Blogga istället

Åh, vad irriterad jag är nu. Skulle skriva den där bajsnödiga sammanfattningen, (varför i herrans namn göra TVÅ stycken för?!) men det går inget vidare. Blir jättelite text...och vad ska man göra? Får ju inte vara personlig, utan bara fakta. Känner mig mest som en papegoja som håller på o upprepar sig. :S Har iaf gjort färdigt psykologin. Imorrn måste jag rota vidare på biblioteket efter någon bra faktabok till samhällsuppsatsen. Har faktiskt skrivit några sidor på det igår, otroligt. Funderar ändå på att fylla ut teoridelen lite till. Måste också få ut mer enkäter till folk på skolan.
Så idag blir det mest plugg hemma.

Imorrn tänkte jag försöka handla de två sista klapparna och så hinna bibblan innan lektionen. Eftermiddagslektion imorrn ju, wonderful *INTE*  Och på lördag blir det troligen fest. Sista festen med Emma i så fall. ;(  Men den här gången slipper vi ett visst arsle och så den där paranoida människan. Skönt!

Gjorde andra svenskaprovet igår, gick säkert åt fanders. Hade ju knappt hunnit plugga pga att helgen blev hysterisk. Men jag gjorde mitt bästa iaf. Sedan fikade jag med Emma på stan, hahaha, vad hon är härligt rolig. Det är faktiskt sällan jag träffar människor med humor som är så lik min egen.. och faktiskt sällan jag träffar någon vars personlighet intresserar mig. Men sån är Emma :)

Nu är också bilen tillbaka och helt lagad, om vi bortser trasslet med bagageluckan. Den måste fortfarandes öppnas manuellt. Larmet vi satt in verkar vara bastant och rejält. Och det är ju too bad för dig, din jävla looser som var inne i bilen. Hoppas det var lönt o sno något som högst var värt en sketen tusenlapp! För dem pengarna kanske du kan köpa dig ett liv? Jävla gris.


**************'
Håller på o sysslar med samhällsuppgiften, nämligen frågor om klimathotet och till hjälp har vi fått länken till Aftonbladets sida om detta. Läste detta och jag blir inte förvånad,
Bush! Det är obegripligt att den människan fått stanna såpass länge vid makten, han är ju helt galen. På bilden liknar han en apa. Hahaha




 


Ehh..noll koll

Såg att jag inte skrivit något på en vecka. Har varit en hysterisk vecka och helg. Hade prov förra veckan, försöker skriva på den sketna uppsatsen (faktiskt enda uppgiften jag verkligen avskyr), ska skriva nån löjlig sammanfattning till projektarbetet också. Det räckte tydligen inte med den som fanns i arbete. :S Har prov imorrn igen och numera har jag dessutom eftermiddagslektioner två dagar i veckan. I trudly hate it. Man hinner bli omänskligt hungrig på eftermiddagspassen. =(

Hade en skitstressig helg, eftersom Thomas fyllde år i förra veckan så blev firandet nu i helgen. Jag är faktiskt glad över att slippa ha stor familj. Ibland har det verkligen sina fördelar. Har fixat både tårtor o kakor denna helg, har städat som en idiot eftersom jag inget hann i veckan som gick. Dess emellan försökte jag läsa till provet, igår kväll kändes det som om en långtradare hade dragit över mig. >_<

Fick äntligen också redovisat mitt arbete i samhällen nu, på tiden, förra måndagen glömde jag det, och föregående måndag igen var jag jätteförkyld o därmed hemma.

Är hemma en sväng nu för att ta mellanmål och gå ut med hunden, som vi passar ett par dagar. Läste någonstans i en tidning att november är ovanligt varmt i år. Ja, några minus är det ju inte. Men varmt.....? Är jag den enda som inte förstår mig på denna "värme"? Tycker mest det är rått och hemskt ute, regnar så det flyter också. Kollade på webcameran över Teneriffa, de hade sol och 21 grader nu. Det tycker jag låter mycket trevligare! =)


************
Kan inte låta bli att läsa den här lilla
notisen . Är faktiskt riktigt trött på alla barn-maffior som ständigt ska köra upp i fejan på en att BARN är svaret på allt. Barn är lycka, barn är livet. Men se, alla tycker kanske inte det. Som precis allt annat i livet, vi är olika, varför är det så svårt att handskas med det? Jag kan kanske tänka mig att skaffa barn om ett par år och det handlar inte om att jag avskyr barn. Tycker barn kan vara gulliga och framför allt är de intressanta att iaktta. Min killes systers yngste son är verkligen stimulerande att se, han lär sig snabbt nya saker, han är klipsk  och rolig. Men, barn är också ett huuuge ansvar, det är inte som att köpa ett par skor som du ställer undan efter tag. Barn kräver tid och framförallt pengar! Om jag har knappt råd att leva själv, varför i hela friden ska jag då skaffa barn för?! Och en del "jag tror det handlar om vilja" Eh, ja..vad annars? Finns det några som tvingas till barnafödande? Klart som fan jag ska VILJA skaffa barn. Och se, det vill jag inte ännu. Deal with it, barn-besatta människor!
och en sak till, ursäkta att jag inte vill sitta på pensionsdagen och tänka tillbaka på mitt liv; "jaha, ja, vad gjorde jag här i livet, joo, jag blev sambo o sedan födde jag barn..." Jag vill ha mer av livet än bara familjliv och barn. Så hemsk och "egoistisk" är jag. Ständigt detta tjat om "egoism" när det handlar om dem som vill ha barn senare eller också inte. Är det inte lite egoistiskt att pracka på folk sina åsikter och anse att dem är de enda rätta?
Shut up and learn to respect!

förresten; Jag fick MVG på religionskursen och senaste svenska provet blev det också MVG på.
It feels great!!


Fått på mailen

Fick en kul grej av Jeanette på min mail, och såklart så svarar jag på dem! Idag har jag läst svenska igen, och fått reda på hur jag ligger till i svenskan. Låg rätt bra till faktiskt, fast redovisningen hade haltat lite. Nåja, jag är nöjd iaf




sooo, here we go!


Fyra saker om mig - Saker som du kanske eller kanske inte vet om mig.


A) Fyra jobb som jag haft:

1. Butiksbiträde Cervera (egentligen praktik.men skitsam)

2. Butiksbiträde Jysk  ( också praktik...)

3. Städerska Hotell Carlia
4. Disk/städare Riverside Restaurang


B) Fyra filmer jag kan se om och om igen:

1. Pirates of the Carribean (ettan och tvåan)

2. Romeo & Julia

3. Titanic

4. Mastermind, Wallander


C) Fyra platser jag har bott på:

1. Tanum

2. Uddevalla

3.  Göteborg

4.  hmmm..räknas fem dagars vistelse i Prag, på skolresa? Hotellboende? :P




D) Fyra TV-program jag älskar att titta på:

1. Top model (Amerikanska, hell no till svenska versionen)

2. Close to Home

3. Navy CSI

4. Dokussåpor där rika och orika tävlar, så dråpligt!


E) Fyra platser jag har semestrat på:

1. London

2. Stockholm

3. Prag

4. Köpenhamn



F) Fyra Webbsidor jag besöker "dagligen":

1.
www.expressen.se

2. www.lunarstorm.se (jaja, men "Channy" är legendarisk där...)

3. www.tjuvlyssnat.se

4. Olika roliga bloggar....


G) Fyra favorit-maträtter:

1. Potatisgratäng och grillat kött

2. Kinamat

3. Tacos

4. Pommes frites och kyckling




H) Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu:

1. Långt bort från stan....

2. I ett varmt land..

3. I en häftig stad som NY eller London, Paris

4. På ett spa...mmm, massage!


Fyra vänner jag tror kommer svara:


1. Emma
2. Netza
3. Sedan vet  i fan....vet knappt vilka som läser min blogg
4


Jävla idiot, fick nyss reda på att psykologi ligger förlagt idag! istället för fredag!! Jag ska ju iväg nu. När skulle jag upplysas om det här tycker dem? Och så någon jävla morsa "men det är studier, man får ta sig tid" säger någon som inte gör ett skit hemma och inte fattar något. Dränk dig. Jag har PMS den här veckan så you better shut up!


Positiva listan

Eftersom det är november och allmänt trist så skriver jag en lite uppmuntrande lista på roliga grejer som händer fram igenom

* Fixa tårta o kakor till älsklingens födelsedag. Köpa present oxå
* Att bilen snart är hemma igen
* Inget mer stönigt övningskörande, för nu har jag haft körkortet i en och en halv månad. Wihooo! =)
* Börja julpynta, det kliar i fingrarna redan nu :)
* Utnyttja mitt presentkort och köpa en ny gardin
* Julbord arrangerat av Thomas arbetsplats. Ska ha svart, glansig klänning, mörka strumpor, höga stövlar och lockigt hår...wiiieee ;)
* Fira jul, något stressigt, men hej..det firas ju iaf. Älskar lax och choklad..haha
* Fira nyår, lär bli djävulskt tråkigt. Men damn, vad jag vill vara uppklädd!
* Åka till Teneriffa!! En vecka som man slipper ifrån vardagen, lovely

Annat positivt:
* som sagt, körkortet fixat
* Verkar lovande angående betyg i skolan
* Använda nya tröjan imorgon, svart,vit,grå-randig. :)
* Har numera bredare sökmarginaler angående jobb, pga körkortet! =)
* Åtminstone färdig med 2 arbeten för skolan
* Är frisk och har hälsan i skick....sånt är ovärderligt
* Känner mig belåten med mig själv

Almost there....

Snart, snart är förkyldningen helt över. Kom på att detta har varit en vecka då jag helt varit hemma, vilket i sin tur bidragit till att jag "tappat" dagarna. igår trodde jag det var lördag. Idag kändes det först som söndag. Men till veckan blir det rutiner och ordningen igen, nice!

Har antecknat en massa för svenska provet, har precis läst det vi skulle läsa för psykologin. Ett ganska kort kapitel om minnet. Var iväg en sväng till Torp också och innan dess var jag i stan och lämnade igen massa böcker till bibblan. Himla skönt att slippa ha böckerna om Prag kvar hemma nu, o böckerna om heder o allt det där. Stadsbiblioteket firade 20 år idag vilket gjorde att det var en jävla massa folk där. Överallt sprang det ungar och kön till återlämning var flera mil. Tydligen hade dem ett program för alla aktiviteter och tårta serverades. Jag åt ingen, jag är fortfarande inte kry och jag mådde uselt på biblioteket i allt sorl. Sedan kan det ju tilläggas att Torp om helgerna är överbefolkad, men idag var det nästan värre än vanligt. Hjorder av människor rörde sig i köpcentrat, jag hatar folk som låter sina ungar ränna runt som små orkaner. Jag vet inte hur många jag nästan trampade på, eller som sprang rakt in i mig. :/ Och folk med kundvagnar! Aahhh, varför MÅSTE folk ta en kundvagn á la GRANDE och köra runt i alla affärer för? Inte heller har dem vett att gå åt sidan, nä, mitt i vägen går dem och gärna stannar framför en.

På HM hade de extrapris på alla mascaror från Maybelline, perfekt, tänkte jag som ville införskaffa Unstoppable brun, istället för svart. Det fanns ingen brun alls. På Lindex hade dem den däremot, fast till ordenarie pris....såklart :(
Letade efter silikondroppar till håret, men hittade inte det heller. Silikondroppar är något som gör att håret inte spretar och ser slitet ut. Fick det hos frisören en gång och det var suveränt. Dessutom gör det håret sammetslent ;)

Nu ska jag harva lite svenska  igen. Måste läsa texterna igen tror jag..*snaark*

Jaa, snart!

Japp, börjar äntligen bli frisk. Fortfarande sådär äckligt trött som man är i samband med förkyldning däremot. :S Har suttit och skrivit massa anteckningar både igår och idag på svenskan. Bremer, Strindberg, Fröding ..ja, you name it. En sak irriterar mig däremot; har inte riktigt klart för mig vad provet ska gå ut på. Ska det fokusera på texterna? Och i så fall; hur? Texterna är skitkassa tycker jag och det enda jag gillat var Bremers brev till Sverige om indianstammen i Amerika och Strindbergs "Giftas II". Allt annat var ren skit.  "Ett dockhem" var svår att läsa, allt var på norska! Också smart, man fattade inte ens hälften. Enligt läraren skulle provet ha runt 14-15 frågor och frågorna ska kortfattat besvaras. Men ändå..jag vet liksom inte vad jag ska fokusera på riktigt. :S Hatar att plugga till såna där  "Jeopardy"-grejer, dvs man vet inte vad som väntar en. Fy fan

Annars har jag mest slappat här hemma, druckit litervis med vatten, svalt otaliga värktabletter och allmänt lidit. Länge sedan jag var såhär förkyld.

Eländet fortsätter

Arrgh! Sov inatt men vaknade vid sju och nös, nös, nös och ja...nyste ännu mer. Ringde svenska läraren och sa att jag blir hemma. Hon sa att hon verkligen hörde hur sjuk jag var.......
Det löjligaste med förkyldningar är att dem faktiskt inte alls är farliga eller livshotande. Ändå känner man sig fullständigt slutkörd, jag plockade ur diskmaskinen förut. Bara en sån sak fick mig att bli helt vimmelkantig. :S Och man nyser, fan det är så det skakar i väggarna, man snyter litervis med snor, hostar och känner sig varm i hela kroppen. Och allt beroende på ett virus i luftvägarna....(!)

Såg på "Survival of the Richest" (minns ej exakt titel) igår. hahahahaha, vilka töntar de där rikemanspuckona var då! Det allra roligaste var när en av killarna menade; "Vi är rika, det är vi som styr, så är det bara".  Eller när en fattig och två rika krösusar skulle handla, budgethandla för max 400 dollar. Den rika grisen, förlåt, killen menade att så fort man handlar med fattiga så gnäller de alltid över priserna(!) Ehh, han tror liksom inte att beror på att dessa har LITE pengar att röra sig med? Och därav måste kolla priser och kanske klaga? Om man har ett par miljoner på banken så går man inte och jämför priser i affären, you dum ass! och nästa groda som hoppar ur käften på samma idiot; "jag kan inte äta sådant som fattiga äter, jag vill inte riskera att få någon köttsjukdom" ..och så babblade idioten vidare om "good food" och "bad food". säger en människa som aldrig lagar mat, handlar mat, eller ens VET vad vissa maträtter innehåller. Och sammantaget för alla rikingar; "jag vill bevisa att jag inte är så ytlig och korkad"
Jamen bevisa det då för fan, de skämmer ju bara ut sig.  Vilken trång värld de lever i. I feel sorry for you...
och just det ja, rikemanskillarna förstod inte varför de fattiga tjejerna var sådan "vrak",.....hm, kan inte de här rikemansidioterna tvingas leva de här tjejernas liv så får vi se vad dem tycker sedan? Att folk har pengar stör mig inte, men när folk förväxlar intelligens med hur mkt man har på banken, ja då blir jag jävligt förbannad!

Idag måste jag läsa, tänkte iaf plöja igenom något kapitel. Missar iaf inget på lektionen idag, de skulle bara ha genomgång inför provet. Skönt, då går jag iaf inte miste om något viktigt.
Åhh, jag bara nyser och snyter. I ett...:S

Hur kunde jag vara så dum?

Och tro att jag skulle få sova en hel natt ifred? Har vaknat säkert sju ggr, hostat och skramlat med halsen. Varit lika igenkorkad som en vinflaska i näsan. Och ingen nässpray hemma, trodde jag skulle få spader. Så första jag gjorde efter frukost och dusch, så var det att besöka apoteket. Tog både sprayen och näsdukar. Halsen gör inte alls ont längre, däremot nyser jag som en dåre var tionde sekund.
och mitt i allt detta ska jag försöka ta in massvis med fakta om svenska författare...buuuu! :S
Tanten på apoteket sa att även hon drabbats av förkyldningen, att den också anföll henne helt oväntat. Men att den var kortvarig, kan ju hoppas på att min också är det....

Har ätit nyponsoppa, vet inte vad jag ska göra. enligt fönuftet ska man plugga, men jag är såå trööött. Ögonen svider lite och näsan ska vi inte ens prata om. Fy faen.

Jag vill sova.....!


Neej :S

Tror att jag håller på att bli förkyld, har knappt sovit inatt pga av halsont. Det har värkt som fan i halsen, har vaknat flera gånger och knappt kunnat somna om. Var uppe kring två tiden och hinkade i mig honungsvatten, försökte också desperat hitta halstabletter. Fanns inte en enda i hela lägenheten..! Slutade med att jag svalde en Ipren och försökte sova. Har iaf sovit skitkasst, kanske 3-4 timmar. Har varit i affären och skaffat halstabletter, Fischermans. Allt annat är otänkbart, möjligen något från apoteket men det stället har ju stängt idag. Fattar inte vad det är för puckon som stänger både sjukhusets apotek OCH det nere i stan?! Tror dem att man vill åka ända till Torp när man mår pyton för att köpa några sketna tabletter?!!

Måste få skrivit ut mina arbeten idag, skrivaren här hemma strejkade i fredags och när jag försökte skriva ut allt på skolan så strejkade skrivaren där. :S Jävla tekniska grejer. Men idag ska Thomas försöka hjälpa mig att skriva ut eländet. Vet inte ens om jag kan gå till skolan imorrn, värker min hals lika infernaliskt imorgon så lär jag bli hemma. Också typiskt, måste ju redovisa region-uppgiften + diskutera enkäten med läraren.


Usch nu mår jag uselt, har ingen febertermometer men är nästan helt säker på att jag haft feber hela natten också. Varit olidigt varm i kroppen. Igår var jag iaf duktig och läste vidare i  klassikern vi läser för svenskan. Läste en del av det vi har på provet näst-nästa vecka också. Herrejävlar, vad mycket det var. Bara sidorna om Strindberg var mycket. Känner att jag borde läsa vidare om det, men har ingen ork. Och inte undra på det, när jag knappt fått sova på hela natten.

Nej, jag får väl försöka fortsätta kurera mig. mår as...=(

Snodd från...

listan nedan är snodd från Netza och innan dess från en person vid namn/nick Vangel:

PERSONLIGT
1. vad heter du? Annika
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Miranda är ganska häftigt
3. vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig?" Karin" ville mamma haft, pappa satte stopp för det. haha
4. vilket stjärntecken är du? Lejon, watch out...
5. vilken årgång är du? 84
6. vart bor du? en mindre kuststad, tror det bor ca 50 tusen människor här
7. bott utomlands? Nix, skulle vilja pröva på det däremot
8. flyttat antal gånger? Fyra ggr, varav två flyttar inom samma stad
9. vart skulle du vilja bo? Hmm...vet faktiskt inte. Absolut inte ute på vischan iaf
10. vilken skolklass? Ingen, går enskilda kurser
11. vad vill du bli när du blir äldre? Receptionist, just nu iaf..sen vet man ju inte


UTSEENDE
1. hur lång är du? 162 ..vill vara längre
2. hur mycket väger du? hm, dålig koll, kanske runt 50 kg?
3. hårfärg och frisyr? Blondt och kortklippt (fast börjar bli mer brunt nu)
4. ögonfärg? Grönbruna, folk har haft livliga diskussioner om min ögonfärg....:P
5. mest nöjd med? ögonen och munnen
6. minst nöjd med? min jävla bleka hud, vill inte likna liket i kistan.
7. skostorlek? 38 (beror lite på skon iofs)
8. glasögon? Nej, jag har aldrig haft nedsatt syn *peppar, peppar...*
9. har du några piercingar/tatueringar? Har haft piercing i näsan, men numera bara "vanliga" hål i vardera örsnibb

FAVORITER
1. filmer? Komedi, skräck, thriller, allt går ned.
2. låtar?  Också varierande, mkt beroende på humör
3. årstider? Sommar, vad vore livet i all sin glans om inte sommaren fanns?
4. mat/dryck? ojoj, älskar mkt olika, potatisgratäng är gott, grillat kött, fisk och skaldjur. Är lite all-ätare
5. djur? Hundar
6. färg? Bara en färg? Fine, Rosa (obs! dock ALDRIG på byxor)
7. parfym? Jennifer Lopez "Live"
8. tv-program? Allt möjligt, kriminalserier, dokumentärer och ytligheter som Top modell
9. ämne i skolan? Svenska, religion, samhäll, projektarbete, och psykologi
10. sysselsättning? Umgås med pojken och internet är kul

KLÄDER
1. vad använder du just nu för jacka? Antingen min chokladbruna skepparjacka eller mörkblå dunjacka
2. vad använder du just nu för skor? Ankelboots, mjuka gympadojjor, eller mina höga stövlar
3. favoritfärg på kläder? Blått, gult, rosa, svart och grått
4. favoritmaterial på kläder? Bekvämt och skönt mot huden, bomull eller stretch.
5. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Hmm, en mysdress för hemmabruk?.
6. favoritaffärer? HM, Vero Moda, Gina Tricot och Bikbok kan ha snygga plagg ibland
7. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Knappast för mer än 500:- och vissa månader har jag inte råd
8. favoritmärke? Är lite märkestönt, skulle just nu vara kul med nåt från Juicy Couture
9. vad har du för byxstorlek? Är urkass på siffror, men vanligt är small eller medium
10. vad har du för tröjstorlek? Small eller Medium, beroende på modell och tyg

DITT RUM
1. stort, litet eller mitt emellan? Rum?! Jag bor i lägenhet ju :P
2. vilken färg på tapeterna? Urtrista,speciellt hallen.
3. vilka färger går rummet i i övrigt? Svårt att svara på, går inte i någon direkt färgskala
6. vad har du där inne av följande:
a) tv? Of course
b) video/dvd? Jajamän
c) dator? Oh ja....
d) stereo? Ja, fast vi spelar mest musik på datorn
e) telefon? Ja, de ligger utspridda så man aldrig hittar dem då det ringer....
7. vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? Höstfärger, nästan kala träd
8. vad gör du oftast i ditt rum? Pluggar, surfar på nätet, umgås med killen, läser böcker
9. vem förutom du brukar sova i din säng? My babe, såklart. Fast inte när han jobbar, då snor jag hans säng :P
10. favoritpryl i rummet? Hmmm, den var svår. Kanske datorn och sängen?

BLANDAT
1. vad heter din morfar? ....Lennart? *blev lite osäker* Han är död sedan flera år tillbaka
2. var har du i din:
a) jackficka just nu? inget, eller jo, två reflexer.
b) skolväska just nu? Just nu en cremefärgad qviltad handväska
c) handväska eller liknande just nu? Nycklar, mobil, kalender, lite smink, plånbok
3. vad är du beroende av? Olika, fast mest är det nog godis :P
4. vilket land kommer du i från? Sverige.
5. vilken sorts lipsyl använder du? Lip care från Dove.
6. vad tror du på? Mig själv och en bra framtid
7. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Ehh, tror nog på högre makter och ödet
8. vad köpte du senast? Eh. Jaa du...tre tröjor och igår ett läppglans över Tradera :P
9. har du nåt husdjur? Nej, av lite olika skäl....
10. vad bor du i? Lägenhet på bottenvåningen, både på gott och ont...

GREJER
plånbok: Svart och vinröd
tandborste: Skum färg, må det vara aubergine färgad tro...?
smycken: Ja, fast aldrig ringar på fingrarna
solglasögon: Sånt har man på sommaren!
underkläder: Blandat, fast oftast vitt eller svart
nagellack: Vitt pärlemorskimrande


En gång för alla...

Den senaste tiden har jag varit i heta debatter med folk om studiemedel och allt runt den biten. Jag har bland annat fått höra att t.e.x vanliga svensson-ungdomar  utan välbärgade föräldrar aldrig skulle fixa att plugga utan statliga lån/bidrag. Och sedan har jag fått kört i halsen att CSN är alldeles för snåla och pengarna räcker ingenstans. Nu tänker jag skriva klarspråk angående detta, är utless på de "här missförstånden". Eller ja, folk verkar snarare VILJA missförstå.
Först av allt; har jag någonsin påstått att studiemedel ska avvecklas och att man ska privat finansiera sina studier? Jag läser ju för fan själv på studiemedel! Det jag angriper kring studiemedel är att folk ständigt klagar på det. Kan förstå folk som behöver extra cash till tandläkare, läkare, glasögon/linser, och sånt som faktiskt måste betalas. Men det finns oändligt mycket bortskämt tjafs i detta också, vet en person som beklagade sig över att viss mat var dyr för en student, bland annat ost. Säger människan samtidigt som hon shoppar smink för över tusen kronor........det är inte lite motsägelsefullt eller?

CSN höjdes också för ett tag sedan, det var ingen stor höjning men ändå en höjning. Ändå hörs inga tacksamma kommentarer utan bara ändå mer gnäll. Någon menade att julklappar och presenter(!) ska ingå i CSN´s budget...what?! CSN är lik socialen i det fallet att CSN också räknar ut vad som _krävs_ för att kunna överleva. För att överleva behövs ett boende, mat, ja..alltså det allra nödvändigaste. Sedan när blir en present/julklapp viktig för ens överlevnad? Och ja, det klart det är trist att t.e.x inte kunna ge vänner och bekanta presenter/julklappar, men vet ens närhet om att man pluggar och har det därmed knapert tror jag knappast de kräver att man ska hosta upp med presenter åt dem. Om de tror det är dem egoistiska och trångsynta...
Sedan har vi ett fakta till som gör att jag lessnat på gnället på CSN; det är alltså sjutusen man får från dem. Ingen stor summa men då ska man också  räkna med att det finns värre scenarion. Jag och min sambo levde på existensminium alldeles i början av vårt förhållande. Han jobbade på restaurang, det var få timmar och skitdåligt betalt. Och jag praktiserade på usla praktker via AMS och fick ut två tusen per månad. Sammanlagt hade vi runt sjutusen att leva på. Två stycken, två magar att mätta, ett boende som ska betalas och därtill några räkningar. Man är fan dummare än tåget om man tror att vi hade det "bra ställt" Knappast. Under dessa nära två år, shoppade jag aldrig något till mig själv, alla pengar gick till viktiga saker såsom maten, räkningarna. Två stycken levde alltså på vad EN student ensam gör idag..och ändå har somliga mage att gnälla. "Bara en tusenlapp kvar efter räkningar" hördes härom dagen. Jaha....skulle jag o Thomas haft mer kvar eller`? Vi hade, om inte räkningar var för höga, kanske 500 eller 1000 kvar att leva på. Så vad gör det sååå mycket svårare för en ENSAM student att leva på den summan?!

Sedan tycker jag att om man är missnöjd med CSN å-så-snåla bidrag/lån så kan man väl åtminstone försöka påverka situationen till det bättre? Tycker jag att något suger getpung, så försöker jag väl förbättra det? Jag kan inte bara sitta på röven och gnälla, samma resonemang drev mig för två år sedan då jag knappt hade någon inkomst alls. Man måste försöka reda upp runt sig själv, man kan inte förvänta sig att andra ska göra något för en! Hade det inte varit för alla miljontals samtal, brev,etc så hade jag aldrig fått praktiker, jobb etc. På Carlia sa de först nej, eller ville jag skulle skicka brev först. Jag gjorde det, men hade en stark känsla av det brevet "kommer nog bort". Så jag ringde och gjorde en "deal" med chefen; praktisera en månad, sedan anställning (om jag skött mig såklart). Det gick vägen. Och jag har många ggr tänkt att jag knappast fått jobbet om jag inte varit så drivande. Och det är där jag retar mig, på mångas lojhet. Hört dumma kommentarer som "nä, vill inte stå i affär, orka vara trevlig en hel dag" eller "nä, städa gillar jag inte ens att göra hemma" Nejnej, men jobben ger pengar iaf!

Så, jag vill inte höra mer dumheter som att jag "vill" avveckla CSNs studiemedel,för det är nämligen inte något jag ens nämnt. Och jag råkar tycka att det är bra att Sverige har något såpass förmånligt som CSN....
Adjö!

Jag lever!

Har bara inte orkat/hunnit blogga på ett par dagar. Har varit äckligt trött och inte känt mig så bra heller. Troligen vädret som nu börjar sätta sina spår. Har pluggat en del också, skrivit på religionen idag och gjort färdigt svenskan. Får se om jag hinner skriva på ett arbete också. Är iaf grymt nöjd över att ha stökat undan psykologi-arbetet, blev fem sidor. Hade inte räknat med mer än max tre kanske...men men..där ser man!

Tänkte egentligen skriva av mig lite om reaktioner jag fått på att t.e.x ansvara för sitt eget liv och detta med regeringen och det. Men jag orkar inte ta det nu. Men var lugna, Sverige kommer säkert fortsätta curla befolkningen.

Så, vad har jag gjort de senaste dagarna? Pluggat, förståss, umgåtts med Thomas, åkte upp till pappa i onsdags. Var lite läskigt att köra på motorvägen då det blåste så kraftigt den dagen. Det ryckte och slet i bilen, vid Dingle-motet fick jag nog och svängde av. Tog gamla vägen hem, det var betydligt lugnare. hahaha, kände mig något dum vid Rabbalshede, hade bestämt för mig att påfarten till motorvägen låg på höger sida. Så jag åkte alltså rätt förbi påfarten som låg på vänster sida istället...:P Jag fick åka en bit vidare och vända, hade inte mycket till val :P Hade missberäknat tiden till Tanum så jag kom jättetidigt, pappa o jag hade ju en tid som vi skulle träffas och äta på. Först åkte jag till mammas gravplats. Det var så jävla kallt den dagen, hade fått slänga med min dunjacka och den kom väl till pass då. Efter besöket till kyrkogården blev jag rastlös, på måfå körde jag till Grebbestad. En urtrist kusthåla, men hade en plan om att se mig omkring där och sedan köpa en tidning att läsa. Jag körde dit och hamnade på en affär som sålde sjukt snygga kläder, bäst av allt; de hade rea på MASSOR. Tröja för 59 kr..hur ofta hittar man sånt? Jag plockade på mig tre plagg, två tröjor med blixtlås och ett gråsvart-randigt linne. Blev mycket belåten.

Sedan gick jag in på Konsum mittemot och köpte en tidning och satt i bilen och läste ett tag. Senare drog jag upp till Tanum och träffade pappa. Att köra hem var heller inga problem, den vidriga vinden hade mojnat så jag slapp uppleva det som om bilen skulle lyfta på motorvägen. :P

Var hemma i UA vid femtiden. Skönt, märks att jag verkligen stadgat mig här nu. Längtade "hem" då jag var i Tanum och drog en lättnadens suck då jag blåste över Grytingebackarna på motorvägen, alldeles innan avfarten till UA. =)

Nu ska jag strax kolla på tv. Ska försöka lägga mig i något sådär vettig tid ikväll, behöver verkligen sömn.