, fixa en bild på mig (där jag ser vettig ut)
- Plugga teori, jag måste skärpa mig nu!!
- Läsa i min bok + tidning
- Äta mat
- Se på tv
- Måste fixa mer info om det jag kanske ska göra inför hösten.
...men jag är så trött.

Jag måste få tag på Helene också.

Dagen som blev bra

Den var jävlig i början, men hade ett bra slut! =) När jag kom hem vankades ett nytt nr av VR, (varför hoppade de över att ge mig förra numret..?!) och ett brev som sa att mina HM-kläder kommit. Dessvärre var två av varorna slutsålda..men dem skulle skickas i början av maj.
Fick iaf min korallröda långärmade tröja med lång krage och knappar,(lite svårt att förklara...) och så min blårandiga pikétröja. Nu får jag bara vänta min kofta och min bh som också var beställda.

Jag gjorde misstaget att gå in på HM nere i stan efter att jag slutat idag. Oh my, vilka snygga kläder som kommit in. Blev väldigt förtjust i ett virkat, ljusrosa linne. Men jag mååste hålla mig nu. Fick ju kläder på posten om inte annat idag ju =)  Men ändå....virkat är så sött. ;) Överallt på HM kryllade det av snygga kläder. Och vilka härliga färger, istället för såna där spy-färger som orange och limegrönt så fanns där vitt, gult, svart, ljusrosa, beiga toner och även skogsgrönt/ljusgrönt.
Kavajerna i entrén gick inte av för hackor, kan jag säga. Men.....det lär nog dröja innan man kan använda såna.. :S
JÄVLA VINTER, FÖRSVINN! 
Jag blir snart hysterisk....varje gång jag går ute suktar jag efter vårtecken, spanar efter gröna skott, krokusar, eller ja...vad som helst. Men ingenting, så långt ögat kan nå. Det är stendött överallt.  Jag är skiträdd för att sommaren bara ska regna bort. Eller hemska tanke; att det blir kallt!

*suckar* Jag behöver energi. Våren ger mig alltid sprudlande energi....men den här våren verkar helt obefintlig. Jag lider

Måste läsa lite teori, dåliga samvetet gnager värre än nånsin. Men samtidigt  vill jag sova, och även läsa en stund i tidningen.
Om man ändå kunde dela på sig.

Ansökan

Just skrivit ett ansökningsbrev. Hujja. Har alltid problem med såna, jag är oerhört kritisk då jag skriver och ändrar ständigt om i texten. Jag menar, man ska ju motivera sig och göra klart att man verkligen är intresserad men samtidigt får man ju inte låta för desperat!
Svår balansgång det där. Speciellt då man mer eller mindre bara vill skrika "Ta mig härifrån, anställ mig!!"

Måste upp tidigt imorrn. Fast nästa vecka skulle inte bli så "jobbig" ....nää. Det har man ju aldrig hört förr, eller så. Åhhhhh. Fast har jag riktig tur kanske jag kommer ifrån som jag gjorde idag. Ändå mänsklig tid.

Läser Ebbas bok nu, vissa saker har hon rätt i, andra förstår jag mig mindre på. I grund och botten handlar ju mode och kläder om smak.  Och alla har som sagt olika smak. Det enda som verkligen retar mig är folk som verkligen inte anstränger sig ett dugg. Okej, du behöver inte mejka dig för att handla på ICA , men att dra en kam genom håret är väl inte så svårt? Sätta på sig rena, fräscha kläder? Använda lite deo, concealer, puder eller foundation...snälla? Okej?
Min mamma var butiksbiträde genom hela livet, dock inte på samma affär. Sista tiden arbetade hon i livsmedelsbutik. Hon sa en gång; "Man undrar om folk gått rakt ur sängen och till affären ibland..." Och det hade hon förbannat rätt i. Vet inte hur ofta jag ser folk med otvättat hår, smutsiga, trasiga kläder, hår som står på ända, folk som luktar svett osv osv....
Jag förstår inte alls. Man behöver inte vara Hollywood-glamourös...men vem vill inte vara fräsch? Jag älskar det!

Jag borde nog äta något nu, sedan kanske trycka in lite teori i skallen och sedan sova. Hoppas jag sover bättre i natt nu.
Var förresten på bio ikväll, och bara för att var tecknad film så behöver inte somliga ungar få damp-anfall och vränga upp falska gälla "skratt"....Speciellt INTE om de sitter en halvmeter bakom en! >_<

Vem har ett problemfritt liv?

I fredagens Klick! kunde man läsa om BB-Jessica´s "mörka hemlighet", den bestod av att hon tydligen förlorat ett syskon, "gravidchocken", och hennes "brottsliga förflutna".En sak har jag förundrats över och det är denna ömkan som folk verkar älska att köra med. "buhuu, jag har så mörka hemligheter" eller "Snyft, jag har såna problem med maken/sambon/barnen/skolan/jobbet....."whatever.
För säg mig nu, vilka här i livet glider fram på en räkmacka helt problemfritt? Jag vet ingen. Har läst om både kändisar och vanliga "svenssons" som haft diverse problem och motgångar.
Självklart är det hemskt att förlora en anhörig, jag vet. Jag är en av dem.  Men jag har ett val, antingen sitter jag kvar i min sorg och inte går vidare eller också hugger jag tag i livet och försöker göra det bästa. Jag väljer det sistnämnda. Ingen mår bra av att jag fastnar i sorgen, inte jag, inte min sambo, inte någon.

Varje dag saknar jag mamma, hon finns i bakhuvudet hela tiden, varje minut, varje sekund. Men jag kan inte, eller får inte brytas ned av det. Jag försöker vara stursk, ta tag i saker och ting. Varje gång något känns riktigt svårt intalar jag mig bestämt att mamma ser mig och vakar över mig. Det har hjälpt mig oerhört, ska ni veta.

Hur som helst är jag skittrött på människor som gör big deal av minsta motgång. De säger att deras liv  "är så svåra" och ojar sig över otaliga saker och händelser. Men, stopp! Vem sa att livet skulle vara en långa bana av positivitet och glada händelser? Ingen.
Jag tror att livet aldrig blir problemfritt eller perfekt. Things happens all the day. Men, vi kan alla göra det bästa av situationen. Och jag tror att motgångar även stärker en själv som person.

************
Jaha! Så var det slut på helgen då. Dags för ny, trist vecka. Kan inte rå för att jag känner så, vill just nu bara rymma.
Och jag är så fylld av längtan, till sommar, till körkortet, till GBG, och massa, massa mer.
Har haft grymt dåligt samvete under veckan som gått för att jag inte hunnit plugga nåt större. Men hur lätt är det är plugga då man kommer hem vid nio varje kväll? Så fort jag börjar plugga faller ögonlocken mer och mer neråt, jag gäspar ideligen och till slut får jag bara lägga ned det.
Jag måste få mer tid att läsa denna vecka. Tänker säga det också....jag jobbade skitlånga arbetspass både veckan som gick och förra igen. Nu måste jag försöka få mer tid till plugget. Annars kan jag lika gärna boka om tiden till provet, direkt. Och det vill jag inte.  Men om de sätter sig emot, så kan ju dem få betala skiten. Är asförbannad på dem titt som tätt numera.
Apropå på att betala, Västtrafik har höjt månadskortet med ytterligare fem kr. Duktigt av dem. Tankar man en bil med 300 kr kommer man lika långt. Så....Västtrafik...hur exakt menar ni att det skulle "löna" sig att åka kollektivt? Det är lika dyrt, så shut up.

*suck* Sova nu. Måste dock in på internet banken först.