Trött som ett as!

Imorrn ska det sooovas. Var så trött imorse då jag stapplade ur sängen. Och trött när jag åker hem. Vet inte vad det är med bussar o mig, men jag blir alltid så trött just _då_. Så fort jag satt mig på bussen så -pang!!, så är jag helt slut. Ytterst nära att somna flera gånger. Har tagit ett fotbad och bara sitter nu o vilar. Njuter av att inte göra någonting alls.

Hann bläddra lite i några tidningar på jobbet. Tror det var AB, osäker, men iaf; en artikel om en tjej som våldtogs av sin pappa. Varenda gång jag läser om sånt så har jag lust o bara kasta tidningen i väggen. Överallt pågår massa sjuk smörja. Hört om det där barnhemmet där barn utnyttjades? Låter som något ur en skräckfilm eller mer mardröm kanske... Men det är kall verklighet. Its a sick reality we are living in. Klena trösten i historien om tjejen som blev utnyttjad sexuellt var att pappan slutligen fälldes och ett fett skadestånd tilldelades henne. Begriper inte vad för föräldrar det finns. En annan dag hörde jag om ett par som låtit sin unge svälta i sängen medan de roade sig med tvspel...eller nån annan skit(!) Eller hon som medverkade i att hennes barn blev våldtaget. Undra hur dessa typer blev så störda.


Hur kan man?

ikväll börjar ett program som ska handla om skitiga hem som får sig en omgång  av två "städexperter". På Expressen fanns denna artikel och jag förstår bara inte? Hur fan kan man leva i sånt? Jag avskyr all form av smuts, skit, snuskig disk o tvätt. Ser ni sängen på bilden? Undra om människan sov där? För det måste ju vara kul o sätta ned fötterna i den där skitröran varje morgon!
Jag har full förståelse för man tycker städning är _tråkigt_, men varför göra det besvärligare än vad det är? Håller man efter så blir inte städning så betungande eller långdraget. Sen är det obegripligt hur man kan trivas i fullständigt kaos, skitiga kök och snuskiga badrum.
Rent och fräscht är mitt motto ;)

Ledig idag, jobba imorrn och på torsdag. Sen får vi se. Nästa vecka får vi hit en hysterisk schäfervalp. Bella, valpen, är inte ens ett år men nått upp till Muzzes storlek och är fullständigt bindgalen. Hon flänger runt, runt, runt. Kan bli spännande o se hur den veckan kommer gå...eller ja, två veckor snarare.

It will be a busy time!!

People grows up, gets married and having children....

Jag sa redan direkt då jag joinade facebook att detta skulle bli minnenas allé för mig. -Indeed! Jag har på den korta stunden då jag varit medlem sett så mkt nunor från förr att det inte liknar någonting. Jag hittar ansikten som jag sett för många, många år sen. Ansikten jag helst vill ge en käftsmäll åt. Ansikten som väcker minnen om forna skoldagar, kommentarer etc. Ansikten som förändrats oerhört mkt eller också inget alls.
They are all there, anyway.
Ikväll hittade jag en av dem som verkligen ansträngde sig hårt för att göra mina skolår till ett helvete. Han har bytt namn. Gissar på att han gift sig eller bara bytt. Han bor dock kvar där hemma. Direkt jag såg hans bild var det som om något rasslade till minnes verket på mig. Sedan lade jag allt eftersom ihop ett och ett. Resultatet blev; fy fan.

Pappa o jag pratade i telefonen härom kvällen,han sa att han röjt ur gamla kläder osv ur källaren. Han sa också att jag gärna kunde få börja titta vad jag vill ha med mig från mitt gamla rum. Inte så att jag ska köras ut, haha, men han tyckte liksom att det är ju mina grejor, då kan jag ha dem. Och fine! no problems. Det finns en sak jag samtidigt vill göra och ändå inte; under min gamla säng finns en träkoffert. Med lås. I den finns massor av dagböcker. Jag har skrivit dagbok sen jag lärde mig att skriva. Jag bävar för att öppna de där böckerna, jag vill å ena sidan inte påminnas om hur tarvligt man kan bli behandlad i skolan. Tänkte iaf plocka med mig den o sen får vi se...

Facebook har också en annan effekt då jag ser dessa ansikten från förr passera; tiden gick så fort. Då o där mådde man jättedåligt och tiden tycktes stå stilla. det är 13 år sedan jag var tio år. 13 år! Det känns som en eon av tid, ofattbart långt. Ändå känns det så nära, ändå minns man så mkt. Det är otroligt.
Jag är väl glad över utgången på allt. Jag kom därifrån. Jag fick iaf två jättefina år att se tillbaka på.

En sak som dock retar mig jävligt mkt är hur folk bemöter mig däruppe i Tanum; som vi vore värsta gamla polarna. Varje gång jag varit där, så nog fasen har det dykt upp en fejja från förr och varit så hiimla hjärtlig mot mig.Why?! Ni brydde er inte om mig då och ni behöver inte spela gull-gull nu. Theres no need for that. Okej det som hände när vi var barn men för mig förändrar det inget. De här små asen har inte ens, på dessa 13 år bett om ursäkt. Och nej, jag tror inte ungar är dumma i huvudet, det klart som fan de fattade hur illa dem gjorde mig! ingen ska komma o påstå att dem var omedvetna om det. Att sen ovanpå det komma o verka kompis med en är ju helt sjukt. Helt plötsligt har dessa idioter "tänkt så mkt" på mig, de har "undrat över vad jag tog vägen" hahahahaha, yeah right. Ni är nyfikna små imbeciller , inget annat.

Thats all from me tonight....

alltid samma sak

Så fort man ska ha tag på tandläkare, sköterska, läkare etc så är det helt jäkla omöjligt. över fem nummer och inte en käft svarar. "telefontid mellan 9.30-10-00"- men svara då för helvete! Varför sätter sätter man ut en telefontid då ingen ändå är vid telefonerna? Idiotiskt så det förslår.

****************'

image62


Efter en timme lyckades jag få prata med distrikssköterskan. Gah. Spelar ingen roll vilka man försöker få tag på i det här landet så är det krångel, krångel. Hur som helst, hon tyckte det lät som något annat än det jag trodde. Hon bad mig skaffa Zon-salva från apoteket.  Jag ringde också och bokade av mötet på fredag. Hon skulle ringa upp o sätta upp ny tid för möte.

Använder mina nya ögonskugga från Body Shop; den i två blå nyanser. Blev riktigt nöjd :)
He, vaknade den tiden jag ska vakna imorrn, idag! Hoppas jag känner mig lika pigg då.

Dr Phil test

Var inne på facebook..inte varit där på flera veckor. Men i högen av alla test o quiz fanns Dr Phils personlighetstest.
Detta är mitt resultat

I scored 48 on Dr. Phil's personality test
Others see you as fresh, lively, charming, amusing, practical and always interesting; someone who's constantly in the center of attention, but sufficiently well-balanced not to let it go to their head. They also see you as kind, considerate, and understanding; someone who will always cheer them up and help them out.

Hmmm.  Jadu, stämmer detta? Å ena sidan tycker jag mig se likheter med mig o andra sidan inte...

Whatever it takes...

En tjej jag jobbade/-ar med har sömnproblem. Hon får tydligen ta piller osv för att kunna sova någorlunda rofyllt. Hon kan få överta lite av min sömn, jag sover fan värre än en björn i ide! I torsdags natt, eller ja natten till fredag sov jag elva timmar! Elva! Jag var pigg som en mört då jag vaknade, utsövd. Men, mitt snarkande kan också bidra till motsatt effekt; att jag blir _tröttare_! Som idag. Har väl sovit runt 9 timmar men är seg som sirap. Gäspar lite, blinkar lite och känner mig allmänt loj.
Däremot sover jag inte alls bra då jag måste upp tiiidigt. Då kan jag vakna med ett ryck kl två på natten o tro det är dags att kliva ur sängen.

Idag vet jag inte. En del tvätt kvar o ta hand om. Och baka något, bröd iaf. Funderar på tekakor.  Nästa jobbdag  är tisdag,  så jag har kvar ledighet. Faktum är att jobb aldrig stört mig, det störande inslaget är att behöva ställa klockan på mitt natten o gå upp då.

Hela den här veckan har varit så...tråkig! :S


Ute? Inne?

Vad är det för människor som MÅSTE veta om t.e.x den där jackan, skorna, smycket etc är "inne"? Om plagget lr prylen ifråga är "ute" så ska man tydligen inte köpa dem? Slutar folk tycka vissa saker är snyggt, för hjäälp, dessa saker är ju "ute" nu....?
jag är ledig i fyra härliga dagar nu. Mest glad över sovmorrn imorrn. Jag kommer att somna direkt jag lagt huvudet på kudden...!


Var då själva faan

Bloggade igår om västtrafik eller ja, kollektivtrafik. Just i detta nuet sitter jag o är asförbannad på dem. Okej, jag bor inte LÅNGT ifrån stan. Verkligen inte. Men! När det är kallt, mörkt o jävligt så har jag ingen lust att trava iväg ned dit. Samma dilemma som förra våren då det var Östrabo det handlade. -varför i helvete går det inga bussar runt femsnåret? SÅ konstigt är väl knappast att börja kl sex på morgonen! Vet ju flera som gör det...? Både i stan och utanför? Trött på att allting hela tiden ska falla på skitsaker, att skitsaker ständigt ska komma i ens väg. Okej. Lets go for that I walk....och vips, så måste jag iaf avsätta 20-25 minuter åt att gå den satans jävla skitvägen. 20-25 minuter är mkt på morgonen. Jag tar _inte_ lång tid på mig på morgonen, jag äter knappt frukost, jag klär mig i ett nafs, och smink är så gott som obefintligt, men tiden på morgonen fullkomligt ruuuusar.
Och nej. jag orkar inte tjafsa om uppoffringar, så-är-livet-mas, eller dylikt. Kärnan i detta är att jag fattar inte hur svårt det kan vara få allt å gå ihop. För såhär är det alltid, alltid något som ska bråka, krångla, ställa till det.
-JAG ÄR JÄVLIGT TRÖTT PÅ SÅNT!


kollektiv trafik...

Jag hittar detta inlägg och det får mig att tänka på en grej som hände mig för två veckor sen. Jag skulle till jobbet, det var svinkallt ute så gå kändes inte som något alternativ. Thomas suckade och stånkade, ville inte köra mig heller. Tillslut får jag ta till femhundra lappen jag har i plånboken. När jag står o väntar i bitande kyla så slår det mig, att det skulle inte förvåna mig ifall busschaffisen inte kan emot femhundringen. Bussen kommer och jag stiger jäktat på, lägger fram femhundringen och busschaffisen skakar på huvudet. - Nej, nej, inte så stora pengar...börjar han. Jag snappar ilsket åt mig femhundringen, inte nog med att bussen nästan är tio minuter sen (jag fick ringa o säga att jag blev försenad också) och nu vägras jag att kunna betala..för att han inte har växel?! Jag är precis på väg att gå ur bussen då han börjar ropa. - nej, kom in, du, sitt. men om det komma kontrollant, du betala!!".
Varför då? Varför ska jag betala flera hundra i böter bara för att västtrafik vägrar ha ordentligt med växel? En gång lämnade jag över en hundralapp och karln bakom ratten började stånka o ha sig. Jag gick av och gick hem.
När min farmor skulle besöka mig när vi bodde på Ö-vägen, så sa jag tydligt åt henne vilken buss hon skulle gå på osv. -Be chauffören att du ska av vid Ö-vägen, sa jag till henne. Jag tyckte min farmor dröjde något väldigt. När hon långt senare dyker upp, visar det sig att busschauffören släppt av henne på centrum-hållplatsen? Jag frågade såklart varför han gjort det och svaret:
-Nej, han visste inte var Ö-vägen låg, han sa att han inte kände till det". Alltså, va faen, kör man en viss slinga ska man väl veta vilka stationer som ligger längs den? Eller är det att begära för mkt?
Annat är det i GBG, där är busschaufförerna jättetrevliga och fastän man är helt vilsen så hjälper dem en.

här i stan är det bara "va?, vart ligger det?, jag inte förstå" eller "det går inte att betala med så stooora pengar, gå ut"
sjukt dålig service och bemötande inom somlig kollektiv trafik.

Nu får det fan räcka

I flera dagar, ja det är säkert t-o-m veckor vi pratar om så har jag blivit bombarderad med kedjebrev. Jag förstår inte vitsen med dessa fullständiga urtråkiga breven?! Det är ju heller aldrig något vettigt i dem, typ "skicka kramar o kärlek vidare" -bah! Enda vettiga "kedje"brev jag varit med om var på Facebook  mot pälsindustrin.
Igår fick jag nog, då fick jag nåt krafs igen. Lovepoem...ehhh? Sluta med de där jävla kedjebreven!

Vad har jag lust på?

-ingenting. Jag har suttit o bokstavligen stirrat sen det att jag kom in från promenaden. Gick "runt" Skogslyckan. - 4 571 steg. Förbannat dåligt. Trodde det skulle bli fler steg. Men så var det en ganska kort promenad också.
Jag fryser lite också.

Mest funderar jag på något att göra. tv-utbudet är sorgligt dåligt idag. Melodifestival? Dont think so. Samma gamla tjatiga filmer på filmkanalerna. Ser jag Tom Cruise i de där förbannade Mission Impossible filmer en gång till så skriker jag rätt ut. -byt-ut-filmerna-NUU!

I just wanna change everything.

lets pretend that this is my only "problem"



Detta är ljuslyktor i glas. Jag köpte ett de svarta, längst fram på bilden. Var nämligen tvungen o lägga till några kronor för att kunna komma upp i lägsta order-belopp. De är skitsnygga, som svart sammet på glasen. Men var fan ska jag ha dem? Vill ha en plats där dem syns och passar in.
Just nu ruvar dem i vår förvaringsgarderob, i sin kartong. Its a shame.


Hör o häpna!

Idag är det en fullspäckad dag -Alla hjärtans dag. Jag hade också möte på arbetsförmedlingen, handläggaren har jag aldrig träffat. Vi har mer haft brevkontakt. Idag träffade jag henne och blev riktigt förvånad; hon var trevlig! Hon verkade engagerad också, vilket ju inte tillhör vanligheterna där nere hos dem. Jag hade skrivit en lång lista med alla de jobb jag sökt, plus skrivit en hela  sida om mina mål och funderingar. Studier osv. Jag hade inte tänkt berätta nåt större om mig utan bara fokusera på jobb och allt runt det. Men eftersom hon verkade så mänsklig så forsade bara orden ur munnen på mig. Jag berättade om skiten vi genomlevt sista tiden här, om hur dåligt jag mår, vad jag tidigare varit med om i praktik och anställningssammanhang. Att jag inte har energi längre att orka bry mig, att min önskan är att bli självförsörjande, att jag är skitarg på folk som bara ligger hemma som några slöfockar o ändå lyckas få jobb. Att jag inte vet vad jag ska ta mig till.
Efteråt kändes det väldigt skönt. Jag öppnade upp om saker som jag bara stängt in och försökt ignorera. Just det också; jag bröt inte ihop. Tack för det.
Hon satte upp ett nytt möte om ett par veckor.

Efter det så köpte jag rosor till Thomas. Vita, himlars vad fina vita rosor är egentligen. Vad är väl dessa eviga röda rosor i jämförelse? ingenting! Vita däremot gnistrar det om. Om jag gifter mig någon gång ska det vara vita rosor i buketten. Sen handlade jag mat och tänkte tvätta av bilen men det visade sig att biltvätten var trasig.
Det är solsken o jätteskönt väder ute, måste ut på promenad med hunden.

Senare ikväll ska jag göra god middag.

Happy Valentine!

En sak till...

innan sängdags; jag kommenterade ju alla korkade kommentarer till Ungmamma-bloggen. ikväll tog jag mig tid att läsa mer. Och jag blir bara mer o mer förvånad! Folk skriver saker som att ungen far psykiskt illa, inte blir rätt uppfostrad, får fel mat, etc etc. Speciellt Emelies ålder (mamman alltså) och faktumet att hon inte har eget boende verkar vara en enorm nagel i ögat på folk. Nu ska jag berätta en liten hemlis;
det finns föräldrar som är över trettio och är  helt jävla värdelösa på att uppfostra sina ungar! Alla dem barn jag hört och läst om, som farit illa, har inte haft unga föräldrar. Snarare tvärtom, föräldrarna har varit en bit över trettio och sysslat med allsköns skit som att forsla över ansvaret på andra, de har struntat i att sätta gränser, struntar i vad barnet äter etc. Herregud, det finns ungar som sätts till världen o sen hamnar på gatan, svälter, blir utnyttjade etc. Jag läste "Maskrosungen" om en flicka som växte upp med psyksjuk mamma. Och här finns en femtonårig tjej som inte har råd att bo själv, men som kämpar med skola o barnuppfostran. Och folk använder henne som sophink, -bara öser skit över henne! Shame on you all! 

Nästa gång någon får för sig att förfasas över en mamma på blott femton år, så kanske de ska tänka på de föräldralösa barnen i Afrika. Eller på dem barn som växer upp med knark, alkohol, o annan skit.

Another day in paradise

Måste köpa

*sockar
* rakhyvel
* make-up remover
* mascara
* concealer
* ögoncreme
* salva för eländet på apoteket

Och idag slog helvetet ned på riktigt. Nu är det bekräftat. Vet inte vad jag ska tycka, återigen har min intuition fått rätt. It never lets me done, but nobody listens. -another day in paradise.

Ola Rapace "Stefan" i Wallander-filmen uttalar sig idag i Expressen. Ett år efter Johanna Sällströms "Linda Wallander" död. Han menar att han sörjt "klart". Jag beundrar människor som sörjer "klart", ...jag tycks nämligen aldrig bli "klar"......


jamen tjenare på dig också ditt jävla spån

här sitter här jag och ska delge lite tankar såhär in på nattkvisten och vet ni vad? Jag har inget o tillägga. Jo, förresten, en hel massa. Jag mår piss, as, skit, crap och allt dåligt som bara går o räkna upp! jag är ganska trött på hela tillvaron och livet och helvetet imorrn förbättrar inte läget. Sen att det finns ett litet as i vår närhet som ääälskar att jävlas o sätta folk i skiten bidrar en hel del. Jag har inget jobb och kommer inget att få heller. Varför sitta o ljuga för sig själv? Mitt liv består av ett ändlöst tjafsande om papper, intyg, söka, söka, söka, söööka. jag kan ägna timmar och dagar åt att hitta jobb. Men det är ju lika lönsamt som att sälja sand i ökenjäveln. Nej, jobb får istället såna som bara ligger hemma på sofflocket o degar. DEM får minsann istället. Man kanske ska börja så? Skita i allting? Det verkar ju fungera för alla andra så!

MEEEN. Jag får absolut inte säga sånt här, för då är jag  otacksam och gud vet allt. Och varför skriver jag allt detta HÄR? finns ju ingen som läser iaf!!!!!

med VAD är det?!

Igår under eftermiddagen var det någon som sågade hela tiden. Ett sånt där morrande gällt läte som någon slags såg gör ifrån sig. Det håller på nu också. Vad fan är det? Enerverande!
Jag måste lämna böcker på biblioteket idag, men jag har noll och ingen lust att gå utanför dörren. Det är en väldigt rörig tillvaro här just nu. Och efter gårdagen förbättrades knappast läget. Jag borde även få iväg en sak som jag lyckats få sålt över tradera. Måste ringa till akassan  imorrn o babbla om skatter, avdrag och årsbelopp, suck.
Mitt i allt har man magknip. Underbart.....

Har man inga problem

så skapar man sig ett par. Hittade en artikel om en ung tjej (ca 15 år) som är mamma och går i skolan. Jag har vetat  om hennes blogg sen en tid tillbaka, men det var inte förrän efter jag läst artikeln som jag började reflektera över all ilska mot henne. Här har vi en tjej som vid fjorton blev gravid o valde att behålla barnet, ...och? Vad är den enorma problematiken? Alla har vi olika inställningar, visst jag tycker 14 är alldeles för ungt men samtidigt är det inte min sak o avgöra hur andras liv ska levas. Jag tycker det är modigt och starkt o blogga sådär öppet om att man är en femtonårig mamma, tycker också hon verkar ha koll på allt och framtidstro. Det är fan så mkt mer än vad man kan säga om många andra  i samhället!
Så idag läste jag bloggen och upptäckte att hon, Emelie, saxat flera kommentarer och visar upp i ett inlägg. Personen som skrivit det där verkar ha nån form av sinnesrubbning, personen spyr ut galla om hur hon uppfostrar barnet, att hon är falsk och ger felaktiga bilder till omvärlden om henne o hennes familj. ÖH? Vad faen har andra o göra med det?
Det finns en oerhört tragisk baksida när det kommer till bloggvärlden -den har gett fritt spelrum åt fullfjädrade idioter. Det pratas  om åsiktsfrihet o blablabla men man kan väl uppföra sig som folk för det? Eller klarar inte hälften av vår befolkningen av att konstruktivt kritisera något?
Sedan bloggandet tog fart ordentligt har det myllrat av dårpippis, hur orkar dem?

Spekulationer

Sen jag hittade Baresso och kan beställa olika frisör produkter därifrån så började jag fundera. Frisörer o andra hårkunniga menar ju att man ska införskaffa produkter utefter ens hårtyp. Där kommer problemet, jag måste ha jordens mest underliga struktur. Min mamma hade lockigt o pappa har spikrakt, resultatet på mig blir alldeles rakt med nåt underligt självfall. Det vill säga; jag får lockar här o var o helt ohanterbart. Och håret är tjoockt. Låter jag håret växa blir det tungt och det kvittar vilken stylingprodukt jag drar i, det hänger sådär sorgset som öronen på en blodhund. Lägg också till att jag bleker håret , fönar o grejar. Så...vilken produkt ska jag ha? Tydligen ska man välja produkt utefter hårtyp men också utefter önskat resultat. Vill man ha volym, ja då tar man volym schampoo osv.

Mina önskemål är
*volym
* vårdande
*  mot frizzighet
* anpassat för blekt/färgat

Får höra efter med frisören...

Det slutar aldrig

Det här regnet lägger ju aldrig av. Vi kommer väl dränkas till slut. Men det är egentligen ingen big deal, jag har betydligt värre saker o tänka på. Jag vägrade gå med. Dels är jag halvt om halvt sjuk, nåt förkyldningsjox som satt sig i kroppen på mig och sen tänker jag fan inte träffa den personen frivilligt. Lr mer än vad jag absolut måste.

Har ätit varma smörgåsar. Drack vatten istället för mjölk. Hmm. Jag börjar misstänka att jag har en släng av känslighet mot laktos. Läste symptomen för det och det stämde en del. Usch. Jag som gillar mjölk så mkt. Tänkte iaf försöka hålla mig ifrån mjölken o se om förbättring sker. Om så är, ..ja då måste jag väl börja med Valios sortiment :S Jag vill ha hederlig grön Arla mjölk.

Belönat mig med lite schysst shopping igår o förgår. Beställt kläder, tre plagg. Lyckades hitta en snygg blus. Tyvärr insåg jag när jag valt fördigt att allt gick i svart o grått. Men å andra sidan fanns där inga andra färger o välja mellan. Och det mest störiga; det fanns inte rosa! däremot "lavendel" och "ljung". Dvs en form av lila. Jag hatar lila. Helt ärligt tänker jag bara på dagis barn med lila overaller lr ljuslila mössor när jag ser färgen. Beige är också en nyans/färg som är omöjlig. "Sand" är också en knepig nyans. Jag ser ut som en vetedeg i det.

Sedan hittade jag
Baresso ! En sajt där man säljer bland annat Tigi, Joico, Redken etc! Ihhh! Och fraktfritt! Det kan inte bli bättre! Har rätt gott ställt nu, kanske man skulle slå till på något? ;) 

Nu får jag streta ut i skitvädret med min fyrbente älskling.