Its hard to be hard

Vissa perioder är man, iaf jag, jävligt lat och saknar liksom den där energin till att ta sig an saker. I mitt fall handlar det om promenader och motion. På jullovet hade jag världens go i mig och hade som rutin att promenera 1-2 ggr per dag, antingen med hunden eller stavarna. Sen blev jag så helvetes förkyld på nyårsdagen, var plakat väck i en vecka. Så där bröts det "flowet" , vad besviken jag blev! Och nu när skolan varit igång ett par veckor så är man helt död när man kommer hem, dessutom är det kolsvart och jag fryser oftast rejält. Inte speciellt motiverande att promenera då. Dessutom känner jag vag panik över att ta till yoga eller motionerande eftersom jag då ligger och tänker på allt som ska göras. (skol-arbete alltså) Visst kan jag offra några timmar här och där till motion och min hälsa..men då kommer ju så mkt skoljobb i kläm. Vi börjar i regel alltid tidigt och jag måste ranta upp klockan halv sex på morran....hur mkt plugg hinner jag om kvällarna då liksom...inte särdeles mkt! =((  Sitta upp längre,? ja det är ju en idé och sen vara om möjligt ÄNNU tröttare på morgonen efter? Jag vet inte hur andra gör, men jag försöker sova mellan _minst_ 7 - 8 timmar per natt. ÄNDÅ är jag halvt i koma när jag drar  mig själv ur sängen om morgonen.
Som sagt, har aldrig varit morgonmänniska och inte ens när jag försöker råda bot på det blir det nån speciell förändring. GAH!!

Nu tänker jag iaf mota bort varje envis tanke och sen promenera en rejäl sväng med hunden. Är helt stel och krum efter allt stillasittande i skolan :(

Ledig dag..? ja men...

inte har jag legat i bingen och sussat precis. Jag gick upp tjugo i nio, duschade, klädde mig, slängde på lite smink, åt, rastade hunden och sedan åkte till GBG. Varit på den årliga undersökningen. Åh, himmel...jag är så skakig innan. Kan inte fokusera på något eller samla tankar. Var så himla trött för jag sovit oroligt också. Undersökningen gick iaf helt galant! Var så lättad...och tack vare att jag läser till läk-sekreterare nu så förstod jag mycket mer av vad som sades och vad som stod i min journal. Jag känner mig både duktig och stolt när jag förstår uttryck som "kardiopulmonellt tillstånd" eller "SVES" (Det första betyder hjärt-lung tillstånd och det andra supraventrikulära extra slag) Det handlar ju om mig...mitt hjärta. Är så tacksam över att vara frisk.

Efter fick jag reseersättning (den blir ju bara större för var gång...haha, nu fick jag 120 kr!) begärde att de fakturerade räkningen för undersökningen och tog sedan spårvagnen in mot stan. Åt på Burger King....my goood så gott! Var huuur länge som helst jag åt där....i Trollhättan stängde de ju Burger King :( Sedan hade jag tänkt skämma bort mig med en Kanebo-produkt..men jag hann inte :( Köpte nagellacksborttagning för den var helt slut och lite choklad istället.

När jag väl satt på tåget hem var jag helt slut, skulle lätt kunnat somna helt och hållet.
Men nu är jag hemma..måste plugga vidare på glosorna inför imorrn.

Fredag imorrn och vi börjar så dumt! Klockan elva...gaah..till halv fyra. Men jaja...va ska man göra? Bara att gilla läget....


Bara sova!!

Jag har en del som både borde göras och som måste göras. Men jag vill bara sova! Sedan inträffade en liten indecident som gjorde mig asförbannad. Mådde också dåligt och ville bara packa ihop skiten och åka hem. Jävla idioter!!

Men ---as we all know..what goes around comes around. Var jävligt säker på det!!

Borde packa upp väskan nu..sedan försöka börja komma igång med allt annat jag har att göra.....suck.

Märkligt!

Jag surfar runt på olika diskussionstrådar på nätet, många där tjejer diskuterar. och inte bara riktigt unga tjejer utan även de i min ålder. Vad som förbluffar mig är hur mycket tjejer finner sig i egentligen. Jag läser dagligen om tjejer som är förtvivlade över att killen föraktfullt kommenterar deras kroppar, dumförklarar dem, kallar tjejerna för kränkande uttryck osv osv. Och földfrågan är som alltid "Vad ska jag göra?" Ja...tja....va sägs som att be idioten dra åt helvete? De menar också mitt i all villervalla om kränkningar att han är en sån "underbar kille" Brukar underbara killar förolämpa sina tjejer, kalla dem för saker och hånfullt anmärka på tjejens kropp? Jag ser absolut inte detta som någon "underbar kille", snarare en omogen och barnslig kille som lider av dålig självkänsla. Dumpa! NU! Varför ser inte tjejer detta? Så himla sorgligt.
Senast läste jag om en tjej som igen börjat träffa sitt ex som var otrogen mot henne. Nu är det _han_ som är helt bombsäker på att hon ska bedra honom och han krävde massa "bevis" och övertygelser om att hon inte ska  såra honom. Det är väl för fan han som borde tänka på sånt! Idioter det finns..och vad som är värre är att tjejer genast kastar sig i underläge. Hade jag blivit bedragen så hade jag baske mig inte ansett att jag skulle vara den som ska "bevisa nåt"-så fan heller!!

Motivation....hallå?

Har noll sånt just nu. Är bara slö, skulle behöva dammsuga också. Massa grus i hallen :/ Egentligen borde jag skriva om alla de gudsförgätna läkemedlen och skriva färdigt kompletteringen. Men jag har verkligen _noll_ lust just nu. Känner mig seg eftersom vi inte la oss förrän kvart över tre inatt. Festen var jätterolig! Roligaste jag upplevt på väldigt länge kan jag säga. Massa god mat, tårta och trevliga människor.

Men nu..nej..bara trött och seg. Och imorrn väntar lektioner igen. Hej o hå....

I dont care any more

Det är helt befriande att fullkomligt skita i andras ....idioti och märkliga utspel. Jag har så gott som alltid velat ha "sista ordet" -fånigt jag vet. Men ju längre tiden går, ju mer inser jag att jag inte har lust att lägga min tid på puckade människor och de gör allt för att tappa mig på energi. Jag har så mycket annat att uträtta och framför allt nu, mitt i allt pluggande.
Jag har jordens bästa drivkraft för att komma vidare i det också, jag ser bara ett visst antal idioter som är i min omgivningen. Jag vill aldrig sluta som dem. Alltså lägger jag ordentligt med krut på studier, mig själv och mitt väl befinnande. Tyvärr har jag ett temprament som ibland är skitsvårt att behärska, men jag blir allt bättre på att mästra det. Så det blir till min fördel och inte ger mer vatten till  dessa personers kvarnar. Kan faktiskt rekommendera boken "Energitjuvar" åt alla, man blir som pansar efteråt eftersom man får insikt i dessa energitjuvars mekanismer. De lever och när sig på att man ägnar tid åt dem. -Not anymore. Bryter man ned det i mindre, tydliga bitar syns det att energitjuvarna bara vill applicera sina egna patetiska problem på andra runt dem. Och medicinen är enkel, helt gratis och jävligt effektiv ; ignorans!
Kanske lite övertydligt,  men .-får de dig att må dåligt så mår de själva också dåligt.

Nu ska jag börja skyffla in tvätt i tvättmaskinen och sedan börja prova ut rätt bh till klänningen imorrn.
Have a nice friday-night!

Skam den som ger sig!!

Jag har alltid varit envis som en åsna, och det har alltid gett resultat. Även denna gång, jag gav mig tusan på att fixa ihop en presentation på P-point. Och jag lyckats jäkligt bra tycker jag själv, speciellt för att vara första gången och inte alls jobbat i det förut. Lite små justeringar måste jag iofs göra men skitsam. Är löjligt nöjd just nu. Däremot är jag lite nervös för att skicka det till läraren, skulle inte alls förvåna mig ifall eländet krånglar när hon ska öppna det...:S

Men men, en sak i taget. Nu fortsätter jag att läsa glosor. Latinglosorna var enkla den här gången!

över tio timmar...

Jag sov längre än så idag, var helt utmattad igår när jag kröp till sängs. Hade ställt klockan på senast nio för att inte sova bort för länge av dagen, istället vaknar jag halv elva(!) Men jag har också sovit väldigt djupt och rofyllt. Himmelskt skönt!

Idag var jag o hämtade ut min vara som jag beställde från
Shopping4net , det är ett företag med allt möjligt. Jag beställde i måndags och min vara kom igår(!) Det tycker iaf jag är snabba ryck, mycket smidigt och bra av dem. Man har bara alternativen att betala med kort eller få faktura, tror också möjlighet fanns med något "Payex" (använder aldrig såna tjänster). Jag valde att betala med mitt Visa...något jag tycker är lite obehagligt att göra över nätet. (inbillar mig massa..hehe)  Brukar välja postförskott men detta fanns ju inte som alternativ. Det visade sig vara helt perfekt med kortbetalning, snabbt som ögat gick det också. Ordentliga kvitton och allt!
Shopping4net är jag något jag definitivt kommer att beställa ifrån igen! Rekommenderas verkligen!

Köpte rengöringsmousse från Lancome;


Sägs vara bra mot torr hy och har tydligen någon bra olja i sig. Hoppas det funkar. Min hy är snustorr om vintern.


Hepp..nu väntar glosläsning och sen börja bråka med p-point- helsicket. Ibland alltså......>_<


Skitdag >_<

Ja, snart ska jag sova bort den här skitdagen och förhoppningsvis kommer den aldrig tillbaka! Började bra men slutade jävligt. Blev så arg att jag fick spänningshuvudvärk. Dessutom har jag huvudet fyllt av massa andra måsten och det där pissjobbiga mötet nästa torsdag :S

Min rengöringskräm från Lancome kom idag. Idag! Jag beställde den i förgår! Ska allt berätta vad för superföretag jag beställde ifrån..men det får bli imorrn. Ska hämta ut den imorrn..var så arg tidigare att jag inte ville beblanda mig med folk på affären eller visa mig för den delen. Kände mig sliten som få...

Viktiga nyheter, oerhört!

Det är så kul när människor "rasar" över någon kändis klädsel i olika tv-program. Så fort någon haft för urringat, för kort, för långt, för extremt, för genomskinligt, för färgglatt så RASAR svenska folket. Speciellt mycket rasar folket om det är för vulgärt (alltså kort eller urringat). Sura tanter och besvärade gubbar sitter och knorrar på bussar och caféer (jodå, senast imorse hörde jag allt detta)om hur förskräääckligt det var att Hon eller Han hade på sig Det Där! Expressen och Aftonbladet (jaja, inte jordens seriösaste men hallåå, ändå) har massa tyck-till sidor och röstnings fjomperier om Den Där Klädseln.

Och alla roliga kommentarer! Icke att förglömma! "Jag tycker XX kunde tänkt på sina tittare då hon valde Det Där" "Jag tycker XX var jävligt osmaklig i Det där" "Herregud, ja se ungdomen....på MIN tid minsann så gick detta inte för sig!!"

hahahahaha. Att folk orkar. Gör de inget om dagarna? Har de verkligen inget annat för sig än att reta sig på vad de i tv-rutan klär sig i?
Tur att artister, kändisar, etc gör såhär....annars hade väl inte dessa människor haft något o göra. Bahahaha.


Frozen

Jag fryser nåt oerhört. Antagligen för jag suttit stilla så länge. Tänkte "klappa ihop" rapporten idag. Härligt o ha det färdigt. Borde senare kolla upp den här lagen som vi skulle söka fakta om, hoppas det är någorlunda lättbegripligt :P

Insåg att det är en vecka, lite drygt, kvar till mötet. Hej o hå....vad jag hade velat slippa det. Men man får bara genomleva det..som allt annat :/ Och häromdagen blev vi varse om att det börjar ihop sig på andra fronter, när den dagen kommer,lär jag må illa. Inte för att det berör mig personligen..men resan igenom det och utfallet är helt oförutsägbart. Och nej, såklart tror jag inte på något rejält. Sedan när kommer såna undan med sina handlingar? Aldrig. Det är de som alltid går vinnande ur en strid medan andra får sota för minsta lilla feltramp. Men den som lever få se,....

Nå, måste göra lite nytta här nu.

Fynd!

Look what I found.....




Rea på Gina...tänker ha den på Ulrikas fest på lördag ;) Min tanke var först något snyggare linne lr tröja. Men denna blev det istället. Ha, fanns bara en kvar och dessutom rätt storlek! Inte ofta jag har den turen :)

Förbereder inför imorrn nu en del. Ska fixa käk till imorrn och se till att ha packat rätt böcker osv. Börjar tidigt..suck, stön. Kommer kännas så mycket lättare sedan när det blir ljusare ute tidigare och ljuset håller i sig längre än max 4....liksom kolsvart ute när man går och lika svart när man kommer hem :S
Vintern är alldeles för lång....

What to do?

Jaha ni..va ska man göra nu tro? Sätta sig vid TVn? Gå och lägga sig? Försöka krångla med innehållsförteckningen iaf? Plocka upp latinpärmen?
Alla dessa beslut här i livet.....

Its snowing outside. Varför kommer alltid sånt _efter_ jul?

Håll käft o var söt

Jag skulle egentligen inte alls blogga, eftersom jag skriver på min rapport. Men så letar jag på nätet efter mer info och snubblar såklart in på massa (läs roligare) läsning. Jag hittar Hannah Fridéns krönika. Har tyvärr ingen länk just nu. Hon skriver iaf om att tafsandet på krogen måste upphöra. Alltså att män tar sig friheter och att kvinnor accepterar det. Eller iaf inte protesterar av olika skäl. Det som upprör mig är inte krönikan utan kommentarerna efteråt; någon uttryckte sig att han/hon aldrig skulle vilja röra "talibanfeministen" Hannah. Och liknande angrepp följde senare. Jag orkade inte läsa skiten utan tänkte mest avreagera mig här. -Varför kan aldrig en tjej klaga på såna här saker utan att ettikeras som "talibanfeminist" "bitterfitta" "torrfitta" och allt möjligt kränkande? Så fort man som tjej ifrågasätter ett sånt här ämne så verkar det vara fritt fram att döma henne som manshatande frigid idiot(?!)  Någon menade att "javisst men då ska kvinnor också hålla händerna i styr" Eh, var nånstans skulle Hannah mena att tafs FRÅN kvinnor skulle vara okej då?

Jag känner igen det här från hopplösa nätdiskussioner, så fort någon påpekar beteenden, kommentarer, etc från MÄN så kommer någon genast och gastar "jamen KVINNOR då? täääänk när en full kvinna nyper en kille i baken!!, va? ,va? då säger ni inget va?" Alltså...seriöst..varifrån kommer detta`?  Var och när har man kritiserat manligt tafsande men i samma anda tyckt det varit okej när _kvinnor_ gör det? Bara för att man berör ena halva av något, betyder det inte att andra är okej. Måste allt skrivas ut? Har folk ingen som helst slutledningsförmåga?

Och nu har vi gått in i 2009 och det är fortfarande okej att stämpla tjejer som vågar ifrågasätta saker som "bitterfittor".
Fortfarande tycks tjejer förväntas vara söta och hålla käften. Fruktansvärt tröttsamt.

Ännu mer nöjd

Jag har städat riktigt ordentligt här hemma idag. Hann med att skura badrummet, torkat damm lite varstans, dammsugit och tvättat golven. Det har riktigt doftat rent här under kvällen, känns så fräscht! Nu ska vi snart se kvällens andra film.

Imorrn ska jag återuppta mitt skrivande på rapporten. Har som mål att iaf påbörja avslutningsdelen, sedan blir det latinska och engelska glosor. åh..alla dessa ord...:/ Vill till att komma ihåg alla.

Tänkte ge mig ut i affärer antingen imorrn lr övermorrn. Införskaffa nån kjol lr så inför lördagens fest. Ytterligare en 25 års fest. Blir mycket sånt nu framöver...ena efter det andra fyller 25 ;)
Jaja, nu väntar film ;)


Feeling fine...

Fastän jag är trött så in i helsicke så känns allt bra. Hade samtal om latinundervisningen idag och hur mitt betyg låg till där. Blev helt klart nöjd, -starkt G. Ja, så uttryckte han sig faktiskt "starkt" G, med goda chanser upp till VG. Har nämligen poäng ungefär mitt emellan. Men jag är såå glad över att överhuvudtaget bli godkänd. Minns i höstas när jag påbörjade latinkursen att jag hade enorma fasor för det, övningarna i häftet verkade helt obegripliga. Tänk att jag klarade mig igenom stort sett hela kursen! Och dessutom kunnat förstå såpass mycket OCH tyckt att det varit både ganska enkelt och roligt =)

Nu slappar jag på soffan men tänkte fixa mig en kopp thé. Köpte nämligen ny sort i förgår, innehållande passionsfrukt, rabarber och jordgubb ;) Väldigt gott!

Ska bli intressant att se vilket par som åker ut i Let´s Dance också :P


Perfekt!

Igår hade jag studiedag, något jag velat ha sedan kursstart eftersom man behöver läsa sig in ordentligt på ämnen och har mycket att skriva. Men igår var en suverän dag, jag fick skrivit halva min rapport och skrivit färdigt hemuppgiften i anatomi. Och den uppgiften fick vi i förgår(!). Så förbaskat nöjd över att ha den "ur vägen" nu, nu kan jag fokusera på annat.  Har beslutat mig för att om vi åtminstone kan få loss varannan torsdag (nämligen prat på att lägga massa studiebesök om torsdagarna...) så ska jag plugga så det ryker om torsdagarna. Tänk så härligt att slippa sitta och glo i SÅ mycket böckerna på helgen! ;)  Då kan jag istället umgås med Thomas, vara ute och gå, städa eller helt enkelt göra det som faller mig in.

Nu ska jag snart borsta tänderna och efter det gå ut med hunden för morgonrastning. Är trött fastän jag sov till tjugo över sju. Men å andra sidan kunde jag inte somna igår och när jag väl lyckades var klockan skitmkt :( Nåja nu är det helg och jag har inte ens hälften av allt skolarbete på den som jag brukar, yes, yes yes!

Så nu ska jag ut i vår frostiga värld. Varit ordentligt kallt inatt!

Det har börjat

uppgifter och prov bara dröser in nu, snart är man tillbaks i ekorrhjulet. -läxor, prov, läsa, skriva, äta, sova, läsa, skriva, sova. Fick intrycket av att vi skulle ha sportlov iaf....och praktikplatserna utdelades idag. Jag är helt nöjd med min, det blir inte alls långt att åka. Bästa hade ju varit sjukhuset så jag hade kunnat gått dit men allt man kan inte få,tyvärr. Kanske blir så på nästa praktikperiod. Nu första veckan hade jag iaf varit förberedande nog; fixat matlådor och bunkrat upp med frukt osv för mellanmålen.

Har hunnit haft tre utvecklingssamtal, VG i två ämnen och pendlar mellan G och VG i det tredje. Känns utmärkt! ;) Så länge jag inte blir underkänd så tänker jag inte klaga ;) Nu sitter jag här, sinnessjuk trött som vanligt och ska snart fixa käk. Måste försöka lägga mig tidigt ikväll, ledig imorrn men vill få gjort så mkt som möjligt på den. Vore t.ex. skönt att redan imorrn maila iväg hemuppgiften i anatomi..den som vi fick tilldelat oss idag. Men jag ska bara renskriva och svara på sista frågorna....skönt för allt som är gjort. Kom ihåg att jag inte får glömma kompletteringen som läraren ville ha in också.

Och sen måste jag skriva i ett jäkla tempo på rapporten, ska bli j-vligt skönt att få lämna in den. den har plågat mig länge nog nu :P


sömnen ikväll

eller under natten hoppas jag blir djup och ostörd. Vill gärna slippa vakna och ha öken-feeling i halsen också. Gjorde manikyr, filade naglarna, klippte bort ojämnheter, petade ned och smorde nagelbanden och slutligen målade naglarna. Innan dess hade jag slängt på ansiktsmasken, chokladmask! Slags lermask typ, nackdelen var att den doftade så lömskt mkt choklad att jag hade lust o äta upp det istället för att kleta det i ansiktet :P I love taking care of my self. Herregud, vad jag vill ha ett badkar!

inget vidare...

nej jag mår inget vidare. Seg förkyldning :S konstig också, två dagars total rinnande snuva för att sen bli tvärstopp och alldeles skrapig i halsen. Vaknat nu de senaste morgonarna och haft "sandpapper" i halsen...kruttorr och fullkomligt bälgar i mig vatten för att jag är så törstig. Sovit uselt också *tjurar*
Funderar på att slänga på en ansiktsmask och lägga mig o bara vila. Helt slut..handlade förnödenheter på apoteket tidigare. hudlotion, ansiktskräm och halstabletter. Jag gör av med massa hudkräm under vintermånaderna..speciellt nu när det varit så satans kallt! Blir värsta torrisen då :P

Slutt!

På ledigheten. De två veckorna gick jäkligt fort ..men samtidigt börjar jag bli rastlös nu. Ska bli gott och få lite vardag runt sig igen. Känner mig nöjd också, fixat ett par matlådor för de närmaste dagarna. Bra, en sak mindre o tänka på! Ska fixa färdigt väskan och allting ikväll...allt för att slippa stressa så mkt på morgonen imorrn.

Har inte röjt ut julen helt, ljusstakar och stjärnor är fortfarande kvar. Och även en del pynt. Men det går ju fort att ta bort. Känner mig trött..sovit uselt de här nätterna då jag varit så förbaskat förkyld. Vaknat, hostat, snorat och varit allmänt ras i kroppen. Först idag jag börjar känna mig någorlunda, bra det eftersom jag börjar kursen imorrn och allting. Men lite surt att sista lediga dagarna gick åt till att massa nysande, snytande och halsont :S

Jahapp..måste ut med vovven nu. Har blivit plus grader ute nu, rena värmen jämfört med 13 minus som det var häromdagen :S

jävla skitförkyldning!!

Fattar inte varför de ska vara så seglivade för?! Andra dagen med rinnsnuva nu, min näsa är ganska så trött på näsdukar. Skulle  köpt den nya sortens nässpray istället .....fuck! :(  Vad som är värst är faktiskt inte snuvan, tröttheten, snytandet eller snorandet. Nej,,det värsta är att det pirrar och pillrar i snoken som om man ska nysa vilken sekund som helst och samtidigt tåras ögonen. >_< sicken skit!!

here again..

mm. inte sovit nåt alls inatt nästan. Trött på kalla lägenheten, kanske den som fått mig sjuk igen?! Halva natten kändes det som om jag hade en träbit i halsen och jag vaknade gång på gång av den skiten :/  börjar få prestationsångest över en del saker. Och så jääävla kallt ute..vad är detta egentligen? ingen snö, men flera minusgrader vareviga dag. Okej, bättre än regn, men igår tog det fan priset. jag hade på mig strumpbyxor under jeansen, tjocka stövlar, tshirt, långärmad tröja, dunjacka, mössa och dubbla(!!) vantar. ÄNDÅ frös jag som in i helvete! :(
hur mkt kläder ska behövas för att man slippa skallra tänder?!

första dagen på året

Jahapp. Då var det 2009 då. Hoppas det utvecklar sig väl , trots lite gissel som jag haft o göra med under hösten. Igår åt vi god middag ihop med vänner och umgicks. Tror jag dragit på mig en lättare snuva, inte undra på egentligen med tanke på hur djävulskt kallt det varit senaste dagarna. Uppe hos kompisen, som bor utanför stan, visade mätaren på sju minusgrader. Finns säkert dem haft ännu kallare, men tro mig, de där räckte o blev över :S Druckit thé och dragit i mig några halstabletter..bah.det får väl läka ut som det brukar :/ Otroligt seg idag, visserligen åkte vi hem vid ett tiden men vi blev tvungna att hämta lite folk som behövde skjuts. Och som värsta oturen så började bilen vi använde o krångla, tacksamt nog här på vårt område och det blev ordning på det tillslut. Det var alldeles kritvitt ute av all frost och jag tyckte det var lite komiskt när vi passerade en hållplats som hette "Isgatan". Väl hemma var vi vid två tiden, jag var hungrig så jag fixade mackor och varm choklad. Somnade gjorde vi inte förrän närmare halv tre...så jag känner mig tämligen mör nu. Ogillar som sagt att lägga mig för sent..blir knas i hela kroppen då.

Varit duktig och pysslat lite med latinövningar nu. lite mindre än en vecka kvar till kursstart ju.