En idiot kommer sällan ensam

Finns ju uttrycket "en olycka kommer sällan ensam" Men jag tyckte även min rubrik stämmer. Hela veckan har kantats av renodlade dårar. Först var det den där smörjan i helgen, som gjorde att hela veckan kom i blåsväder. Och härom dagen fick jag ett brev av akassan. Helt otroliga är dem, nu kräver de ytterligare ett intyg. För bara några ynka veckor.
När jag ringde upp dem för att fråga några saker, svarade en sur mupp i andra änden. Han var kort i tonen och verkade oerhört besvärad över att behöva besvara mina frågor. När jag konstaterade "Jaha, då behöver ni intyg från 11 maj till 28 juni...?" svarade han surt "Ja!, du har ju deklarerat att du jobbat veckan 19, 20, 21!!" Jag svarade, nu lika surt, att jag antagligen jobbat då. Vad skulle annars gjort, trodde han?
Vilket otrevligt as!

Och idag, när jag skulle betala hos tandläkaren, så fanns där ingen. Eller rättare sagt, en satt och pladdrade i telefonen, och två andra satt i ett intil liggande rum. Jag stödde mig mot disken och frågade dem i rummet intill, "ursäkta, jag vill betala" Inget hände, ingen rörde en min. En kärring satt helt inne i en dator och en ung kille höll på att packa upp något. Jag suckade, väntade lite till. Huvudet värkte, tät i nosen, ont i tandköttet.
"ursäkta, kan jag få betala eller?!"  Kärringen vred på huvudet och såg irriterad ut
"Ja, det kan verkligen inte jag göra, så du får vänta!!!"

Jag bara stirrade på henne. Sedan fnös och jag sa "Ja, det var ju jävligt lätt för mig att veta!"
Tillslut fick jag betalat iaf. Vad fan är med såna surkartar till receptionister? Varför ska man behöva hojta flera gånger för att få service?!!

Sedan när jag skulle med bussen så var där en karl som höll på att störa andra genom att hålla på och tjafsa, pratade med sig själv gjorde han också.
Man har fan varit omgiven om idioter hela veckan. Gaaah!!

Laptop & Dior

Vi kommer att skaffa laptop, nice :) Kommer väl om två veckor ungefär!

Förkyldningen börjar ge sig nu, men bara något. Var helt väck både igår och i förgår. =/
Och så ska man arbeta i helgen, hoppas verkligen att man är pigg tills dess.
Vill också kvickna till för nu har solen tittat fram igen, hurra!! =)

Ska köpa nya skor till veckan, tänkte jag iaf. Antingen ballerina eller såna man bara sticker fötterna i.
Längtar till vårt skåp anländer också, är urtrött på röran i badrummet nu. Ska bli gott att få organisera upp allting.
Längtar till mycket just nu.

Idag kom äntligen min Dior-mascara, förresten. Ska bli spännande att prova något nytt.

Njet, får väl fortsätta att kurera mig.
Och till alla,ni vet väl om att ip-numret lämnas då ni lämnar kommentarer? Det i sin tur innebär att jag kan anmäla inlägg som innehåller ärekränkningar och annan smörja.
Ha det i åtanke, va!


I natt jag drömde....

Drömde att jag fixade uppkörningen inatt, drömmen var väldigt verklig och jag blev alldeles överlycklig. Blev ganska besviken sedan när jag vaknade och insåg att jag bara drömt alltihop...! :/



Har fått lite sviter av midsommarhelgen, nämligen mängder av myggbett och en sabla förkyldning...




Jag tillhör sorten som iaf förr om åren fick förkyldningar i tid och otid...och jag har ändå lärt mig hur jag ska hantera snorandet:

Först av allt; drick! Jag bälgar i mig säkert fem koppar honungsvatten (varmt) och dricker mängder av vanligt vatten. Delvis behöver kroppen vätska, men jag upplever också att snuvan lindras. Tycker nästan kroppen "spolas" ren från bakterier och skit.

Underskatta inte naturläkemedel! Visserligen klarar jag inte av Enchinagard (stavas det så...?), den med röd solhatt som ingrediens, blotta lukten från den ger mig kväljningar. Införskaffa däremot Kanjang, finns på hälsokosten. Smakar kanske inte mumma, men å andra sidan går det iaf att svälja. Jag tar tre "supar" per dag. Och jag tycker besvären lindras, luftrören känns inte så snäva, snuvan lättare och halsen lenas lite.

Istället för att hosta halvt ihjäl sig; använd något hostdämpande och lösande. För mig funkar Bromhexin jättebra, finns i både tablettform och flytande. Tre ggr per dag ska Bromhexin intas.

Sedan finns några tips som inte gäller äta/dricka men som jag upptäckt är minst lika viktiga:

Vädra! Nog för att man inte ska sitta i drag, när man är förkyld. Men frisk luft är ofta underskattat, kroppen mår bra av att vistas i en miljö som inte är alltför kvav. Öppna ett fönster eller ta en tur på balkongen, det räcker!

Tvätta händer!
Självklarhet, egentligen. Men som många verkar missa, förkyldningar är luftburna virus som är rätt svåra att stoppa. Men att tvätta händer, byta ut handdukar och hålla rent runt sig, gör att den värsta smittospridningen hindras.

Byt näsduk/papper ofta! Vet folk som snyter sig i samma näsduk under rätt lång tid. Fel! Släng pappret så ofta som möjligt. Att gå runt med samma ökar bara bakterierna och förkyldningen kan bli ettrigare.

Undvik sol. Sådant gör att bakterier odlas och därmed blir förkyldningen långvarigare.

För att överhuvudtaget undvika förkyldningar så det bra att t..e.x ha håret helt torrt innan man går ut. Speciellt vintertid då det är minusgrader och frost! Att inte utsätta sig själv för drag är också viktigt.
Att inte bli kall om fötter, (vilket troligen är orsaken till min förkyldning....).  Många reflekterar inte över att man kanske avkyls. Själv bär jag alltid halsduk på vinter/höst tiderna, jag begriper inte folk som går helt öppna i halsen. Jag hade fått både förkyldning och frostskador.
Speciellt, undvika våta, kalla kläder. Om du varit tvungen att gå i ösregn hem och blivit dyngsur, av med kläder bums! Om inte annars blir kläderna kalla, och du blir avkyld på stört!

Hoppas detta kan hjälpa andra. Det är iaf mkt av detta som gjort att jag kurerat mig rätt snabbt ;)


Resumé & Idioter

Jaa, vädret blev väl som jag anat. Grått, soligt ibland och en djävulsk kall vind :(
Vi grillade flintastek och fixade klyftpotatis i ugn, blev riktigt gott. Fast det ska vara färdigmarinerad stek, det står jag fast vid.
Vi spelade även kubb och ett annat ganska kul spel. Drack gjorde jag knappt däremot, hade ingen lust direkt på det. Provade dock en ny sorts cider från Systemet. Var rätt god.
Vi fick förresten sovplats i husvagn, så jag slapp det vämjeliga tältet , dock var madrassen i vagnen såpass hård att jag vaknade med stela axlar och stel rygg.

På lördag slappade vi mest, sedan drog vi till
Lysekil på kvällen. Crusingen, där, you know. Det var tjockt av folk där och massa fina bilar. Men vinden var fortfarande kall och eländig. Fick gå med jacka ju :(
Vi åkte dock hem tidigt, Thomas var jättetrött och jag längtade hem till vår egna lägenhet. Det stämmer så bra att sin egen säng är skönast och att ha sitt eget badrum och allt det där....

Helgen har varit riktigt bra, frånsett en jävla idiot. Vad är du för någon egentligen? Är det mitt och Thomas fel att du super så du blir helt redlös och beter dig så mkt fjortis man bara kan bli? Är det vårt fel att ni inte kunde sova över?? Att ingen kunde bistå med skjuts till stan, mitt i natten, på midsommarafton?! Du är rent sorglig som försöker beskylla oss för saker som enbart är självförvållat. Och jag fick förresten reda på att ni inte alls ringde Christian....då tolkar jag det som att ert intresse, till trots, inte var så stort för att komma upp till festen. Eller hur?
Och nu sitter du och snackar goja på nätet om både mig, Thomas, och de andra. Så oerhört patetiskt.

Nu väntar en ganska trist vecka. Vet inte alls vad jag ska göra....:/ Kan inte köra, för Lennart är inte hemma, behöver ju inget plugg på teorin, eftersom den är färdig. Men på lördag börjar mitt schema iaf. Ska jobba fyra dagar och sedan vara ledig två..och så fortsätter det så. Trivs med det.

Outfit Midsommar:

Mörkblå piratbyxor, Hm
Gul/röd mönstrad wrap-blus, Gina Tricot
Halsband med kulor, Åhléns

Makeup;
Kajal, Hm
Mascara, Voluminous, L`Oreal
Lätt ansiktkräm, L-300
Grönglittrig eyeliner, Viva la Diva
Eyedust, ljusblå/grön. (vet ej märket...)

Enda som haltar just nu är, som vanligt, vädret. Packar ner shorts, ifall det blir varmt. Ska även ta med extra linnen osv. Ska kika en snabbis på expressens hemsida nu bara. Sedan fortsätta packa och greja.
Ska ta en liten dusch av Jennifer Lopez´s "Live" på mig också....mmm


det blir en likadan i år!

Jahapp, go vänner. Det verkar bli en precis lika regnig och trist midsommar i år,-igen. Men vem förvånas? Jag kan faktiskt inte minnas mer än 1 midsommar som var riktigt fin, samma år som Thomas och jag träffades..samma år som jag tog studenten; 2003. Det var solsken och riktigt varmt den midsommaren.
Annars kan jag bara minnas regn, regn, regn och mulet på midsomrarna.
Vilken förljugen rapport det där om att vädret skulle bli jättesoligt och fint på midsommarafton. Okej, nu vet vi ju inte säkert om det blir så...men det lutar onekligen åt det hållet, regn och mulet alltså.....

Har övningskört idag! Går kanonfint, om vi bortser från någon sned parkering då :P Vill bara ha uppkörning nu, idag, nuuuu! :) Vill verkligen ha det överstökat.

Nu ska det kanske spelas kort och ätas godis. Mums!

We are the coolest.

Ha! Sökte nyss på Google och Altavista. På Google ligger jag näst överst. Och på Altavista hittar jag (om jag söker på "Channy") mig överst, fast i egenskap av mitt lunarkonto. ;P Sedan hittar man Anette "Netza" lika högt upp. Fast att folk läser henne är inte konstigt, så jädra skoj som hon skriver! ;)

Har inte gjort mkt idag. Rätt trist dag, trist väder. Blåst och mulet :( Varit ute och gått, bakat bröd(som blev lite smuligt...:(  ), plockade ur diskmaskinen och har nyss sparkat igång en tvättmaskin. Vad ska man göra...? Nu har man ju heller ingen tradig teori att plugga på. Övningsköra imorgon, Tjörn och Orust. I love to drive! ;)

Nu ska jag marinera kött, som ska på grillen senare. Och imorrn måste det handlas inför midsommar. Kommer väl vara en miljon människor i affären. Fast vi tar centrum istället för Torp, för där lär det vara rena kaoset. Ska försöka banta ner inköpslistan så mkt det går, delvis för pengarnas skull och sedan för att det ska gå fort att handla.


Lyssnar på
Cat5 nu. Funderar på om jag verkligen ska se "Close to home" ikväll. Måste upp tidigt imorrn ju.....:S


Skamligt!

Det är som en fars. Samma dag som min lilla artikel om hur arbetslöshet och Ams tama agerande kommer ut i GT, så ringer en dåre från Ams. Inte för intervjuns skull alltså, utan för ställa helt menlösa frågor. Samtalet liknande "20 frågor" och jag blev bara irriterad.
Var ute o övningskörde med Lennart idag, när ett okänt nr ringer min mobil. Jag ringer upp och då är det nån människa som ställer massa frågor.
- Fick du jobbet på Mcdonalds också?
- Vad gör du annars?
- Vad väntar i höst?
- Ordnat akassan?
- Färdig med körkort?
- Är det bara över sommaren jobbet gäller?
- Är det några förändringar i adress och personuppgifter?
och säkert tio frågor till.
Kunde dem inte skickat ett formulär istället?

och detta är inte det värsta. Innan tanten fick mitt mobnr hade hon ringt hem och väckt Thomas, ( vid 10-tiden på förmiddagen). Thomas svarade yrvaket och tanten hade frågat sturskt varför han låg och sov, varför han "inte sökte jobb istället(!?)"
VA? Man undrar liksom, har dem ingen skam i kroppen alls? Hur kan man bara kallt ta för givet att en person som ligger och sover vid tio-snåret är arbetslös? Lat? Inte gör ett dugg?
Thomas svarade torrt att han hade jobb, var fast anställd och jobbade natt och om hon ville något mer....? Varpå hon svarar kort "jaha, då får man väl be om ursäkt då"

Väl? När jag fick reda på detta, trodde jag knappt mina öron. It is fucking unbelievble! Det var droppen. Just i den stunden var jag evigt tacksam över att ha skrivit in till tidningen. Detta var det absolut fräckaste de sagt hittills. Inte nog med att de nedvärderar en som person, att de påstår att man ska klara sig utan pengar ("tänk inte på pengarna, tänk på dig") och att de är allmänt dryga. Nu tar dem kallt för givet att en person de aldrig mött är arbetlös och ligger "bara" hemma och sover!
Fy Fan!!
Ett lägre bottennapp än såhär, ja...det är tveksamt ifall det finns.


Nu ska jag sova. Måste först äta en smörgås, hungrig!


Husfejden....

Debatten om hyresrätter och bostadsrätter har varit het denna vecka. Tycker folk verkar göra saker mer komplicerade än vad de är, egentligen. Jag menar, vill man inte bo i bostadsrätt, så fine..ingen tvingar ju en. Samma sak gäller hyresrätt. Det jag däremot retar mig på hyrorna. Många tror att t.e.x bostadsrätter har väldigt låg hyra. Visst, det beror ju såklart på hur många kvadratmeter det rör sig om. Men i många fall är hyrorna lika höga som på en hyresrätt.

Jag har bott i bägge delar. Fördelen med bostadsrätt är att man får friare händer med sin bostad. Man får tapetsera, bygga om, och bygga ut och ändra väldigt mkt, helt själv. Nackdelen är flera, först av allt kostar det en rejäl hacka att först köpa bostaden. Sedan ska man lik förbannat hala upp med ett par tusen var månad. Sedan så kan jag säga att just vårt hus var hopplöst för det kryllade av konservativa pensionärer som gnällde och gnydde.
 Tvättstugan, t.e.x, fick inte brukas på söndagar. (vad är det för jävla påfund, de flesta människor är lediga och har TID att tvätta just helgerna), sedan var tvättstugetiderna helt fucked up så det var omöjligt att få tider. Pensionärerna kunde boka en hel eftermiddag, bara för att tvätta några kallingar, eller ett par tröjor. (när en annan stod med en överfylld, vråltung tvättkorg...)
Sedan hade vi en kvinna i huset som envisades med att ha sin katt sittandes i entren. Väldigt smart, och hänsynsfullt mot allergiker, inte sant?

Min kille är jätteallergisk mot katter och när vi påtalade att katten antingen finge vara inne hos henne eller ute..så lackade hon ur och började käbbla om att vi minsann skulle tagit reda på om det bodde katter i huset innan vi flyttade in! Jaaa, just det det finns ingen lag som säger att man är skyldig att kolla om någon i huset har djur. Dessa djur ska nämligen hållas i just lägenheterna, inte uppehållas i allmänna utrymmen. Vad är för jävla idiot som på fullt allvar tror att sina djur ska vara i tvättstugor, entreer och gångar?! (ja..hon hade kattskrället i tvättstugan också).
 
Jag undrar hur hon hade reagerat om jag bundit en stor rottwailer eller lagt en boaorm i entren? Jag menar, mitt husdjur mår ju sååå dåligt av att vara instängt i lägenheten (hennes motivering till varför katten låg i entren). Vilken puckad kärring.
Så mina erfarenheter av att bo i bostadsrätt och förening är inte så värst god. Så särskilt mkt billigare var inte lägenheten heller, en etta för över tvåtusen, och som man innan dess hade lagt över 90 tusen på.

Nu, när vi flyttat till hyresrätt finner jag inte mkt att klaga på. Förutom tvättstugan, men det tror jag är återkommande problem. Gemensamma tvättstugor, finns det något som suger hårdare? Gnälliga pensionärer med sina enstaka kallsonger, sönderstressade mammor med skitiga barnkläder, och omöjligt att få tider, alternativt funkar inte maskinerna. Jag tycker den bästa investering vi gjort var en torktumlare och en tvättmaskin. Tänk att slippa bli irriterad över folk som inte städar efter sig, folk som inte håller tider, framför allt, slippa de kassa tork-möjligheterna! En torktumlare som låter som en tröskverk, ett torkrum som nästan är iskallt trots att fläkten står på.

En sak till gällande bostäder är också alla hutlösa hyror. Och nej, jag tycker inte att det är rimligt med hyra på nästan tre papp för en sketen etta. Som jag vet många betalar. Speciellt inte då inte elen ingår eller att tvättstugorna håller extremt låg standard. Som här, hyran här ligger på ca tretusen (en tvåa)..men för de där tretusen ska tvättstugan ingå. Jag fattar inte varför jag ska sitta och betala så mkt för en så usel tvättstuga. Är det för mkt begärt att grejerna ska fungera eller?
Nej, sänk hyror. Sluta bygg bostäder för miljonbelopp som ändå ingen (förutom borgliga och 40talister) kan bo i. Satsa på lyor för studenter, unga människor. Vet studenter som vänder kronorna för att ekonomin ska gå ihop. Hyran tar nästan allt av deras bidrag. Det är fan skandal.


Kyckling och Saltvatten

Mmm, har varit ute på sjön. Vädret är underbart! Alldeles lagom temperatur och så hittade vi en mysig ö att gå iland på. Nackdelen med sjön är just saltvattnet, det klibbar så otrevligt på händerna, gör att håret känns segt och äckligt också. Nästa gång jag åker ut funderar jag på att packa ned våtservetter, perfekt sätt att snabbt bli av med det sega från händerna.

Hade mina bruna shorts idag, och min rosavit randiga tshirt. Tyckte det var bättre att ha den till de bruna shortsen, för ihop med de blå så liknar jag en godiskaramell med alla de starka färgerna på en och samma gång :P


Nu snart ska jag lägga kycklingfiléer i marinad, som senare ska grillas. :) ikväll vet i fåglarna vad som händer. Går precis inget på TVn, förutom sketen fotboll och den klarar jag mig utmärkt utan. Är så utless på allt tjafs om VM och Sveriges prestationer ideligen. Som jag tidigare sagt; det är en BOLL, ett SPEL, damn it! Inte något som handlar om liv och död.

Ska förresten designa en ny dörrskylt, har jag kommit på. Letar efter någon mindre variant av drivved på stränderna. Liksom en liten brädbit eller så. Ska texta "Välkommen" på den och dekorerar med snäckskal. Älskar att pyssla sådär, och allt som har med snäckor, strand, tång och liknande är så fint.
Typiskt nog hittade jag en hel strand full med snäckskal, men ingen drivved...:/

Får se om jag följer med ut imorrn i båten. Vill jättegärna följa med, men vill verkligen inte träffa en viss idiot! Känns så konstigt att sitta här hemma och inte behöva ha teorin över sig. Förut så kände jag behov av att plugga så fort tillfället gavs, men nu när jag är färdig, känns det konstigt.
Fast underbart, såklart. :)

Fotograferad

Idag blev jag fotograferad för en artikel i Expressen. Mailade in min historia och mina upplevelser från usla Ams, och idag blev jag uppringd av en journalist på Expressen. ;) Jag skrev av två skäl till Expressen; delvis ville jag ha sagt vad jag fått stå ut med, sedan tror jag att om tillräckligt många ger sin syn på Ams (som hittills varit  hemsk) så blir det kanske snart förändring. Ams är ett stort, trögt tröskverk med personal som inte verkar bry sig ett dyft om sina kunder, sedan verkar de helt verklighetsfrånvarande. Vad annars ska man tro och tänka då de ger de ena dumma rådet efter det andra?! Som "tänk inte på pengarna, tänk på dig själv" ÖH? Ja, jag tror säkert min hyresvärd accepterar att jag skiter i hyran för att jag "tänker på mig själv". Herrejesus..vilka dårar...

Så i eftermiddag blev jag fotad, på balkongen. Det var en jättetrevlig fotograf, tyckte det var lite skoj att han åkte från GBG på studs för att fota lilla mig ;P Men så får han väl betalt därefter också ;P

Nu vet i katten, vad man ska göra. ...? Har extremt grusiga golv här hemma, borde dammsugas. Men samtidigt vill jag bara slappa. Det var en väldigt svettig dag på Carlia.
Imorrn hoppas jag på riktigt mkt värme, vi ska ut med båten och njuta. Tänker ta med oss picknickkorg och allt. Funderar på jordgubbar....och så något mer. Rätt gott med frukt och bär, inte så sött och man blir inte så förbaskat törstig av det.
Tycker om att vara ute till sjöss då det är stekhett på land. Så gjorde vi alltid när jag bodde hemma o då mamma levde. Vi drog iväg efter lunch, packade badkläder, filtar, något kaffebröd och så dricka. Sedan bar det iväg, ut bland kobbar och skär.
Kan verkligen sakna den tiden idag.....:/

Hoppas iaf på bra väder imorrn.....

Njuta

Såja. Då har man städat undan lite och hängt upp de nya gardinerna. Vad fina de blev. Iaf bra mycket bättre mot vad jag hade föreställt mig. Tänk er skira, tunna vita gardiner med lite blomtryck på. (, inga färger, bara konturer av blommor)
Lovely. Ser sådär somrigt och luftigt ut.

Nu ska jag bara njuta på balkongen och läsa lite. Borde laga mat senare, men har hjärntorka på vad i så fall. Har laxfiléer i frysen. Känner bara inte för fisk idag. Vet faktiskt inte vad jag är sugen på....:/
Ska se på filmen "
Trapped" ikväll, den med Charlize Theron i en av huvudrollerna. Tyckte handlingen liknade "Panic Room"...men jag vet inte. Är filmen dålig så är det ju bara att stänga av TVn :P

Nepp. Nu väntar läsning på balkongen, mmm....! :)

Channy never gave it up!

Jag är sååå lycklig. För ungefär en trekvart sedan blev jag godkänd på det jäkla teoriprovet. Som sagt, jag ger aldrig upp, när det är något jag vill ha eller har siktet inställt på. Aldrig! Och allt pluggande, allt slit, alla suckanden, alla svordomar och sena kvällar har äntligen gett valuta!
När jag var färdig med frågorna på provet och skulle klicka på avsluta provet, så var det med hjärtat i halsgropen. När texten "Godkänd" dök upp, stannade tiden kändes det som. Jag nästan flämtade till, stirrade som förhäxade på skärmen. Sedan började det kvillra i maggropen på mig.
Jag var färdig, det var över!
Aldrig mer traggla idiotiska bromssträckor, räkna på fordonsvikter eller annat helt befängt. (som man ändå aldrig håller koll på i praktiken)

Jag nästan studsade fram till kvinnan som håller vakt under provtiden. Hon grattade mig och jag nästan svävade ut igenom dörren. Ut till sommaren. När jag kom ut gav jag upp ett glädjetjut och nästan dansade över gården.
Först ringde jag pappa, han blev jätteglad och grattade mig så hjärtligt. Försökte få tag på både Emma och min bror, men ingen svarade. Whatever!
Ringde och bokade uppkörning...men precis som jag misstänkt så låg tiden himla långt fram. Men jag bokade den ändå. Kan alltid hålla utkik efter återbud på deras hemsida. :P

Nu är jag helt vimsig, vet inte riktigt vad jag ska göra. Arbeta imorrn iaf. Och fått mitt sommarschema. Jag är hungrig, varm och törstig. Borde verkligen få något i magen, lyckades trycka i mig två mackor i morse. Jag var så spänd och ville bara rymma någonstans.

Näe..det blir väl matdags nu.
Åh...gud,,,jisses..Vad glad jag är nu!!!


Dåligt humör

Blir alltid på så kasst humör i samband med mens. Jag stör mig på allt, kan göra en höna av minsta fjäder och känner mig allmänt odräglig. Fy!
Mitt bankkort strejkade både igår och idag. Vad i helvetet är det om? Tydligen fler som råkade ut för det också. Och speciellt irriterande är det då man är helt barskrapad på kontanter. Har nästan aldrig sedlar i plånboken. Handlar i stort sett allt på kort. Mkt bekvämare. Slippa leta efter bankomater eller behöva knata iväg från butiken för att hämta ut pengar.
Nä, tacka vet jag kort.

Jobbade idag, fasade för vilken hetta jag skulle möta. Men det gick rätt smärtfritt ändå.  :) Ska arbeta på fredag nästa gång. Efter jobbet gick jag till trafikskolan. Teori är faktiskt något som borde receptbeläggas som ett starkt sömnmedel. Jag nästan slocknade vid datorn.

Hann med att kika runt i bokhandeln idag. Sugen på Marklunds nya deckare "
Nobels Testamente" och så blev jag lite dragen till Camilla Läckbergs "Olycksfågeln". Den utspelar sig i hålan Tanumshede där jag vuxit upp,haha! Av den orsaken kunde det vara lite kul att läsa den.

Min prenumeration på VR har gått ut. Osäker om jag ska förnya. Delvis på grund av intresse och delvis av ekonomi. inte så farligt dyrt..men ändå. Tåls att tänka på.

Har vandrat i mina nya shorts, både igår och idag. Åh, så mjuka och sköna de är! Vilken tur att jag köpte två par. Fast jag kunde gärna köpte sisådär fem par eller nåt :P
Hittade nya flipflop igår, på Lindex. Jättebekväma, fast dessa har remmar i tyg istället för plast. Nästan bekvämare så....
Min gamla började sannerligen gå på sista versen....

Vet inte vad jag ska göra nu. Trött! Gick upp tidigt för första gången på ett par dagar nu. Sånt blir man slö av.

*suck* Folk på internet....

Jag kan verkligen gå bananas över folks beteende över internet. De verkar tro att dem bara kan köra över folk hur som helst, just för det verkar handla om att det är just över nätet.
Jag blir så förbannad på speciellt människor i lunarstorms diskus-forum, varför går man ens in i ett sånt forum om man inte tål kritik och mothugg? Kan någon ge rimligt svar på det?
Har mött så oerhört många muppar genom forumena, de är folk som helt spontant kan vräka ur sig dynga och sen inte motivera sig. Why?
Får dem någon slags kick av att spela idiot eller? Måste vara något sådant. Friskt är det ju inte!

Jag tar inga personangrepp, jag tar ingen omotiverad personlig skit. Vill ni framföra kritik, gör det konstruktivt. Att skriva att någon är "bara så patetiskt" är totalt intetsägande. och direkt kränkande.
Ni må tycka att jag kanske har konstiga åsikter, eller att dem går direkt mot era principer. Må så vara, men den som är och förblir patetisk är ni som vägrar inse att alla är olika. Att alla ser saker olika. Och som inte kan acceptera att alla inte tycker som ni. Ni som skriver "du är så patetisk" som svar på något helt annat.
Det är ni som är de riktiga patetiska personer

Jag tycker fan synd om er.

Jag verkligen stör mig!

Ja! Det som pryder tidningar och varenda nyhetssändning är den här jäkla fotbollen och den puckade Hagamannen. Om honom så skrivs det upprepande gånger att han inte är psykiskt sjuk. Nähä, men wake up and smell the coffee. När jag läste Wennstams bok "En riktig våldtäktsman" så handlade det just om, att våldtäktsmän inte måste vara psykiskt sjuka. Hon intervjuade flera unga och äldre killar som begått sexövergrepp och alla beskrevs som "vanliga" killar. Vad exakt som utlöst deras våld tycks ingen kunna svara, inte dem själva heller. Precis som Hagamannen.
Och det som gör mig illamående just nu är att Hagamannen framställs som något det är synd om. För mig kan han åka bakom bom och lås. Jag tror knappast de kvinnor som han anfallit kan känna någon sympati eller medlidande. Enda människorna det är synd om, och jag som lider med är Hagamannes fru och barn. Stackars henne, stackars barn.


Och så den här sabla fotbollen! Vare sig man öppnar tidningar, slår på Tvn eller radio så är det jäkla babbel om fotbollen. Speciellt tjat var det om VARFÖR det blev oavgjort mellan Trinidad&Tobago o Sverige. Ja...inte fan vet jag? Orkar någon verkligen bry sig? Och så detta eviga syndabocksletandet; vem ansträngde sig inte tillräckligt mkt, vem passade inte bra, varför gjorde Sverige såhär kasst ifrån sig?! Frågorna haglar och det verkar likna en stor rättegång. För fan, det är en BOLL, det är ett SPEL. Shit happens, de måste dem väl förstå? Att inte allt går som planerat hela tiden? Gud, så tröttsamt!

Nu ska jag ut i solen igen. Har gått till stan o sitter på bibblan. Det är oerhört varmt idag! Har på mig en svart kjol med små, små blommor på och ljusgult ledigt linne. Ändå är man på väg att smälta bort :P

Nu ska jag till vägledningscentrum och sedan en vända på stan. sedan hem. Förhoppningsvis blir det sjön sen!

Meningen?

Det verkar ha kommit ett nytt högtryck nu, det har varit varmt sedan i fredags. Härligt. Jag formligen älskar sommaren. Att kunna gå ut utan en massa jackor, varma skor, halsdukar och sånt.
Jag tycker också värmen och solen gör så att hela staden, eller rent av Sverige blommar upp. Uteserveringarna surrar av liv, folk slänger sig handlöst på bryggan och lapar sol, läser tidningar eller bara slappar. 
Ja, det bara sjuder av liv överallt.
Så jag förstår verkligen inte varför man måste ha vinter? Eller vad får man ut av den?
Från ungefär november till maj mår jag psykiskt dåligt nästan, är trött nästan dygnet runt, är deppig och ser inga direkt ljusglimtar i tillvaron.
På stan skyndar folk hit och dit, ingen vill vara ute i snålblåst och regn eller snö och minusgrader. När skolor och jobb slutat så finns nästan ingen kvar på stan, det är helt öde nästan överallt.
Man tvingas pälsa på sig jacka, halsduk, mössa och vantar. Vinterstövlar eller kängor.

Jag vet inte, men jag tycker det känns som om livet, iaf det sociala livet tar en rejäl paus under vintermånaderna. Allt är stendött!
Jag som älskar kjolar, linnen, piratbyxor, shorts....ja..dem får man använda högst två-tre månader om året. Skandal ju.
På sommaren händer det så mkt, fester, festivaler, grillkvällar, midsommarfirande, eller bara spontant sitta på serveringar. Njuta vädret och sitt sällskap.
Från ungefär maj och fram till iaf september är iaf min kalender ofta fullbokade fester, kompisträffar, spontana fikor, kvällar då man spelar kubb eller minigolf. På vintern är det kanske nån enstaka fest och nån sömnig filmkväll.

Jag tror också det är därför svenskar har ryktet om sig att vara blyga, kanske osociala. Vem blir inte inbunden och trött av ungefär 8 månader av mörker och kyla? Som en före detta arbetskamrat sa "näe, hur lätt är det att vara sociala när man fryser hela tiden" när vi pratade om den hårda vintern vi hade. Precis, vintern som gick var iaf för mig en av de värsta. Fy fan, vad kallt det var! Minns den där morgonen då det var nästan 20 minus. Att man inte förfrös. Och då menar jag, när det blåser snålblåst och en temperatur på ca minus tjugo...vem vill vara social och påhittig? Jag längtade hem efter jobbet om kvällarna, in i värmen, under en fleecefilt och en varm kopp te.

Nåja..jag får försöka njuta så mkt som möjligt av sommaren. Men jag skulle gärna haft en mycket, mycket längre sommarperiod.....


hahahahahahahahaha

Sorry, men jag läste just detta, något så oerhört skrattretande. Läs och hångarva  "Vad är svenskhet för dig?
  - Det är till exempel det vikingarna ägnade sig åt, att resa runt och vara nyfikna på andra länder."  .....My god! Så det är "svenskt" att resa runt och vara nyfikna på andra länder? Eller detta "
Tänker du aldrig att du bara hade himla tur som föddes här?
  - Nu börjar det bli djävligt djupt." Är det allt han har som svar på det? "jävligt djupt" ?
Jag ska säga vad det är; oerhört patetiskt!

Jag blir fan rädd när jag läser intervjuer med människor som sympatiserar med SD. Dem säger emot sig själva, de saknar svar och argument, de kan inte redovisa källor och siffror på allt de påstår. What is this?! Och argumentet är detsamma, over and over again:
- Vi är inte rasister, men vi är emot ett mångkulturellt samhälle.
- Vi tycker att man ska lära sig svensk kultur och språk

Språket kan jag delvis förstå, att förstå språket i ett land är en slags nyckel till mkt, bostad, jobb...ett fungerande liv. Men kultur? Kan någon berätta för mig vad svensk kultur är? Nubbe och sill? Röda stugor och dalahästar? Midsommarstången? Tycker uppriktigt sagt att inte mkt är direkt "svenskt"längre. Och ännu pinsammare är att dessa patrioter glufsar i sig Mcdonalds, pizzor och kebaber. Om det inte vore för denna invandring och blandning av nationaliteter skulle de knappast ha sina jävla kebaber. Men det ser dem inte, såklart.

Och hur ska man kunna stoppa en stad eller ett land från att bli just mångkulturellt? Titta på Stockholm, Göteborg, Malmö, och alla andra utländska storstäder. Hur stor del av befolkningen där tror ni är hundra procent svenska, fransmän, engelskmän osv osv? Jag tror inte det att någonsin existiterat en stad utan uppblandad befolkning.
Den dagen då städer i Sverige är helt svenska kommer då helvetet fryser till is, dvs aldrig. Det ska ingen försöka inbilla mig annat om.

En annan sak med patrioter/SD-människor är att de ofta är unga, saknar utbildning, har struntat i skolan osv. Vet inte hur många gånger jag läst och hört om tjejer och killar som skitit i skolan och sedan börjar babbla om att kunna svenska språket, stava rätt, och veta vad som är svenskt. Säger några som saknar betyg i svenska, kan knappt stava själva, och verkar tro att kebab är någon form av svensk husmanskost. I just Ungt val handlade det om en tjej som skulle ut på arbetsmarknaden och som såg mångkulturella samhället som ett hinder för jobb. Men hon kunde hoppa av skolan, det var ju ett smart drag av en påstår sig vilja ha jobb. Kan upplysa henne om att studenten anses viktigare än vilken hudfärg hon råkar ha. Fråga mig, de jag mest fått frågan om sedan jag gick ur skolan är just "Har du tagit studenten"?

Hur vore det om SD personer kunde ställa sig frågan varför dem inte vill ha ett mångkulturellt samhälle?Och att komma med det där "vi kan nog inte samsas under ett tak" är bara en billig ursäkt. Vill man samsas, så gör man det! Det handlar lite om att själva hjälpa till.
Och de påstår sig vara för ett demokratiskt samhälle, hur kan det vara demokratist men samtidigt helt sonika välja bort människor, pga nationalitet? Eller att dem förbjuder homosexuella att adoptera.
Ja, SD är såå demokratiska.
Jag tror jag smäller av!


Another list...

*Dina värsta inköp:
Oj, många. bland annat en mascara, (bara kladdade), hårspännen (satt extremt löst) och mycket annat

*Dina bästa minnen;
Hm. Måste vara studenten, Prag-resan, när jag träffade Thomas, när jag bytte från Std till Uddevalla´s gymnasium, samt första gången jag flyttade hemifrån

* Pinsamma händelser:
faktiskt inget jag kan komma på såhär direkt, kanske att man råkat gå in i någon dörr ute på stan, snubblat och trillat osv...men inget jätte-pinsamt

* Värsta du vet
Mycket. Dålig service i butiker, gnälliga gamlingar, puckade fjortisar, skitiga hem, att misslyckas, vinter och kyla är nog bland det allra värsta

* Senaste köpna pryl/prylar
Några blå pärlor för öronen på Åhléns, ögoncreme samt ett nagellack

* Vad vill du handla härnäst:
Den där uuursnygga tröjan på B.Young och de söta trosorna på Lindex :)

*Vad skulle du aldrig ha i inredningsväg?
Fula, stormönstrade gardiner á la 70tal, samma sak på tapeter. Retro är inte min grej

* Vad saknar du i hemmet.
Mer smågrejer, kanske fler växter, ett vindspel till balkongen, gärna en lite större förvaringshylla för handdukar osv på badrummet

* När är du mest nöjd med ditt utseende:
När jag har nytvättat hår, några snygga kläder på mig och gärna fina örhängen till.

*Du skulle aldrig göra....
Hoppa bungy-jump, hålla i någon orm/spindel ..huuuu

* Bästa stället att slappa på sommaren:
Med glass på bryggan eller också på en het klippa någonstans. Sandstränder är inte fel det heller
Eller på sjön i båten

* Sommarprodukter du inte är utan:
Solskyddsfaktor, afterSun-gel, Balsam/hårinpackning, hudkräm, och gärna ett snyggt nagellack.

* Vilka färger tar du aldrig på dig
Orange (fy fan), mint/ärtgrönt, beige (jag ser ut som en deg...), och alla sorter utav lila!


* Favoritsmycken
Gärna något med pärlor, snäckskal och annat pärlemorskimrande.



Finns det inget bättre?!

Har ni läst detta? Det är ju rent vansinne. Varför i herrans namn ska någon hyllas för denne krockat? Då kan vi ju sätta igång och att hylla rattfyllerister, de som parkerar fel, dem som utnyttjar handikapp-rutor utan tillstånd, de som kör mot rött..osv. Kan inte Sverige någon gång avsätta den här charaden som kallas för "Kungafamiljen"? De gör inget annat än notoriskt gör bort sig och det blir inga konsekvenser av det. Ge kungen böter, se till dem betalar sin jäkla bensin osv.
Och den hutlösa summan för att den där fåniga hyllningen skulle finnas. Lägg pengarna på vård, på dagis, på vägar, på gamla...ja...vad som helst men inte till någon som krockar!


Har också kört idag. Gick hur fint som helst. Känner mig så nöjd då. Och idag är det jättefint väder, men..jag måste nog städa här idag. Och det skulle bli varmt och skönt i helgen tydligen....och jag jobba både lördag-söndag. Men bara till klockan tre. Rätt skönt ju. Då återstår ju en del av dagen när man slutar.
Vad trött jag känner mig också, tror det beror på kudden..men sovit dåligt några nätter och vaknat med hiskligt ont i axlarna. :( måste fixa lägre kudde eller nåt sånt.

Näe..nu väntar tvätten :S och dammsugning. Usch.


Jakten fortsätter...

Jag erkänner. Jag är ett komplett mascara-freak. Jag älskar att testa olika, dyra som billiga. Mkt för att se ifall de håller vad de lovar.
Genom åren har det blivit några stycken också.
Bland annat dessa:

Stretch mascara, Max Factor: Ett stort "nja"...ingen vidare hit tyckte jag. Tråkig förpackning, tråkigt innehåll. Gav absolut ingen förlängande effekt, vilket den påstås göra

200 Calorie Dramatic, Max Factor: Ungefär samma och det var ungefär när denna mascara var slut som jag beslöt mig att för att aldrig mer handla Max Factor. Det är förvisso trevliga priser, men om innehållet inte funkar så faller allt ändå!

Super Lash Mascara, Rimmel; Att en supermodell som Kate Moss är deras "face" är obegripligt. Allt som Rimmel har är rinnigt, kletigt, luktar syntetiskt och är allmänt usch...Den här mascara var så kletig, fick massa spindelben av den.

Volume Mascara, HM´s: T.o.m denna låg budget-budget-produkt märke höll högre standard än Rimmel...säger en hel del...

XXL-Volume Mascara, Maybelline: Nu börjar det likna något! Ger fina, täta fransar. Klumpar inte, utan bygger bara på. Den vita basen behövs faktiskt inte, iaf inte enligt mig

Sky high Curves, Maybelline: Ähh..kom igen. Vad är så unikt med denna egentligen? Deras make-up artist verkar hylla den mascara enormt. För mig är det bara tummen ned, klumpar och ger ingen curl-effekt alls!

Lash Stylist, Maybelline: För att vara en kam-mascara har dem lyckats. Men man får knåpa lite för att lyckas få de där dockfransarna. Men fint blir det

Shocking Volume, LOreal: Också kam-mascara, men denna är omöjlig! Skillnaden mellan denna och Maybellines är att Maybelline utformat kammen med "v-tänder" vilket är mkt lättare att jobba med. L`Oreal gjorde mig mkt besviken!

Eyes wide open, Nivea Beaute: Jag blev paff. Den där curleffekten och tätheten uteblev helt! Visserligen kladdar inte mascaran, men något unikum är det knappast!

Lash Revolution, Nivea Beaute: Jag blev sååå nöjd med denna, vilka fransar! Vilken separationsförmåga borsten hade! Gummiborsten löper smidigt genom fransarna, inte klumpar, eller kladdar. Är supernöjd!

4X Voluminous, L´Oreal; Mkt prisvärd volym mascara, ger fina, täta fransar. Ett bra tips för er som söker volym-mascaror

Nu är jag dock på jakt efter ny mascara, mina har börjat bli gamla. (det märks att dem börjar bli torra, svåra att applicera och klumpar lätt)
Funderar på en lyxigare variant och tror att Tradera kan vara stället där man kan sno åt sig en ganska billigt. Lancome eller Estée Lauder lutar det åt. Har varit sugen på en Dior också. Men vi får se.
Nu ska här sovas. Måste vara pigg imorrn.

Nylackad :)

Idag har jag fixat en del saker. Bland annat så har jag beställt gardiner, blev vita iaf, de blå var slutsålda. (och nej, jag ska inte ha den där fula kappan, utan bara längderna)Fanns bara gröna kvar i den modellen. Och då skulle det smält ihop totalt med tapeten. Så det blev några tunna, vita istället.

Sedan försökte man ringa akassan, men det ungefär lika lätt som att finna nålen i höstacken. Jävla telefonköer! Vem har råd/tid att sitta i timtals för att prata med någon lam person från akassan?! Förbannat tröttsamt....får göra nytt försök imorrn.

Efter det pantade jag massa burkar och flaskor. Sedan drog jag ned på stan, gick till trafiksskolan och sedan till Åhléns. Använde premiechecken jag fått av dem. Köpte ett nytt nagellack, hittade en skön nyans; skiftar i olika kulörer. Nästan lite som korall-färger. ;) Sedan blev det ett par dovt blå pärlor till öronen. Och en ögoncreme från Nivea. Den sistnämnda var jag "tvungen" att ta, annars hade jag inte "fyllt" presentkortet.

Var en sväng förbi Yerba också. Var jättelänge sedan jag var där. De hade fått in massa smycken från Pilgrim. Synd bara att dem ska vara så satans dyra. Fanns några jättesöta hjärtan-örhängen. Tittade på ett trä-vindspel också. Skulle vara fint på balkongen...och ljudet är så härligt från dem! :)

Nu ikväll ska jag se på tv och kanske plugga. Fick samtal från Carlia förut, ska jobba både lördag-söndag. Hurra! Money, money....

Oh, and by the way; man ska akta sig för att gå i affärer, man blir hemskt sugen på somliga plagg. Hittade en såå snygg kortärmad, lös, randig tröja på B-Young, och Lindex hade ljuvliga underkläder! .....Can someone give me a million...or two? :P

Men skärpning!

Det är andra gången jag blir fly förbannad av en artikel. Expressen har sedan ett par veckor kört artiklar om arbetslösa personer. Och även fokus på hur Arbetsförmedlingen ser ut. Idag när jag läste några artiklar, läste jag även detta. Jag blir så förbannad att jag har lust att kasta något i väggen!! De som skrivit dessa kommentarer har med säkerhet aldrig behövt vara utan jobb.
Hur många 40talister har saknat jobb? På deras tid var det bara att gå och fråga någonstans. Allt detta med CV och presentationsbrev existerade knappt.
Speciellt arg blir jag eftersom jag känner en av tjejerna i artiklarna; Ulrika. Jag VET att Ulrika sökt hundratals jobb. Vård, städ, kontor, transport...ja..you name it.
Men vad ska hon mer göra? Hota någon arbetsgivare så hon får jobb eller?

Man söker jobb till leda, det är inte ens eget fel ifall inte brevet faller arbetsgivaren i smaken. Dessutom söker såpass många att alla brev kanske inte ens blir lästa.
Jag tycker ni som klankar på arbetslösa personer är synnerligen föraktfulla. Ni sitter och uttalar er om något ni inte vet ett dyft om! Och vadå "inte sökt några jobb" Har ni verkligen läst artiklarna på Expressen...eller? Det står ju i flera artiklar att vederbörande sökt jobb, flera stycken. Ändå inget napp!


Jag har bara en sak att säga om er, som uttalar er sig sådär
Fy skäms! Ni är verkligen så jävla elaka och fördomsfulla. Hoppas ni själva mister jobbet, så får ni se hur "enkelt" det blir.
Fy fan!!

Är ni helt tomma i huvudet eller?!

Hade inte tänkt blogga idag, men råkade komma över denna krönika av L. Marklund. Jag tycker Marklund ofta har poänger och är jätteduktig författare. Men idag kom ett låg vattenmärke, lyssna och häpnas;" Att de är en förmedlare av stöldgods för snåla och lata underhållningskonsumenter" Snåla? Jamen, då gör vi såhär, vi låter Liza Marklund leva på kanske max 4 tusen (som MÅNGA ungdomar/vuxna) gör idag. Eller också kan hon få 6900 kronor, precis som studenterna får av CSN. Så kan Liza börja betala hyra, mat, räkningar och sedan kanske Liza går på Åhléns och får se den där underbara skivan. Men, shit då, hon har bara några hundralappar kvar. Och flera veckor tills nästa utbetalning. Då är det ganska frestande att sätta sig vid nätet och ladda hem.
Jag är varken snål eller lat. Jag vet folk som jobbar 10-12 timmars pass och laddar hem skivor/filmer. Är dem också lata?
Fan, vad arg jag blev på Marklund idag!! Hon sitter och indirekt säger att folk som laddar hem är lata och snåla. Vem fan är Marklund att säga något sådant? Känner hon varenda människa som laddar ned? Känner hon varje människas ekonomiska situation? Nej, knappast. I doubt it very hard!

Jag är så trött på  människor som sitter och verkar tro att deras livssituation är densamma som för alla andra. Alla har olika ekonomier, idag går ca 900 000 utan ett riktigt jobb. Och tro det eller ej, men dessa 900 000 vill också se på film, lyssna på musik, köpa nya kläder, resa lite osv! Jag skiter väl i om t.e.x Carolas skivor laddas ned i mängder, eller om Brittans skivor laddas ned. Eller någon annan känd artist. ¨På dem som propagerar för att nedladdning ska upphöras så verkar det som om artister är urfattiga och lever i små skruttiga skjul. När dem i själva verket gladjar omkring i märkeskläder, har villor och sommarhus lite varstans. När dem åker utomlands, när dem köper svindyra bilar och hänger på Stureplan. Jaaa, det är sååå synd om artisterna.
Så himla patetiskt!

Much to do!

Vad det händer saker denna helg, ikväll ska vi på bio, -igen. Se på X-men. Och imorrn ska vi till GBG och på kvällen blir det grillfest. Det ni! Och på söndag ska jag jobba. Vill ha så många söndagar som möjligt, bara ob-timmar då ju!

Läst i min bok har jag gjort också, och städat i lägenheten. Svabbade nyss badrummet och igår fick köket sig en omgång. Åt middag för någon timma sen, grillade köttbitar, ris och kryddsmör. Mmmm.....
Måtte jag hinna duscha ikväll också.


Igår när jag bläddrade i VR fanns där ett uppslag med fina sommarklänningar. Klänning har aldrig varit mitt plagg, hellre kjol eller jeansshorts. Men nu blev jag sugen på en somrig, luftig klänning. Gult vore fint, eller varför inte ljusrosa? Såg en klänning av väldigt lös och ledig modell på
Emma Andersson på någon vimmelbild....en sån hade jag verkligen velat haft!
Fast, vad ska man med klänning till? i det här unkna vädret?`Idag har det blåst som faan och varit blygrått. Väntar bara på att regnskuren ska slå ned.


Var tvungen att besöka Apoteket idag. Min andra visdomstand, tandköttet runt den har börjat värka. Förbannade jävla tandkött!! Så jag fick införskaffa ett medel, någon slags munskölj som ska spola bort bakterier och smuts. Ändå har jag borsta noga därbak, vid tanden. =(

Åh. Är rastlös nu. Vill att diskmaskinen ska bli färdig, måste nämligen få igång torktumlaren. Att ha bägge maskinerna igång samtidigt kan man glömma, säkringen går direkt. :(