Massa att göra

...och alldeles för trött för att orka ta tag i allt. De senaste dagarna har varit röriga. Sedan jag snodde med mig kataloger på både högskoleutbildningar och folkhögskolor har jag mest varit bekymrad. Har hittat vissa saker som jag mkt väl kan tänka mig att läsa. Det finns dock två små aber; högskoleprovet och min (jävla) mattesvårighet. Visst, kan sätta mig och läsa upp, men frågan är hur det ska gå? Hade enorma problem i skolan och inte tror jag att det går bättre nu. Matte är djungel för mig, rena hebreiskan. Fyra hederliga räknesätten är busenkla, men sen blir jag bara trött. Sannolikshetlära, rektanglar, algebra, procent och sån skit. Under de fem år jag bott hemifrån har jag klarat mig utmärkt med vanligt plus, minus, gånger och delat med. Varför i herrans namn ska man kunna hur stor sannolikheten är för någonting? Eller för den delen sitta och räkna med massa bokstäver inne bland siffrorna?!

Det som stör mig mest är att de utbildningar jag är intresserade av inte har någon matte i sig, ändå måste jag ha betyg i det >_< Allmänbildning påstås det, jag tar nästan det som en förolämpning. Så bara för att man inte hajat den där smörjan så är man mindre allmänbildad? Pfft! Knappast.

Hur som helst vet jag inte hur det ska gå. Gjorde ett testprov på internet för en stund sen, men fick avrunda för att ta en annan dag då jag är piggare. Är så trött att jag har svårt att hålla ögonen öppna.
Det jag hann göra på det där välsignade provet var orddelen, mattedelen och en bit av läsförståelsen. Orden var lättaste helt klart. Mattedelen hade jag lust att bara skrika åt. Var några få jag tyckte mig klara...annars helt hopplöst.... :S Hade inte sagt något om det krävdes bra betyg i matte då det kom till utbildningar med mkt sånt i sig, men de jag tittat på har ju inget sånt! Arrgh!

Jobbat idag som vanligt. Och är just nu så trött att jag har svårt att hänga med i någonting. Får försöka lägga mig tidigt idag.

Gå i terapi, för helvete!

När man läser sådant här, så undrar iaf jag om landet består av människor utan egna liv.  Så otroligt löjligt. Jag har tidigare skrivit om varför folk dissar Ebba så hårt, framför allt varför de kritiserar henne då dem i nio fall av tio aldrig träffat henne. Jag kan tycka många kända människor verkar skruvade och faktiskt lite....sjuka i huvudet. Men inte sätter jag mig och hånar deras hemsidor, bloggar, eller skriver långa utläggningar om hur hemska dem är. För orka lägga energin på sånt.  Tycker också det är ganska oproffsigt av en komiker o komma med såna här "skämt". Jag tycker faktiskt att komiker ska kunna skoja om annat, klarar dem inte så kanske de ska byta sysselsättning? Och en sak till, det är en stoor skillnad mellan att glättigt skämta om något och att komma med kränkningar och okvädningsord,
Och det patetiska av allt, att hon skulle pressa och driva tjejer in i lyxkonsumtion. Hahahaha. Tror tjejer är smartare än så, och som sagt, var och när uppmanar Ebba någon att köpa något? Eller är folk såna? Att dem läser om hennes fynd och sen tänker att dem måste ha en exakt likadan själv? Jag vägrar tro att folk inte har någon egen vilja när det kommer till sånt.

Människor som inte klarar att andra skriver om sina livsstilar i sina EGNA bloggar, kanske bör överväga terapi? för det verkar onekligen finnas ett behov av sånt då man måste klanka på så banala och obetydliga saker.

I helgen firade vi vårt 4 år, på ett spa! :) Kan berätta att det var riktigt, riktigt skönt. Massage, ansiktsbehandling, långa jacuzzi bad, fyra rätters middag och god frukostbuffé. Vi vandrade i skogen och bara tog det....lugnt! Länge sen jag hade sån tysthet runt mig. Inga telefoner, ingen stress, inget snatter och pladder. Bara ro!

Nu väntar dock ytterligare en arbetsvecka. Har närmast magknip då jag tänker på min framtid. Som faktiskt inte ser så himla ljus ut. Jag kommer troligen inte in..men det värsta är att jag verkligen vill göra något annat nu. Vill inte städa fram till att jag fyller trettio. Blotta tanken får det att krypa i mig. But what to do? jag vet inte. Det är egentligen det hemskaste, att jag inte vet vad jag SJÄLV vill. Inte blir det bättre av att ens familj ligger på och formligen tjatar hål i huvudet på en, om just detta. Överallt får jag en massa "det borde du göra" det borde du läsa" "det borde du klara". Varför kan ingen förstå att jag också har en vilja? Varför kan jag inte få avgöra sådant själv, utan att de ska behöva gny och gnälla?! :S Det är inte deras liv, för fan.
Så jag försöker titta på alla möjliga slags utbildningar och kurser o ..ja, allting.

Hur som helst har jag jobb ett tag till o sen blir det hotellet. Tyckte chefen sa att det kunde bli en extra vecka också. Men så länge man inte har heltid så blir det så lite pengar i slutändan. Allt äts då upp av skatt, tycker jag kan jobba, jobba, och jobba..ändå blir det så usel lön. Trött jag blir allting!

Rakt i hjärtat

Idag sprang jag på denna bok på biblioteket. Jag har hunnit läsa ganska mycket och sällan har jag drabbats av så mkt känslor på samma gång. Det är äckel, ilska, sorg, medlidande. "Smuts" av Wennstam går rakt i hjärtat. Det är en bok som skildrar samhällets sexism på det kallaste och obehagligaste sättet. Ni kan ju läsa om boken på länken där, men det finns så mkt som den texten inte säger.
 
T.e.x så levereras den klassiska ursäkten att en tjej som säljer sin kropp är medveten om detta och dessutom mår jättebra av det. Det haglar klyschor som att tjejer som skeppas över till Sverige, trafficking, egentligen mkt väl vet vad som väntar dem. I ett kapitel diskuterar två medelålders män om just detta, att flickorna är utfattiga i östländerna med måste väl "ha en gnutta förnuft". Sedan börjar dem diskutera Tyskland och deras sätt att se på prosituerade. Återigen kommer klassiska ursäkten att prostitution faktiskt är bra, för i Tyskland minsann så det är det som VILKET annat yrke som helst. Jag trodde jag skulle storkna när jag läste detta. Fy fan. Att folk, oavsett vem, kan vara så jävla naiva och köpa den förklaringen. Eller bortförklaringen snarare.

Sedan har vi andra problem som Wennstam lyfter fram, iskallt och slänger i ansiktet på en. Jonas i romanen skyller sitt missbruk (snarare idioti, tycker jag) på sin fru. Att det är så jobbigt att vara gift med en såpass påläst kvinna, som jobbar med journalistik och är extremt verbal. Här kommer det fram igen, karriär kvinnor skrämmer tydligen skiten ur män. Jag blir så trött.

Vi har också en släng av "hipp-hipp-hora" stuket med också. Emma, deras fjortonåriga dotter hånglar med en kille hon kärat ned sig i. Det blir väldigt intimt och det går för henne. Detta läcker givetvis ut och det blir "Kåt-Emma" osv. Innan detta har dessutom några av skolans killar tafsat på henne och detta förklaras SÅKLART med att "dem gillar nog dig". Läraren vill styra samtalet till hennes kläder och att nog "bör" tänka sig för.

Jag blir så förbannad. Så vansinnigt arg. Hur kan ett helt samhälle vara så blinda? Hur kan man försvara killar som TAFSAT på någons privata kroppsdelar med att dem GILLAR dig?! Hur kan man inbilla sig att utfattiga flickor bör FÖRSTÅ att de ska sälja sig när de kommer hit? Hur kan man vara så korkad och skylla sina egna misstag på sin partner? Skylla på någon löjlig rangordning där man, stackars liten då, hamnar längre ned?? Jag begriper det inte! Hur kan man betala en knappt sextonåring tjej som fyrtio årig pappa...dvs har en dotter i samma ålder? Vill fäder att deras döttrar ska bli levande madrasser åt idioter som uppenbarligen måste BETALA för att få knulla?! så hur i helvete kan man då understå sig själv att göra sånt? Har folk ingen slutledningsförmåga, alls?
Det som gör mig allra mest upprörd är att det kommer troligen alltid vara såhär. Sexismen kommer finnas som ett lock över oss i all oändlighet. Unga tjejer blir allmänt villebråd i skolorna och killarna kommer fortsättas att ursäktas med "han gillar nog dig"

Får jag en dotter en dag och hon behandlas på det sättet så lär den skolan få veta ganska omgående vad jag tycker om sådant. Kommer ställa till med sånt helvete att dem kommer ångra sig i åratal efteråt.

Mitt i allt detta så står det människor och menar att sexism inte finns. Att det är ett påhitt från "de där feministerna". Och i samma andetag hittar man på ena ursäkten efter den andra för att "förklara" trafficking.
Jag vill spy på er.

My hair, part 2

65231-41

Ja, har fått faktiskt klippa lite i mina hårlängder, typ korta av vissa slingor osv, för att det ska se mer symmetriskt ut med mitt riktiga hår. Dessutom måste nog mitt riktiga bli liiite längre för att det ska gå helt ihop. Men det funkar ju, det är det viktiga. Här har jag håret uppsamlat i två tofsar på var sida.

Sitter övrigt och är ganska uttråkad. Väntar på Thomas o sen blir det troligen mat som gäller. Längtar mkt efter nästa helg då vi är borta både lördag och söndag. Eller ja, vi kommer hem vid ett-halv två på söndag. Men det ska bli så gott med ett break mitt i vardagen.

På måndag skulle jag ringa den där gubben angående facket och avgifterna där. men jag börjar misstänka att jag inte kommer hinna det. Slutar ju förrän halv tre på måndag, fast å andra sidan har jag med 99 procent säkerhet bil den dagen så jag är hemma på fem röda. På tal om jobb så ska jag också jobba imorrn, hotellet. Fast jag gillar det jobbet mkt, mkt bättre. visserligen fyra timmar bara, but still, its money!

Hade egentligen tänkt mig en promenad idag, men jag tyckte det blåste så himla kallt! :S
En vecka kvar till vår miniweekend på hemlig ort och lika lång tid kvar till lön. Jävla segt tiden ska gå! =(

En film och en bok

Ikväll läste jag ut "Maskrosungen" av Sandra Gustafsson. En biografi med tragik rakt igenom. Sandras uppväxt skildras rakt, ärligt och kallt. Hennes brist på närhet och kärlek känns verkligen då man läser romanen. Det jag reagerade spontant på var hur socialtjänsten och barnavårdsnämnden agerade. Redan när hon föddes var mamman psyksjuk, det fanns tydliga tecken på att hon inte var frisk. Ändå lät dem henne vara i så många år.
Hur som helst berörde verkligen boken mig.

Vidare så har jag sett, (jaja, senare än alla andra) "Fröken Sverige".  Trodde jag skulle tycka att den var en saggig svensk ungdomsfilm, men tvärtom, den var jättebra. Humoristisk och prickade verkligen rätt då kom till att skildra karaktärerna. Höll på att garva ihjäl mig på alla kommentarer om köttätande, politik, och kläder. Det som filmen gjorde fel, tyckte jag, var att den återigen spädde på nidbilden kring feminister. I filmen är det tre som ska föreställa feminister. De ställer sig emot kläder, smink, _allt_. De uppfyller liksom alla de föreställningar folk har kring feminismen. Det gillade jag inte. Jag råkar anse att kläderna och sminket inte avgör om du vill ha rättvisa mellan könen. Filmen är fylld med fyndiga kommentarer och bäst tycker jag om scenen då "Moa" (Alexandra Dahlström) bryter ihop hemma hos mamman "Jag har ingen attraktionskraaaft", bölar hon och tårarna sprutar. Eller varför inte scenen då hon lagar en smarrig köttgryta åt sina falska vegankompisar som hämnd för deras oförrätter. Sedan är ca hälften av alla scener inspelad i Uddevalla =) Man kände igen sig nästan överallt....

Är ledig imorrn. Åhhhh, så skönt det ska bli! Ska sova ut och sen bara ta det lugnt. Börjar en timma senare på fredag också. Ännu bättre! =)Har en skum huvudvärk nu. Antar att det är alla spända nerver som släpper.
Och så fick man ett nytt idiotiskt brev från facket, nu dög det inte att jag betalade summan på över tusen kronor. Nu är jag utesluten iaf. Alltså, vad fan är det där för lekstuga??! När otrevliga tanten pratade (läs; skrek) med mig så hette det att dessa tusen kronor var bara en del, det återstod en tusenlapp till. Jaha, men var är brevet/inbetalningslappen på DET då?! Förresten så hette det att om jag betalade den där välsignade fakturan, (på över tusen kr) så skulle jag inte uteslutas. Jaha, ja det stämde ju också, eller hur´? Med detta facit i hand så kunde jag alltså behållt de där tusen kronorna?, för dem gjorde ju tydligen ingen skillnad ändå! Jävla, förbannade, helvetes myndigheter. >_<

på fem minuter..

65231-40

så var man långhårig. Fick min hårförlängning idag! Det är så kallade clip on´s , så jag kan ta av och på det när jag vill. Tycker iaf resultatet blev bra och trovärdigt. Lyckades pricka rätt i nyansvalet också, orolig för att håret skulle antingen vara för mörkt eller ljust. Det satt förvånansvärt bra också, kunde sätta upp håret tofs, kunde fläta o allt möjligt och ändå rörde sig inte håret en millimeter. Suveränt. Perfekt variant av fästning för mig, eftersom jag inte vill ha långt hår alltid. men ibland är det allt kul :)

dagen annars har varit seg. Sista timmen på jobbet går alltid i slowmotion, men alltid lyckas man slå ihjäl den timmen för att sedan kunna lämna stället. imorrn måste jag till skatteverket och ams efteråt. Usch.

och precis som jag befarade så blev det liv i luckan på hemma fronten. Jag orkar snart inte med er längre, varför kan ingen förstå att jag faktiskt försöker? Men nejdå, ge mig ännu mer skuldkänslor istället. Det hjälper säkert mer....ibland så hatar jag dem. Det är just sånt här som får mig att vilja kasta in handduken. säga "I had it", Nu räcker det. Det spelar ju ingen roll vad jag gör ändå, så varför ska jag då göra något alls? Det är alltid fel någontans.
Så ledsen, så besviken. På allt

Nu väntar en skön säng. En natt sömn. Bästa är nätterna,tycker jag nästan. Då slipper man tänka på allting...

Jädra skor

Så besviken. Köpte ett par ballerinor på Indiska för någon vecka sen. Jättefina, lite guldiga med liten rosett på sidan. Men, de skaver något så jävligt! Så irriterad och besviken, skorna kostade förvisso bara 149 kr men ändå! Tanken var ju att kunna använda dem också! :S Tänkt försöka gå in dem, men det gör sablans ont hela tiden. Funderar starkt på skippa dem, typ skänka bort dem eller sälja dem på tradera. Såg massa fina och billiga ballerinor på KappAhl i torsdags. Kanske dem inte skaver?

Varit dålig hela helgen, det konstiga är att förkyldningen tycks ha satt sig i halsen på mig. Inte att det gör ont, men luftvägarna är irriterad och jag är tätt i näsan ofta :( Imorrn ska jag på intervjun och jag hoppas vid alla högre makter som finns att jag är bra då. Får ladda upp med halstabletter, se till att fräscha till mig ordentligt. Usch, känner mig så ofräsch då jag är förkyld. Plågades i sju timmar i fredags då jag gick snorandes, hostandes och nysandes på jobbet. Har aldrig varit såhär mkt förkyld o sjuk sen jag började på kommunen!

såg bara på poäng-räkningen igår på eurovision. så jädra kasst. Det blir bara värre för vart år som går. Ukraina var ett skämt, Serbien var allmänt trist och allt bara sög. Hade iofs inte räknat med bättre placering för vårt bidrag, men ändå. Också kul, Sverige får tydligen inte vara stolta, glada eller nöjda med de bidrag vi skickar iväg för då är vi patrioter, idioter och självgoda o fan vet allt. Varför kan inte vi, liksom andra länder, få lov att vara nöjda? få lov att tycka att "fan vad vi är bra"? Man ska tydligen skämmas för att vara svensk. Kul.

Har ont i magen nu...usch. Längtar också till att jag får möjlighet att klippa håret, det börjar bli sådär tjockt och jobbigt nu.

Orka bry sig

Jag har insett alltmer den senaste tiden att jag mindre o mindre tar åt mig av folks kommentarer, åsikter etc. Det som däremot retar mig mer är pretto människorna. De som ska vara så hurtiga, hälsosamma, och minsann hellre tar en banan än en chokladbit. Herrgud, give me a break. Har stött på två sådan människor under våren som gått nu. En hade samma kroppshydda som mig (o folk som känner mig klassar mig knappast som överviktig) och ville prompt förlora åtta kilo. Jag undrar hur hon kommer ser ut efter ett tag. Dessutom förde hon kalender på någon bantningsajt över Internet. Allt hon käkade skulle antecknas och sen räknades det ut hur många kalorier o kolhydrater allting var. Hjälp. Jag kan visst förstå att folk vill hålla sig i form, undvika läbbigt frossande i onyttigheter, osv. Men detta! *suck*

och idag var det en perfektionist till i farten. Hon hade strukit kött, bröd, o mjölk från kosten. Dessutom hade hon lärt sig allt om varudeklerationer så hon läste alltid på varje produkt hon stoppade i shoppingvagnen! Det kunde väl gå an om personerna ifråga käkade som de behagade, berättade om det och varför. Men varför ska dem försöka vara överlägsna?
Dårpippin som förde stenhård dagbok sa bestämt en fredageftermiddag, (då samtliga andra huggt in på en chokladask) att det var "onyttigheter!!!" och om hon var som "förut" så skulle hon slängt sig över den som "alla andra". Eh, schysst kommentar hördu. Det verkar nästan som om man inte läser alla jävla varudeklarationer, utesluter allt fett, socker, salt etc och för dagbok över detta så skulle man ha någon slags sämre karaktär då lr?
Tjafs. Orka bry sig. Det som förundrar mig också är att på mitten av 90-talet då min mamma var som friskast och lagade mest mat i familjen så fanns det inga dagliga rubriker om vad som gav cancer lr inte i media. Det fanns inte tio olika sorters bantningsmetoder i tidningen, inte heller gastade man om att smör och grädde var livsfarligt.

Håller med min smarta och underbara mamma; "man ska och kan äta det mesta, så länge man omsätter kosten och inte äter ofantliga mängder av det" Precis! Vilken person som helst inser ju att om man äter godis jämnt så blir det skadligt i längden, men inte så länge man har det på kontrollerad nivå!

Så jag tänker fortsätta äta det jag brukar. Jag älskar frukt, grönsaker, ja det mesta. Men inte fan tänker jag börja utesluta saker. Och nästa gång jag bakar kanelbullar ska jag använda riktigt smör. Nu är jag trött på skit margarinet o därmed basta!

Blivit förkyld nu, jippie, lagom till helgen och allt. Jaja, det löser sig säkert...Hoppas innerligt på att vara frisk tills på måndag. Viktiga saker då!!


Gääääsp

Herregud. Har varit som en zombie hela dagen. Gäspar så en mås kan flyga in i käften på mig :S Och när eleverna strömmar in på morgonen hör man spridda gäspningar och kommentarer som "jag är sååå trööött". Well, govänner, vi kan ju byta då,tvivlar på att _ni_ går upp halv fem var morgonen!

Jag blir både provocerad som värsta kärringen och även avundsjuk då ser hur bra gymnasielever har det. De har raster titt som tätt, de har lov ganska ofta. jodå, höstlov, påsklov, jullov, sportlov o sommarlov. En jävla massa lov! Plus diverse lediga dagar. Studiedagar även kallat. hahahaha, och på dem dagarna studerade man ju verkligen också....*visslar försynt* Och ja, jag minns visst hur stressad man var inför terminsavslutningarna med alla prov, inlämningar, arbeten osv. Men just nu hade jag hellre haft det så. Tycker förresten inte eleverna har så värst mkt lektioner heller. Alla hänger i korridoren, Skräpar ned och jävlas mestdels faktiskt. Spännande saker man hittar, en potatis idag. Och en krossad kokosnöt häromdagen. Jodå.
Vill ha ett jobb jag trivs med. och gärna snart! samtidigt skäms jag för att tänka så, det finns ju massor av unga hela utan jobb och här står jag, förvisso med ett vik, men ändå. Bättre än inget. Men jag är utled på det bara....

Känns som en långtradare dragit över mig. Trött, ont i muskler, och allmänt seg. Tänkte försöka hålla mig uppe en stund till men sen hägrar sängen med dess sköna täcke och kudde! Kollade på svts webbtv. Programmet där Ebba von Sydow medverkade. Vad trött jag blev. Stina frågade om prislappen på allt Ebba hade på sig och med sig. Dessutom poängterade hon att Ebbas blogg handlade om bruncher hit och luncher dit, massiv shopping och resor. Vad har folk för problem? Vill man och KAN man köpa grejer och resa massor, så varför inte? Varför är det fult att spendera mkt pengar (notera nu pengar man har, inte att man lever på kredit).,so why not? Så fort någon i samhället yppar saker som renoveringar eller märkesgrejer är reaktionen ungefär som man svurit i kyrkan och sedan spottat på Jesus på korset.  Visst, jag kan också fundera över vilka astronomiska summor folk måste bekosta sig osv, men det är ju inte mitt problem. Jag och min ekonomi drabbas ju knappast negativt av det. Det jag istället hakar upp mig på är att somliga är på tok för överbetalda, men det ju annat. Vad folk gör med sina löner intresserar mig inte ett dugg. Framför allt reagerar jag inte som någon bitter surkärring som börjar yra om hur hemskt detta är.
Let people decide over their own moneys, damn it!

Generösa Eleven!!

65231-38

65231-39

Gjorde en beställning från Eleven i förra veckan, beställde schampoo och balsam från märket TVÅL, och så J. Simpson´s Dessert Treat, Whipped Cream. Alltså tre produkter. Men idag då jag hämtade ut paketet hade jag fått inte mindre sex  stycken prova-på produkter! Dessutom på såna märken som jag funderat över. Så roligt! Verkligen generöst att skicka med så mkt prover, annars brukar företag max skicka två och då är dem i pytteförpackningar. Men inte dessa! :) Proverna innehöll massa kul, bodysoufflé, bodybutter, hudlotion, parfym och något slags serum.
Ska ta mig tid sedan att utforska proverna, bodysoufflén med doft av choklad är jag väldigt nyfiken på :P Har sniffat på  schampoot och balsamet och provat Simpson´s produkten. Vilken kul idé, istället för "vanlig" hudkräm så är det som hårmousse i konsistensen. Luktar sött och godis (valde "cotton candy" ) Skulle vilja ha "banana split" också, men det får väl vänta. Är lite av en samlare på hennes produkter, tycker dem är bra och luktar så himmelskt. Hittills har jag läppglans och parfym från hennes serie.

Annars har inte mkt hänt sedan sist, har fått förlängning på jobbet till den 15 juni. Bra å ena sidan, dåligt  å andra. Är ju så less på städjobben. Sedan har jag fått schemat över tiderna på Carlia i sommar, förvånandes över att jag faktiskt ska börja arbeta efter schemat så sent. 30 juni, aldrig tidigare börjat sommaranställningen så sent....:S

I helgen besökte vi (thomas mamma, thomas, och hans syster) ett badpalats i Örebro. Vi campade i husvagn över helgen. Jag klarar faktiskt bara några få dagar i campinglivet sen vill jag hem, till riktigt kök, EGEN toalett, egen säng osv.  Har visserligen semestrat en del med pappa o mamma men då var det antingen stugor eller hotell. Tacka vet jag hotell. Visst det kan vara mysigt och praktiskt med husvagn, men jag föredrar då jag åkt flera mil att komma till ett ställe där det är färdigbäddat, allt är rent och service finns. Men visst var det en kul helg, inget snack om det iaf! Det var också varmare däruppe än här på västkusten. Då vi kom tillbaka på söndag eftermiddag blåste det kallt som fan här.

Måste köpa present till min bror snart också, han fyllde i helgen. Har total hjärntorka på vad som skulle passa honom. Men jag törs inte utveckla mina idéer här, han kan få för sig att läsa min blogg.

Nu är jag trött. Sov sådär inatt, vi skulle börja sju istället för sex. Bra iofs, men när man varit van vid det tidigare får man liksom ingen ro i kroppen. Dessutom våndades jag över hur jag skulle hinna allting under morgontimmarna, innan allt folk dök upp. En bra grej var att jag kunde ta bilen idag! Så skönt! istället för nästan fyrtio sega minuter så var jag på arbetet efter knappa fem minuter :)

Ett berg av ren tvätt ska vikas nu. Usch!

Troligen det värsta

telefonsamtal jag varit med om. Förvisso flera timmar sen, men chocken sitter fortfarande i. Har aldrig känt mig så utskälld, kränkt och illa bemött förut. Som alltid ska jag hinna hundra saker då jag kommer hem från jobbet. idag skulle jag ringa Telia, Akassan, Fack, och kommunen.

Allt gick fint, ända till det blev dags för facket. Ringde och hamnade hos Sveriges troligtvis otrevligaste människa. Till saken hör att jag gick med i facket för ett år sedan. Inträdet skedde i januari och märkligt nog fick jag inga avier på avgiften förrän tre månader senare. Dvs summan var svinhög. Jag ringde bestört och sa att det gick inte för mig att betala så mkt på en gång. Då hette det "jaja, ingen fara, börja med januaris avi o fortsätt så". Jag tyckte det hela lät konstigt, med detta sätt skulle jag ju ligga tre månader efter hela tiden! Men jag följde rådet och när det var dags att plugga så pausade jag akassan. Förhörde mig både hos AMS, facket och akassan om det gick så. jajamän, inga problem.

Hösten tuffade på och det blev dags att (tyvärr) återuppta akassan. Fick avier och skulle betala. Då funkade inte deras ocr-nummer. Tvärstopp och jag mailade och ringde. Antingen stängt, eller också ingen som svarade. Stendött på mailen också. Desperationen började byggas inom mig. Visste hur illa jag redan låg till. Så ringde en man för någon vecka sen, detta har jag redan skrivit om.  Han som LOVADE att en människa skulle kontakta, en person som dessutom skulle erbjuda mig alternativ så jag kunde betala det här fanskapet. Men ingen ringde.
Så i fredags fick jag kravbrev att över tusen kronor skulle betalas in.

Så detta ringde jag om. TROTS att jag förklarade läget, var det som om människan slog dövörat till. Hon nästan skrek åt mig att jag minsann skulle betala och jag haft mina chanser, att enda vägen skulle vara via soc o fan vet allt vad satmaran vräkte ur sig. När jag hänvisade till den informationen som andra givit mig, så eldade hon upp sig helt. Började ånga om VEM och VILKA som sagt så, o dem skulle hon ha namnen på! Jag var helt i chock, o nej jag skämtar inte. Aldrig varit om ett sånt uppförande som hon visade. Jag frågade henne då emellan allting om urträde ur facket, varpå kärringen skrek så hon säkert gjorde i brallan "men då MÅÅÅÅÅSTE betala" Jamen, för helvete, det är väl inte JAG som ska sitta o ta skiten ett år senare, för att idioterna inte såg till att avierna kom ut i tid?!!

Jag bröt ihop och gråtandes skrek åt henne "ÄR DET MITT FEL IFALL NI GER MIG FEL INFORMATION, VAAA?! DET JAG HÖRT ÄR ALLTSÅ LÖGN, DET SITTER ALLTSÅ FOLK O LJUGER HOS ER?!" Det kunde den jävla subban givetvis inte svara på! Jag sa kort att jag ska lösa detta o sen la jag på luren. Maken till idiot! Vem fan tror hon att hon är?!! Jag skakade av gråt och ilska efter det samtalet. Jag hoppas nästan att hon ringer igen, för då ska hon få en dos av sitt eget rytande mot sig!
Jag trodde folk som sysslade som serviceyrken, som telefonist/handläggare begrep vikten av just SERVICE! Men nädå, vi skriker våra kunder rakt i örat och idiotförklarar, det är nog mkt bättre!!!

Aldrig känt mig såhär kränkt. Fyy fan för dem. *spotta*