Söta plåster och våtservetter!

Skar mig på brödkniven imorse och upptäckte att bara ett plåster fanns kvar. Så när jag var nere på HM hittade jag dem sötaste någonsing; rosa snobben-plåster! :) Köpte även en liten paket våtservetter, har kommit på att sånt är jättebra att ha i väskan. Man vet aldrig vad för snusk man kan få på händerna under dagen.

Har varit på trafikskolan och på bibblan. Lånade två böcker denna gången med,
"Flickan med majblommorna" och " Polisen och den döde på holmen Grå". Den sistnämnda boken är lite rolig, den utspelar sig nämligen i Strömstad där jag pluggat. Roligt att känna igen sig.

Mötte Julie utanför HM och hon såg både pigg och fräsch ut. Fick lite uppdatering om folk vi kände och vi pratade en stund. Sedan var jag tvungen att gå vidare.
Nu ska jag börja läsa i någon av mina böcker, sedan ska jag börja steka pannkakor! ;)


Jamen, prata mindre då!

Skummade igenom dagens expressen och hittade denna artikel om riskerna med ens mobil. En timme om dagarna ökar tydligt markant risken för cancer. Först av allt är jag ganska less på alla cancer larm..få se nu, man får cancer av chips, grillkorv, vissa hudvårdsprodukter, av solen, av rökning (uppenbart iofs) av snus, och...ja listan är lååång.
Jag var hos en läkare för över ett år sen, hade nämligen en knöl i armhålan som gjorde mig döförskräckt. Han sa att det enbart berodde på att jag använt för mkt deodorant, huden hade blivit irriterad och en "bula" hade bildats. Jag drog ned på deo-bruket och tre dagar senare var knölen borta.
Poängen är att läkaren sa, innan jag gick, att många får hispan av alla larm som tidningarna vrålar ut.  Han sa att många blir jättenervösa av alla alarm och skriverier.
Tro fan det.

Men å andra sidan, hur många behöver/måste prata i mobilen varje dag? Jag säger inget om dem som saknar hemtelefon eller har mobilen rent arbetsmässigt. Men oss andra? Vad har jag för skäl att babbla i timmar i mobilen? Jag använder min mobil för att upplysa, så att säga "Hej, jag blir sen hem" "glöm inte ta ut soporna" "Jag är sen, bussen är försenad" Sådana saker. Eller skickar sms då och då.
Jag är rätt uttråkad av telefoner. Många ggr har jag värjt i det sista, "åh..neej, inte ringa. Så trist"  eller när man måste ringa akassan, csn, ams och såna ställen. Man sitter i evigheter och väntar på att få tag på någon person. En gång satt jag i en trekvart med akassan i andra änden. Till slut lessnade jag och lade på. Jag stör mig också enormt på detta; "Tryck 1 för att prata med handläggare" "tryck 2 för att komma till växel" och när man väl tryckt sig igenom alla dessa val. Så hörs rösten "Tyvärr, vi har stängt mellan 12 och 14" Det kunde dem förståss inte meddelat i början?! :(
Telefoner, väldigt praktiska och nödvändiga ..men fruktansvärt trista egentligen tycker jag.


Nu måste jag fortsätta dammsuga. Ska på bio klockan 6, se Da Vinci-koden!


Bränd och het

Ni kanske minns inlägget i lördags? Det om kläd-ångesten? Efter att jag skrivit det inlägget började jag att locka håret. Och råkade bränna mig! Blev ett ganska litet bränn-märke vid sidan av pannan, hårfästet. Men fan, vad ont det gjorde. Det sved och jag pinades. Jag trodde det räckte att svalka med lite "efter sol"-grejs.
Men idag, när jag satte upp håret såg jag att märket var ganska ilsket rött. Och när jag petade på det lossnade lite hud, uuuäääh!! Så, var otroligt försiktiga med era värme-tänger till håret. Det kan bli en smärtsam historia annars. Tursamt nog blev märket litet och det syns inte mkt....men ändå. Pure Pain!


Och idag pirrade magen extra mycket då jag fick en avi på posten. Min
Fendi-väska hade kommit. Kunde inte hålla mig hela vägen hem, utan tjuvkikade på den direkt. Den var jättefin! Seriekortnummer, och info-lappar och allt var med. Har inga skäl att tro att den är oäkta.  Och rymmer mkt gör den! Skulle dock önskat en ytte-pytte lite mindre storlek plus att handtagen gärna hade fått vara längre. Men, jag tycker den är jättefin ändå. och väldigt praktisk. Så nöjd!!


Har jobbat idag med. Var lite svettigt på slutet, men det gick bra ändå. Många trevliga, goa människor som ska extrajobba i sommar. Men, jag glömde fråga om min lediga vecka! Å andra sidan glömmer jag mkt nu för tiden. Var helt vimsig på jobbet bland annat.
Ska sova snart. Måste dock läsa lite först. Har kommit in i boken "Bränningen" nu och den är faktiskt riktigt spännande.
Imorrn borde jag masa mig till trafiksskolan, men jag orkar verkligen inte det. Har varit iväg flera dagar på raken nu, hade varit skönt att få vara hemma och ta igen sig. Men jag får se hur jag gör.

Natti, natti!


Ha, läs detta förresten. Dagens mest dummaste, tror jag bestämt

"Jag ska också sluta läsa bloggar (förutom vissa) eftersom jag blir arg (inte avundsjuk för fem öre) men ärligt talat, tjejer vill hävda sig för andra tjejer hela tiden. Åh, idag köpte jag en ny Hermés väska. Åh, idag köpte jag en ny Fendi Spy Bag. OKEJ, sjukt mycket congratulations men är man under 20 år ska man inte äga en sådan väska. Man ska jobba sig till en väska (ifall man nu vill ha en sådan). Dessutom har jag kommit på en grej, tyvärr står det redan i nya Cosmopolitan, men jag har tänkt på det förut. Vissa tjejer klär sig för att andra tjejer skall tycka de klär sig snyggt , medan vissa tjejer klär sig för att killarna skall tycka det är snyggt"

Jaså, ska man "jobba" sig till en dyr väska, skor, kläder, whatever? Jag har ett sparkonto och därifrån tog jag pengar till min dyra väska. Så vad vet denna människa om andras ekonomi? Dessutom har säkert 9 av 10 kopior på design-väskor, so what is the big problem? Och Cosmopolitan? hahahahahahahahahaha
Who gives a shit, vad dem skriver och tycker
? Har man en hjärna så går man efter man själv  tycker är snyggt och vad man personligen trivs med. Vilket jävla larv!




Mer död än levande...

Gode gud.
Nu har jag kommit på ytterligare en sak med mig, att aldrig lägga mig senare max två kanske. i annat fall, blir jag helt borta dagen efter. Har mått dåligt, hungrat och törstat. Var tvungen att jobba också.
Kvällen igår blev ok, bortsett från en ragata och ösregn senare framåt natten. Usch...

Detta irriterar dig;
* Människor som envisas med att sitta bredvid en, på bussar, trots att massa andra säten är lediga.
Det slår heller aldrig fel att personerna luktar illa.

* Otrevlig personal i affärer.
Jag är kund, right? Ert jobb är att serva mig och visa god min.

* Att upptäcka att man köpt fel storlek/färg/modell
Gaaah. Besvikelse!

* Regn
Behöver jag säga mer?

* Sura pensionärer
Det är inte mitt fel att ni saknar sysslor om dagarna.

* Att upptäcka att man fått fel mat.
Är det utan championer så ska det inte vara några där heller!

* Mobilen dör precis då man måste använda den
No comments,....

* Att ha hyrt en film som är urkass
Man försöker och försöker, men man tappar tråden hela tiden alternativt gäspar.

* Att tappa sitt favort-örhänge, hårspänne, solglasögon, osv...
Vissa prylar är så personliga och går perfekt ihop med ens stil, sånt vill man inte tappa!!


* Folk som inte ser skillnad på mitt och ditt
Är det kleptomani eller bara kronisk klåfingrihet? Ge fan i mina grejer!

* När ett blixtlås, knapp, snöre, brister/går sönder på något nyinköpt
Och jag hatar att sy

* Att man alltid, på något vänster, lyckas sig klä sig antingen för varmt eller för kallt.
Oh, jag önskar vi hade ett jämnt och soligt klimat året om

* Folk som inte spolar efter sig
Eeehh,jag behöver väl inte utveckla mig mer där va?

* Folk som nyser rakt ut.
Nys gärna, men inte över köttdisken, fruktendisken eller värst; på mig!!


* Folk som blir aggressiva och rent av skit-otrevliga på fyllan.
Ni blir samma varje gång, lär er av era misstag och sup mindre


Måste nog sova nu. Annars stupar jag!


Dagens tönt-problem

Aarrgh! Har ett fånigt problem inför kvällen, vet inte vad för kläder man ska ha. Dessutom blir det ju kallt framåt kvällen. *suck* Kunde inte Sverige haft 30 plusgrader året om? Eller är det bara jag som mår pest och pina under vintertiden? Och är det bara jag som tycker alla, inklusive mig själv, ser piggare, snyggare och fräschare ut sommartid?
Hur som helst lutar det åt min rosavit-randiga tshirt och en kofta. Får väl ta med en scarf ifall det börjar dra kallt.
Usch, nu kommer det otäcka mörka moln på himlen också. =(


Varit och handlat, våra skåp började nästan eka så det var dags :P Sedan har vi införskaffat en grill. Hoppas det bara går att skruva ihop den ganska snabbt.

Och igår var vi på ett stort badhus i Borås. Ganska kul, fast vattnet kunde gott varit varmare. Frös som fan. Deras bubbelpool var däremot ljuvligt varm och skön.

Nu ska jag snart dra från datorn. Måste fixa maten, ska ha schniztel och ris. Mmmm :) Och efterrätt består av Mums-mums. =P
Måste städa ur min väska, jag är en sån där "samlare" som samlar på mig kvitton, papper, tuggummi-papper, och mycket mera. Ska packa upp Lacoste-parfymen jag köpt till Thomas också.

So long, people!


Allt står stilla...

Känt mig deppig under ett par dagar. förstår inte varför då jag inte har något att grubbla över eller må dåligt för. Känns bara så trist nu, allt står stilla, på något vis. Och det här satans vädret gör inte saken bättre. Regn, regn, regn, och ännu mer regn. Sedan blåser det halvt orkan också. :(

Jag vill så gärna ha sol och värme framför allt. Jag mår verkligen inget bra då vädret är trist. 
Kan inte sommaren bara komma tillbaka? Det var ju sååå skönt i början av maj!!

Har inte gjort mycket under senaste tiden heller, har kommit en bit in i boken jag lånade. Glasbruket började jag med. Första kapitlen var otroligt sega, men nu har jag kommit mer in i handlingen.
Fick mitt
Chanel smink på posten, ett läppglans och foundation. Läppglanset blev jag dock lite besviken på, färgen var lite för röd för min smak. Fast jag kan säkert blanda ut med mina andra gloss, så färgen blir ljusare.

Senaste;

Du åt;
- En piggelin-glass

Du gjort:
- Varit ute och gått en sväng,

Du köpt:
- En self-tan spray från L`Oreal

Du var arg:
- För några dagar sen, en korkad pensionär (som vanligt)

Du duschade:
- Igår, peelade mig och tog hand om håret också

Senaste filmen:
- Wedding Crasher...ojoj, skoj :)


**********

Och ja...jag har påtalat problemet tidigare..men hittade denna artikel hos Glamour-prinsessan. Himmel, man blir mörkrädd för mindre ju! Och allt bara för att hon driver en blogg om mode/smink och om sig själv. Säger bara en sak; jag polisanmäler direkt om någon dylik skit skulle uppkomma här. Det är noll-tolerans. Och ska någon prompt klaga, gör det på sånt jag skriver då. Inget annat.


Nu ska jag fortsätta läsa. Och senare fixa middag. Ugnstekt kyckling med ris idag. Gott!





Big Brother...uselt

Ja. Jag vet att jag ofta skriver att man inte ska klanka ned på folk, eller dess utseende, osv ...men programmet Big Brother är nog det mest iq-befriade som någonsin sänts i tv. Har inte följt det alls, men ikväll då jag zappade runt hamnade jag i det, mitt i finalen. Vi fick se massa återglimtar på tiden som gått, och jag säger bara; vilka jävla idioter.
Ännu roligare är folk som säger ..."jamen...det är ju underhållning". Är det underhållning att se människor svina runt i ett hus, aspackade och allmänt trashiga? Är det underhållning? I så fall måste jag missförstått det ordet...

Det är på flera punkter jag avskyr programmet, dels så är det deltagarna. I princip ser tjejerna likadana ut, sönderblekt hår (påminner om ett kritvitt, torrt tomteskägg...), djupa urringningar, Saint Tropez-bränna, plutande munnar och så detta mantra "Vinner jag så förstorar jag brösten" Tragiskt. Manliga deltagarna är antingen ganska städade utseendemässigt eller också ser de ut som soffpotatisar.
Och where is the ......handling?? Jag brukar kunna kolla på BB max en kvart, sedan gäspar jag och byter kanal. De super antingen halvt ihjäl sig eller också sitter och tjafsar. Dess emellan sker det nattliga aktiviteter under täckena. 
Jag har inget emot dokussåpor rent generellt, men då ska det vara med handling! T.e.x Farmen har olika tävlingar och uppgifter för någon ska vinna. Samma sak med Robinsson.
Big Brother består till största delen av idioter som super som de aldrig någonsin sett sprit, de svinar ner och tjafsar, bråkar samt hoppar runt i sängarna.
Fy fan.

Jag är lessen om jag lät detta inlägget bara bli gnäll och kritik. Men jag är så hjärtligt trött på det där skitprogrammet!!  Och suprise, suprise, nu har Jessica vunnit och vill "vika ut sig" Det har vi ju aldrig hört förut.

Åskan

Det har åskat som bara tusan här idag, och regnet har öst ned. Jag var tämligen grinig på vädret eftersom jag tvingats varit ute en del. Har bland annat varit och gett Miranda mitt gratulations-kort till henne. Hon blev jätteglad, och berättade om hur hennes fest varit.

Hade tänkt att hinna med trafiksskolan, men det jäkla vädret satte stopp för det. Det har bokstavligen flutit vatten längs gatorna och enorma pölar har bildats överallt. Jag var dyngsur i skorna när jag kom hem. :(
Däremot varit på bibblan. Brydde mig aldrig om att läsa förra boken, den jag skrev om. Orkade inte med alla vidriga detaljer.
Så jag lånade två andra istället,
"Bränningen" och "Glasbruket" ...får väl se om dem är mer uthärdliga.

Var in en kort sväng på hälsokosten också, de har fått in Rosenserien´s deodorant nu. Den luktar jättegott. Synd bara att priset är trist.

Måste nog bli färdig med dammsugningen, ska till affären senare.

Det kryllar av dårar

Ja, något förbaskat också.
Jag tog en promenad med svärmors hund, vi passar honom ett par dagar nu. Hur som helst, efter promenaden tänkte jag slinka in på Konsum, handla lite till middagen. Först behövde jag dock dra ett konto-utdrag. Ställde mig i kön till bankomaten, bad hunden sitta ned, vilket han gjorde.
Lite längre bort kommer  en tant med rullator, när hon är en halvmeter framför mig och hunden säger hon "Jag är lite rädd för hundar, eftersom jag blivit biten av en"
- Jaha, sa jag, men med honom är det ingen fara...
Kärringen går förbi långsamt och fnyser surt :
- För dig ja!

Alltså, folket, vad är fel på er? Speciellt er pensionärer?? Ni gnäller för allt och inget. Hade förstått kärringen om Musse (hunden) hade morrat, rest ragg eller uppträtt hotfullt. Men han gjorde ingenting! Han satt snällt och beskedligt. Så vad fan ville kärringen ha ut av det där stroppiga beteendet? Om hon är rädd för hunden, jaa..gå inte en halvmeter framför den då!! När hela torget finns!
Jag tycks alltid råka ut för griniga pensionärer, för ett tag sen var det ju en gubbe på bussen som bråkade.
Vad är FEL på er? Ni måste skaffa intressen/hobby´s...för det är uppenbart att ni har för lite att göra om dagarna!

Överlag har människor på tok för lite att göra, som
den här krönikan av EvaEmma Andersson på Aftonbladet. Jag är inget fan av hennes krönikor, men de gånger jag ifrågasatt henne, så har det varit hennes krönikor. Inte hennes look, vikt, intressen....whatever. Vad är det för människor som helt ogenerat kan sitta och skriva långa hatbrev? Känns det bra efteråt? Liksom "Åh, så skönt, nu fick jag spy lite galla över henne, hoppas hon mår riktigt pyton nu..." Och allt möjligt ovidkommande får krönikörer/bloggare lida för, de attackeras för sina utseenden, vikter, hur dem bor/lever, att dem är falska..ja...allt möjligt. Hur mycket vet vi egentligen om EvaEmma? Hur mycket vet vi om övriga krönikörer? Inte särskilt mycket eller hur? Så hur kan man, utan skrupler, bara skriva ned massa dynga, massa antaganden och sedan skicka iväg det?
Jag kan nästan slå vad om att ni, som står för sån skit, har precis nada att göra om dagarna. Ni sitter där som några fån, med mindrevärdskomplex och dålig självkänsla. Så ser ni någon med självkänsla, attityd och åsikter. Och då jävlar, då blir ni provocerade! Avundsjuka och bittra skriver ni ner massa glåpord, personangrepp, och mkt mer som ni sedan mailar iväg.
Ni är tragiska.

Hoppas ni inser ert beteende och hur patetiskt det är.

(ursäkta min griniga ton i detta inlägg, men jag är PISSTRÖTT på folk som irriterar, gnäller, öser omotiverad galla över andra...)

Det ni!

Jaha, ja. Helg då igen. Nu börjar det märkas att man varit ledig en tid. Har lite svårt att skilja på dagarna ibland.
Har en del jag ska göra idag, skicka in lakanen i torktumlaren, ska handla lite mat, vika tvätt, och nu närmaste ska jag duscha. Blev sent igår, vi tittade på två filmer
"The Fog" och Wallander "Fotografen" ...oss emellan tyckte jag Fotografen var den sämsta Wallander-filmen av dem alla.  Platt och tråkig liksom.  The Fog var däremot härligt kuslig. Gillar den sortens filmer, Ghostship är också en favorit.


Och igår lade jag vantarna på en Chanel-foundation, det var jättenära att den blev snodd framför ögonen på mig, men icke! Är jättenöjd, även om foundations helst ska provas först så ser nyansen ut att vara som dem jag brukar ha.

Och på torsdag får man pengar. Äntligen! Den här månaden har nog varit det segaste jag upplevt på riktigt länge.
Ska börja fylla i kassakort också. Borde duscha nu. Och när jag får pengar borde jag införskaffa detta
* Sockar
* Hårspännen
* Hårsnoddar

Sådant som skulle behövt köpas för lääänge sen. Men det är så grymt tråkigt att shoppa sånt.


JIPPIEEEEE!!!!!

Fan vad roligt!! Jag provade att googla på mitt nick här, Channy. Jag hamnade på första sidan, näst högst upp. Det innebär, go vänner, att jag är ganska läst. För efter vad jag hört, så ska en internet -sida/sajt som besöks ofta hamna "högre och högre" upp, på googlelistan. Jag är verkligen superglad! Det känns jätteroligt att vara läst. Ska försöka fixa plats på bloggtoppen också. Haft lite problems med det.

Jaha ja, Carola kom med i finalen ikväll också. Jag trodde det hela tiden också, hon är på något sätt sjävskriven. Ikväll var väl inte Danmark med, men ni ska veta..deras låt är rätt häftig. Medryckande på något sätt. Och just det ska en schlager vara. Det ska vara en låt som fastnar lätt, trallvänlig.

Nu ska jag sova. Vill åtminstone försöka komma upp i tid imorrn. Sedan ska vi få ett tittöga till dörren imorrn, hatar att inte kunna se vem som står på andra sidan. Det ringde på en eftermiddag, jag var skiträdd för att det skulle stå något psyko på andra sidan. Och nästan, det var en skum tavelförsäljare som tryckte upp en lapp framför mitt ansikte. Jag var trött och hungrig, så jag babblade fram på spanska att jag inte förstod hans skylt. Karln gav upp och gick. ;P

Åhh..denna månad har varit oerhört seg, måste jag tillägga. Det tycks aldrig bli den 25;e. En vecka återstår. Måtte den gå fort.

Sova nu. ...men måste nog ta en tallrik flingor först.

Bara löjligt...

Imorse ville jag bara sooova. Men jag var tvungen att gå upp vid åtta för att hinna ner till ett av Ams fåniga möten. Ja, dem är fåniga i den bemärkelsen att dem uppenbarligen tycker sig vara sååå fantastiska. Not, inte alls. Jag förstod inte ens vad jag hade där att göra, jag hade säkert varit på sån där infomöte tre ggr tidigare. Men nejdå, jag skulle dit.

Mina ögon klippte redan vid första kvarten. Dessutom var det där en kvinna som hade utländsk påbrå och hennes dialekt och brytning höll på att göra mig galen. "Baaasinformation" "tjäänster" "vi är här för att hjälpa eeer" Och nej, jag är inte emot utlänningar, men jag har hört samma visa i tre år plus att jag var urtrött där jag satt. Jag blir också så full i skratt, de vräker på om sina tjänster, och att det ska vara "dialog" mellan handläggare och arbetssökande. Den dialogen har jag aldrig märkt av, inte heller kompisar, min bror eller fler jag pratat med. Jag tröttnade tillslut och påpekade att många gånger så är det AMS som slarvar, inte fullföljer sina åtagande osv....Då fick kärringen ett snipigt uttryck. "Jaså?!"
Jag berättade torrt om de kompisar som fått ersättning indragen pga att AMS avanmält dem helt sådär, min brors handläggare sa upp sig och sket i att informera om det. Kärringen såg väldigt stött och irriterade ut när jag var färdig. Men det sket jag i, jag sa också att om arbetssökande personer ska prompt följa regler och ordningar så ska det vara samma för handläggare och övrig personal på AMS. Det var hon ju tvungen att hålla med om iaf.


Jag hann med både trafiksskola och bibblan innan jag gick hem. Lånade en bok, "Man med kapuschong" Och nu undrar jag om det var så klokt....visserligen fick jag info på baksidan om att det ska handla om serie-våldtäktsman som härjar. Men....det verkar vara rätt detaljerat kring våldtäkterna...orkar inte med det. Mår illa och värst av allt, jag kan lätt leva mig in i det. usch!
Får väl se om jag orkar med det.

Köpte ett svart diadem och ansiktscreme; CCS ansiktscreme, den kändes väldigt svalkande och skön. Dessutom skulle den innehålla vitamin E och rapsolja(!). Dock är bilden lite missvisande, burken har ny utformning och är rosa, inte vit...
När jag kommit hem så väntade en rykande färsk VR och mina eye-dust burkar. Vad små de var!! Men väldigt fina :P Den "vita" visade sig innehålla rosa pigment..så färgen skiftar i rosa då den kommer på huden. Läckert ju.

Nu måste jag sova. Har inte mått så bra idag heller. Haft jävligt ont i magen :S


Men gör något!!

Ni kanske minns artikeln häromdagen att en tjej vid namn Michaela tagit livet av sig? För att få slippa plågoandarna, mobbarna som vägrade lämna henne ifred. Mamman var upprörd såklart och berättade att de försökt få skolan att agera, men nejdå. Omöjligt.
Jag blir så himla arg när jag hör sådant här, eftersom man själv varit utsatt. Inte så att man blev slagen eller förföljd via mobiler, internet...etc. Men man blev utfryst, betraktad som något väldigt konstigt och onormalt.
Och som vanligt vägrar skolan att göra något. Skälen verkar aldrig ta slut ...ena dummare argumentet efter det andra. Läs bara den här
artikeln. Till mig lät det "Det finns inget konkret att gå på" sa studiorektorn som mycket väl kände till den terrorisering jag utsattes för. Men valde att blunda för det.

Hur många mer ungdomar ska behöva ta livet av sig, innan skolorna börjar ta sig kragen och göra något allt? Släng ut dem som mobbar eller ge dem straff. Det är inte den mobbade som ska behöva vika hädan, det är idioterna som förpestar vederbörandes tillvaro.
När jag gick i ettan på gymnasiet fick vi i uppgift att hålla tal. Jag valde att tala mot mobbning, hade tagit fram artiklar och allting. Både dem som lyssnade och läraren blev alldeles stumma av mitt tal. De hade inte väntat sig så mycket krut och ilska från min sida.
Men det är precis det som kommer upp i mig, då man pratar om mobbning i skolorna.

Jag tror faktiskt människor är dåligt upplysta om hur mycket mobbning kan påverka en människa. Man kan få saboterat självförtroende för resten av livet. Fatta att det är MÄNNISKOR det handlar om. So what om någon råkar väga mycket? So what om någon har sneda tänder eller annan dialekt?
Jag vet att egentligen är det mobbarna som har problem, det är ni som är vidriga mot era medmänniskor  som har det största problemet. Dvs; dålig självkänsla. Ni mår kasst och får en kick genom att trycka ned någon, på det sättet hävdar ni er själva och får en kick.
För mår man bra och har bra självkänsla så har man inget behov av att tracka folk i sin omgivning.



Rena lyxen...

Upptäckte ett paradis gällande smink i helgen; tradera! Inte kunde jag anat att dyra märkesprodukter såldes för så låga priser! Har hittat märken som Chanel, Lancome, MAC, Dior, osv....för mer än halva priset! Suveränt ju..!

Och igår ropade jag in de här
ögonskuggorna ,färgerna är förvisso lite starka..men det är eye-dust så man behöver ju inte använda mycket av dem. Tyckte de var så somriga och härliga.

Vidare har det inte hänt mycket. Jobbade på Carlia i torsdags och i söndags. Varit på Ams och grejat med stämplings-papprena. Blev (som vanligt) irriterad på de lama människorna där. När jag var där i förra veckan och mottog papprena fick jag budskapet; "Är det något du undrar över, så är du välkomna tillbaka.." Och ja, jag hade några frågor angående blanketten. När jag väl möter någon där, möts jag av kommentaren "Jaa..det där ju är Akassans jobb att svara på"
Jamen, för Guds skull! Här får jag en uppmaning att komma tillbaka ifall det är något och så får man höra det där! Jag tappade tålamodet en aning och sa som det var, att jag inte lyckats få ta på Akassan utan då vände mig till Ams. Hur skulle jag annars göra? Gissa mig till vad som skulle skrivas och sen kanske få göra om hela skiten?
Jag är så pisstrött på Ams kassa service!!

Idag har jag inte gjort mycket. Varit ganska lat, faktiskt. Och kallt ute är det också. Har lagt ett brev på postlådan, slängt sopor, vikt tvätt och så har man duschat. Måste äta snart.
Har spanat efter mer snygga sminkprylar på Tradera. Blev så irriterad igår, det var såhär nära att jag kammade hem en Diormascara! och likaså ett Clinique-gloss i färgen Raspberry Tint...men icke. Någon mer lr mindre snodde det framför ögonen på mig ......! :/

Åhh...nu vill jag ha maaat!


Ego...

* Jag är duktig på att planera och jag kan hinna med väldigt mycket på kort tid

* Jag är inte rädd för att prata med främmande människor

* Jag är otroligt målmedveten

* Jag är öppen och social

* Jag är väldigt envis

* Har jag bestämt mig för att klara något, så ser jag till att göra det också

* Jag har lätt för argumentera för mina åsikter och påstående

* Är inte dugg rädd för att tillkännage mina åsikter

* Är duktig på att skriva, läsa,..även laga mat




Punsch Praliner...


* Vad har du på dig:
- Jeans, "Only" från Vero Moda, gult linne från HM, smalt strasshalsband från GuldFynd (fick i present av kompisen)

* Och håret....
- Fäst håret med lite spännen, och två mindre tofsar på sidorna. Lite wax i luggen.

* Tråkigaste idag
- Vädret! Fint och soligt...men blåser djävulskt kallt!

* Senaste inköpen:
- Clay´n Play hårwax, en trekants-bh på HM, blekgult linne, också HM

* Senaste läst:
- En story, ett Kicksmagasin, och en Veckorevyn..ska dock låna böcker till veckan

* Årets fulaste plagg
- Truckerkepsen, hujedamej...

* Årets fulaste färger:
- Petrolgrönt. Vem klär i det? Jag vet då ingen iaf....

* Vad ogillar du på klädesplagg:
- Hysteriska färger, för mkt mönster och 70tals inspirerade saker. Fy!

* Mest praktiska vårsko:
- Ballerinor, fina..både till vardags och fest.

* Senaste sminkpryl du köpte:
- En palett med 10 ögonskuggor....

* Överskattad produkt:
- LÓreal "Hot Curl"...det duger alldeles utmärkt med bara vanligt mousse istället....

* Snyggaste plagg/smink/smycke du sett nyligen:
- Skuggorna på BodyShop (mmm, tropisk touch...), en velourkjol på HM, och söta, ganska stora pärlörhängen på Kicks....


* Nästa köp blir...:
- En fuktrik ansiktskräm, och en tonad ansiktskräm. Vill också skamligt gärna ha skuggorna på Body Shop.....


* Vad bär du alltid med dig i sminkväg...
- Compact puder, rouge, cerat, läppglans, kajalpenna.



* Bok du vill läsa:
- "Djävulen bär Prada" och gärna några deckarromaner.


* Vad ska du göra idag:
- Åka ut på sjön (jag kommer att blåsa bort...!)


Nu ska jag dra från datorn. Kanske äta mer goda punschpraliner också :)



Borde man anat....

Har hört folk nämna att helgen ska innehålla regn och annat otrevligt. Och på Expressen går metrologer ut och uppmanar att man ska ta vara på tiden i solen, för snart väntar lågtryck. Gaaaah. Jag HATAR lågtryck, moln, kyligare temperatur, och framför allt regn!
Vad ska sånt vara bra för??

Imorrn ska jag verkligen sitta på bryggan. Det kan väl bli kyligare, men inget satans regn!


Sovdags nu. Har duschat, laddat en tvättmaskin och blåst torrt mitt hår.
Gonatt people.


Varken vill eller orkar...

Det är mycket som är lite rörigt just nu. Men, jag varken orkar eller vill oroa mig. Jag njuter av det fina vädret istället, det sägs bli sämre till helgen och då vill jag njuta ännu mer.  Om jag går och funderar för mycket blir jag bara deppig och bekymrad. Det orkar jag bara inte. Det var en jävligt lång och iskall vinter, och jag tänker inte låta de här tankarna ruinera mitt humör nu.

Jag har varit på Vägledningscentrum idag. Troligen ska jag läsa Samhäll B och Religion. Det är iaf ämnen jag klarar av, och jag kan tänka mig. Det blir på Eductus jag läser då. Och inte heller varje dag. Kruxet är dock ersättnings-biten. Men...återigen. Jag orkar inte lägga ned för mycket negativa tankar om det. Ska ringa A-kassan imorrn och prata med dem.

Ska äta taco ikväll, gott. Och till efterrätt blir det vattenmelon. Hittade inga jordgubbar på Willys och orkade inte gå upp till fruktaffären vid torget. Det är ganska nyöppnad, finns massa frukt, bär, grönsaker.
Det har också varit otroligt varmt idag. Trodde jag skulle smälta bort då jag tidigare gick hem från Vägledningscentrum.
Var förresten inne en snabbis på en resebyrå i stan. Till hösten är vi sååå sugna på att åka till utomlands. Det lutar åt en grekisk ö. Naxos är visst en ö som ska vara billigt att leva på.  Vi vet inte ännu om vi får möjlighet till semester i sommar, så därför började vi fundera på en semester till hösten istället, runt oktober ungefär. Men det är mycket att ta reda på och ordna. Hittade inte Naxos i Apollo-katalogen. Men jag frågade heller inte efter det.

Börjar bli hungrig nu. Snart börja med maten. Har varit rätt slarvig med mat de senaste dagarna, men vad tusan..orka syssla med matlagning i det här fina vädret....;P

Gonatt

Mmm, ska sova strax. Är trött och dessutom uttråkad av att sitta vid datorn. Imorrn väntar, förhoppningsvis, ännu en varm och trevlig dag. Måste ringa dem där.
Åh. Jag kan väl tänka mig att harva igenom A-kursen....men jag behöver då tid, tid, tid. Och hjälp. Det är bara så.

Och årets fulaste plagg/accessoar måste vara Trucker-kepsen. Ni vet, den där kepan som typ bara ligger löst på huvudet. Den ser också, i många fall, ut att vara för stor för huvudet.
Sanslöst fult. Bort!


Imorrn hoppas jag på en lugn dag, utan massa ärenden och spring. En dag då man får röja lite här hemma, kasta skräp, gå ner till källaren med vinterskor, vinterjackor etc..., Tänk, vad mycket plats det blir i hallen när jag får undan allt det!

Köpte förresten en ny hårprodukt idag. Clay´n play från Wella. Ett slags...hm..vax...fast inte den där vanliga, feta sorten. Den här är mer sträv och går mer in i håret. Ger fin volym och stadga.

Frågade Thomas förut om jag är bränd på ryggen. Det kändes nämligen så, lite svett och ömt nästan. Men han såg inget. Hrm. Känner jag min hud rätt, så måste jag snart börja bruka solkräm. Speciellt när jag börjat vara mer ute vid vattnet.....

Men nu måste jag sova!

Blondin...

Jao, nästan är man det iaf ;) Frisörbesöket blev bara bra, känns lite ovant att vara såpass ljus igen...efter att ha varit ganska mörk det senaste. Men, jag är nöjd och frisyren känns bra.

Gjort massor idag. Först frisör, sedan ner till Riverside för att lämna arbetsgivarintyget + fylla i mina senaste arbetstimmar. Glömde ju det i fredags.
Sedan upp till trafiksskolan, men där emellan fick jag klämma i mig en ostfralla på Kocks. Annars hade jag svultit ihjäl.
Kikade in på Body Shop innan jag satte kursen vidare mot Einars. De hade fått in en jäkligt snygg ögonskugga. Fyra, matchande skuggor med lite glitter i. :) Ska köpa det och deras nöt-body butter fram igenom. 

När jag kom hem hade min klocka kommit, den var jättefin. Enda anmärksningsvärda var att jag tyckte att remmen var något bredare än jag föreställt mig. Men, skitsamma. Kan ändå inte göra något åt det.
Hade fått flera brev, ett från AMS som meddelade om något torrt möte och det andra från Komvux. Jag blev så jävla irriterad när jag öppnade brevet. Vadå komplettera, liksom?! Med VAD? De är inte direkt detaljerade. Åhhh......det blir säkert som jag befarat....*suckar*
Måste lösa det imorrn. Hade tänkt att ta det lugnt imorrn och få vara hemma, har varit på språng både idag och igår. Men nu måste man säkert ranta ned till Vägledningscentrum och grejer.....:S

Har inte hört något från Mcdonalds. Väntar mig inte det heller. Folk är ju usla på att höra av sig.

Annars håller sommarvädret i sig. Idag har varit riktigt hett, mycket mer vindstilla idag. Och då, då blir det varmt!!
Nu ska jag skutta ut på balkongen igen.

Det finns!

Nästan alla jag pratat med, både IRL och över nätet tror helt bombsäkert att alla hudvårdsprodukter samt kosmetika innehåller kemikalier och skit. Men se, det gör inte alla kosmetika märken!
Det finns gott om märken som är biologiska och fria från gifter. RosenSerien, Gli Amati, Ole Henrikssen, Dr Hauska, Santé är bara några stycken. Det som skiljer dem från t.e.x IsaDora och L´Oreal 'är att dem inte testar på djur, de är fria från mineraloljor, carbomer o annat kemiskt, ohälsosamt. Även priset skiljer. Men det beror på att biologisk kosmetika/hudvård tar mkt längre tid att framställa, än kemisk hudvård.

Jag fuskar med hudvård, även jag om i det längsta försöker undvika mineralolja. (Det utvinns från råolja och "samlas" i kroppen, kan ge skada på organ osv...i längden). Men jag också upptäckt vilken skillnad en biologisk produkt kan ge. Jag provade t.e.x deodorant utan aluminum (det finns aluminium i de flesta deos, för att "täppa" porer och därmed hindra svettlukt...)...den deon jag provade var jättebra. Slapp klåda och röda märken i armhålorna.

Så att komma och säga att all hudvård/kosmetika innehåller skräp och skit är bara okunskap. Vill man hitta "rena" produkter så ser man till att hitta dem också. Dem finns. Tro mig.
Besök hälsovårdsbutiker, kolla på nätet..etc....


*loving it*

Herregud!! vilka sköna dagar det varit nu. Helt underbart. Soligt, och varmt! Bortåt 20 grader och lite mer än så..tror jag bestämt.

Idag har jag haft en riktig glidardag! =) Gick upp vid kvart i tio, klädde mig, lockade håret och plockade fram mina solglasögon. Mina kläder bestod av grön kjol från Inchi, solgult linne á la HM, och svarta ballerinor. Vi besökt Kicks och HM i stan, på Kicks tror vi att vi har hittat en fin parfym åt Thomas. Och jag fick ett sååå sött linne av Thomas på HM. Svart med prickar, och som "knyts" framtill. Tänk er Babydoll-klänning, fast som linne..så hajar ni kanske mer.
Längtar till att få använda det. Tänker iaf använda det på en eventuell grillfest här fram igenom........:)


Annars då? Jo, har städat och fixat på balkongen. Torkat av alla utemöblerna, ställt i ordning dem. Har även ställt ut vissa krukväxter för att de ska få sol och luft.
Handlat mat också, lite grann iaf. Ska laga kycklingrätten i ugn, den med chilisås och ris till. Mmm....
Sedan blir det jordgubbar till efterrätt.


Slutade ju arbetet igår. Blev jättehäpen, för jag fick nämligen en present! Två ljusstakar i glas, såna där som man kan öppna och lägga i personliga prydnadssaker såsom snäckor, blommor..etc...
Jag begriper mig bara inte på deras resonemang, och det gäller på många punkter. bland annat denna om anställningen. "du har varit så duktig och jobbat så hårt. Vi har tyckt jättemycket om dig"
Eh..jaha? Och varför anställa någon annan då?
Men skit samma. Jag mår bra och trivs med livet nu.

Efter jag slutat så städade jag ur skåpet, slängde mina äckliga, trasiga skor. Sedan kavlade jag upp mina jeans till knäna, slog på mp3spelaren och gick i ljummen vind längs kajen intill stan. :)

Jag älskar sommaren. Låt den bli lång ...och het

Slösa lr Shopoholic Extra?

Hjälp!
På senaste tiden har jag shoppat som faaan, har handlat kläder från HM, köpt en klocka, byxor, smink och .....Jag minns inte allt ens.
Och idag bokade jag ett dyrt frisörbesök. Oh my...var ska detta sluta....?

Jag har förresten bara en dag kvar på jobbet. HURRA!!! Jag mår prima. Och idag när jag lämnade stället mådde jag förträffligt. Väl ute möttes jag av ljummen vind och härlig sol.

Intervjun gick bra...och som tur var slapp jag de typiska frågorna. De där "Vad är dina bästa egenskaper" och sånt. istället fick jag berätta lite om mig själv, vad jag jobbat med och var. Vad jag gör på fritiden och sånt.


Nu ska jag ta tummen ur och ladda min mp3-spelare med somrig musik. Typ Gyllene Tider och sådant trevligt.
Längtar något hysteriskt efter mitt körkort. Vill, vill, vill HA!!! Nu!
Så himla frustrerande alltihop.

Måste ta tag i saker nu. Jag vill bara ifrån jobbet först.

Avundsjukan

Jag tror det är ren bluff och båg att säga att  "jag har aldrig varit avundsjuk". Jag tror nämligen det är högst mänskligt och normalt. Jag, däremot är inte avundsjuk på prylar utan mer andra saker. Som folk som har råd/tid att resa! Åhhh...vad jag skulle bli överlycklig över att kunna åka utomlands då och då. Inte bara för att ligga som en slö sill på någon strand, utan olika resmål.
Nyss läste jag VeckoRevyns Ebba von Sydows blogg, hon befinner sig just nu i Los Angeles. *suckar saligt* Los Angeles! Varmt och skönt, sol hela dagarna och nya vyer! Är såå grymt avundsjuk på henne. Lyllos, hon bloggade även från planet då hon flög över till LA. Det kändes lagom kul att sitta i den här hålan och veta att hon korsade Atlanten, njutandes av cashew-nötter och deckarpockets.

Förra året, i maj drog min pappa och hans fästmö till NY, där hennes dotter bor och arbetar. Jag harvade då som mest på Carlia. Det var riktigt avundsvärt, att medans jag bäddade sängar för glatta livet så vandrade dem runt i ett soligt NY. :/  Hade HEMSKT gärna packat en väska och följt efter.

Thomas vill gärna resa mycket, han har inte rest så "mycket" som mig. Han har t.e.x aldrig flugit. Jag hatar flygplan, speciellt efter alla alarm om kapningar,terrorister och andra galningar. Men Thomas vill gärna besöka Egypten, han tänkte på hösten. Jag har ju ingen aning, börjar jag plugga så får jag förmodligen höstlov. Och Thomas hade visst en vecka till att ta ut i semester....

Nåja vi får se. Men det jag önskar mest ju nu är att få en resa