"Hey you, I´m a rockstar!"

Ringde nyss ett telefonsamtal. Det lät väldigt lovande, faktiskt. Nu ska jag bara snoka reda på mer möjligheter. Men det känns riktigt bra! :)  Varit ledig i två dagar nu, alltså andra dagen idag. Vet inte riktigt hur nästa vecka ser ut. Men på måndag måste jag vara ledig iaf. Important meeting!

Ska skaffa fram ansökningshandlingarna för andra utbildningen jag är intresserade av också. Ska snart ut på promenad, ser att idiotgrannarna är ute. Undra vad dem ska inbilla sig idag, tro? Hahaha, jag glömde väl berätta om Thomas utbrott mot dem? Han skulle till bilen med Muzze o ut från deras port kommer kärringjäveln o hennes sexåriga son. Det är alltså ett litet barn som håller i kopplet till en stor hund. Hunden får se Muzze o går bananas totalt, reser ragg, visar tänder o går till attack. Thomas fångar tag i Muzze på en tiondels sekund, o sen, smack, håller han med andra handen den tvärilskna hunden. Han står alltså med två skitförbannade hundar o håller isär dem. Tror ni inte kärringjäveln kommer galopperande o skriker "Sluta misshandla min hund!" Thomas gick igång varenda cylinder o ger hennes värsta välta;
"Misshandla din hund?!, Är du inte klok i huvudet som låter ett  barn hålla i kopplet till en såpass stor hund?!,Det här kunde blivit en jävligt dyr veterinär kostnad för din del. Håll ordning på er hund annars ska jag fan anmäla er istället -jävla idioter!!!"
Thomas hade föst bort deras hund o vände argt på klacken o gått. Kvar hade kärringen stått o sett ut som en fågelholk. Jag fick mig ett gott skratt när jag hörde detta. Oerhört synd att jag inte fick bevittna det bara.
Snacka om att ha snålblåst mellan öronen, och hon törs inte se på mig när jag möter henne.  Jag kanske ska gå med ryggen mot henne hela tiden, för då är hon ju så stor i käften!!

Skönt iaf att hon fick äta upp hur hon betett sig mot mig. Like I said; what goes around, comes around." Karma, karma, karma

obehaglig känsla

Igår fick jag en obehaglig känsla, jag har vidrört tanken förut och även tagit upp det med Thomas som försökt lugna mig med relativt vettiga argument. Men ändå. The bitch is everywhere and she has already turned a several peoples lifes into a hell. Varför skulle jag då vara undantag? Med tanke på hur mkt tur mitt liv innehållit så,,,,,? Jag försöker göra som jag brukar, ta ett djupt andetag  o tänka "okej DÅ, låt gå för att det är så, hur gör vi då? Lösningar? Råd? Hjälp?" Jag brukar slå på autopilot o bara köra på. En tanke brukar också vara att a) jag har klarat så mkt redan i livet b) det finns folk i u-länder som skulle byta till sig mitt liv på en sekund.
Men..de här tankarna får det att isa neröver ryggraden. Såpass mkt att jag tänkt ringa dem o kanske höra efter om de möjligtvis har något reggat på mig? Jag inbillar mig att man kanske iaf kan dämpa slaget.
O sen vet jag inte vad jag gör om det framkommer något om/på mig -också. Min allra första tanke då jag tänker detta scenario är jävligt mkt våld. Våld o illvrål som kommer eka över hela stan. Jag har hållt inne med så mkt, dels för andras skull, dels för att inte jag, specifierat, varit drabbat. Kommer nu detta också....så kan jag inte garantera att jag inte gör mig rejält olycklig.
och. -JAG SKÄMTAR INTE! MITT TÅLADMOD HAR VARIT JÄÄÄÄVLIGT STORT NÄR DET KOMMER TILL DETTA!
Jag måste verkligen ringa imorrn, de här är inte bra för hjärtat.

Working day today! Och efteråt har jag varit på biblioteket o lånat böcker, bland annat Martina - koden. Martina Haag är så vansinnigt rolig.  Hennes "Underbar o älskad av alla..." var en riktigt höjdare. Nu är jag otroligt nyfiken på hur denna bok är.  Sedan gick jag en sväng på stan o sen åkte hem. Nu kom Thomas hem o han har gastat om våfflor. jeje. Så kan det vara.

Liten detalj sådär...

förut skrev om jag den där bloggen som skapats för att förlöjliga en bloggare. Nyss såg jag att dem sjönk ytterligare i mognad; de accepterar bara kommentarer som hyllar deras neandertalare beteende. Strongt va? Ha en blogg där dem skriver all möjlig skit o sen inte tål motkommentarer.
Varför förvånas man? Dessutom har dem olovligen använt sig av andras namn.
Hoppas en fet stämning vankas runt hörnet för dem!

Enda jag känner; varför?!

Jag gillar inte alla "modebloggare", dvs tjejer mellan sexton år o uppåt som bloggar sig rika på , enligt mig, helt banala grejer. Flera bloggare, typ BlondinBella, Kenza, Kissie etc har jag svårt att se hypen med. Svårt att se det intressanta i deras bloggar. Men, det är inte därför jag tar upp dessa bloggare. Igår upptäckte jag, (då jag också för första gången var inne på Blondinbellas blogg) att några människor skapat en blogg för att enbart håna henne och göra sig lustiga på hennes bekostnad. Ja, ni läste rätt, en blogg vars syfte är endast till för det. Blondinbellas egen reaktion kan ni läsa om här, ni får nog scrolla lite ned på sidan för att läsa det.
I alla tider har människor älskat att göra parodier och håna kända/mindra kända människor. Men i min värld finns det gränser, detta är ett sånt fall. Sidan har döpts till "Bellasuger" (?) och innehåller allsköns trams som videoklipp där en kille försöker illustrera Blondinbella, de har kommit över bilder på henne från olika tillfällen m.m.
Efter att ha läst allting satt jag bara tyst vid datorn. Enda känsla jag hade i kroppen var....; varför? Jag har svårt att se det humoristiska i att lägga ned så mkt möda på en människa som de menar är patetisk och fjortis?

Om de verkligen inte ansåg att Blondinbella var något lägre stående, ointressant så varför i helvete då skapa en blogg enbart tillägnad att smäda henne?! Det finns mycket jag avskyr här i världen, aldrig i livet att jag skulle lägga ned dyrbar energi o tid på att t.e.x skapa hemsidor om det. Never.  Ever.
Man kan också tycka att om dessa personer bakom bloggen anser sig vara så mkt bättre än Bella så kanske dem borde uppträda därefter? Just nu tycker jag nivån ligger lägre än sandlådan. Bilderna också ja, är det ens tillåtet att sno bilder på det sättet o sen sätta in dem i egna sammanhang?

i bloggen klagas det hejvilt på hur bortskämd, korkad, dum o omogen den här Bella är (har knappt läst hennes blogg faktiskt)  men hur mkt mognare är dem då?
Folk är otroligt korkade när det kommer till detta ämne, människor som ni tycker illa om - LÄGG INTE ENERGI PÅ DEM! Jag har själv den egenskapen att jag blir tokig av ilska, ofta ältar etc. Men jag försöker lägga ned sånt, det har blivit bättre med tiden också. Såklart ska man få "lov" att bli arg o sårad.
Och det är väl här det största frågetecknet bildas för mig, vad sjutton skapar man en sånhär  blogg för? Tillägnad en människa som man påstår sig störa sig på o inte gilla?
Det är obegripligt. Och väldigt löjeväckande.

oh herreguuuud.

Att nåt så simpelt som sömn kan slå ut en totalt är nästan skrämmande. Jag lade mig alldeles för sent igår och får betala med en äcklig trötthet utan like i kroppen. Jag är seg, trött och illamående. O nej, inte bakis. Bara ett envist illamående. Måste få i mig samarin.
Påsk är bara segt, socker-chocker, och ja...onödig högtid. Blä.

Jag vill bara sova idag. Sova. Och vara ifred.


inte lätt detta..

Jag fyllde i en ansökan igår, dvs all personalia, adress etc. Nu återstår kopiering av betyg + skriva personligt brev. Jag avskyr personliga brev. Tycker det är så svårt att formulera mig bra, att hitta de rätta orden.
Jag måste iaf ta tag i det, oavsett hur svårt jag tycker det är. Deadline ligger på andra maj så jag får inte slappa till för mkt. Dessutom ska ju flera ansökningar iväg.

Ledig idag och solen skiner. Riktigt varmt i solen nu :) Bella schäfervalp har åkt hem och helt ärligt så är det riktigt skönt. Kelig och söt är hon förvisso men otroligt krävande. Hon fick nästan ett hysteri anfall då hon såg sin matte. Glad vovve , alltså ;)
 
Jag fick min första lönespec igår och blev förvånad över summan. Hade räknat med bara nån sketen tusenlapp pga skatter, matavdrag o skit. Men nettolönen blev mkt bättre än så! Så himla skööönt! Som en present till mig själv valde jag en hårklippning. Jag valde mellan det o en skinnjacka. Men så fick jag se mitt hår imorse då jag var nyvaken, o valet föll direkt på frisören. Så nästa onsdag ska jag slippa min tjocka, jobbiga hårman. Sen i maj kommer jag _förhoppningsvis_ kunna ha råd med slingor.

Nej..nu får jag göra något annat här. Suttit o degat vid datorn alldeles för länge....

Tvära kast

Jaha...? Igår sken solen o t-o-m värmde så skönt och idag ligger nästan femton cm snö på backen o det är snöstorm?! Till helgen är det påsk förresten. Like someone care. Förra året åt vi påskmat hos pappa men i år vet jag inte. Är inte på humör för att träffa folk. Det här med det sociala har haltat rejält sista tiden. Beror säkert på mina inre spöken som inte kan ge mig ro. Känner bara att jag belastar folk om jag skulle träffa någon nu. Har också lite svårt o komma på vad jag/vi skulle snacka om.
Pratade lite lätt med Ulrika om att ringa henne på min lediga onsdag..men jag vet inte. Jag behöver ju aktiveras med andra människor också.

Jag måste ju såklart ut i detta skitväder senare; till arbetsförmedlingen för att lämna en lapp och byta några ord med handläggaren. Sen norpa ett sånt där gudsförgätet j-vla arbetsgivarintyg o sen trippa iväg till Carlia. Jag känner mig som en terrorist mot dem. Pappers-och-intygs-terroristen. Men vad är alternativen då? Jag m-å-s-t-e ha de där jävla intygen för att kunna få ut någon som helst ersättning. Tyvärr verkar ju dem ha problem att se det så. Blir så obekväm med tanken om att be om alla papper :S Hate this! HATE IT!

Ja..det är min dag det. Funderar på att besöka biblioteket och kanske åka till torp. Jag har fått allvarliga cravings på te! Jag provade en av Kahls te sorter o allt jag säger är; Lipton, Kobbs, Twinnings med flera; släng er i väggen! Detta är riktigt te jag funnit! Inte sådär hopplöst aromfattigt som dem i daglig varuhandeln.

Kollar runt på olika bloggar på nätet, det har varit ovanligt tyst kring detta med schlagern. Nästan lite konstigt.
Dock skriver
Fotbollsfrun om hur svenskar blir provocerade då man försöker diskutera alkohol och graviditet, alltså huruvida bra eller dåligt det är. Det rätt förvånansvärt hur man kan resonera att det skulle vara okej att dra i sig alkohol när man väntar barn. Barn är, eller ska ju vara, något man vill ha. Då får man ju vara beredd på att offra lite. Tänk sen när ungen kommer, då får man offra sömn, tid, allt som man förut bara spontant kunde rusa iväg på går inte längre.  Jag skummar igenom kommentarerna på Wollins blogg, en del är riktigt fyndiga. Ta bara den som menar att man nog fan kan offra något för det som ska bli ens dyrbaraste i livet". Och så avslutar personen med uttrycket "jävla grogghaggor" - hehehe.

Nu ska jag snart göra mig i ordning.

Men halledudane då...

Perelli vinner o svenska folket hänger läpp över att deras fisiga Sanna inte vann. Rena jävla sömnpillret var hon...


va i...`?

äh, ett test här bara...

Om att vända saker till sin egen fördel!

Jag sover bra. Mkt bra. Jag behöver bara tänka på två mycket patetiska människor då jag lägger huvudet på kudden..och pang! så sover jag.
haha. Mötte förresten en av dem igår. Hon vågade inte ens möta min blick.
Se där, det går tydligen bra o skrika tillmälen till min ryggtavla men att fixa o se mig  i ögonen senare är tydligen inte lika lätt.
Undrar vem som är dum i huvudet egentligen.......

Jag har varit förvånansvärt pigg hela dagen. Men på bussen hem började jag krokna. Nu vet jag inte vilket som är bäst; dammsuga av golvytorna i ett nafs eller låta hundarna rusa av sig efter en boll?
Får inte glömma att packa ur kläderna ur väskan heller, annars lär det lukta fan där snart :S


Men...så härligt!

Jag har just haft en underbar natts sömn! Jag låg inte ens o funderade på allt som jag brukar. Jag minns bara att jag la huvudet på kudden o kaboom!, så var jag plakat väck. Extra skönt också för att jag hade bytt sängkläder innan. 9 timmars sömn och jag är som en ny människa. Det kanske är ett fungerande koncept, ha ett jobb som innebär att man går upp så otroligt tidigt och sen låta grann-idioter reta upp en ordentligt? Kanske köra på den linjen, lätt också förresten. Eftersom de saknar vettig sysselsättning så kanske dem kan skälla ut mig för mina gardiner, mitt oklippta hår, Muzzes färg  på koppel osv ? hahhahahahaahahahahaha.


Idag måste  jag jaga vidare efter min handläggare  och pröva UM igen. Alltså sist var det ju helt sanslöst, jag ringde på varenda nummer och absolut ingen kan ta emot--?! Värst av allt är att bara mötas av en tutande upptagen-ton. Okej, då pratar dem...men det är bättre med kö-system. Hellre veta att jag är nummer 10 i kön än bara ringa till en telefon som tutar upptaget till förbannelse!

Just nu sitter jag här och undrar vad jag ska göra mer. Jag åt en väldigt onyttig frukost pga ett allt tommare kylskåp. Borde handla mat alltså.
men jag börjar med att gå o borsta tänderna nu.

Jag orkar fan inte fler dårar!

Moget med människor som tar till personangrepp då dem inser att jag inte tänker lyssna på deras enfaldiga anklagelser. Jag fattar att det är svårt att inte ha ett eget liv men ge fan i vårat.  Mitt i all ilska kring detta kan jag iaf skratta gott åt att dem blev så desperata att dem började vräka ur sig de där personangreppen.
Visar på vilken nivå dem vill vara. Tycker också dem kan sluta kasta sten i glashus.


Varför är det såhär?

"Telefontid mellan 8-9" eller "Telefontid mellan 12-13". Hur ofta stöter man inte på den här idiotin? Måste ha tag på UM eller en barnmorska. Men det är omöjligt. Hur många människor har tid o sitta i telefon de där klockslagen? Och så är det _alltid_?! Varför i herrans namn skapar man inte en telefontid på _kvällen_? Visst, finns folk som jobbar då med, men det är nog lättare iaf för dem flesta! Ringde nån annan istället och fick en snorkig kärring i andra änden. Hon påpekade surt telefontiderna. Men lilla dumma idiot; somliga är inte lediga varje dag! Somliga har inte möjlighet  o stå o babbla i luren just dem tiderna. Jag sa - Men alltså, resten av veckan jobbar jag, jag har bara tid idag o sitta med detta. Hon bara hänvisade mig till att lyssna på telefonsvararen. Service ..aldrig hört om det va?

Jag hittade en annan mottagning, de hade visserligen 11-12 i telefontid men det är ju okej för mig idag eftersom jag är ledig. Fyller 24  i år, borde ju inte vara helt omöjligt att få komma dit om det skulle knipa.

Måste äta frukost snart, inte hunnit. Duschat, klätt mig, varit ute med hundarna, och suttit i telefon med akassan och försökt lösa det där med um/barnmorska.
Och den här vovven bara kliar sig o kliar sig. Läste om löss på hundar över nätet, tycker iofs symptomen stämmer delvis. Tydligen ska heller inte ohyran smitta utan bara hålla sig till hunden. Bra det iaf, så vi slipper få skiten...

Nu är jag huungrig!

Its coming back to bite you in the ass, sooner or later...

Jag har en inneboende känsla och alltid haft, att allt man gör kommer tillbaka. Min mamma sa en gång; Det finns en tid för alla.
And I really hope so. Efter vad som framkom i fredags så förstärks min känsla. Meeeen, vi ska nog inte ropa hej än.


Men men, ser man på! Nu har jag hittat en ny favorit-sötsak. i förgår var det Magnums nya glass som gjorde mig belåten och ikväll har jag testat Oreos. En slags amerikanskt kex, påminner lite om Ballerina. Fast med mörk chokladsmak o vaniljfyllning. Min gamla klasskompis
Anna har skrivit om Oreos också. Men iaf, de här kakorna var precis i min smak. Mums!

Jag såg jordens löjligaste löp då jag gick in på ICA idag. "Carola; detta är slutet" typ nåt sånt. (citerar alltså inte) Hon syftar på sin förlust i andra chansen. "Slutet"?....Vilket jävla trams. Man kan drabbas av sjukdomar och all möjlig skit och Carola menar att "slutet" är att förlora en jäkla tävling? Snacka om att överdramatisera läget!

Favorit!

I am picky about icecream. Jag tycker det är dötrist med sån där "chokladöverdrag och vaniljglass". Magnum glassarna har aldrig riktigt passat mig. Deras koncept är enligt mig tråk-glass. Men i år har dem gjort mig glad; Magnum Maya Mystica! Här snackar vi något nytt, fräscht och framför allt helt underbart gott! Glassen består av chokladöverdrag med chokladglass i, tydligen ska allt vara smaksatt med honung, muskot, och kanel. - Jag vet, helt konstig sammansättning låter det som. Men icket, det passar jättebra ihop och det blir en lätt kryddig  smak. Annorlunda men vansinnigt gott. -ni måste prova!  På tal om god glass, Magnum hade sommaren -06 en variant som hette Magnum Intense. Vaniljglass med en rejäl chokladbit i. Nåt sånt iaf. Men den tog dem jävlarna bort!?  Så himla surt, den blev min favorit den sommaren o sen tar dem helt fräckt bort den :S

Some kind of shit always gets in my way!

Tack till er tre fula snorungar på bussen som förstörde mitt goda humör genom att fjolla er med tusentriljoners jävla puckade frågor. I Munkedal (var är det med folk därifrån?!) kliver det på tre snorungar av motsatt kön. de sätter sig i närheten av mig o Ellinor och ställer jordens alla dumma frågor. Ignorera dem så dem slutade? hahahahaHA! som om det hjälpte! Det är verkligen patetiskt o se hur somliga fjortisar måste styla inför sina polare. Som om den där lille tallefjanten skulle våga sig på det där ensam..? Nepp!

Blev sjukt störd av det där. Haft en bra dag, mått bra, varit på jättegott humör.
Jag ska trösta mig med Magnums nya glass ikväll. Tyvärr har Bella spritt sina hårtussar runt hela lägenheten så det ser inte alls ut som om jag städade igår. Thomas har skadat sin arm en del, men vi måste försöka få hundrackan i badet. Om man får kammat rejält, badat o sköljt så kanske äntligen problemet försvinner? iaf förbättras!

Dagens dos av internet

Varje dag då jag kommer hem så plöjer jag igenom nätet. Jag kollar lite nättidningar, läser bloggar, kollar min egen blogg, kollar mail, ser efter vilket folk som är på msn, jag scannar av läget helt enkelt. Vad som hänt sen jag sist var inne.
Jag satt här med ett bra blogg inlägg på g, men nu är det helt borta. Skitsam, jag har jobbat, Thomas råkade kana av vägen imorse så bilen förstördes (tjänstebil) plus att han fick smäll på axel/arm så han inte ska jobba ikväll. Han fick åka till läkare o allting :S Tycker ändå det är tursamt att det bara vara en arm o axel som fick ta stryk.....
Sedan har jag slagits med hundarna här, vi passar valpen Bella ( personligen tycker jag jävla vilddjur är bättre namn på henne...). Den vovven är iaf inte det lättaste; hon stretar och bråkar i kopplet. Har vridit om örat på henne flera gånger plus slängt henne på marken när hon vägrar lyssna på orden "nej, dra inte!!" Och ni folk som påstår att det är att vara "för hård och elak" har ingen jävla aning om vad ni snackar om! Är uppvuxen med hundar, Thomas gick djurvård o också uppvuxen med vovvar. En hund _måste_ hunsas då den vägrar lyda i kopplet. Annars funkar det inte. Om inte annat, kan ju ni ta över och balansera en stretande hund på 25 kilo och t.e.x en matkasse eller två. Tror inte ni är så kaxiga efteråt.....
Hur som helst; det fungerar iaf bra övrigt. Muzze är svartsjuk o blänger surt nästan hela tiden, de där två  slåss om att få mest kärlek vilket är så sött. Störande är dock all hennes päls...först borstade jag ur pälsen, fick ihop jättelika högar med päls. Sen lossnar massa, massa hårstrån från henne och hon kliar sig frenetiskt överallt. Vi har tänkt att bada henne i helgen. det kanske hjälper....

Nu är jag iaf trött. Mina fötter gör ont. Jag börjar bli hungrig och jag har hunnit båda att rasta hundar, utfodra hundar, dammsuga, och starta en tvättmaskin sen jag kom hem.
Det ska bli skönt o sova sen ikväll och jag slipper vara ensam också :)

Sett, hört, och läst

* Sett för första gången på Melodi-eländet i lördags. -trååk
* Hört massa skumt om akassan o alla deras hundra förbannade regler. Varför förenkla något?
* Läst Sofi Farhmans mode magasin. Nja...det kändes rätt torrt.
* Läst att den försvunna kvinnan, Tubay, från Uppsala troligen hittats mördad. Maken låg bakom hela tiden. -Svin!
* Sett Kate Moss´s nya parfym.
* Läst att Schulman-trion blev bjudna på Schyfferts kalas o sen visade det sig vara falsk inbjudan. Schulmansfolket blev tydligen rejält purkna.---men hej, vem var det som satt o skrev fejkmail? Vad sägs om; ger man sig in i leken får man leken tåla?
* Sett och hört om bokrean. Dock inga pengar att spendera och ändå inga intressanta böcker i sikte.
* Sett vårtecken i form av krokusar, snödroppar, och påskliljorna är på g!

Nepp. nu funderar jag på mat. Jag är inte så värst sugen på att äta, än mindre att laga maten. Men vi får väl se. Det ordnar sig ju.