Why is it always up to me?

Tror det rör sig om en och en halv månad. Jag har då ringt en gång. Fast inte till honom. Utan henne. En gång på en och en halv månad har jag alltså haft kontakt med dem. -JAG ringde. Och så är det alltid. Å ena sidan kan jag tänka "jaha, ja skitsam" för i nästa stund bli nedstämd o få skuldkänslor. Men varför är det alltid jag som ska ta intiativen till allt? Kanske är det nåt slags fånigt missförstånd. Vi kanske har båda samma typ av problem..men det stämmer heller inte. för såhär har det _alltid_ varit. Eller ja, iaf senaste halvåret.
Visst, jag kan väl ringa men då blir det bara massa tjat om allt som redan är ett bekymmer för mig. Finns väl annat o prata om? Men nix, tydligen inte.
-blir så less!

Relationer ska handla om givande o tagande. Det ska handla om att kunna prata, ventilera hur man känner och tycker. Men det går inte! Jag vet inte hur det blir om det blir nej till hösten nu. (det vet jag iofs att det blir..men men) ...då börjar nämligen samma jävla vals igen. :S
Och som vanligt -NOLL fokus på vad som är BRA. Vad jag faktiskt åstadkommit. Det faktum att man är frisk och hel.

Känner mig trött och sliten nu. gick upp vid fem imorse. Segt!!
Will things ever change?!


Låt tjejer vara för f-n!

jag vet att man aldrig kan få bort problematiken, att man aldrig kommer kunna få det här brottet att upphöra, jag vet att det kommer alltid finns sjuka, perversa typer som inte drar sig för nåt bara för att få kränka någon. Men ändå reagerar jag. Och jag syftar på våldtäkt. Ta bara denna historia. Tjejen var en hårsmån ifrån att bli ytterligare ett våldtäktsoffer. Ren tur att hon hade handlingskraft nog att få in en smäll på äcklet.Men vad jag berörs mest illa av är att det känns som om ingen går säker, ingenstans. Hon frågade om han behövde hjälp med bilen och så gör han sådär. Samma med den tjejen för några år sen ju, hon gick ut med soporna, såg några killar som verkade ha motorstopp lr vad det nu var. Erbjöd hjälp och sen våldtagen i bilen. Igår läste jag om en tjej som våldtogs på skoltoaletten.
Vad är det som händer? Så mkt historier om försök till övergrepp och fullbordade övergrepp...så mkt psykisk ohälsa kan väl inte finnas hos killar/äldre män?
Det måste föreligga nåt fel någonstans. Man ska inte behöva vara rädd för att bli indragen på SKOLANS toaletter. Man ska inte heller bli misshandlad och våldförd på bara för att man erbjuder hjälp i nån form. Det är så sjukt alltsammans.
Har bara lust o låsa in mig nånstans när jag läser om allt sånt här, för precis överallt tycks perversa typer husera :(
Visst, killar utsätts också för övergrepp, kränkningar av olika slag..,men jag upplever det som om majoriteten av tjejer råkar ut för det. därav tycker jag dagens rubrik passar; låt oss tjejer vara för fan!!
***************

Jag sov till elva idag. Hrm. andra dagarna har jag sovit för lite, men idag blev det för mkt? För jag är ganska seg av mig. Men det kan ju bero på att jag slutkörd efter de där jobbiga dagarna. Funderar på att gå en promenad med hunden nu, men behöver först uträtta lite bankärenden.

It takes a fool to remain sane

Så sant som det är skrivet! Jag känner mig bara matt över saken numera. Det finns ett mycket enkelt sätt att lösa detta. Och tydligen är idioten inte intresserade av att lyfta ett finger för att återställa ordning, stå upp för nära personer, eller något alls! Såååå. Uttrycket "om man ska få nåt gjort, så får man göra det själv" stämmer äckligt bra in här. Finns så mkt som retar mig angående detta. Ponera att det varit tvärtom, att det hade varit oss som gjort nåt...då jäävlar, hade det blivit liv i luckan.
Men andra ska tydligen tolerera allt eller? Vill fan kräkas på er.
Ååarrgh..mina känslor löper amok när detta ventileras......

Så. Onsdag. Imorrn; torsdag. Äntligen. Vad som är värre är att vi har massor att hinna med imorrn. Och jag som redan är sjukligt trött. Haft ont i kroppen också.
Fryser jättemkt nu, tror det är tröttheten som talar. Gäspar ideligen, blinkar och flackar med blicken..,,
Också fått fnösketorra händer pga alla jobbdagar det senaste. Och hudkrämer är besvärliga; antingen lägger sig som en fet o otrevlig hinna över huden, alternativt inte återfuktar :S

På tal om känslor som löper amok och humör; det finns mkt jag verkligen ogillar i livet. MEN! Det finns en sak som är helt obegriplig för mig -folk som inte hälsar. Nu menar jag inte främlingar på stan, utan på arbetsplatser, skolor, m.m!  Att säga HEJ och HEJDÅ är i vett och ettikett. Det är ren jävla hyfs. Ändå uteblir detta. Om någon hälsar på mig så hälsar jag tillbaka. Jag står inte bara o fånglor på personen, inte heller vänder jag bort blicken m.m. Inbillning? Åh nej, har några som upplever exakt samma klimat. Så himla glad över att slippa jobba _med_ dessa puckon.

***********
Det
här läste jag nyss och förvånades över kommentarerna. Som den med att acceptera att vuxna, föräldrar har ett sexliv. Såklart. Men var nånstans står det om någon slags oförståelse inför det? Problematiken ligger ju inte i att föräldrar, vuxna människor porrsurfar, chattar eller lägger ut bilder på sig. Det handlar om hur dem sköter det. De där ungarna som enligt BRIS utsago ska ha ringt och berättat sina problem var riktigt unga. Men hallå,...vilka vill veta om vad sina föräldrar gör på det sexuella planet? Jag är 24 i år och vill fan inte veta vad pappa gör inom det området. Och ja, jag skulle nog tycka att det var mkt olustigt att komma över msn-historik av sexuell natur mellan pappa o nån annan. Liksom hitta hans sidor etc. Man kan dölja det, man kan sköta det på annat sätt. Speciellt msn, det är bara o klicka i rutan om att inte historik ska sparas.
Men istället vänder folk detta till något negativt, nåt slags nedsvärtande av sexualitet etc.  När det istället handlar om _hur_ något sköts och hur något går till.
.

Men ingen lyssnar!!

Yej, två arbetsdagar till och sen väntar en ljuv sovmorrn. sitter framför datorn med djävulsk träningsvärk i låren och känner mig seg som en koala. Annars allt bra.

Det jag nämnde sist om att nästan kollidera med rådjur hände på midsommaraftons morgon. Jag hade fått för mig att dem, väggubbarna, inte var klara med motorvägen , alltså att det fortfarande var bygge. Sen var jag också så jag vågade inte chansa utan tog gamla vägen. Inte hela vägen nu, utan svängde av vid Saltkällan. Jag var stressad, trött som få, försenad..allt...strax innan den där bron ser jag ett stort rådjur komma skuttande från vänster. Egentligen är detta allt jag minns. Tiden mellan jag såg djuret och när jag fått stopp på bilen är helt luddig. Tydligaste känslan/minnet är att jag tyckte tiden stod stilla, jag minns inte att jag flyttade foten från gas till broms, inte heller kom jag för mig att tuta. När jag väl fick stopp var bilen en halvmeter ifrån djuret. Varför går dem så långsamt över vägen? Borde dem inte bli rädda för en bil som kommer susande i över sjuttio? ...menar, sånt borde dem väl höra? Rådjur som annars hör _allt_?!
Det var också först efteråt som jag blev rädd och alldeles skakis :(
inget jag vill vara med om igen....

Nu är jag mest trött efter allt spring hela dagen. Helt jäkla otroligt hur smutsigt ett ställe kan bli >_<  sen gör inte dålig planering saken bättre. Efter att jag kom in till stan gick jag o tog kontoutdrag, sen fick jag äntligen tummen ur o köpt nytt tandborstsglas. Det förra var verkligen svinäckligt. Och då har jag ändå både handdiskat det och kört i diskmaskin ett par ggr! Men nu har jag äntligen fått kasta det och ersatt det med nytt glas.

Och farsen bara fortsätter. idag kom bara mer. Alltså....Åhhh. Jag finner  inga ord längre. Tycker hon liksom inte att det är LIIIITE motsägelsefullt när företagen bara fortsätter skicka kravbrev? Och att visa upp ett egentillverkat kvitto är ju bara för patetiskt.
Hon borde fan receptbeläggas som starkt sömnpiller -jag blir nämligen bara tröttare o tröttare av kärringen.
Och alla bara blalblalblablalabla. Och sen lite mer blabalalaala. Och jag säger som det är. Vad man borde göra. Egentligen gör folk detta till nåt svårare än vad det behöver vara....men ingen lyssnar. Until its too late.
Och helt ärligt, då kan dem fan ha det därefter!

Läste om
detta ---vilka stora problem somliga har. Vilket trauma att utsättas för *ironi*

Jao..så är`re!

Intet nytt på fronten sen sist jag skrev. Förutom att ett par timmar sömn extra saknas. Three down, four to go..innan jag får en skön sovmorrn. Nu sitter jag mest o fryser. Och gäspar oupphörligt. Så himla slut. Att jobba en midsommarhelg skulle vara så intensivt trodde jag aldrig. så otroligt jävla skitet! Och en person till hade inte skadat heller. Nu är iaf värsta över. Imorrn blir det vardags, thanks heaven for that!!

som sagt inte hänt så mkt, förutom att jag jobbar efter mitt schema, väntar på svar, våndas över lite annan skit. Med andra ord; allt är som vanligt.
Jag orkar inte riktigt tänka på det där..men å andra sidan tillhör också det de vanliga....
Började mitt schema i fredags, (då jag förresten var nära o krocka med ett rådjur...men det jag i nästa inlägg) och har arbete t-o-m vecka 32.

Nu ska jag hämta käk åt oss. Ha´re fint!


Dags då...

denna vecka börjar sommarschemat. Klart bra med massa jobbdagar. Jobbdagar = pengar. Men ändå.... Aja. Lär klara det precis som allt annat.

Varit o simmat idag. Och jo,,,det kändes väl bättre. Men inte helt hundra procent bra. Muskeljävlar >_<
Vaknade försent så jag blev en timma senare till simhallen, men nästan inget folk därnere! Hade en hel bana för mig själv! ;)

Känner mig bara seg nu, har inte simmat på jättelänge så det beror väl på det. Fick hem vår biljett-faktura idag! Nu ska vi bara hitta boende också. Måste drabbats av nån mystisk sjukdom det här året för jag orkar inte riktigt varva upp mig över nåt..tänker mer "det ordnar sig"....på ett vis väldigt skönt o kunna bara se det så. å andra sidan lite läskigt. Jag som vill ha allt under kontroll.
Det kanske beror på all skit med den där idioten? Det har liksom sugit musten ur mig....:( Och idag kom mer. Jomen...det ser inte bättre ut iaf. And he doesn´t give a f*ck! Gaaah =(((

Struntar nog i hårklippning, tänkt göra det innan midsommar men det ju redan  till helgen o har varken lust eller riktigt möjligt att lägga pengar på det. Tss. så att jag redan börjat få utväxt! Sommar, mitt hår växer som ogräs :P

Så mkt som borde göras. Slö-hantverkarna fick äntligen klart vårt fönster i fredags..så halva dagen gick åt att hänga tillbaka gardiner, dammtorka upp allt byggdamm, dammsuga, ställa tillbaka alla saker. Lamporna är fortfarande inte uppsatta. Och sen är det massa annat som borde röjas i. Är så in i vassen trött på allt sånt bara =(

Nu ska jag bara slappa.  Sen packa ned mitt ombyte  för morgondagen.

inget med dig är underbart




MYCKET talande bild. Avskyr päls. så fruktansvärt tacky. finns bara ett ställe för päls-och det är på djuren! där det hör hemma!

bara dåligt humör. ingen energi. sur.





:´(

helvetes skitdag. hatar den här dagen.

Hur svårt kan det vara?

För två veckor sen började dem byta fönster här, balkongfönstrena plus balkongdörren. Jag visste att man skulle röja undan både ute på balkongen och dessutom baxa bort saker från fönstret. Sådär en-två meter så gubbarna fick fri arbetsyta. Fönstrena bytte dem på ett kick, men sen tog det stopp. Först nu de senaste två dagarna har det varit killar här o spacklat. och målat. -ett lager.
Jag börjar tröttna rejält på den här usla arbetstakten. Okej, inte samma folk som byter fönster som ska måla..men ändå?! Två förbannade veckor har snart passerat och vardagsrummet ser ut som ett slagfält. Grannen, hon som förresten hjälpte mig med jobb osv, är också ändlöst irriterad på dem. Nu -tror- jag dem är färdig med utsidan där. Suck. Stön.
Sen upptäckte vi en spricka i träkarmen på ena fönstret, så nu måste det fönstret bytas.
Tycker bara hela grejen är så löjlig, vi pratar om en väldigt liten arbetsyta...ändå går det så jävla trögt?! Jag hatar oreda och mår dåligt av att traska runt i spackeldamm, grejor överallt, trött på att blomkrukorna ute på köksbordet, trött på att behöva ha gardiner liggandes på golvet. Hatar renonveringskaos! :S
Dessutom har vår hyra höjts.

Det blir bara bättre o bättre...... :(


>_<

Hur orkar man bara  vara så LÖJLIG?! Vem har problem, EGENTLIGEN?? Man kanske ska hålla käft då man inte vet riktigt hur situationen ser ut? istället för att ANTA saker. Men det verkar ju vara så samhället fungerar..vi dömer ut varandra som puckon, idioter, lata, baserat på precis .......inte ett jävla skit!
Så idag fick jag nog.


Blir en lång dag..den dagen...

Nu har jag kollat upp tider, på avgångar. 23.30 ligger budet på nu. Men Thomas måste ringa för det var massa bjäfs om mått, längd, blablaba. sånt jag inte har minsta koll på. Men 23.30...? Vilken djävulskt lång dag det blir för mig, först upp runt fem,sen arbete i åtta (säkert varma) timmar, sen hem o sen åka...! Och 23.30 innebär att vi är framme kanske..typ...eh....3 på natten? My God. Men det är det värt.

Är rastlös nu, vad göra? Läsa eller gå ut? Det blåser faktiskt ganska kallt idag(!) Så för första gången på två veckor, dagtid, har jag jeans på mig. Och nya tröjan som jag budade hem från tradera...den sitter perfekt ;)
Nej, jag ska nog måla naglarna nu. Gamla lacket flagar...

Det här med att ge och ta...

i alla relationer, förhållanden så får man ge och ta. Det vill säga, man får vara beredd på kompromisser och diskussioner. Man får också inte heller bara kräva utan också gengälda. Man kan inte begära massa saker av sin andra hälft och sen tvärvägra dennes önskemål. Mitt i allt ska man ju ha självrespekt. Ödmjukhet och generösa drag är jätteviktigt, men också att inte bli någon dörrmatta.
Om någon person får en att må riktigt dåligt, sluta umgås med dem! Eller åtminstone dra en gräns. Visa att vad man tolererar och inte. Efter att ha kapat några kontakter jag haft som fått mig att må dåligt känns det  sååå mycket bättre. Varför ska man ödsla tid och energi på något som ger precis -inget- tilbaka? Och efter att ha suttit och läst massa relationsproblem på ett forum blir jag bara mer bestämd på den punkten. Vänner, flick/pojkvänner, etc ska skänka glädje. inte motsatt effekt.
Man behöver inte skälla ut någon "energi-tjuv", bara stäng ute dem från erat liv. Ni kommer märka skillnad, jag lovar!
Och tänk hellre att det är bättre att vara ensam eller att ha FÅ vänner än massa folk runt en som ändå inte bryr sig på riktigt om en. De ger ju ingen lycka eller något positivt iaf.

Så vackert och sorglig.



Anna Vissi tävlade för Grekland år 2006 i ESC. Hon har helt underbar röst! Lyssna!!

Eftersom....

alla andra gjort den här välsignade listan får jag väl inte vara sämre...


För fem år sen: Hade jag precis tagit studenten. Känns som att hoppa utför ett stup och inte veta var marken tog vid....men fantastiskt roligt med studenten!!! *sakna jättemkt*

För tre år sedan... Fick jag min första anställning, vi bytte upp oss till en tvåa, Thomas fick jobb och livet känns äntligen bättre mot tidigare.
.
För ett år sedan: Jobbade jag för kommunen på Östrabo och hade väl nån vecka kvar innan vikariatet tog slut. Enda roliga var att få vistas bland alla underbart glada studenter!!

Igår jobbade jag mellan 06.00 och 14.00 sen åkte hemåt. Emma som jag inte sett på flera månader kom i sin gulliga lilla bil och hämtade mig. Vi åkte hem till hennes temporära lägenhet, drack iskall saft och käkade bullar. Vi pratade om allt som hänt sen sist. Hon är bland de roligaste och skönaste tjejer jag mött. Sen resten av kvällen plockade jag iordning här hemma och bara tog det lugnt. Det känns när man vart tvungen o släpa sig ur bingen 04.30.....
Fast somnade gjorde jag inte förrän halv tre på natten ....


Om tre år... Är jag förhoppningvis fastanställd nånstans, har i bästa fall utbildning. Mer än så vet i katten. Är inte typen som planerar för flera år framöver....

Nu ska jag strax ut med vovven i varma vädret. Nu har vi haft 30 gradig värme i ca två veckor.


Hur korkad är det tillåtet att vara?!

Minns ni tradera tönten? Jomenvisst, nu heter det jag skulle kontaktat människan över telefon? För att hon saknat internet?
Vänta...hon har saknat internet men hon har kunnat maila mig hela två gånger....? Verkligen trovärdigt hördu. Dessutom har hon yrat om att sin högskolekunskap inom handels, nåt som går helt stick i stäv med hur hon uppfört sig. Och nu slutligen kryper det fram att jag skulle ringt henne...vore det inte liksom lämpligt att ha nämt detta då hon mailade mig?
Hur mkt idiot får man bli?


Nu har mesen lämnat negativt omdöme. Med just orden att internet legat nere plus att jag borde ringt.
Vad är det man säger....har man inga argument så hittar man på några,..eller?
jaja, puss på dig din jävla idiot.

image71

Gonatt folket!!




Men nej!!

Under den här veckan har jag stött på två knäppskallar. En kille som kliver på bussen i Munkedal, frågade mig om han kunde få mitt nummer....?? -eh nää! Och ikväll när jag gick upp till Ellinor, kom det gående en äldre man på motsatt sida gata. Han bär nån pizzakartong(?) tittar på mig och frågar; - Vill du min älskling? Öh? -Glöm o dröm sa jag o fortsatte gå.
Normalt folk det finns......

I övrigt har dagen varit trög pga alla tankar. Sju år. En evighet. Nästan iaf. Åkte till köpcentrumet i brist på annan sysselsättning. Träffade henne och sa inte ett ord. Har fasen inget o säga henne. Eh, eller jo. - draaaa!
Handlade shorts o linne på HM:

image68

Och shorts;
image69

Och nu tror säkert alla att dem är vita. Helt fel. Dem är ljust blå. Men ljuset i provhytten var inte det bästa.....

Och för att kunna slippa ha bh-banden synliga när man bär linnet så köpte jag min livs bästa axelbandslösa bh. Trodde inte jag kunde ha den pga den skulle sitta obehagligt..men det var tvärtom..satt hur bra som helst.
Men bild på mig i den lägger jag fasen inte upp. Då kommer det väl nån här o frågar om jag vill bli deras "älskling".....
Fy!


Testing, testing


Ibland förstår jag inte mig själv

Imorrn väntar en jättejobbig dag. Det känns sjukt, surrealistiskt. Seven years and not a sound from you.
Är lite på ett obestämt humör nu. Var på jättebra humör hela dagen och sen när jag kom hem dalade det ganska mkt. Kan inte sätta fingret på varför.
Ska det alltid vara såhär? Ska jag aldrig vara _helt_ glad? Jag blir irriterad när folk använder uttryck som "nu har jag bearbetat sorgen" eller "nu har jag sörjt färdigt"
Jag blir aldrig färdig! Tiden läker alla sår. Jo. ja. Men för mig är det ett sår som ofta spricker, börjar vara o blöda igen. Det är också så saker som kan lösa ut skiten.
Och så tomheten. Alla förlorat någon nära vet det. Som ett hål. Något saknas hela tiden.
Jag hatar ibland att känna mig tio år äldre än alla andra. Eller iaf äldre. Jag har skitsvårt o identifiera mig med jämnåriga. Värst var ju såklart efteråt.....men känner av det idag också. Därför jag bytte skola.
Och det gick ju bra...otroligt nog.

Skitjobbigt o aldrig veta på vilket ben man ska stå. Ibland vore det väldigt skönt att vara helt ensam i världen. Inte behöva höra folks åsikter och tjat. Vad jag vill göra....tja leva? Just nu är det bara det. Bara finnas. Vara glad. Tjäna pengar. Kunna spara undan pengar o slippa känslan av allt hänger i luften. Och så det här klimatet i Sverige, nu går det ju an eftersom vi fått sommar. Men annars?? *ynk* Jobbiga väder.
Men tar priset gör ångesten. Det finns ingen människa som kan förstå vidden av det.
Det äter upp en inifrån. Tiden i Kungshuset var värst. Så dåligt har jag aldrig mått.
Så med facit i hand har jag väntat alldeles för länge med att ta hjälp. Jag trodde nånstans, långt in, att om jag knep ihop ögonen o tänkte "det finns inte, det händer inte" så skulle det försvinna av sig självt. Tiden läker alla sår. -igen. Well, den gör inte det. Och jag får väl acceptera allt.
Finns så mkt saker jag vill ha gjort annorlunda.
Finns så mkt jag önskar tillbaka
Helt lost oftast.

O imorrn ska det stå några gubbar i mitt vardagsrum när jag vaknar....(!) störiga fönsterbyte.
Tandläkaren idag, by the way. Fick två kanyler inkörda i tandköttet o sen tvåhundra kronor fattigare. Och i augusti ska dem göra rutinkollen på mig. Hej Karies och Lagning och Borrning. Minst två hål har jag i tänderna, så mkt _vet_ jag. så jävla dyrt med tandläkare bara :S Ska iaf skölja med Corsodyl nu istället för Listerin...kan tydligen inte kombinera det där...

Sommaren anfaller

Eller iaf en otrolig värmebölja! idag var det 30 grader, o nu på kvällen efter 22 visar mätaren arton grader. Det finns ju massa trevlig med denna värme som:
* Kunna slippa jeans, jackor, halsduk o långärmade tröjor
* Dagarna är lååånga tack vare härlig sol
* Man kan hitta på så mkt mer; crocket, kubb, grilla, njuta av en glass på en uteservering eller fika.
* Man känner sig gladare, fräschare o snyggare.

Och så har vi ju det tråkiga med allt detta...
*Insekter. Jag hatar de små krypen. alltid lyckas de hitta mig också!
* Noll matlust (iaf jag) ..
* Att behöva läsa om hundar o barn som suttit för länge i stekheta bilar. Läste nyss om en hund som "kokat ihjäl". Så fruktansvärt hemskt.
* Saker som stinker. Alla papperskorgar, sophus, containrar, etc luktar riktigt hemskt då det står i gassande sol om dagarna :(

Jag försöker iaf uppskatta värmen, även om den lyckas driva mig till vansinne ibland. Man får ju fokusera på att Sverige har så lite sommar...så man får göra det bästa av det då den kommer!