Beautyjunkie

....Som jag är så kommer jag ägna en kategori där jag recenserar hudvård-och make up som jag provar. Dels för mitt egna intresse o sedan för att ge andra i alla fall en viss inblick i olika produkter. Min syn på saken ;)


Håll ut kik i denna kategori härefter...


Vad tror ni?!

Skitsnack, taskiga kommentarer, tillmälen o annan dynga som jag eventuellt fått höra bara rinner av mig. De tar inte fäste på mig. Jag kan komma på med mig att undra över vad de sa egentligen. eller så. Men vad som gör mig riktigt jävla förbannad är folk som har förutfattade åsikter om mig. Människor som i sin enfald verkar tro att de KÄNNER mig. Det är faktiskt rent skrattretande att ni ens kan med o framstå på det sättet! Vad vet en människa om mig som har träffat mig i typ....tre timmar? Eller en timme för den delen? Jag är en ärlig människa,  jag är också uppvuxen på det sättet att jag aldrig, någonsin, skulle få för mig att på nåt sätt nedvärdera, dumförklara eller förringa en främmande människa. Inte heller skulle jag få för mig att behandla, t.e.x. en tjugoåring annorlunda än en femtioåring.

Ändå har jag blivit utsatt för ovanstående saker. Fyra år, gott folk. Det är så lång tid som det gått sen min student. Under dessa fyra år har jag mött så mkt underligt folk. Ja, jag väljer att ettikera människor så när dem antingen försöker "känna mig" leka amatör psykologer, tala om mig vad jag kan o inte kan. Det har även inträffat åtskilliga gånger att äldre människor försökt trampa på en, i form av olika, patetiska försök.  Nej. jag säger inte att det är konstigt, unikt eller bara hänt mig. Det händer säkert alla någon gång. Det jag förvånas över är i herrans namn man kan bete sig så. Hur kan man ha mage att bete sig så mot en främmande människa? Jag har starka minnen från tiden då mamma levde. Skulle jag betett mig som vissa bemött mig, så hade hon skämts ögon ur sig över mig.

Och ja, man väljer i stort sett hur man ska ta saker som händer. Jag kan tycka att detta är skit sak samma, men å andra sidan kan jag inte det.  Jag tycker nämligen inte att det är ett acceptabelt beteende från andra. Och jag tycker verkligen inte att jag ska acceptera vad som helst. Bortskämd? Bitter? Sur? Ja, ettikera mig bäst fan ni vill. Men jag kan sätta en peng på att ni inte skulle vilja bli förolämpade, felanalyserade och dumförklarade av människor som absolut inte vet ett skvatt om er.

Jag orkar inte förklara grunden till detta inlägg, men jag mår uselt nu för tiden. sen två veckor tillbaka har jag mått dåligt. ömsom arg, ömsom likgiltig. Och det är ingen idé att förklara för det är ingen som förstår....

Well, shit the same. idag har jag arbetat o är ledig i två dagar nu. Enda jag vet är att bilen ska få sig en omgång. Städning alltså. Dammsuga, torka med Ajax, skura mattor, rolla med klädroller så allt "fint" damm o hår försvinner, torka med fuktig trasa i sätena, slänga skräp. 

Och ikväll såg jag på åttonde säsongen av Top model America. Ska bli kul, nu när jag inte sett ett enda avsnitt på Youtube, som jag brukar annars. Kan verkligen bli festligt o se vilka sammandrabbningar det kan bli i denna säsong, tyckte gänget som utvalt var en spridd skara av personligheter. Lovely!

Fick också mitt paket från Adlidbris och Eleven idag. Har blivit helt såld på nätshopping, fullständig beautyjunkie och böcker!! Åh, alla dessa böcker. Det mesta i skönlitteratur slinker ned. Har förresten en bokhög åt min farmor, för hon är lika boktokig som jag ;)

Snart dags att sova. Bästa tiden på dygnet. Bara sova igenom alla jobbiga funderingar....


Trött på allting

Hela jag är uttömd på energi. Jag vet,så sant som det är skrivet, att man inte ska ägna för mkt energi åt ilska, bitterhet och surhet. Men jag ids bara inte ta till mig det just nu. Tycker det mesta är så jävla orättvist. Inte blev det bättre efter förgårdagens telefonsamtal. Vad kul att andra lyckas in på saker som de inte lyft ett finger för! Livet. Är. Så. Jävla. Orättvist.
Jag ska jämnt lägga ned min själv i allt, går in för saker till 110 % och kämpar. Ändå lyckas andra, TROTS att dem inte ansträngt sig ett dugg. Nej, jag tänker inte sticka under stolen med hur jag känner. Världen får vackert ta min bitterhet och ilska för jag orkar inte längre upprätthålla någon fasad! Och ja! Jag kan faktiskt gå vidare, men förändrar inte hur jag känner, så det så. Jag är så otroligt lessen, arg och sur.

Borde göra så mycket nu, har bara ingen ork. Har jobbat, kommit hem och var vrålhungrig som vanligt. Och vad är det med vädret? Den här sommaren har varit det sjukaste jag upplevt, antingen har regnet öst ned eller också någon klibbig hetta som inte känns äkta utan mer som om åska var på väg. Samma sak idag; jag hade säkert hundra grader i kroppen efter cykelturen hem. Det är någon underlig, stillastående värme. Otroligt kvalmig och otrevlig. Jag hatar det.
Riktig sommar eller också ingen alls.

Tänkt ta mig ut en sväng med hunden men måste först betala en pisstråkig räkning.
och jag vet att det här inte var någon glatt inlägg, men jag är bara uppriktig. Och nej, jag tänker inte sitta och tjafsa med någon om det. Tack och hej.

Pressbyråns muffins

För ett år sedan, knappt, fanns det underbara chokladmuffins på Pressbyrån. sådär krispig yta och saftiga inuii. Rik på chokladsmak och smakade inte alls sådär torrt och smaklöst som andra bake-off kaffebröd kan göra. Kan ju aldrig tro att Pressbyråns personal stod och bakade muffins runt halv fem på morgonen....hur som helst är dessa godsaker borta! Blev så besviken när jag upptäckte detta, inte för att jag springer ned dörrarna på Pressbyrån för muffins. men ändå. De var så grymt goda!


Fick jobba idag och det var djävulskt segt! inte jobb på en hel vecka resulterar i förslappning. Jag var oändligt trött och inte förrän framåt elva - tolv började jag piggna till. Om ens det, för jag ännu trött. Efter arbetet gick jag förbi affären och köpte mjölk och det jag behöver inför min farmors present. Hon fyller år imorrn och jag fick en idé om vad som skulle passa. Sedan löste jag ut mina pengar. den summan jag råkat betala för mkt till Telia. Sedan har sommartiderna hos bussarna äääntligen tagit slut. Istället för att vänta sega halvtimmar eller timmar så går bussen varje kvart igen. Tack för det!!

kom hem, gick ut med hunden (vi är hundvakter) sedan in och gjorde i ordning mat till mig. Var så hungrig att jag hade ont :S Nu är jag helt slut., mätt, trött men belåten...:)

Igår krämade jag in hela mig med bodybuttret från Hawiian Tropic (som jag tidigare skrev om) och vilken mjukhet! Vilken doft! Ni måste prova! ;)

Får börja titta efter nya velourbyxor, mina hello kitty byxor har fått nån jävla fläck som inte gått bort i maskinen :( Trots att jag tvättade dem direkt då fläcken hamnat där + hällde på fläckborttagning. HATAR fettfläckar!


Recension

Funderade ett tag på att bilda en recensionsblogg. Men jag tröttnade, vet inte hur många bloggar som riktar in sig på mode och skönhet. Ganska tjatigt efter ett tag. Tänkte iaf ge min åsikt om mitt nya bodybutter, från Hawiian Tropic.  Mitt förra bodybutter var nästan slut och skulle ändå köpa några andra prylar från Eleven. Det här hudkrämen innehåller avokado olja och sheasmör. Och jag blev supernöjd med den, det smälter in i huden och ger en otrolig känsla av återfuktning och mjukhet. Huden känns som siden eller något sådant. Nyss tog jag ett välbehövligt fotbad där jag skrubbade fötterna illröda, bort med alla döda hudceller, torra fnasiga hälar osv. Sedan smorde jag in fötterna med krämen. My god! What a feeling!
Detta blir verkligen en av mina favorit produkter härefter. Det konstiga är att enligt sidan ska den kosta 95 kr men enligt kvittot jag fick med i paketet har jag betalt 76  kr för det. Märkligt...

Shoppade ny mascara i förgår; från Body Shop. Någon som skall definiera och förlänga. Kan inte hitta någon bra länk till den, eller bild. Men jag provade igår, och faktiskt håller den vad den lovar. Det fina är också att fransarna inte blir "tunga", mascaran känns otroligt lätt efter applicering. Det är perfekt mascara som separerar bra och passar jättebra till vardags eftersom den ger ett naturligt intryck. Try it!

Idag görs inget speciellt. Letar efter jobb, tvättat och torktumlar kläder. fick ett ryck imorse och bakade scones som jag avnjöt till frukost. Den här gången blev dem lyckade, ibland har mina scones en förmåga att sjunka ihop, bli lite torra även om de är nybakta. Ändå följer jag receptet, konstigt.

Nu ska jag snart ut på promenad.

Skäms!

För några dagar sen nämnde jag att Mia Eriksson, bakom böckerna Gömda, Asyl och Mias hemlighet, kommit ut med ytterligare en bok; Mias systrar.
Jag har läst mer än hälften och det räckte med bara några sidor för att bli helt rasande. Vad fan är fel på Sveriges rättsystem egentligen? När dem tillåter psyksjuka karlar leva rövare hejvilt utan några som helst konsekvenser?! Boken ska porträttera tre kvinnoöden. Ena handlar om Veronika, hennes historia är identisk med så många andras; häftig förälskelse, löften om guld och gröna skogar, hon blir överröst med smicker och komplimanger. Sedan kommer små diskreta invändningar mot mat, kläder, kroppsfigur och mkt mer. För att sedan blir värre och slutligen kommer första slaget. Veronikas man är fullständig idiot, han ljuger ihop helt makalösa historier i rättssalen, han slår i socialtjänsten en massa dravel. Inget av hans påstående dubbelkollas, nej, helt kallt tar man HANS uppgifter på blodigt allvar. Som t.e.x att Veronika är usel mamma, prostituerad, "springer" med karlar och mkt mer. Det är rena orddiarrén han häver ur sig och ändå kan ingen ens få tanken att ifrågasätta det hela!!
Jag vill inte säga för mkt för den som eventuellt vill läsa boken, men jag har bara en sak att säga; Fyyy faaan.
Och Sverige ska föreställa rättsstat. hahahahahaha. Jojo, verkligen när dem låter vilken rappakalja som helst bara godtas.

Det som verkligen tar mig hårt är hur dessa problem behandlas. Poliser trodde inte Veronika, de verkar inte alls ha fått någon psykologi under sina jävla år i polisskolan. För om man begriper en människas psyke så blir en misshandlad kvinna helt uppenbar att förstå sig på. Det handlar om ett psykologiskt mönster där normaliseringsprocessen sätter in. Dvs; man normaliseras vid våld, tortyr, förnedring och annan galenskap. För att man blivit hjärntvättad. Alla som tycker att kvinnor bara ska lämna en karl är verkligen dåligt pålästa. Det finns inga människor som frivilligt går in i en sjuk relation. Det är något man hamnar i. Trots att det handlar om våldsamma, kanske psykiskt störda män, så vet dem precis hur de ska göra/säga för att få kvinnan runt sin lillfinger.
Som jag tidigare skrev; det handlar om en successiv process, att ta ifrån kvinnan självförtroendet, baktala vänner och familj, det mannen i regel vill är att få kvinnan beroende av sig. Hans sjuka värld går ut på att ingen ska kunna vilja ha henne.

Jag skrev ett arbete om hedersmord under förra hösten då jag pluggade. Det är högst irriterande att Sverige, t.e.x vill göra skillnad på ett HEDERSmord och ett "vanligt" kvinnomord. För det är nämligen ingen skillnad. De som mördar i heders namn är lika mkt Pelle Svensson som Mustafa Assam. Samma faktorer ligger bakom; kvinnan har frigjort sig (alternativt försöker) och tack vare det anses mannen ha blivit vanärad. Det handlar om någon fånig "äganderätt" av en människa och dess sexualitet. De kan inte acceptera att kvinnan vill gå egen väg, ha egen sexuell relation med någon annan och mkt mer. Därför slår dem, hotar och lever om. Det som Veronika utsattes för är skrämmande likt så många andras kvinnors öden. Man kanske kan tycka att hedersmord är inte samma sak, ty då är det en FAR och DOTTER det handlar om. Men ser ni inte samma faktorer; fadern vill kontrollera, han ska välja vad hon ska göra, vem hon ska gifta sig med, hon får inte välja kläder efter egen smak osv.
Systematiskt våld riktat mot kvinnor är oftast kopplat med kontroll och makt.

Jag var både tårögd och ilsken under mitt arbete, för varenda gång en löpsedel eller notis om hedersmord dyker upp så knarrar svensken så belåtet att det är "de där muslimerna". Så fan heller, så sent som förra året dödades en kvinna med YXA av sin sambo, svensk, i Norrland. Häromveckan läste Thomas högt att något svingat sin kvinnliga sambo i håret så att skalpen lossnade. Anette som också boken handlar om träffade en "normal svensk man" som blev hennes mardröm.

Våldet är helt sinnessjukt. Men vad som är absolut värst är att dessa kvinnor blir misstrodda, förklarade som hysteriska kärringar och sedan hittas dem mördade i värsta fall.
Jag undrar när rättsalarna slutar sparka på den som redan ligger och istället börja bestraffa den skyldige....


Vad är fel på er?

Jag kan bli så fruktansvärt äcklad av människor eller rättare sagt bristen på normalt folkvett hos andra. Folk har en otrolig förmåga att grisa ned, skräpa ned, och vara sjukt ohygienska! Detta hittade jag på Expressen idag, en annan dag hade dem ett tema där folk fick berätta vad deras sjuka grannar gjort. Varför i herrans namn tar man sig in i en sommarstuga o skiter?! Dessutom på helt andra ställen än i toan? Eller som de där grann historierna, några hade låtit sina djur skita och pinka på balkongen. Sedan hade dem tagit en slang o spolat väck äcklet så det rann ned till grannen under. Jag menar, ....det kan väl bara inte vara friska beteenden?

Det finns massa snuskigheter därute, pga mina arbetsplatser så har man varit med om en del. Som hotellstäderska har jag sett mycket, fast inte så mkt som de fastanställda gjort. De som jobbat där betydligt längre. Bland har vi folk som spytt i garderober, folk som inte vet vad spola betyder, använda underkläder utspridda, ja..listan kan bli längre. Det som är mest konstigt är hur folk kan med o bete sig så illa? Jag tror inte dem vägrar spola i toan hemma, jag tror inte dem lägger snusprillor vid sänggaveln, inte heller lämnar de solkiga underkläder framme troligen. Så varför gör man sånt ociviliserat på andra platser?! En del både på arbetsplatsen och andra hävdar att dem ser ingen orsak att städa upp eftersom någon annan gör det. Eh, jamen please! Jag har bott på hotell mååånga gånger, inte fan står jag och grisar på det sättet bara för att jag själv slipper städa. Tänker verkligen någon så, så måste den vara rubbad riktigt ordentligt.

det gäller förresten inte bara hotell. toaletter på offentliga platser, campingar, krogar etc är helt makalöst skitiga. Det är använt papper överallt, skitig toalett, och klotter i leda. Usch!

En vän och bloggare, Netza, skrev om nudister och ställen där dem tydligen fick cykla nakna. Också en form av ohygien, fräsch sadel efteråt. Eller caféstolar. Folk kan verkligen vara så vedervärdiga.
Som den där gången när Thomas jobbade på restaurang, kan ni gissa vad en morsa gör? Lägger sonika upp sin baby på ett bord för att BYTA BLÖJA. På ett bord där folk äter. Fy fan. Och säkerligen gör inte idiotmorsan det hemma heller.
Eller dem som låter sina ungar pissa i det offentliga överallt, som den där gången utanför min mataffär. Precis utanför entrén. Jävla äckel.

Trave med böcker

I sommar har jag lyckats samla en hel trave med böcker att läsa. Flera kriminalpockets och så fick jag två böcker i födelsedagspresent då jag var uppe o hälsade på pappa i måndags kväll. En chicklitt roman av Helen Fielding, varpå jag redan börjat läsa. Skitrolig. Lite Keyes med ändå inte. Av farmor fick jag "Mord i sinnet" av Elizabeth George. Så jag har att läsa nu milt sagt. Men så spånade jag igenom Expressen idag och såg att Maria Eriksson ("Gömda", "Asyl" och "Mias Hemlighet") kommit med ytterligare en bok; Mias systrar. En sån bok som går under "måste läsa" hos mig. Det ska verkligen bli spännande. Sedan skriver Expressen vidare om det som folk verkar mest tro är inbillning och påhitt; att kvinnor lever undangömda i skräck. Beräknat sextusen med skyddade uppgifter. Bedrövligt.

Hela sommaren har haft jättebra bio-premiärer, och nu kommer en till film jag vill se; Tatuerad Torso. Handlar tydligen om en styckad mans kropp som hittas, enda ledtråden är en tatuering. Filmen ska tydligen utspelas i Göteborg, vilket gör att man säkert kommer känna igen sig.

Idag görs inget speciellt. Handlat lite mat och hämtat ut mitt paket från eleven. Beställer rätt som det är därifrån. Ska bli oerhört intressant och se om produkterna håller vad de lovar.

Har lugnat mig ned sedan igår, men är fortfarande irriterad. Allt känns så totalt bortkastat och meningslöst. Imorrn måste jag till vägled.centrum. Jag står snart inte ut med detta. Känner mig så trött och risig också, inte som att förkyldning är på väg. Men nästan :(


Återigen på ruta ett

Helvetes jävla dag. Nej, jag tänker inte be om ursäkt nu för mitt kommande blogg inlägg, för nu är jag lack värre. Orkar inte ge någon detaljerad förklaring på vad som hänt, men det är helt otroligt vad allt ska krångla!

Man tycker att annonser borde stämma, dvs det som står där ska också efterlevas. Men nej. Samtidigt som jag blir så ursinnig så är det nästan komiskt. Som dolda kameran eller något sånt. För varenda gång så är det någonting som ska gå snett. Aldrig kan något helt och hållet stämma. Alltid är det någon skitdetalj allting stupar på. som detta, en dag? Åååårgh! Ett par dagar!! Åååargh! VARFÖR?!! i början fick man inget jobb alls, nu får man däremot svar men istället så skiter det sig på något annat håll. Helt sanslöst.
Ovanpå allting så hade man gått upp i ottan, satt sig på en buss fastän ögonen fortfarande gick i kors och man var lite spänd. Sedan irrade man runt för att hitta rätt anslutningsbussar och allting. Sen ut i längs Skandia hamnen, fick förresten efter det usla mötet sitta och vänta på bussen i något som nästan var en ridå av oljestank och diesel. Jovisst ja, jag kastade ut 200 hundra på detta.

Man tycker att någon gång borde gå, alla tjatar om det också; "någon gång vänder det". Jamen NÄR då?! Hur länge till ska man orka med olika bakslag hela tiden. All möjlig skit ska hindra en. Det kanske är lätt för andra som inte upplevt detta o säga att man ska hålla humöret uppe. Personligen har jag lust att skrika rakt ut, slå någon på käften och sen bara skita i allting.
För tro mig, jag gör allt jag bara kan, ändå lyckas det ideligen bli fel.
Det är faan mig inte rättvist, skiter i om livet inte är rättvist. Det är upp efter väggarna galet då andra slackers som ligger hemma på sofflocket lyckas men en annan som sliter och kämpar aldrig fixar det.


så - once again I am back on square one. Alltid såhär; ett steg framåt och två tillbaka.
Helvetes jävla skit fan.


Ångest, ångest, ångest

Jag är sjukt nervös inför mötet. Fast jag tror det beror mest på att jag är rädd för att inte hitta stället ifråga. Så himla pinsamt. Jag har vuxit ifrån det där med pinsamt, egentligen. Förr om åren, tyckte jag allt var pinsamt. Ringa okända, besöka okända, prata med folk  -allt. Idag är det väldigt få saker som upplevs som pinsamma. Idag, t.e.x, så cyklade jag hem i ösregn. Var dränkt som en katt och alla bilister illstirrade på mig. Jag brydde mig inte det minsta. Men detta...med att inte hitta till ställen där man avtalat tid känns oroväckande.
Det som också skapar ångest är mitt samtal hem idag. Suuuuuuuck. Ni vet inte ens vad jag gör om dagarna. Trots att jag sagt det säkert femton gånger. Visar bara hur mkt intresse dem har i mig :(
Och såhär ska jag tydligen behöva ha det hela livet......

*gråter*
-ingen bra dag i dag....

Bäst; egen toa, egen säng!

Ledig i två dagar, jag, Thomas och en kompis lånade Thomas pappas husvagn som står på en campingplats i Dalsland i dessa dagar. Jag har varit med om det förut, att övernatta i husvagn både i den där vagnen och Thomas mammas. Men en sak förändras inte; jag gillar det inte! Skiter i om folk tycker jag är bekväm, bortskämd, etc, EGEN toa och EGEN säng är det enda som gäller. När jag semestrar vill jag ha det bekvämt, vad annars är poängen med semester? Om jag reser någonstans ska allt jox såsom disk, bäddning, städning etc vara färdigt då jag anländer. Vet alla de gånger jag semestrat med familjen och även Thomas då vi åkte utomlands i vintras, hur underbart det är att komma till ett ställe där man slipper tänka på allt tråk som man ändå dras med varje vardag. En campingplats. Jag får spader av att spendera längre tid där än max några nätter. Sedan kan vädret, umgänget, platsen var hur bra som helst. Men att behöva ranta fram och tillbaka mellan en jäkla vagn och ett kök/toalett/dusch är bara för irriterande inslag. Dessutom äcklas jag folk, t.e.x toaletterna, jag gillar inte att behöva dra med mig MYNT för att duscha! Inte heller behöva dra med mig handdukar, tvål, schampoo, tandborste, ja..hela badrumskåpet på morgonen. Sedan står man där på morgonen, likblek vid handfatet, rotandes i två påsar efter tvål eller borste lr va fan som helst, samtidigt som man hör någon kissa strax bakom en i nåt av båsen. Blää.
Nix, det funkar inte i längden för mig. Några nätter, men sen tack och hej.
Mitt i allt mitt gnäll, kan jag iaf tillägga att vi hade trevligt, vädret var helt underbart och campingen var riktigt mysig ;P

Nu har man kommit hem, packat upp post, packat in överblivna matvaror i kylen, baxat in alla hygienartiklar på sina vanliga platser och ätit middag. Med posten kom ett försenat gratulationsvykort från min morbror, han skickade tre sorters skraplotter till mig. Tror ni jag nåt? Nej. Såklart inte. Var så äckligt nära tvåtusen, men det sket sig i slutändan. Sedan läste Thomas helt obarmhärtigt från en lott att av ca 200 lotter så innehöll ca 4 st storvinst. Suck, varför vinner alltid gamla gubbar och kärringar flera miljoner som de sedan sitter och ruvar på framtill dödsbädden?! Enda gången jag hört någon vinna över en miljon och faktiskt BEHÖVA det, så var det en student för många år sen på Bingolotto. En tjej från södra Sverige som studerade. Den personen var klart värd summan. Men en gamling på över åttio anser jag, faktiskt, inte vara i så stort behov av det...

Mina skattepengar kom också, trodde jag skulle sätta i halsen då helt plötsligt betydligt mer pengar låg på kontot. Men jag har sparat undan en del. Försöker vara så sparsam som möjligt. Svårt ibland bara, idag, t.e.x kom mina två tröjor som jag beställt från
Ellos. Jag måste verkligen förlåta Ellos, förr om åren tyckte jag bara de hade kärringkläder, långa kjolar, pråliga blusar osv, nu däremot håller de rätt högt mått. Jag fyndade på deras stora sommarrea.
Så nu ska jag hämta ut dem.


My latest shopping things

65231-45

Det är rätt sparsamt med shopping numera, orsaken är ju att jag vill försöka hålla i pengarna + spara en del. Fast lite har det blivit. Bilden visar min nya halsduk, köpt på HM. Behövde en ny, tunn halsduk sen min gamla har blivit helt hopplös efter en maskintvätt. Tyckte den här var fin och passar till allt. Sedan hittade jag en snygg kajalpenna, svart med små glitterkorn i. Sån har jag letat länge efter. Burken är Clinique´s berömda "all about eyes", som sägs reducera fina linjer, mörka ringar osv under ögonen. Använt den några dagar nu, och visst ser man resultat ;) Tuben är mitt nya tillskott i min läppglans samling. Jag är lite av läppglansfreak och denna är Max Factors "Silk Gloss" , sägs ha känslan av läppbalsam. Vilket ja....faktiskt stämmer delvis. Synd bara att deras färger var rätt fula, den här var den enda som tilltalade mig. Armbandet är en present från Thomas då jag fyllde år, tycker det är lite speciellt och framför allt snyggt.

Idag så var man på jobbet igen, var en lätt dag. Inte så stressig och dessutom hann vi med allt det som blev tilldelat oss. Dessvärre höll man som vanligt på att svimma i värmen. Så fruktansvärt instängt. Man insuper varenda möjlighet till frisk luft, fönster på vid gavel, man fixar så det blir korsdrag osv.

Nu har jag ätit middag och är grymt sugen på att baka. Vet bara inte vad, ibland har jag perioder då jag antingen bakar eller lagar mat jättemycket. Tänkte försöka leta lite roliga recept på nätet, men vet i tusan vad det är med Arla. Eller deras hemsida. Den har tvärvägrat ta emot mig sen...ja...minst ett par månader tillbaka. Vad fan är det för fel?! Det finns ju andra receptsidor men Arla är så bra, tycker jag. Jädra skit.

Anonym mobbning är hetare än någonsin

Sedan bloggarna blev populära har folk fått uthärda all möjlig skit. Mer eller mindre kända bloggare har fått nedsättande kommentarer, tillmälen, och obehagliga kommentarer. Även om alla politiker inte bloggar, så har många av dem fått en släng av sleven, bland annat Mona Sahlin. Jag tycker det så rätt handlat av henne, häng ut asen. Vissa hur omogna folk kan vara! Just bring it on! För det är just problemet, dessa personer har antingen för lite att göra om dagarna alternativt är otroligt osäkra på sig själva. Då är det lätt och bekvämt att skriva ut sin bitterhet och hat i email o sen posta. Ända sedan Internet kom går ingen säker, vem som helst kan utsättas för den här anonyma mobbningen. Det är samma tendenser som mobbare i skolorna, osäkra, omogna och bekräftelsebehov, enda skillnaden är att på Internet upplever dem som att de kan komma undan lättare med sina upptåg. Visst, skolorna är inte alltid så bra på att hålla efter mobbningen, men den syns på ett annat sätt. På Internet upplever många att de kan bara skriva saker o sen liksom komma undan med det. De missar att ip-adresser och dylikt kan avslöja dem.
Förjävligt är det iaf, folk borde ha bättre vett än att sitta och kränka folk. Speciellt att vuxna människor beter sig såhär är skandalöst. Sveriges makthavare, kan ni inte försöka knåpa ihop lite sysselsättning åt dessa människor så ingen behöver få kränkande mail, taskiga kommentarer eller bli förföljda i sina bloggar? Vore himla trevligt.

idag är jag också ledig. Lovely. Så vi ska åka iväg en sväng snart, sedan blir det väl att pyssla vidare här hemma. Igår var vi och firade Thomas farmor som fyllt år, åt grillad mat och satt ute i solen och njöt. Senare på kvällen besökte vi Thomas mamma, hon har nämligen fått en hundvalp! Hon har den på foder på uppdrag av självaste Försvarsmakten, de ska nämligen försöka göra en slags arbetsvovve av den där valpen. När den blivit lite äldre så ska vissa tester göras, klarar jycken det så tas hon ifrån Thomas mamma, om hon inte fixar det, så tillfaller hon foderägaren direkt. Ganska bra deal, men jag vet i fan om jag klarat det. Man fäster sig ju så vid det lilla livet. Åhh, hon var jättesöt igår. Somnade tvärt i mitt knä :) Och vääärldens sötaste lilla ansikte. Lustigt nog heter hon likadant som min tax i Tanum, -Bella!

Nepp, nu väntar annat!

Moget uppförande

Jag brukar läsa en vända på nätet var dag efter hemkomst från jobb eller vad jag nu varit iväg på. Kollar mail, blogg, andras bloggar, tv-programmet och lite diverse sådär. så idag hittade jag detta på expressen. Jag är uppriktigt förvånad över GW Perssons uppträdande. Har mest sett Persson i Efterlyst, och när jag läste detta så var det som om en helt annan Persson visade sig. Så himla lågt och löjligt. Nej, det spelar ingen roll att just jag råkar gilla Läckberg, det är handlingen i sig som är tarvlig. Man kan dissa böcker, undra vad författaren menar, osv men att likställa det med någon hästtidning(?) är bara för mkt. Dessutom kan man inte låta bli att undra varifrån han får den liknelse? Bläddrat i sån tidning någon gång när man var mellan 10-12 år och kan inte för mitt liv se likheten. Finns det alltså en variant på "Predikanten" där också, dvs att mördade kvinnor hittas? Låter det rimligt i en BARNTIDNING? Tsss. Det styrker nästa undran; om han överhuvudtaget läst hennes böcker...
Tycker ingen författare ska behöva få personangrepp eller liknelser med barntidningar eller annat som riktas till en helt annan målgrupp.  Jag förstår framför allt inte varför man säger sånt, vad ska det tjäna till? Vad för gott kommer ur det? För någon av dem? Otroligt omoget uppförande av en såpass påläst och duktig människa som GW i övrigt är.

nu är har man ledighet i två dagar. Jaaa! Så himla skönt. har jättemycket här hemma att göra däremot. Hade inte tänkt blogga, men blev så förbannad på den där artikeln. Jag borde hinna med ännu mer, men det blir nog svårt. Får ägna lördagen åt det istället.

Shoppade lite nytt och fräscht i dagarna, ska snart lägga in en bild. Men nu väntar allting här hemma.

Nothing more to add

Förutom att den här dagen är ganska usel. Orkar inte gå in på varför. Det allra konstigaste är mitt humör, trots att jag vet hur det blir, eller kan bli. Och trots att jag är orolig, så är jag supernice mot folk. Trevlig som få, ler, pratar och är vänlig. Gästerna ser det, min chef ser det, och jobbarkompisar. Det är väl så att jag kanske inte orkar gräva ned mig i detta. Jag kan ändå inte göra mer än vad jag redan gör för att påverka situationen. ...Äsch...

Sommaren lyser med sin frånvaro, augusti månad blir ett personligt helvete och Ingmar Bergman är död. Och jag tycker allt media uppbåd är skitlöjligt. Läs
detta så kanske det sprider ljus över min åsikt. Möjligt att ni får scrolla ned på sidan, rubriken är "sista inseglet. Alla är lika värda hörs det, men det är bara kända personer som får metervis med uppskattning, minnesbilder, osv.

nu ska jag snart äta. o sedan vet jag inte alls. måste väl traggla vidare...