Jidder jidder och ännu mer jidder

jag vet inte hur jag ska säga detta riktigt men jag gör ett försök iaf

AAAAAAAARGH! JAG VILL VARA IFRED, JAG VILL HA LUGN OCH RO, JAG ORKAR INTE MER. JAG ÄR TRÖTT, TRÖTT, TRÖTT, TRÖTT, TRÖTT, TRÖTT . JAG HAR FAN ONT I HELA KROPPEN OCKSÅ. ITS ENOUGH NOW!!
Det finns ju inte någon mening med det här iaf?!

GAAAH


No shit, Sherlock!!

Det är så roligt att läsa massa artiklar där kända och okända människor gått ned i vikt. De är stolta (inget fel med det) men raljerar friskt med "Det är bara träning och rätt kost som gäller"....hahahaha. No shit? Trodde folk något annat? Fattar väl vem som helst att dessa två saker är ett måste om man vill minska i vikt, ändå verkar det närmaste vara ett manisk kommentar. Hela tiden, överallt, ekar det "träning och rätt kost".
Älskar och älskade min mammas härliga inställning till mat; ät vad du vill, men med måtta och motionera mycket. Så...simple as that! T.o.m kvinnan som är friskvårdsledare på min praktik instämmer till fullo i det uttalandet. Hon tycker inte att man ska idiotträna eller börja leva på bark, istället uppmanar hon till en sundare inställning till mat. Istället för glufsande så ska man äta mer regelbundet och lägga till mer motion.

Så...svårare än såhär behöver det inte vara!

Om det ändå vore så...

så skönt det skulle vara då. Aldrig varit med om ett så påfrestande år. Aldrig varit så trött. Aldrig varit så stressad. My energy has reach its bottom.

Tänkte eller  nästan måste dammsuga idag. Massa grus i hallen, smulor på köksgolvet och allmänt bös överallt. Så jäkla varmt i lägenheten idag också :( Vi har ju typen av lägenheten som har två lägen; kvavt som fan eller så hänger istapparna i taket. Idag är det varmt och dålig luft...lär inte bli bättre då jag drar igång dammsugaren strax.

Veckan som kommer nu är kort ...det har jag för mig iaf. Var röd dag på fredag. Det innebär längre helg, tack gode gud för det.

Börjat äta bättre frukost också, åt flera smörgåsar imorse, en kopp thé och sedan skivad kiwi, rostade pecannötter med kesella. Kesella är bra grejer, det måste ni testa! Dessutom kan man använda det till såå mycket, brödbak, äta naturellt, matlagningen, som tillbehör i fruktsallad..osv osv...bara fantasin sätter stopp.

I övrigt har helgen varit finemang, igår var det sommartemperatur och evangemang på Bike i Trollhättan, massa mc´s och försäljningar osv överallt. Träffade pappa där, han köpte mig nya solglasögon ;) Vid 2 tiden drog vi hemåt igen och stannade allihop i UA för att pizza ihop. Sedan var man rätt trött kan jag säga...vi hann iaf med lite filmer på kvällen.

Nu ska jag försöka komma igång med städningen och sedan iväg med hunden.

Smärtsamt...

Bleker mitt hår nu, inte gjort det sen i höstas. Hade utväxt och det såg allmänt nyanserat och dassigt ut...alltså hög tid att göra något åt det. Däremot gör det så förbannat ont att bleka som tidigare konstaterats...det svider, bränner, kliar och känns som man fått världens ohyra i hårbotten. Men nu återstår bara några minuter och sedan ska jag äntligen skölja ur håret. Vet i fasen om jag lyckades få det bra däremot...tycker det är svårt att bleka/färga själv. Men utväxten brukar iaf bli åtgärdad.

Sedan ska jag ut och handla mat, massa mat! Och efter det äta..är hungrig redan nu. Ska försöka få hundrackan o äta också :P Hon kinkar fortfarande med maten men det har blivit bättre. Vi var också på hundkurs med henne igår! Vi gick igenom grunderna, såsom kontakt, ligga och sitta. Gick väldigt bra för att vara första gången ändå tyckte jag och vi ska försöka öva mkt här hemma med henne..det är ju mer lugn och ro här.

Nu måste jag skölja ur håret för nu känns det som om antar jag eld snart ....:(

Just wanna sleep

Är så trött och varit det i flera dagar nu, hade ju en period som jag var otrolig pigg men nu verkar det vänt igen? :/ Sover dåligt och för lite dessutom. Jäkligt störande, går ju upp så tidigt om dagarna också..runt 5. Gaah. Är dessutom stressad och bekymrad över massa saker nu. Arg också , eller iaf lite. Mestadels är jag likgiltig eftersom jag knappt har nån energi att bry mig, men lite grinig är jag allt. Orkar inte dra upp allt här, men blir ganska sné när folk tror att man har all tid i världen. Att man ska sitta och vänta på dem.

Å andra sidan känns allt som bortkastad tid, meningslöst och hopplöst. Konstiga är att jag inte har några tårar, men efter allt jag varit med om så känns även det meningslöst.. leder ändå ingenvart. Skulle bara vilja resa bort, låångt bort.
Äsch!

Nätforum...*suckar*

Jag har, ända sedan internet kom varit med på forum osv..tycker det är kul med diskussion och man kan få råd och tips om precis allt. Men det finns jargonger på forum som är mer eller mindre trevliga...men så chockad som jag blev då jag blev medlem på vovve.net har jag nog aldrig blivit. Personangrepp, tyken ton, nedlåtande och sarkastiska inlägg...herrejösses alltså.

jag läste runt om en tjej som råkat ut för en mkt arg och otrevlig man som skrikit åt henne och hennes hund. Det fick mig att berätta om de där 3 knäppisarna som flög på mig här omkring, om det här mycket hotfulla och anonym brev vi fick osv. Det skulle jag inte gjort...herregud vad skit jag fick...! Jag hade dålig attityd som blev så arg, jag hade uselt språk i inlägget (skrev "idiotiska kärringen") och så var jag inte alls trevlig mot medmänniskor.
Jag är fortfarande i lätt chock. Det är alltså okej att folk skickar anonyma otrevliga brev....? Och arg får man tydligen inte bli för då har man "dålig attityd"...och otrevlig mot medmänniskor? Att berätta om vad 3 personer gjort mot mig är alltså lika med att jag inte gillar medmänniskorna runt mig? HERREGUD. Hur löjliga får man bli?

Och sådär fortsätter tonen igenom massa inlägg, folk som blir helt rabiata över att man blivit arg då man blivit orättvist eller otrevligt behandlad, eller de som blir helt skogstokiga när man berättar att man t.e.x någon gång köpt foder från ICA. Herregud, tagga ned för guds skull. Och debatten om hundskit ska vi inte ens nämna, var nån fomme som menade att hundskit i skogen gick under lagen om nedskräpning..Jamen då får regeringen omedelbums sätta ihop ett team som plockar skit från älgar, harar, rådjur och annat vilt...för skit i skogen är ju "nedskräpning" ....


Jag har uppsagt mig från det töntiga forumet nu, maken till konstigt ställe. Usch! Vad obehagligt....

Nylackad

just målat naglarna..blev lilasilvriga..låter fult men är faktiskt snyggt. Målade först illrosa men det lacket är så irriterande, blir bara ränder och annat fult i det :/ Ska alldeles strax ut med hunden och sedan till affären för att handla lite saker. Borde bleka om håret och måste köpa balsam för det är slut också. Utan balsam blir mitt hår, efter tvätt, alldeles omöjligt att borsta ut. Som spunnet socker eller nåt sånt...ont gör det också.

Kikade runt på lite bloggar igen och upptäckte störiga saker folk gör då de skriver....

1 Använder utropstecken överallt, det är tröttsamt att läsa "och igår var vi hos Pelle!!! Sedan åt vi bullar!!" och "idag ska vi åka till kusten!!!" Man blir nästan andfådd över alla "utropande meningar.."

2) Stavar uselt..okej att alla inte kan stava helt korrekt..men tröttsamt när vuxna människor skriver uppenbarligen så fort att de missar bokstäver , t.e.x "itne" osv..

2) Vuxna tjejer, de jag sett är över 20 år som envisas med uttryck såsom "flikkan" om sig själva. Eh? Flikkan? Det inte bara SER fult ut, det låter fult också. Eller måste hela tiden ge komplimanger till sig själva på bilder typ "Ängeln" "lilla flikkan" "bejben" osv osv...såklart ska man tycka om sig själv men de här har fanimig hybris...:S

3) Människor som MÅSTE vara spydiga 24/7 i bloggen....o visst..det är de som blir kända men jag anser att det får finnas gränser också. Kenza är "storbloggare" men gör iaf nåt annat än BARA provocera. Bloggare såsom Kissie, Blondinbella och Katrin Zytomierska är ju typexempel på provokationsbloggare. Rätt besviken har jag blivit på Zytomierska också, ända sedan Alex gick ifrån henne verkar hon ha vigt sitt liv åt att bara komma med idiotiska påståenden om människor. Hon verkar desperat efter uppmärksamhet. Tråkigt. Mycket tråkigt...

4) Människor som måste vara sådär käcka i sina bloggar hela tiden, jajajaj bloggen är personlig och man får göra hur man vill. Men jag gillar inte sånt iaf.

Blåst! :/

Trodde promenaden idag med Jimmy skulle bli härlig, istället blåser det nåt otroligt här idag. Kallt i vinden också...:( Vi gick en vända till stan och tillbaka..orkade inte längre eftersom det blåste så och var så kallt. Åt glass gjorde vi iaf ;)

Idag har  jag röjt vidare här hemma, så jädra mkt och göra hela tiden tycker jag. Kom på att jag måste sy i några knappar som trillat ur två koftor. Sedan måste jag ställa tillbaka sakerna i hyllan,,igår var när några gubbar här från Telia o installerade nåt bös. (fråga mig inte vad..orkar inte bry mig och blir bara störd av det..hyresvärden gör tydligen ALLT för att motivera hyreshöjningar ideligen..). Sedan funderar jag på att sätta mig på balkongen och läsa en stund..där blåser det nämligen inte alls, gött det.

Försökte också ringa på jobbet men återigen var han inte inne så jag kunde prata med honom. Jag måste försöka imorrn igen. Att allt ska vara så besvärligt. Sökte iaf ett jobb i Lysekil igår, tänkte försöka få iväg fler ansökningar under dagen. Överväger att ringa Carlia också. Funderar på att smsa en viss person också....


Nothing are like fridays...

Fredagar är nästan bästa dagen på veckan,..nästan bättre än lördag. Men just detta, vetskapen om att man har två lediga dagar framför sig är underbart. Man slappnar av i hela kroppen och andas ut...Skönt!

Jag avverkade förresten fjärde praktikveckan nu...dvs HALVA praktiken är gjord! Det är skrämmande hur fort tiden kan gå....
Dagen har i övrigt innehållit mkt oförutsedda händelser, orkar inte gå in på detaljer eller berätta men bättre dagar finns ju helt klart. Fick två negativa besked vilket gjorde mig nedstämd, dock visade jag inget utåt men tankarna for runt värre. Sedan blev jag lite grinig när jag kom hem och såg att de faktiskt annonserat efter folk.....eh...jaha..liksom?
Men skit i det nu.

Jag har läst runt som vanligt bland bloggar osv...usch blir så berörd av de som bloggar om sina hemska sjukdomar.  Hemskaste jag läst var nog om en tjej i Norge som fått en slags obotlig cancer....och hon är inte ens arton! Jag _fattar_ inte varför cancer fullständigt galopperar fram bland människor. Men dessvärre tror jag att om cancer helt besegras så kommer nån ny vidrig sjukdom att härja runt.

Här är Regine´s blogg om hennes tragiska öde, det är på norska men man förstår iaf.


To night or tomorrow?

Jag funderar på att skita i att duscha ikväll och hellre ta det till morgonen men å andra sidan; går man upp innan fem så är man tröött! Varit ledig i flera dagar nu och ska nu imorrn upp riktigt tidigt. Fy fan, det är nackdelen med längre helger! Jag vet att jag inte "borde" säga detta..man "ska" ju gilla att arbeta o stå i..men det vore förbannat skönt, att efter studenten, få ta en lååång semester nånstans låångt bort. eller iofs..bara vara ifred. Maken till stressigare år har jag aldrig varit med om. Hösten var vidrig :S

Det blir iofs kort vecka eftersom måndagen nu gick bort, hoppas hunden klarar sig nu. Har fixat så att en kompis tar ut henne litegrann på förmiddagen. Det har gått riktigt bra egentligen med henne nu, enda som haltar är maten. Så otroligt kräsen och besvärlig gällandet det. Det uppstår en djup frustration hos mig, trots att jag vet att sånt är jättevanligt...:(

Nä..jag tror jag ska rasta henne nu och sedan försöka sova. Uuu, upp innan fem imorrn..:(

Is it me or is it just a lot of f-cking bullshit!?

Har aldrig varit med om något jävligare. Aldrig heller hört om något i stil med detta. Jag har otaliga gånger lovat mig att bara sluta mig, sluta bry mig, sluta komma med åsikter. But still, it pisses me off like crazy! Är det nåt jag avskyr så är att se människor bli omkring slängda, behandlade som skit, inte ens få ett tack för allt de gör för dessa typer. Jag känner också att jag bär på så mkt som ligger och växer och gror som ett ogräs, det skulle vara en ren njutning att bara få ösa ur mig. Att verbalt få fullkomligt köra över de inblandade. Istället "får" man på sidan betrakta hela jävla spektaklet och undra var det ska sluta -om det finns ett slut.
Nej, jag saknar ord. Men jag tror som sagt jag inte säger något mer. Inte ett jävla ord.

What´s happening to me?

Jag har sedan ungefär i måndags varit otroligt pigg. Ändå har jag lagt mig sent, sovit dåligt, och inte ätit annorlunda. Ändå känner jag mig underligt utvilad och pigg. Dessutom har jag av fri vilja gått upp innan åtta om dagarna. Väldigt ovanligt för att vara mig..men inte mig emot heller....har alltid varit så morgontrött och seg..vill ju vara såhär istället ;) Kanske beror det på Tammy? Kanske beror det på att dagsljuset kommer tidigare och försvinner senare om dagarna? Våren har alltid haft en "energybooster" på mig....nåja..känns bra iaf. Ska strax ringa ett viktigt samtal och har massa disk i köket att sätta i diskmaskinen också.

skönt med påsk också, inte för att jag firar det men gött med några dagar extra helg :P


Det finns hopp!!

Tammy har ätit urkasst sedan hon kom till oss i lördags. Men imorse så verkade det lossna lite, hon åt inte bara upp allt i skålen, hon åt även VID skålen. Hon har nämligen varenda gång tidigare försökt dra med sig mat upp i soffan vilket jag absolut inte tolererat. Men idag verkade hon begripa att VID skålen i KÖKET är matplatsen. Hon åt upp allt och jag blev så glad!

Hon är så himla gosig, när Thomas sover eller inte är hemma så följer hon mig överallt. Igår kväll t.e.x, så lade hon sig på badrumsgolvet när jag var där inne för att tvätta av mig och borsta tänder. Och igår fick hon vara HELT ensam i sådär 25 minuter när jag var till affären. Hörde att hon gnydde lite efter jag låst dörren men sen tystnade hon...när jag kom hem igen så viftade inte bara svansen utan hela bakdelen på hunden svängde och hon "kramade" mig..alltså hon har nån idé om att ställa sig på bakbenen och lägga framtassarna på ens bröstkorg. =) Sööööött!

Gjorde kexchokladpaj igår också. Skitgott...pröva..här är receptet:

4 st kexchoklad
150 g blockchoklad
4 msk smält smör
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
0,5 dl grädde

Börja mixa sönder kexchoklad till smulor i en matmixer, smält smöret och blanda med kexsmulorna. Blanda så det blir som en deg. Bred ut degen i en pajform och grädda på 175 grader i 6 minuter. -låt svalna.

Smält blockchokladen och blanda i äggulorna, vaniljsockret och grädden. Bred över det avsvalnade pajskalet och ställ sedan in i kylen. Helst ska pajen stå kallt och stelna i 4 timmar. -Ätklart!

Jäkligt god men väldigt mäktig :P
Ät och njut iaf!!


Proudly presents....



Tammy!! -belgisk vallhund, groendael! Vår nya voffsing, hon är alldeles underbar. Så himla kelig och snäll av sig. Det lite jobbiga är att vi har massa miljöträning framför oss med henne, hon har blivit uppvuxen på landet där typ tre bilar passerat på en dag och kanske lika många människor. Så när hon nu varit hos oss i ett par dagar så brukar hon gläfsa till när hon ser andra människor, bilar är hon rädd för och lastbilar och bussar är hon vettskrämd för. Koppel är också något nytt....men det går åt rätt håll. Nu verkar hon börja tycka att det är kul att få komma ut, hon verkar begripa vad kopplet betyder osv.

Vi är iaf helt tagna av hennes skönhet :P Sååå söt! Dessutom sover hon i sängen också :) Vi hämtade hem henne i lördags, hela dagen gick åt till att köra. Åkte 06 på morgonen och var inte hemma förrän runt halv åtta på kvällen. Men verkligen värt det =)

Annars är det väl som vanligt, praktiserar vidare men är hemma idag. mådde fruktansvärt dåligt inatt..nån magsjuka(?) så jag stannade hemma idag. Men känner mig också mkt bättre nu...skulle vilja gå på en promenad med Tammy kanske...synd bara att det regnar så förbannat.

Funderar också på att baka något smarrigt? :P