Sick, really sick....

i ett par dagar har man kunnat läsa om Victorias kommande bröllop och jag blir bara irriterad på hela skiten. Varför ska staten bekosta flera miljoner...lr var det miljarder på ett jäkla bröllop? Javisst, olika kassor till allt i samhället..men vi befinner oss i en ansträngd tid just nu där folk avskedades och verksamheter läggs ned. Och då ska staten börja dra ihop till ett bröllop...en fest?! Jag har aldrig, aldrig sett vitsen med kungahuset. Representerar Sverige? Jomen visst..men varför ska staten försörja dem med nästan obscena summor pengar? Största bidragstagarna vi har i detta landet ju.

Too much of it...

Jag är trött fastän det varit första dagen sen ledigheten, jag har ont i benet, ont i huvudet och detta som jag tidigare sagt maler på i huvudet gör _inte_ saken bättre. Hoppas det är över innan veckan är slut..men det är säkert att önska för mkt. Jag börjar också bli hungrig och funderar på middag. Jag är så utless på att känna som om jag alltid äter samma sak, har inga problem att laga käket..inte det..men att _variera det_. Gah! :( Dessutom anser jag mig inte direkt ha nån större tid att laga värsta välkomponerade måltiderna.

hehe, läste om detta mellan Linda Skugge och Ebba v. Sydow...en aningens löjligt av Skugge. Och sedan tyckte jag Ann Söderslund´s kommentar om att stressen innan "barnlivet" inte var "riktig stress" var såå patetisk. Så vad är RIKTIG stress då? Man lever väl ändå i det som är ens nu, dvs hur ens liv ser ut IDAG!? Jag förnekar inte det minsta att barn gör livet stressigt, men att påstå att man inte kan känna stress innan är ju löjligt. Och roligaste när Skugge menar att man inte måste orka för att försörja sina barn. Ehh..så alla utan barn har inte den pressen alltså?
Kul när folk kommer med så konstiga argument....


Jag har bara iakttagit hittills

den här debatten om "Gömda", jag har på avstånd följt Antonssons blogg, läst andra bloggare, och även försökt google fram fakta eller ja...sånt som kommit fram i denna soppa. Jag förnekar inte på något vis att Gömda innehåller massa påhitt, och jag tycker såklart det är oerhört beklämande, tråkigt och framförallt obehagligt att Liza Marklund ihop med en uppenbart förvirrad kvinna lyckats tjäna pengar på detta. Egentligen tycker jag historien om Trossen, Elisabeth Hermon är värst. Måste varit ett fruktansvärt slag att mista hela ens rörelse, rykte osv på enbart falska grunder. Att sedan heller inte få minsta upprättelse måste varit sju resor värre.
Historien runt detta är helt enkelt grotesk.

Men däremot börjar jag tröttna på människor som börjar dra t.e.x Mias utseende i hela debatten. I mina ögon är hon inte någon skönhet, men för fan, det är väl inte utseendet som är kärnpunkten lr? Det har väl ingen som helst relevans! Sätt fokus på vad som är viktigt, dvs att människor blev förtalade och skadade, att människor måste få upprättelse. Inte massa bjäfs om att Mia hade barn med tre olika män (hehe, kul att folk ens har mage o prata om detta med tanke på att vi lever i ett samhälle där folk byter partners hit och dit...) , att hon borde varit helt blåst som hade hemma -hosare eller att hon liknar en "skräcködla" (någons kommentar ...)

Så. Jag vet inte vad som kommer hända härnäst, eftersom Marklund besitter stor makt inom media så tror jag inte att detta kommer att gå till rättsliga åtgärder men å andra sidan, vem vet? Jag tycker vidare att Antonsson är suverän i den mening att hon faktiskt notoriskt och likt en kulspruta spottar fram papper, dokument, som stödjer hennes arbete i detta. Källhänvisningarna som hon gör är enkla att ta till sig, de är dessutom presenterade på ett bra sätt. Well done.

Sleepless

Jag är sällan helt sömnlös men däremot sover rätt kasst...saken har inte varit bättre de senaste dagarna av allt jag har i skallen. Värst var inatt...vaknat flera ggr och vridit mig. Dessutom vankar skolgång återigen på måndag, skulle ljuga om jag säger att jag är motiverad :S Jag önskar så hett och innerligt att detta snabbt, helst till veckan kan vara avklarat.
Inte speciellt sugen på att träffa människor heller.

Varit ute och gått en massa idag, var så skönt att bara promenera omkring. Skrev färdigt engelskan och hemuppgiften igår, tyckte engelskan sög otroligt..men samtidigt orkar jag inte engagera mig i den. Sorgligt men sant....

ingen rubrik

ids inte komma på nån rubrik nu. Med denna dag räknat är det fem dagar kvar på ledigheten, och visst har jag gjort skolarbete..men inte hälften så mycket som jag borde. Jag har för mkt i huvudet...:S för mkt av negativa saker. Inte blev det bättre av att jag nyss mottog ett surt mail. Herregud, jaha..lov? jamen det har väl för fan jag också!? Reta mig inte nu  tack, jag orkar inte. jag klarar inte det! Det är väl allt detta som gör mig kinkig..men ändå...:S

nåja, fick svar på min fråga och nu kan jag äntligen slutföra saken. Var ute på köpcentret och handlade lite, blev idag istället för igår..hade varken tid lr lust då. Köpte ny thé-sort, jättegod! ;) Och så lite matgrädde, passerade tomater, och vetemjöl. sånt som varit slut,....

Plugga igen nu då...frågan är om jag ska ägna mig åt engelskan lr anatomin? Suck...fan vad jag vill dela på mig så jag kan plugga på allt _samtidigt_!!

it does´nt feel good

önskar bara att jag visste. Det ligger i bakhuvudet och gror på mig, känner mig ömsom lugn och ömsom illamående. *suck* Har försökt plugga både igår och idag, går väl sådär. Hunnit nästan klart med hemuppgiften, powerpointen är helt färdig, och läst en del inför provet också. Återstår; engelska och den där uppgiften i dokumentation..tyckte den var svår. Krånglig att hitta svaren till. Engelska är heller inte den lättaste, helt ärligt fattar jag inte idéen med artikeln...? Nåt om att jordens befolkning blir äldre och massa upprabblingar med siffror.....eh...svååår! =(( Alltså svårt att se budskapet i den.

Och så detta orosmoment ovanpå allt....underbart...:( Imorgon tänkte jag iaf köpa nytt thé; mitt senaste som jag köpte och som jag dessutom blev helt förälskad i håller på att ta slut. Varit inne på Kahls sortimentslista över nätet och skrivit ned tre sorter som verkar väldigt goda.....=) Kaffe har jag aldrig kunnat med, spelar ingen roll hur jag försöker med socker, mjölk eller grädde...smakar skit iaf. Men thé är så mkt godare och roligare i den mening att det finns så många sorter! ;)

Borde utfodra hunden snart och senare ut på promenad, snöat lite idag också ....iofs vore det skönt ifall vintern kunde ge med sig, å andra sidan var det mysigt att äta frukost och se på snöflingor som dalade ned från skyn och lika mysigt att gå och rasta hunden efteråt...


Ett himla skitsnack

Vareviga år är det samma sak; alla hjärtans dag inträffar och folk fräser och väser som ett gäng förnärmade svanar. Det är massa surt mummel om kommersiell skit, "varför ska vi bara ha en dag på året åt kärlek, ska man inte visa det hela tiden?!!", eller "tss. skitdag tillägnad PAR!" eller "varför inte ägna tid eller hitta på saker för familj eller vänner??!" Och sådär håller det på. Herregud, hur man väljer att fira (lr inte fira) den dagen är väl upp till var och en? Visst, det hintas ju mest åt förälskade par men herregud, vill man skicka en blombukett till familjen eller bästa vännen så gör det då. Finns väl inget som hindrar eller? Min farmor, t.e.x skickar alltid ett fint kort till mig. Och detta tjafs om att inte visa kärlek de övriga dagarna på året...jag vet inte vad för livsstil andra har men jag tycker jag visar min uppskattning och kärlek åt mina medmänniskor varje dag. Alltså min familj och min sambo. Bara för att Alla Hjärtans dag finns betyder det inte att kärleken och omtanken är helt bortblåst i övriga fall. Inte i mitt liv iaf och jag anser att man själv har en stor möjlighet att påverka hur ens liv ska se ut.
Sedan att man kanske ägnar MER uppmärksamhet den 14;e februari ser jag inte alls som något konstigt, i så fall skulle ju julen också vara ett kommiersiellt jippo där folk bara visar omtanke EN gång om året..hu va hemskt då. Men inte ens hälften av gnällspikarna klagar på julafton.

Alla bestämmer själva. Vill man fira dagen så gör man det, annars slipp. Och släpp gärna bitterhetsgnället.
Själv åt vi förvisso jättegod mat på fin restaurang men vi visar varandra kärlek varje dag också!

Ödets ironi

Torsdagen och fredagen var riktigt jobbiga dagar för min del. Väldigt typiskt också. Nu återstår sista delen i eländet, och jag vet inte varken ut eller in. Å ena sidan ser jag det som självklart att det får en någorlunda "smärtfri" utgång, å andra sidan maler mardrömstankar på ideligen. Så fruktansvärt jobbigt. Detta är något jag aldrig kommer glömma. Jag försöker ta till mig av allt positivt som jag fått, från olika håll och framför allt det håll som faktiskt kan systemet. Men ändå tar det inte riktigt fäste i huvudet på mig. Dessutom påminns jag ideligen och får svårt att fokusera på annat :S Såklart dök det upp massa frågor inom mig, först efteråt! :( Så jag får försöka ringa på måndag, inte mkt mer att göra tyvärr. Tycker mig ideligen upptäcka nya frågetecken.

Ska iaf försöka glädjas åt kvällen, vi ska ut och äta fin middag! ;)
O en sak till förresten, igår fick jag verkligen igen för att jag så säkert fnyst åt "fredagen den trettonde"  Som sagt, här kom det med besked ...:(


En timme till så..

ska jag ligga i sängen och sova. Himmel, vad skönt det ska bli. Såhär trött var det länge sedan jag var. Är jävligt frustrerad och stundtals rent förbannad också. Jag orkar inte ta upp det här, skulle inte alls förvåna mig ifall någon person som detta berör råkar komma över min blogg och så blir massa mas om det. Kan sammanfatta det hela med att jag är trött på översittarmuppar. En av mina heta drömmar är att bli HELT ekonomiskt oberoende och kunna slippa stå med mössan i handen åt massa idioter. Folk är så jävla oförskämda, fan är ert problem egentligen?

Torr hud, -tröttsamt

En sak med vintern är att jag blir så jäkla torr och fnasig. Värst drabbade är händerna :( och fingrarna. Får gång på gång självsprickor som blöder, svider och flagar. Och jag smörjer och smörjer. Tröttsamt så in i norden =(

Strax ska jag dricka en kopp thé och bara slappna av. Vi har varit med gäng till Ge-kås och alla som varit där vet hur fötter och kropp mår efteråt. Jag är trött, seg och har massa som borde göras. Har klippt av ettiketter på kläder och lagt kläderna på sina respektive platser i garderober och skåp. Fick tag på mkt som gjort mig nöjd; jeans, en ny jacka och lite tröjor.
Jackan är jag väldigt nöjd med....den jag har är verkligen inget fel på, men den är så ofräsch och sömmar går ideligen upp på den. Iofs med rätta kanske eftersom den ändå hängt med i tre år och använts väldigt mycket. Den nya är tunnare, bestämde mig för att använda gamla jacka när det är riktigt kallt ute och den nya annars. Men det är ännu rörigt här hemma, Thomas köpte sitt älskade surroundsystem och han har inte fått ordning på det ännu så vardagsrummet liknar ett slagfält...dessutom står det massa kartonger i hallen som behöver till sophuset.
Men det får fan vänta...

Nå, om man skulle fixa thé då.


Its over and done!!!

Nepp. Nu jävlar i min lilla låda är det nog. Jag måste följa detta nu! Jag måste skilja på äpplen och päron och börja inse verkligheten. Jag måste separera mig från det där. Dessvärre klibbar det sig fast vid en som ett segt tuggummi. Men jag måste, måste, måste. God, i cant let this happen. its my life. Inte lätt bara när känslorna kokar över bara. Får väl bara försöka, då det händer, att stenhårt koncentrera mig på annat. Ta ut min vrede på andra saker.....städa gör jag extra bra när jag är förbannad. Motionera är ju heller inte dumt. Kanske springa? Ja nån ventil, ordentlig sån måste tänkas ut.

Jag har aldrig varit om nåt liknande, inte heller har jag tidigare sett en sån cynism, ett  sånt obscent ställningstagande. Jag har aldrig stått med benen i två lägen såhär, jag tycker å ena sidan att saken är busenkel. Alla fakta finns. Å andra sidan kan jag förstå och se förvirringen.

Kort sagt, jag saknar ord.

Maaat!

Är vrålhungrig. Medan jag fixar käk försöker jag hänga tvätt, rensa i röran på byrån i hallen och nu sitter en stund vid datorn. Imorrn är det torsdag och lika med ledig dag, skönt! Ska dessutom träffa Emma på fika och få träffa hennes vovve. Ska bli riktigt roligt. Tänkte försöka hinna med en del studier ikväll, får se när ögonen inte orkar längre :P Var otroligt seg imorse men jag har mig själv att skylla eftersom jag lade mig så sent. Nåja, imorrn behöver jag iaf inte gå upp innan klockan sex.

I övrigt händer inte mycket, försöker hålla tempot med skolan och är äckligt trött om kvällarna. Dock är inte sportlovet långt borta, men känner jag på mig rätt så blir det myyycket plugg då.

Gaah, varför tar maten så lång tid att bli färdig när man är som hungrigast?! Luktar så gott också...:( Huuungry!

Whats luxury for you?

Det menas i de flesta fall att lyx är skamligt dyra middagar, prylar, resor och annat. Jag anser att det behöver inte vara så. För mig har lyx flera betydelser. Lyx för mig kan vara att vakna och inse att jag är ledig, att solen skiner (speciellt nu, när det är kolsvart ute jämnt), att kunna träffa en vän som jag inte sett på länge. En annan sak som är väldigt lyxigt för mig är att kunna avnjuta en kopp thé och gärna något gott till. En favorit är chokladpraliner :P Speciellt när både théet och pralinerna kommer från Kahls The & Kaffehandel. Love them! Och igår köpte jag ett sjuhelsickes gott thé, lustigt nog kallades det för "Kärleksthé" - svart thé med smak av grädde, fläder och något som jag såklart lyckats glömma. hehe. Det lite roliga med den här sorten är att de också blandat ned små rosa strösselkorn i form av hjärtan :) Det är väl mest socker (vilket ju egentligen inte är såå bra men men..hehe) men det är också en väldigt söt och smart grej att göra för att "piffa" upp théet.

Var förresten ute med stavarna och gick idag....länge sen tyvärr jag gjorde det. Förutom bitande kyla så var det riktigt härligt, och solen som sken idag, värmde faktiskt :P Jag är rastlös nu...jag borde hänga tvätten, skriva en sak för skolan och läsa igenom några stenciler...aja.