Merry X-mas

Ja, dagen före dopparedagen. Ska snart upp till Thomas pappa. Jag längtar efter julmat så jag kan döööö. Eller ja, nästan iaf :P Har inte så mkt som luktat på julmat i år och därför blir längtan extra stor. Vad jag vet, sen tidigare är att dem inte har lax...men det ska Thomas mamma ha som vi ska vara hos på själva julafton. Och har inte hon kallrökt lax så går jag fan o köper det! Lax måste det vara!

Well, well, alla klappar är inslagna, julgranen är klädd sen långt tillbaka, julmust är inhandlat,har hunnit städa undan, tvätta alla kläder i tvättkorgen. Nu råder det frid här hemma. Lugn o skönt, har varit så trött ett par dagar. Och mitt hemgjorda julgodis är färdigt och ligger snyggt inslaget i små askar. Till Thomas mamma, min pappa, farmor o min bror. Och; menyn för juldagen är färdig!! Potatisgratäng med grillad fläskkarré och nybakt brownie med hallonsås till efterätt. Känner mig rätt nöjd faktiskt.

Och folk blir helt tokiga i den här jultiden, somliga verkar mista förmågan att köra bil också. Var en gubbe som stannade i en utfart för att _prata_ med  nån kärring. Jag gjorde ett lätt tutande, det hjälpte iaf. Hade han stått kvar hade jag troligen vevat ned rutan o frågat om han tyckte stället var lämpligt o parkera på. Är grymt irriterade, måste vara pms;n som dragit igång. Men folk är så knepiga i folkträngsel, som på köpcentrumet. Vad är det för gökar som stannar MITT i vägen för att prata i mobilen, kolla i handväskan, prata etc? Hur svårt är det att gå åt sidan? Eller som igår, när jag handlade på Willys. Två kärringar, varav den ena är mor o andra dotter. Den gamla ställer sig med kundvagn o allt mitt i gången o börjar dividera "jamen..skulle det inte ligga här då....?" o så börjar tjafset. Det är någon jäkla fryst grej dem är ute efter. Jag harklar mig, säger "ursäkta?"  ett par ggr, men inget händer. Tillslut tryter mitt tålamod o jag tar vagnen o bara kör på utav bara helvete. "URSÄKTA", fräser jag surt. Hur jävla svårt kan det vara o släppa fram folk då man ber om det flera gånger?!


Nu ska jag göra de sista sysslorna här hemma o sen klä mig inför kvällen. God jul!!!

Santa, I wish something...

please try to calm people down! Handlat julklappar idag, ja, jag vet. Sent som attan, men har inte riktigt kunnat köpa dem förrän såhär sent. Jag borde följt min impuls att handla klapparna i oktober, men så blev det inte. Vilket resulterade i en jävla massa köande, trängsel och noll syre. Hur kan köpcenter bli så otroligt varma? Jag trodde jag skulle smälta bort. Ärligt, jag tycker inte julklappar är viktigt. Klart jag blir glad över att få saker, men folk måste inte ge mig något. Min familj frågat efter önskeklappar o jag svarar bara "spelar inte så stor roll". Vi är vuxna människor, varför envisas då att köpa julklappar för flera tusen kronor? Födelsedagar o jul är mer för barn, jag har blivit mer för att pynta, göra fint, äta god mat, etc. Julklappar är en kul bonus, typ...inte så mkt mer. Framför allt är det skumt hur mkt pengar folk plötsligt har då jultiderna kommer.
Iaf;jag hittade inte ett skit. Eller jo, jag hittade till pappas sällskap. Men pappa o min bror är hopplösa att hitta presenter till. Bägge har hunnit samla på sig det mesta, vad jag än kommer på, så har dem det! Alternativt kommer jag på saker som de inte gillar, aldrig skulle använda, inte är deras stil, etc....Otroligt irriterande.
Vi ska dit imorrn igen för då får Thomas ut sin lön (jag fick  min tidigare pga lite strul med banken)  och köpa det sista. Plus att jag måste byta en vara.

imorrn, sista arbetsdag. sen jul o nyår, sen.......vet i fan. Jag hatar det.
Och jag hostar o hostar o hostar. Det kan inte vara så bra att växla med kall o varm temperatur med tanke på denna pangförkyldning..

I need you now

Haft en jävlig dag. Fick reda på något som jag egentligen haft klart för mig sen start, men ändå blir jag besviken. Så jävla besviken också, för EN JÄVLA GÅNGS SKULL hittar man ett bra jobb...o va händer? Jo, de kan givetvis inte erbjuda något stadigt, eller något alls nu efter jul. För en jädra sorglig gång i mitt liv hittar jag arbetskamrater som jag klickar med, jobbet i sig är jättebra och lönen bästa jag haft.. Varför är det alltid såhär? Varför kan inget fungera fullt ut för mig? Som om den här skiten räckte så är det mammas födelsedag idag; 17 december. Eller varit det om hon nu levt.

Jag skulle behöva henne nu. Thomas vill socialisera sig med mig i soffan, men jag vill inte se någon typ. Jag vill bara krypa ned i sängen, dra täcket över huvudet och gråta. Är trött på att alltid dra korta strået...

Värdelöst!

Jag har nu haft en period där jag slarvat så med maten. Alltså ätit mkt onyttigt, fett, och sött. Inte för att jag anser att det är tabu med snabbmat o godis, men jag känner att det blivit mycket det sista. Känns inte bra. Men samtidigt är jag också i en period då  jag har noll inspiration till att laga mat. Enda jag kan komma på är typ pasta, köttfärs o nån köttbit...urtråkigt. Att laga mat lockar inte alls nu. Dessutom är vi i den tiden då pengar fullkomligt rinner ur plånboken och då känns matlagningen ännu tråkigare eftersom jag är i behov av t.e.x matgrädde, lök, vitlök, ja...osv..och allt kostar pengar :S Såklart.....I hate december.
Så idag, vet i fan vad jag ska äta. Vi åt mer lr mindre brunch idag så min mage börjar knorra först nu....but what kind of dinner should I make? Gaah.

Har iaf besökt frisören idag. Försov mig och hade en timma på mig att; tvätta håret, torka det, måla mig, tvätta mig, klä mig, utfodra hunden, borsta tänderna samt rasta hunden. Men jag fixade allt på en timma också! Hann t.o.m ta ut pengarna innan jag öppnade dörren till salongen. Så nu är jag en hög hår "fattigare" vilket känns riktigt bra. Var så himla tjockt och omöjligt att frisera.

Gick en vända på stan efteråt, letade bh;ar på Lindex men det var lönlöst. antingen såna till fullpris; över hundra kr, nästan tvåhundra i vissa fall. och dem som hängde på rea-snurran var såklart för små, alternativt _för_ stora. Handlade click-on lösnaglar på Kicks, men nu ger jag upp! Dessa var förlimmade och utav "kort modell", men skitlånga på mig och jag kan fortfarande inte förlika mig med tanken på långa tankar, oavsett hur snyggt jag än tycker det är. Det får vara vanliga nagellack och såna där nageldekorationer för min del. Allt annat funkar inte...Men jag älskar nagelstickers, dvs små, påminnande om klistermärken. Kan ha formen av blommor, hjärtan, etc. Jättefint o enkelt

Annars har jag röjt upp här hemma. Nu måste jag väl försöka fundera ut någon lämplig föda....tråååk.

Vad händer?

Var eviga dag då man läser någon tidning,på nätet lr i fysisk form så är det allsköns galenskap som haglar över en. Vad sägs t.e.x om manlig _sjuksköterska_ som våldtar sin patient? Eller femtonåring som drogs in i bil o våldtogs av två okända män? På ett vis tar jag mer illa vid mig av att en sjuksköterska begår sexualbrott än några vilt främmande dårar som sliter in någon i deras bil. Man har, iaf jag, mer förtroende för någon som jobbar inom sjukvården, eller vad som helst. Känns ungefär som om hela samhället är sinnessjukt. Blotta tanken på att någon, undera mina läkarbesök, skulle begå nåt övergrepp på mig ger kalla kårar.

En sak vore ju säker; aldrig i helvetet att jag hade återvänt dit nåt mer. Jag skulle utan tvekan förlora tilliten till läkare efter sånt. Det är så dubbla budskap vi får, vi ska inte vara rädda och inte inbilla oss massa saker. Men samtidigt står det nästan _varje_ dag i tidningen om våldtäkter. Eller annat såsom rån, mord, misshandel. En kille blev misshandlad  kraftigt för att han sagt att han inte hade några ciggarretter! Sjukt, mkt sjukt. Visar också hur lite som krävs för att man ska råka illa ut. 

Har precis duschat, himmelsk känsla! Duscha av sig arbetsdammet och ta på sig något rent, fräscht. och imorrn är det redan onsdag. The times is just running. En aning stressad inför jul men absolut inget större. Måste skriva en lapp med mitt kontonummer, min bank, personnummer, och adress. Annars blir det ju svårt att få ut nån lön.
Är fortfarande helt nollställd inför vad jag ska bjuda min familj på, som kommer hit på jul eller annandagen. Potatisgratäng är bestämt, men mer då? Och efterrätt? *suck*
I just dont know....

I agree

Jag har tidigare nämnt att jag stört mig på Katrin Schulman, det var nåt inlägg om hur hon verkade ha total oförståelse för kvinnor som levde med farliga, våldsamma män. Men idag skrev hon om något jag kan hålla med om; väntan/inte viljan att skaffa barn. Hon lade ut ett videoklipp på sin blogg där vi fick ta del av en diskussion mellan hennes pappa o henne själv angående barn. Jag blir så frustrerad, varför och varför ska alltid kvinnor få köra värsta utläggningarna om varför dem vill vänta eller inte alls skaffa barn? Varför trängs alltid kvinnor in i ett hörn angående det ämnet? Vilka sitter och tjatar på män på samma vis? "Ska du inte skaffa barn?" "Är det inte dags snart" "längtar du inte efter barn" osv i all evighet.

Jag tror inte sådana diskussioner (eller tjat i mina öron) hjälper. Jag tror effekten snarare blir omvänd, att människan ifråga låser sig ännu mer. Jag är 23 och har verkligen inget sug efter barn. Det finns så mkt som bidrar till det, dels vill jag hinna med mer innan jag kan känna mig redo, dels anser jag mig för ung och har för osäker tillvaro för ett barn. Sedan har jag ett annat problem; i o med att min mamma är borta känner jag mig otroligt ensam i vissa lägen. "Barn-läget" är ett sådant. Känner mig både rädd och obekväm med tanken att vänta ett barn o inte ha någon att vända sig till. Thomas, med flera, hävdar att det finns andra stöd i form av vänner, hans syster (som har barn) etc. Men det är inte samma sak för mig.  Jag förstår kort o gott varför inte alla, män som kvinnor, kan få ha sina tankar ifred om barn.

Nu är det söndag, andra advent och jag seg som sirap i hela kroppen. Haft så satans ont i ben o knän pga allt byggstäd. Varit himmelskt med helg o bara få vila och göra det som faller en in. Men nu är det slut.....helger har en förmåga att bara försvinna. Gå upp i rök lr nåt. Nyss var det ju fredag!

Har bokat klipptid nästa lördag, ska bli såå skönt. Mitt hår har vuxit som ogräs och är bara långt o fult. Ska klippa av nån cm lr två o sen klippa ur hela håret plus luggen. Skönt!! Såvitt jag vet får jag pengar på torsdag och värst är att jag behöver så mkt. Dels klippningen, men två sabla julklappar till plus antagligen skittråkigt busskort. Verkligen avskyr den utgiften.

Men snart är det jul = ledighet och massa kul saker som väntar. Lovely!!!

long time no see

Har varken hunnit lr orkat blogga. Känns som om de senaste två veckorna gått i hundrasextio. Men nu ÄNTLIGEN är det helg, jag är fri från den jävla förkyldningen, och jag har liksom inga förpliktelser den här helgen. Himmel så skönt.

Några reflektioner innan helgen börjar;

ICA-skandalen; mjaaa, är detta så konstigt egentigen? Tittar inte folk sig omkring i en matvaruaffär? Ligger ju fan dammråttor i hörnen, hyllor har massa damm, vissa paket/förpackningar med mat längre in på hyllan är alldeles _gråa_ av skit. Och folk förvånas över att datumstämpeln inte stämmer?!

Idol; Orka bry mig. Begriper inte att det där kan dra så mkt uppmärksamhet.

Vinter; eller höst lr vad det nu är vi har. Några fjuttiga plusgrader och regn, regn, regn, regn, regn.

Tvätta: jag måste. Annars har varken jag eller Thomas någonting rent. Bara hitta energin till att vika eländet också.