såja...

tre smörgåsar, en tallrik yoghurt, och två koppar thé, -så var man människa igen
städa senare men nu är det dags och duscha...

************
Onödig sak att reflektera över,,men ändå. Hur kan kan man använda hårda tvålar? Alltså ni vet såna bitar av tvål? Snacka om bakterie härd och annat "gott" i dem..och inte dröjer det länge innan de börjar frodas. Tacka vet jag flytande tvål....såg en hård snusk-tvål igår vilket bara förstärkte min uppfattning om dessa bakteriehögar. Usch!

När dumhet når nya höjder...

Jag sitter och läser detta och blir så trött på gubben. Varför och varför kan inte han, liksom övriga homofober bara sköta sitt och låta andra sköta sitt eget?! Vad exakt rör det honom vad andra tänder på? Eller homosexualitet överhuvudtaget? Måste han delta i några homosexuella arrangemang eller vad har det tagit åt gubbstrutten? Speciellt arg blir jag över jämförelsen mellan cancer och homosexualitet. Uppenbarligen vet han inte vad cancer är för i så fall skulle han inte svänga sig så lättflyktigt med så tunga och allvarliga uttryck. Hur vågar man jämföra sexuell läggning och en dödlig sjukdom?! Ska han nu prompt visa avsky mot homosexualitet kan väl åtminstone idioten komma med vettiga argument istället för obildad goja. Så himla typiskt människor med fördomar och andra dumheter.

One step closer

Jag känner mig belåten idag, fick tillbaka provet gällande dataprogrammet, alltså det som jag fasat så för. Jag fick VG på det(!!) :) Snacka om bra jobbat med tanke på att jag inte kunnat träna hemifrån pga nån teknisk skit, så jag såå nöjd med resultatet, hade varit nöjd även om jag "bara" fått godkänt! Jag hade turen och fick skjuts hem av en kurskompis eftersom vi var färdig såpass mkt tidigare än planerat. Hoppade av i centrum och köpte klänning, vi har ju fest för Thomas som fyllt 25, nu på lördag.
Hittade en axelbandslös, mörklila (haha, jag som alltid stört mig på den färgen.men det fanns bara den och svart...och svart köper jag typ ALLTID), med lite volanger nedtill. Kan försöka skaka fram bild på den. Däremot uppstod lite friktion i mina klädselplaner när jag insåg att den kofta jag tänkt till var helt fel. Javisst..klart man kan köra utan kofta, men jag känner mig så grymt naken då. Dessutom är det vinter för sjutton. Kanske HM har nåt billigt? Behöver ju knappast vara så märkvärdigt.


Julklappar

Årets dilemma..snarare...har så svårt att hitta julklappar till familjen. Funderar på att skaffa nåt fix från Panduro och sätta ihop något eget åt min farmor iaf. Sedan vet i fan, liksom en 33 årig bror och en pappa på över 60. Vad köper man till dem? Jag tänkte sätta mig och fundera ut något, sen raskt gå och köpa dem. Min tanke för detta året var att köpa klapparna redan i oktober. Men såklart kom oväntad skit emellan så det gick rätt i stöpet. Men what to do? bara att gilla läget och försöka handskas med det.

Imorrn får det väl bli massa plugg för idag hinner jag bara inte..Thomas fyller år och ja...då blir det bara massa tårtätande och besök.

Har bara detta och säga




Ibland kan låttexter stämma äckligt bra in på verkligheten

Who the f-ck cares?!

Varför förväntas man be om ursäkt för....ehhh..allt?! Minsta känsloregister och folk får f-n spel?! O nej, jag menar inte att man _ska_ ta ut besvikelser, ilska etc på någon annan. Men det verkar närmast brottsligt att INTE  vara glad som en lärka 24 timmar om dygnet >_<


Måndag och pigg?!

Ja, faktiskt. Och jag har inte rökt på eller nåt, ifall ni trodde det :P Jag vet inte alls vad som hänt men jag har somnade som en stock efter yoga-träning igår kväll. Hade dessutom varit på en timmes promenad med hunden, sen sa det ka-boom vid tiotiden. Alltså stensomnade. Det konstiga tog vid redan vid tretiden på natten, jag vaknar kvart i tre och är....håll i er nu, pigg som en jäkla mört! Hur som helst, kan inte vimsa upp redan vid tresnåret, utan sover vidare till klockan sex och är fortfarande lika pigg!! I vanliga fall brukar tröttheten slå till med full kraft på bussen, inte heller där märkte jag av nån sömnighet. Helt förundrad har jag gått runt idag, pigg och känner mig helt utvilad. Whats happening to me?

misstänker att min envishet gällande motion och att röra kroppen resulterar i bättre sömn och mer energi. Annat skäl kan jag bara inte komma på, jag äter ju heller ingen ny kost som skulle kunna påverka.

Mår  överlag bra. Börjar se saker ur annat perspektiv nu och hoppas på att det kan fortsätta såhär. Lär behövas för att orka om inte annat. Imorrn har vi det det där dataprogramsprovet. Lär bli jävligt sur om jag underkäns, jag har nämligen inte kunnat träna hemifrån eftersom min fjärranslutning krånglar. Det har drabbat andra i klassen också, liksom, hur ska man ha sportslig chans att plugga till ett prov när man inte når programmet ifråga?!

Aja. Har samma inställning till detta som de andra på kursen. Ska fixa med skoluppgifter nu och sedan börjar förbereda inför morgondagen. Packa böcker, fixa ihop lunchen och mellanmålen. Blir hemgjord kycklingpaj imorrn med chili-kräm och grönsaker ;)

Like teraphy...!

jag orkar inte redogöra för varför, hur, eller nödvändigheten i det. men igår var en otroligt förlösande dag. ett samtal som borde tagits för länge, länge sen. dessutom fick jag hjälp ekonomiskt. Såpass mkt så jag till och med(!!) kunde unna mig lite shopping. Att bara kunna välja, utan att bry sig ett skit om prislappen var adrenalinkick som fick mig att se stjärnor nästan. De som säger att prylar, plagg, eller smycken inte gör en lycklig vet inte vad de pratar om.  Jag fick gråta ut,prata ut, fick förklaringar på varför saker kanske uppfattats som de gjort och dessutom hjälpen med det ekonomiska.
Det var en riktig lyxig lördag inom alla aspekter. Jag hoppas verkligen saker och ting blir bättre i fortsättningen nu.

i övrigt måste jag få fart på motionsträning. stressen har verkligen fått kroppen att säga ifrån nu. Yogade häromkvällen och bara  den korta stunden gjorde verkligen skillnad. Så jag måste sätta det i system, skapa rutin med det.

Nu ska jag sammanställa min arbetsdel i vårt grupparbete inom psykologi. Mitt område är ledarskap, kanske låter lätt men det dignar inte direkt med info kring det. dessutom när jag försöker leta fakta om det på nätet så hittar jag bara massa grejs som bloggare o dylikt totat ihop..jag måste ju ha tillförlitliga källor. Men å andra sidan är jag en jävel på att snoka reda på fakta och göra research. Det ska nog gå bra.

Exakt, tack!

Den här krönikan stämmer jag in och helt fullt med, det är nämligen så det är. Visst finns det slackers som hellre käkar praliner på sofflocket och stormtrivs med det. Men! Långt ifrån alla 80-talister är såhär! Som krönikören tar upp så är massor i Norge och jobbar på fiskrenserier men även andra ställen. Det är slitsamt, hårt, men betydligt mer givande än vad Sverige erbjudit/erbjuder. Jag blir också grinig över att stämplas som bekväm 80-talist. Ända sen jag gick ur skolan har jag strävat efter ett fast jobb med lön som går att kalla lön. Att vara teleförsäljare har jag provat och det är ganska..ja hopplöst. Att jag sedan råkat ut för mkt oseriösa arbetsgivare och andra nötter i arbetslivet är också oerhört energikrävande. Jag har, oavsett vad andra säger, verkligen slitit för mina anställningar. Jag har aldrig legat på latsidan gällande jobb och aktivitet. När jag först skulle ha praktik gick jag bokstavligen runt i timmar på företag och affärer för att få praktikplats.

Jag har alltid sökt jobb efter jobb, ringt, mailat och postat brev. Ett av alla jobb fick jag genom att sitta o leta i telefonkatalogen sida upp och sida ned, det var en sån där period där jag var utless på allt. Tog håglöst telefonkatalogen och började ringa. Och det gav ju nåt, men inte fan föll det från himlen och rakt i armarna på mig. Jag har inte fått nån som helst hjälp  från någon , utan allt har legat på mig. inte mig emot, men så har det varit. En enda gång har arbetsförmedlingen "hjälpt" mig, fast lite annorlunda. Via arbetsförmedlingen fick den där restuarangchefen tag mig. Och helt ärligt, fan det värsta jobb jag haft. Där "latade" jag mig verkligen inte, enligt avtal skulle jag jobba cirka sju timmar per dag...det var sällan det understeg nio timmar per dag. Och även tolv timmar förekom. Dessutom skulle jag vara på "två" platser samtidigt, alltså både i disken och i städet. Som om det inte räckte med det var lönen minimal. Och ja, restaurang förvisso..men ändå. Överlag har jag alltid gått in hundratio procent för varje jobb jag haft, men inte ens hälften av vad jag tjänat har motsvarat hur tungt jobbet varit.
Om jag är otacksam? Nej, jag har klarat mig mirakulöst bra, bara en sån sak som att slippa vända sig till socialen är ett stort plus i kanten.

Jag har också klarat mig från sjukskrivningar och att tvingas leva på sjukpenning. Så jag har haft tur. Däremot är det oerhört felvinklat att påstå att 80 talister är bortskämda personer som väntar på flådiga mediajobb eller andra glassiga erbjudanden. Sedan är såklart ingen status på disk-jobb och städ-jobb. Men ändå intressant..för hur skulle samhället och restauranger fungera utan dessa? Vilka skulle vilja käka på en restaurang där tallrikar, bestick och glas är lite småskitiga? Vem eller vilka vill besöka skitiga kontor, äckliga toaletter, och så vidare? Jag vet då ingen som tycker sånt är lajbans direkt.


Tjöt

återigen ser jag en diskussion om vad som är "bäst" vid piercing (menar i öronen/örat nu) och hela tiden kommer tjötet om kanyl skulle vara bästa. Konstigt då att jag haft/har tio hål i öronen och _inget_ har jag haft problem med. t-o-m den jag hade i näsan för några år sen har varit problemfri (även den togs med pistol). Jag säger inte att det kan uppstå skit pga pistol-piercing men jag har hört lika mkt om inte mer skit gällande kanyl-piercingar. Tungor som ruttnat eller på nåt vis sabbats ordentligt, navlar som blivit sjukt infekterade, ( o detta trots rengöring ja..) ändå får jag nedkört i halsen om hur "FEL " jag gjorde vid min gamla näspiercing. o ja...gällande de i öronen också.
Det är individuellt. Skit kan uppstå med vilket som. Just deal with it...


Hemska värld..:(

Jag råkade få info om vad som Insider ska handla om ikväll (jag däremot ska försöka lägga mig tidigt), och det är djur som plågas och utnyttjas sexuellt. Bara tanken på det får mig att se rött. Jag menar, ingen , INGEN hade ju accepterat detta mot barn. Så varför saknas lagar mot sånt här?!
sen ska det tydligen handla om en kvinna som pga en idiotisk så kallad "väninna" blev utpekad som vanvårdare av sin hund. Så hunden togs ifrån henne!! Detta väckte bara ännu mer ilska inom mig och inte helt osökt går tankarna kring den här kärringen som vi har här bland våra grannar. Som försökte med exakt så fula knep. Det var ju hon som levererade det där anonyma brevet. Ja, hon påstår givetvis motsatsen. Men hej, vadå sammanträffande att hon bara "råkade" vara enda personen som syntes till under den aktuella tidpunkten? Med dessutom vår dispyt i botten?
Hon har fan inte alla pommes på tallriken och jag skiter i det, så länge hon slipper blanda in oss i sina privata psykoser lr vad det nu är!  Kan också tillägga att jag inte är den enda som råkat ut för hennes dravel och påfund. Hon snodde ju fan mattan från vår granne som bor mittemot oss. Sedan har hon baktalat andra personer.
- skaffa ett liv för fan och låt andras vara!!! ARRGH!

Vissen....

Så känner jag mig, trött, slö, trög och lite allmänt efter. Jag har framför allt så jädra ont i ryggen o axlarna, vilket i sin tur är min kropps sätt att säga nej. Eller strejka ...beroende på hur man vill se det. Jag har svårt att fördela tiden, dessutom fått uppgifter som jag inte riktigt begriper mig på. Varit hemma idag och försökte pilla med excel för att begripa nåt  (o NEJ, jag kan inte det, aldrig haft orsak att pyssla med det förut...)

Bestämde mig tillslut för att göra en gruppgrej gällandet det här. Alltså be någon att vi tillsammans försöker begripa det. Vi har dåligt om timmar till det däremot :(

nu ska jag iaf äta mat. Sedan ägna mig åt latin...

Why make anything simple?

Kan någon förklara hur man ska fixa något när man får noll information om det? Jag menar verkligen noll underlag...! Blir så jävla irriterad!! Jag har inte kommit på ett dugg med en uppgift och visserligen är vi tre personer men alla är lika förvirrade. Lyckat..! Verkligen! Så imorrn eller ja senast torsdag tänker jag ta ett rejält snack om detta..såhär fungerar det inte ...:S

Värsta höstrusket idag; blåser och spöregnar. Och eftersom jag lagat min dunjacka under helgen så åkte den på idag. Ångrar det inte det minsta...! Först nu, när jag gått med skinnjackan på i flera veckor som jag insåg hur varm den verkligen är. Det enda anmärkningsvärda på jackan är väl att den inte är lika smäcker som skinnjackan. Men å andra sidan, så är det med vinterjackor.Däremot funderar jag på att skaffa ny dunjacka, fast då nästa vinter. Alla pratar så om canada-goose jackan...kan inte låta bli att bli sugen på att prova en. Jag tycker iaf att min variant, som är inköpt på Vero Moda har hållt förvånansvärt bra kvalité. Den blir tre år gammal nu, jag har tvättat den minst lika många ggr och ändå håller den både formen och värmen. Färgen har heller inte daskats ur ;)

ikväll ska jag göra lite anteckningar kring den där uppgiften, plus försöka skriva ihop en egen manual till det där hopplösa dataprogrammet. Jag begriper ju inte vad människan säger så då får man ta tag i det själv.


Men sluta nån j-vla gång!

När jag gick på grundskolan i Tanum, (känns som en evighet sen) så gick kustorten Grebbestad under namnet "G-town". Uttrycket användes av diverse fjortisar, framförallt dem som bodde där givetvis. Redan då störde jag mig nåt djävulskt på nåt så fånigt och groteskt fult namn. Men att dem som jag gick med där och då fortfarande refererar hålan på det sättet är nästan höjden av allt. Men borde man bli förvånad? De som bor kvar verkar fortfarande lida av samma sorts problematik som när jag bodde i Tanum, den mentaliteten går inte att beskrivas..den måste upplevas :/

i övrigt finns så mkt fula ord som jag inte förstår hur normalbegåvade personer kan använda: päsa, ägd, ägig, dampa ur, mobbat, och så säkert massa andra vidrigheter.
Jag har väl nån som helst tolerans för att fjortisar inte vet bättre, men när vuxna personer slänger sig med de här uttrycken så mår jag illa. -lägg ned..!


***
när jag ändå är igång på mitt värsta gnälla-på humör så kan jag också tillägga att jag inte alls fattar vitsen med att lägga ut bilder på ens småbarn. Alltså bebisar som leker, sover, käkar. Jag har inget emot bilderna så att men aldrig att jag skulle lägga ut bilder på min dotter/son...med tanke på alla peddo-äckel som härjar på internet. En tanke kan vara att bilden av en sovande baby inte är så "farlig" men gud vet vilka på sidor den bilden kan vandra iväg till *ryser*

Wehoo! HELG!

För första gången sen jag började i augusti har jag en någorlunda läxfri helg!! Visst, helt fri blir man ju inte, har bland annat boken som jag måste läsa lite i. Men inga prov, inget arbete som måste vara färdigt tills veckan nu ;) Så i helgen ska jag ta det väldigt lugnt. Hoppas på iaf uppehåll så promenader med hunden kan bli möjliga. Just nu ösregnar det ute :( Sedan måste jag laga fickan på min dunjacka och därefter tvätta den, det blir allt kallare nu så jag får börja använda den snart. Framför allt ska jag vila den här helgen. Två prov under veckan som gått plus att man fått åka fram o tillbaka som en vante och tusen saker o göra.

Hade prov i latin idag, vet inte hur utfallet blir. men rent spontant känns det bra. Bättre än vad jag trott iaf. Efteråt gick vi och käkade hela klassen på en lunchrestaurang i stan. Åt ytterfilé med bea-sås och pommes. Okej, god mat...men jävlar vad snålt med käk.  Lustigt också att det var typ ett ton sås, jättelite kött, knappt några grönsaker. Eller ja.,.det fanns kokta såna, ärtor och morötter. -blä! Ska vara råa grönsaker. Kändes som om jag gått upp fem kilo efteråt.

Orka hitta en rubrik såhär dags!

klockan är några minuter i sju, ska kolla min internetbank bara. Sen måste jag dra mig till bussen, gah :S Sjukt trött. Finns ju folk runt ikring mig som har sömnsvårigheter..ja..ni kan gärna få lite sömn av mig. Jag skulle lätt kunna sova sådär 13 timmar på raken eller nåt. Aldrig i mitt liv kan jag minnas att jag haft problem med sömnen. Inte ens dagen då mamma gått bort hade jag svårt att somna, tror tvärtom, att min kropp var så utmattad att jag bara föll i sömn.

nej, banken nu, bussen sen. *suck* SOOOVA!!!

Ännu ett par givande timmar

-not! Känner mig som värsta grin-ollen men jag har känner bara irritation över allthop. En idiot fattar ju att detta skulle kunna bli bättre. men nädå.
ikväll kommer jag gå under av alla saker jag ska hinna med. Bäst o komma igång direkt, först på listan är mat.

Finna på råd...

Har dåligt ställt denna månad, jag hade kunnat haft det bättre om inte vore för att förra månaden gick åt fanders pga massa skit. Men så kom jag på att jag har en del grejor liggandes som jag inte använder, sålde det på tradera och tjänade några hundralappar. Gäller att se möjligheterna :P

Nu är jag helt färdig med alla skoluppgifterna. Det blev mer utspritt än vad jag tänkt. Men hej, spela rollen. Jag har varit i desperat behov av att få slappna av, sova, ta det lugnt. Och det har jag unnat mig!! Jag är lite matt inför vad som komma skall, men jag har betydligt mer energi nu. Några veckors stretande och sen är det jul. Kanske inte den lugnaste tiden på året, men väl ändå.

Surfar runt på nätet och lyssnar på musik.

Det blir nog bra tillslut. Allt blir nog bra. Let me hope so anyway.....