Men usch då..

Känner mig inte alls fräsch idag, ändå har jag tvättat håret och dragit i superkrämen som jag hittade på Bellbox i veckan. En produkt från Lanza som ger fyllighet, volym och struktur i håret. Kan visa bild här någon dag,,visa mina favorit-produkter. har en annan produkt för håret som är grym, den motverkar statisk elektricitet suveränt!
iaf , jag känner mig lite vissen. Trött och grinig på behöva vara i en lägenhet som alltid är kall..vi har försökt få fastighetskötaren att begripa att 18-19 grader är KALLT inomhus men han vägrar lyssna på det örat. Hävdar att det är acceptabel temperatur, nu har vi kontaktat hyresgästföreningen om det. De hade en helt annan åsikt, så att säga....

Är glad över att jag hållt mitt löfte om att röra mig under ledigheten, varit ute o gått nästan varje dag! både med hunden och/eller stavarna. Härligt. Ska försöka hålla fast vid det, även när skolan börjar och med det alla måsten.

Såå..what to do nu? Kanske bäst med en promenad iaf?

Och; gott nytt år!!! ikväll äter vi middag med vänner och har det förhoppningsvis riktigt trevligt!

Fånig jämförelse eller vadå?!

Jag kom över denna artikel och undrar hur pass omogen en vuxen karl kan bli? Okej, kan fatta att det inte roligt att höra från sin partner att man bör banta..men att sjunka lika lågt och bita ifrån med en jäkla bröstförstoring är så otroligt jävla barnsligt. Att vara överviktig ger ökad risk för diabetes, kärl och hjärtsjukdomar, man löper större risk för blodproppar och därmed hjärtinfarkt. (och jag är ganska så insatt i det då jag nyligen läst om det plus har personliga anknytningar till ämnet)  Kanske något att ha i bakhuvudet när någon påpekar att man kanske bör loosa några kilo (speciellt när denne karl väger 145 kilo!!) . Vill han nu prompt bita tillbaka med något så välj nåt mer realistiskt typ. Tönt!!!

Förresten...

blir så trött på dem. Det syns så tydligt att det inte alls är som det påstås vara. jag personligen skiter väl i vilket, coul´nt care less about them. men det sårar en annan, märker jag. Jävligt dåligt stil att dissa sina gamla vänner pga sånt trams. Speciellt när denna någon alltid ställer upp och är schysst. Vore jag den personen skulle jag strunta helt och hållet i dem...varför bry sig när dem inte bryr sig ett skit!?
Folk ska vara så jävla taskiga hela tiden. Framför allt saknar många egen vilja vilket är förbannat sorgligt. Väx upp någon gång, snälla.

ytterligare ett år

har snart gått förbi. Eller gått...snarare rusat förbi. Ganska fascinerande att tiden går så fort, tyckte nyss det var sommar...och heller inte länge sedan vi firade nyår förra året. Fast då i Danmark med ett gäng vänner. Lite av det som hänt i år är i alla fall:

* Vi hade en tung start på året, orkar inte förklara för det är privat..men oerhört påfrestande :(
* Jag fick jobb på kombinerat restaurang/ motell i Munkedal, funkade bra..trevligt folk att jobba med!
* Jag ansökte till ytterligare en KY -utbildning, läkarsekreterare.
* Prövotiden för mitt körkort gick ut, och ..peppar, peppar...än så länge har jag varken fått blåsa, fått p-bot eller nånting alls....
* Första sommaren då jag faktiskt jobbade heltid, istället för dagar här o där. Mkt bättre..även om det var varmt och slitigt
* vårt förhållande fyllde fem år (det är också märkligt..vi träffades ju nyss..?)
* Vi semestrade på Gotland, på mc! Häftig upplevelse!
* Jag blev antagen till utbildningen!! =)
* Har haft en rejält stressig höst.
* Julen blev jättemysig med fina och roliga julklappar!
* Nyår firas i år i Sverige, med vänner och god mat ....;)

by the way
*både läst och lyssnat på böcker. sistnämnda varianten är bättre på bussar/tåg etc
* stört mig på massa äckliga ord som folk hittar på från ingenstans
* läst fler bloggar men ändrat åsikt bland annat kring Blondinbella....snacka om att leva i en fantasivärld -usch!!
* sett en herrans massa filmer
* haft 25års fest för Thomas ;)
* avskyr tobak mer än någonsin, människor--släng skiten!
* Helt plötsligt börjat uppskatta hösten(!!)

Sedan får vi se hur nästa år utvecklar sig., har en del jobbigt framför mig och menar då inte skolan utan lite andra bekymmer. Allt jag kan göra är att hoppas på det bästa,...vad mer finns att göra, ungefär? :(
Har dessutom ringt ett skitjobbigt samtal idag och fick tid i slutet av januari. Å ena sidan är jag rätt säker på att det är inget o oroa sig för, å andra sidan maler det "man vet ju aldrig" -i bakhuvudet på mig.

Nu ska jag greja vidare här hemma, har en diskmaskin som behöver tömmas och fyllas. En säng att bädda osv. Å ena sidan gillar jag att pyssla hemma..och det är ju ett nödvändigt ont..men ibland vore det förbannat skönt att ha någon annan som gjorde allt sånt där.
Varit i stan och uträttat lite ärenden, försökte mig på att sätta in pengar på banken. Helt jävla hopplöst....massa människor i kö inne på banken och apparaten där man själv kan sätta in slantar var det strul med. Typiskt! Får ta det på fredag istället

Books, books - and more books!

Fick fem böcker i julklapp , bland andra saker. Perfekt, jag älskar att läsa. Har, hör och häpna, redan avverkat en bok. Denise Rudberg "Jenny S" -läs den!  Fruktansvärt tarvlig historia om en tjej som dumpas via ett fegt brev av sin sambo, hon packar raskt sina saker och åker till Sthlm där hon inte känner en käft. Historien är samtidigt så enkel, men samtidigt så sorglig. Inte nog med att sambon inte hade staken att göra slut på ett värdigt sätt, han har också  ihop det med hennes barndomskompis! Jenny, huvudkaraktären får börja om från scratch i Sthlm och hon lyckas vända allt till sin fördel. Pga tragiska omständigheter tvingas hon åka tillbaka till sin gamla hemort och konfronteras där med sin f.d sambo. En konfrontation som jag personligen älskade, jävlar vilket riv!
Visst finns det klyschor osv i boken, men en sann "i will survive"-anda! En härlig bok om hur det går att gå vidare efter ett sånt svek. Så, läs den :P

Sedan fick jag en bok av någon jag aldrig hört om, men den verkade bra. Och så Stieg Larsson´s triologi. Män som hatar kvinnor o de där ni vet. 

I övrigt varit en fin och rolig jul...fick fina presenter av Thomas ;) Som vanligt är jag trött på julmaten, efter två dagars käkande av sånt så blir man lätt less på det. Nu återstår mindre än en vecka kvar på 2008. Helt obegripligt..var har det här året tagit vägen? Och vad händer under nästa? Är också smått nervös över utbildningen, det barkar iväg mot praktik och samtidigt känner jag förväntan blandas med bävan. Men jag fortsätter under mottot "jag gör mitt bästa"
Nu ska jag gå ut på promenad med vovven.

Besviken på människor! =(

Jag blir så jävla irriterad och besviken på människor som bestämmer massa och sedan hela jävla tiden ändrar sig :/ Det är bara en av många orsaker till varför jag trivs med att vara själv om det mesta. så jävla irriteratnde att jämnt vara den intiativtagande och ändå sen få kalla handen!!

Låt mig vara för helvete om ni ändå inte vill umgås med mig! *ARG*,

det ger utdelning

Stavarna som jag köpte i förra veckan har jag använt nu i ett par dagar. hur fånigt det än låter så är det lite av en teknik att hitta gångsättet med de där. nu har jag iaf kommit till rätta med det och jävlar, vad man pinnar iväg :P den promenadslinga jag brukar gå, tar det,  när jag promenerar vanligt, ganska raskt, 30-35 minuter. Jag gick den med stavar på 20 minuter idag...:O iofs gick jag rätt snabbt, men vägen innehåller en låång brant uppförsbacke men den tog jag som ingenting(!) Det känns också att kroppen fått "arbeta" mer. Härligt!

Nu ska jag städa och eventuellt hänga upp gardiner i sovrummet, julgardinerna. Sedan börja med maten.


Slutligen så....

kom sista dagen och nu har man jullov. så obeskrivligt skönt. Jag var nästan i koma när jag skulle ta mig ur sängen imorse och komma iväg. Visserligen trevlig julfika med godsaker men väldigt skönt att få åka hem. Däremot har jag inte legat som en utslagen sill här hemma,utan fixat sista julklappen, varit iväg och lämnat bok på bibblan, kört bilen genom biltvätt, och varit ute och promenerat. Nu finns däremot _ingen_ energi kvar i mig. Ska bli lugn stund framför tvn och sedan slockna i härlig sömn.

Lite hungrig också, får bli risgrynsgröt ;) Jul-feeling och underbart gott....

ord jag hatar

Vet att jag tagit upp sånt här förut i annat inlägg, men det finns så mkt märkliga uttryck. "Vuxenpoäng" är ett sådant ord, förekommer i sammanhang som "idag gjorde jag bla-bla-bla, det är att ta hem vuxenpoäng". Eh...vi, alltså jag räknar folk som fyllt mer än 20 nu men då  är man  väl för fan vuxna eller? Klart man gör saker därefter. så.... om när vi sätter oss på  en gunga, plockar vi hem "barnpoäng" då eller? Så larvigt. Att jag sitter o retar mig på så banala saker som ord och uttryck har väl egentligen sin grund i att jag trött. Så förbannat helvetes trött rent ut sagt!
Jag somnade på bussen imorse och vaknade vid trestads center med ett ryck...trodde vi redan var framme ...

Jag väntar på telefonsamtal nu, har utfodrat hunden och vill helst bara sova. Vi började med powerpoint idag, gud så skönt med något som BÅDE var roligt och som jag faktiskt fattade något av! :P Och betyget på excelprovet låg på VG, otroligt nog ;)

Yes, yes , yeees!

I gotta have someone who watches over me.....


Eller nä...lite mer logiskt är det ju men ändå helt fantastisk bra tajming; jag får min semesterersättning från i somras....NU! i övermorrn för att vara helt korrekt. LALALALALALALA =)
Jag trodde inte mina ögon när jag öppnade posten och såg en lönespecifikation där, ....ehh, och perioden sägs vara november. Jag har inte satt min fot där sedan i augusti....jag ringde o kollade upp saken för säkerhets skull. - Nepp....its my money!!! ;)

Detta kunde inte kommit lägligare!

Andas....andas...

"been so bitter chasing a dream
But things are never what they seem (never what they seem)
Will I ever make it, will I ever try...
It's driving me insane
"

-nej,  jag pratar inte om skolan, jobb eller nåt sånt. Jag pratar om en energitjuv utan like. Jag orkar inte förklara heller.


Köpte sista julklappen idag! Och så stavar, som jag kanske nämnt tidigare. Jävlar vilken fart man fick upp av att gå med sådana. Det kändes som om jag flög fram ju :P Dessutom kändes det i hela kroppen. Vilken bra investering de där pinnarna verkar vara......!

Nu ska jag städa och dona runt här hemma. Sedan är det bara tre dagar kvar på första terminen. Jisses...

once again..

its sunday. Söndag och måndag. Aldrig något annat säg,....men! att det är måndag imorrn är faktiskt inte så betungande som det brukar kännas. Det är nämligen sista veckan nu innan jullovet =) Och jag skulle ljuga kraftigt om jag sa att _inte_ det vore riktigt jädra skönt! Mindre skönt är ju min underliga förkyldning, ibland känner jag mig nämligen riktigt pigg för att nån timma senare känna mig helt slut....? vill då bara ligga raklång i soffan eller sängen. Känns iaf bättre att vara snorig och utmattad nu, än på julafton.

middagen igår gick bra, maten blev jättegod! Efteråt åkte jag för att köpa julklappar. Nu återstår bara Thomas, men jag har inte helt hundra bestämt mig hur jag ska göra med den. Alltså vad jag ska köpa,,står mellan lite olika alternativ. Var en sån fruktansvärd trängsel i köpcentret så jag pallade bara med nån timma därute. Folk var ju helt rabiata...milslånga köer också.

Gjort upp en planering för januari också. Ja,..hmm, det blir nog bra. Ska försöka göra något vettigt nu, som läsa in glosorna. Denna helgen har,för första gången på veckor tillbaka, varit värsta slapparhelgen! inga prov eller redovisningar som väntar nu. Fan vad gott! Igår såg jag på massa film i soffan efter inslagningen av julklapparna.
Och första natten sen i torsdags natt som jag fått sova ordentligt :) Det behövdes....

Härlig tajming på allt...

har varit frisk sånär som lite muskelvärk under hösten, men lagom till vår muntliga redovisning i psykologi får jag värsta förkyldningssymtomen. Värker och stramar i halsen, dödstrött och knappt sovit något, Blev så irriterad och besviken! Jag som förberett mig så väl och kände mig redo. ...nåväl...det gick iaf..men hela tiden kände det som om benen skulle vika sig under mig. Plus att det kändes som om jag svalt ett par enris :( Dessutom inte speciellt mkt bättre idag, och idag ska jag bjuda pappa på middag ju :( Aja, värsta halsvärken har gett sig..nu är det två liter snor i luftvägarna istället. fresh.....

Nu ska jag iväg snart till apoteket, skaffa nässpray och lite andra förnödenheter.  så jäkla jobbigt med infektioner o virus i luftvägarna...=((

senare blir det att börja med middagen, steka laxen, skicka in klyftpotatisen i ugnen och fixa hollandaiesåsen. Till efterrätt blir det vaniljglass med chokladkross ...mums!! =))


Jag är så rökt...!

Angående imorrn. Men what to do? Har försökt göra mitt bästa iaf.
Suttit nu och läst på olika bloggar och irritationen bara växer i mig. Såklart kan man driva med folk, vara lustig osv. Men det har gränser. O helt ärligt, kommer man inte på bättre sätt att göra sig rolig, förutom att håna andra eller försöka förringa andra människor så kanske man ska hålla tyst? Speciellt störd blir jag när juridikstudenter snor bilder åt höger och vänster.,,liksom de om några borde känna till copyrightlagen och hela den biten. Men, i am not suprised. Personen ifråga har ju uppenbart inte alla hästar hemma. Lyset är på men ingen hemma, ni vet.

nu ska jag fixa middag. blir mkt matlagningen idag, måste ha käk med mig till skolan imorrn och även fredag. För fredag har blivit lång dag.....Ska bli djävulskt gott när denna vecka är avklarad. Då återstår en vecka men sen, sen är julledighet! Härligt, härligt!! =) Vill mest julstöka hemma egentligen nu, ingen motivation eller koncentration kvar :( Känner mig slö och trött också.

Nepp. Back to buisness....

I could sleep for years...

Jag är så .jäkla. trött.på .detta. nu.....!!!!! Orkar inte kommentera saken längre.
haha, jag läste att Marie Picasso (från förra årets idol) blivit putt över att Katrin Z hade menat att gamla vinnare av Idol inte blir nåt. hahaha, hon har ju rätt. Ja de kanske får någon hit här o ger ut någon skiva...men hur många där ute i stora vida världen känner till våra Idolvinnare? Förmodligen lika lite som vi känner till USA´s Idolvinnare eller något annat land som har konceptet "Idol". Besides; om nu Katrin bara snackar goja, så borde Picasso inte beröras det minsta? Trams.

Jaha..problem "energi"då...

jag är alltid, alltid slö om söndagarna. o nej, det syftas inte på bakfyllor osv. Bara energilöst så det skriker om det. Har en del att göra men är inte ett dugg motiverad :( Känner mig bara trött och hängig. ska bli skönt nästa helg med lite lugn och ro. Varit så jävla mkt sista helgerna..iofs middag med pappa nästa helg. Men jag ska inte ränna iväg på massa evengemang iaf. Tack gode gud för det.
ÅH. Vill lägga mig i ett varmt bad, men vi har inget badkar! :(

jävliga natt..

sovit dåligt, mår dåligt, blev väckt runt två av hallspegeln som föll av sin krok. kan säga att det lät som två pistolavskott avfyrades i lägenheten :/ dessutom drömde jag något så vidrigt att jag saknar ord för det. begriper heller inte varför jag drömde så....det är ju flera år sen. ändå drömde jag en upprepning :( usch!!