Things that bother me...

Har gått runt i det ovanliga tillståndet då man är medveten om att man har pengar. Men varför är det så, iaf alltid för mig, att när jag är pank så suktar jag efter kläder, inredningsgrejor, skor, smycken, parfym..ja...allt möjligt! När jag sedan får cash så jag verkligen kan shoppa, ja, då blir det tvärstopp. Visst. jag har ju handlat nya växter till köket, handlat lite mat, b.u.s kräm, nytt läppglans. Småsaker sådär. Och absolut inga dyra saker. Helt plötsligt har varenda affär urtråkiga kläder, allt känns halvhjärtat. Och jag är den som aldrig kan handla något om jag inte absolut känner för prylen ifråga.

Men ja...det är ju bra att spara. Vilket jag också kunnat göra denna månad. Underbart.

Vädret ute är hopplöst, min chef sa att antingen är det 30 gradig värme så alla ligger som utslagna sillar o flämtar eller också öser regnet ned. Thomas tog mc-körkortet i tisdags o det regnade nåt jävligt. Hela dagen! Precis som midsommarafton!

En sak som jag nu gått och stört mig på måste jag få ur mig; beach 2007. Alltså, what about it? Jag kan inte öppna en tidning utan att mötas av "så blir du fräsch på femton minuter" "välj ny bikini till budget summa" eller "dags att göra sig färdig för beach 2007".  Antingen råder det nyhetstorka eller också älskar folk att vältra sig i ilandsproblem. Jag har aldrig, aldrig brytt mig om så triviala saker som beach ****. Av enkla skäl; det är nämligen inte så komplicerat. Det är en strand, fuck it. Inte Miss Hawiaan Tropic tävlingen.  En sak läste jag i en tidning för många år sedan, o det var ungefär "se dig omkring på stranden, hur många "perfekta" kroppar ser du". Exakt! När vi var på Teneriffa i janauri tyckte jag utseende verkade spela mindre roll än i Sverige. Folk var smala, tjocka, fräkniga, vitbleka, solbrända, rödbruna, ja allt! Och ingen verkade bry sig om hur andra såg ut.

Jag har nog blivit äldre och klokare ändå, för jag orkar inte bry mig så mkt längre.

Nu ska jag återgå til matlagningen. kyckling i ugn, gott värre! ;)


Ah, just det, kan ingen, snälla, snälla ge
Britney Spears en stylist? Jag utgår nämligen från att hon ingen har. Obegripligt att en människa kan lyckas klä sig så gräsligt gång på gång...


Är folk förvånade?

Jag ska egentligen inte blogga för jag borde sova, men läste detta. Är detta verkligen så alarmerande, dvs förvånas man över att mångfalden tjejers skräck är just våldtäkt? För mig är det självklart att våldtäkt är en individs största mardröm. Inte nog med att man kan få skador i både underliv och även skador från misshandel såsom slag och sparkar. Man blir kränkt genom att en främling vidrör det som är ens allra privataste och intimaste.

Många brukar skratta lite forcerat när jag säger att jag hellre blir mördad än våldtagen. Men jag skämtar inte. Alls. För det ju också så att en tjejs trovärdighet mals sönder totalt i våldtäktsfall. Nej, jag har ingen lust att sitta i en sal o berätta hur många sexpartners jag haft, varför jag druckit sprit eller inte, eller varför jag valde just de där underkläderna.  Det är en lustig del av rättssystemet, för alla talar så varmt om att "såna frågor FÅR man inte ställa". Härom veckan läste jag ett brev som skickats in av en tjej som råkat bli våldtagen, fallet med de s.k Stureplansprofilerna. Hon skrev att hon nu ångrade anmälan för om hon vetat vilket helvete som rättegången var så skulle hon låtit bli. Bland annat frågade en dumjävel till åklagare vad hon egentligen förväntade sig då hon tog följe med några killar. "Vad trodde du skulle hända, skulle ni dricka te eller?" hade åklagaren spydigt påpekat.  Ehh, ja inte faaan tror man att man ska bli våldtagen iaf!!
Och denna tjej är bara en i mängden av dem som fått fullständigt idiotiska frågor. Jenny som det står om i artikeln berättar att trots flera krossade ben i ansiktet ställdes frågor om hon druckit alkohol.

Jag har,och kommer ha, väldigt svårt att tro att samma typ av frågor ställs i samband med mord, rån, rånmord, osv. Tänk er själva; en kvinna blir brutalt rånad och nedslagen på gata. Sedan kommer frågorna
- Hur var du klädd, var det lite kläder ni hade?
- Hade ni druckit, jaha, hur mkt då?
- Kan ni ha uppmuntrat rånaren?
- Vad tror du egentligen ska hända då du går ute sådär på dagen med snygga kläder och plånboken med dig?
- Varför valde du dem där underkläderna, tror du inte sånt ger vissa signaler?
...ja, ni hör ju själva hur idiotiskt det låter. Det är inte tjejerna som ska ändra sina vanor, klädestilar, alkohol intag eller begränsa sina rörelsefriheter. Det är rättssystemet som är helt upp efter väggarna galet. I samma andetag som dessa frågor riktas till våldtäktsoffer så spär man på den kvinnliga könsrollen. Man använder sig effektivt av den kvinnliga skammen. För det är ju så, och har alltid varit så, att kvinnors sexualitet aldrig fått vara ifred. Sexualiteten har "tillhört" männen och kommer säkerligen göra det framöver också. Jag läste om just detta problem fast då var årtalet 1600, fast det var likadant då. Kvinnors trovärdighet höll inte när det kom till sexualbrott. Och det gör mig så förbannat jävla upprörd.

Jag sitter inte inne på kvällarna, jag är inte rädd för män, men jag är också på min vakt. Och det tänker jag fortsätta, inte bara för min egen intrigitet skull, utan för att jag vet att skulle jag hamna i den sitsen så kommer jag bara bli kränkt. misstrodd och framförallt fullständigt korsförhörd. Jag utsätter mig inte för det. Och jag förstår dessa tjejer till hundratio procent. Det är dags, Sverige, att ni ser till att straffa dem skyldiga istället för att sparka på dem som redan ligger.

Gonatt

Hollywood går utför

Eller åtminstone de frontfigurer som förknippas med det, nu ska Nicole Richie till domstolen också. Enligt vissa källor kan det gå som för Paris. Jag vet inte vad ni andra säger, men jag tror banne mig att trenden "shop til you drop, party and go wild" börjar ge sig. Varenda tjej verkar ju vara på hal is. Britney Spears har kanat runt länge på isen och slagit i rinken ett antal gånger, Lindsay Lohan super tydligen ned sig och drar linor som aldrig förr. Nyss läste jag att hon befinner sig på behandlingshem. Och folk har tröttnat. Dessa rika snygga brudar har sprungit i väggen och jag tycker det märks överallt. Förut var det de flesta lite impade av dessa tjejer, nu verkar folk bara slutkörda av alla rubriker och löpsedlar.

Jag hoppas innerligt att Paris lär sig en läxa i fängelset. Men det klart, med vad vi vet idag så kommer hon säkert skriva en bok om den svåra tiden i fängelset....som varade i hela 40 dagar.. För somliga är livet verkligen tungt....
Men jag tror också att dessa människor är djupt olyckliga.

Midsommar imorrn då. Blää. Inte alls uppladdad och skulle hellre sova bort hela helgen. Jag vill framför allt ha lön. Mitt hår skriker snart på frisören. Idag tvättade jag håret o bara blåste torrt det. Det ser förjävligt ut. Tuungt, mitt hår har den förmågan att blir det långt blir det också oerhört tjockt. Ofräsch är bara förnamnet på hur jag känner mig.

Det också gått bara en knapp vecka innan skolvikariatet tog slut o ändå har jag lagt mig till med idiotiska sömnrutiner. Varje dag har jag sovit till runt elva, men idag fick jag gå upp kvart i nio för att hjälpa Thomas storasyster. Gaah. Vad man latar till sig fort, har varit skittrött hela dagen och skulle bara vilja snarka vidare under ett täcke...
Måste se till få rutin på sömnen.

Får lägga ned bloggandet nu. Tröttheten hamrar i huvudet.

Aj, aj, yoga

Jag hämtade ut min yoga dvd igår, den är förvisso avsedd för nybörjare plus att det är enkla övningar i den. Men hjälp, så mkt ens muskler fick arbeta! Var absolut inte beredd på det, fattade ju att man skulle känna något av det, men inte såhär mkt. Passet på filmen var 50 minuter och jag körde ett igår och ett idag.Vad det gäller vissa övningar så är jag lika vig som en nittioåring och andningen hänger inte heller riktigt med. Jag tror yoga är det ultimata beviset på att man, iaf jag, bara ångar på som ett expresslokomotiv fram genom livet. När man helt plötsligt ska ligga och andas, alltså bara andas får jag nästan panik. Märkte ju själv att jag var för hastig genom vissa rörelser.
Men jag ger mig inte så lätt. no way.

Fint väder idag, men måste städa här hemma. Eftersom vi rensade förrådet och fått plats där nere så måste vissa saker ur lägenheten och dit ned. Balkongen måste sopas och göras i ordning. Tänkte däremot ta promenad sedan eller cykeltur. Rätt molnigt ute men regn ser det inte ut att bli iaf! =)

Midsommar till helgen o vet i fan vad som händer. Har inga pengar direkt heller så. Är ganska trött på den "högtiden", har börjat tappa intresse för den faktiskt. I år har jag inte ens tänkt på den, förrän nu, bara några dagar innan.

Nästa onsdag ska jag klippa mig iaf, ska bli gott o få bli av med slitna toppar. Får ingen pli på håret, spelar ingen roll vad jag använder för produkter i det nu. det bara hänger. Igår satte jag i mina extensions och det såg iaf bättre ut. Hatar mitt hår ibland, lever ett eget liv och det spelar ingen roll hur jag än försöker "tämja" det. Irriterande så in i helvete!

Mamma, varför fick jag inte ditt pigment och ditt självlockiga hår?!

Leeeedig

Imorrn är jag ledig. Ordet får mig att rysa av välbehag. Inte för att jag egentligen har något att utträtta, har nästan inga pengar att spendera eller något alls så är det förbaskat skönt! Kunna få sova ut, äta en lugn och rofylld frukost, läsa i en bra bok, fixa och dona här hemma i all stillhet. Efter ca 21 dagars jobb, med undantag för vår nationaldag, så känner jag mig förtjänt av lite ledighet.

Och ikväll börjar "Close to home" igen, lovely! Serien avslutades så oerhört tragiskt för flera månader sen så jag har längtat efter fortsättningen and here it comes!

Annars händer inte mkt, vi fick städat vårt källaförråd i torsdag. Att två personer kan samla på sig så mkt skit är ganska otroligt. En släpkärra full med alltifrån gamla madrasser, lådor, trasiga telefoner, sladdar,blomkrukor, sänggavlar, några fula gamla tavlor, ja allt möjligt trängdes där. När vi sedan betraktade kärran blev vi nästan chockade, den var smockfull! Jag njöt av att äntligen få plats för sånt vi använder och dessutom göra sig av med sånt som ändå inte fyller någon funktion.

Imorrn ska jag då inte göra något speciellt, men måste ringa lite viktiga telefonsamtal.

Grannjävlar

Jag gick upp halv fem idag. Gjorde min sista dag på den arbetsplatsen. Nu väntar hotellet, ska även jobba imorrn där. Så på söndag har jag jobbat de där 21 dagarna. Att jag fixade det...men man klarar mkt mer än vad man tror. Ska bli himmelskt skönt att slippa gå upp så tidigt imorrn.

Vad som däremot stört husfriden idag är grannen. Det flyttade in ett nytt par där för ca en månad sen, man har knappt sett eller hört något av dem. Tills idag. Kom hem vid tio över två o redan då var det fullt ös medvetslös hos dem. Det har pågått sedan dess! De spelar musik så man kan få fnatt o på en höög nivå. Vi såg på film förut, fick ha på näst högsta volym för att kunna höra något. :S Dessutom är det både komiskt och tragiskt, för våra förra grannar (som bodde precis som dem nya) hade en unge som jämnt stod o glodde in på vår balkong. Nyss gjorde dessa nykomligar likadant. Liksom knackade o höll på, vinkade åt en o betedde sig alltmänt efterblivet.  Vad är det för fel på folk egentligen? Är jag den enda som växte upp i en miljö där respekt och hänsyn var två ledord?? Man stirrar inte in hos folk på det sättet. Idioter.

Som om dessa neandertalare inte vore nog, så berättade Thomas en grej ikväll. Herregud, jag vet snart inte vad för uttryck jag ska använda. Men .....kan inte människor åtminstone försöka ha ett eget liv? Istället för att springa runt o snacka massa skit o lögner? Samtidigt som jag tycker så otroligt synd om dessa varelser som håller på så, så blir jag också förbannad. Kan inte ni bara växa upp?

Snart väntar underbar sömn! Har längtat hela veckan efter att få sova ut. Ska duscha först bara. Till veckan är jag, såvitt jag vet, ledig. Har inget att göra egentligen, men det ska bli såå gott med att inte "göra någonting"  bara kunna relaxa en dag.

Ur balans...

Fem dagar kvar att arbeta innan jag kan få en ledig dag igen. På söndag har jag jobbat över 20 dagar på raken. Bortsett från nationaldagen då jag var ledig så har det varit cirkus runt mig. Jag är helt slut. Värmen som slog klorna i landet i tisdags håller ännu i sig. Var iaf lite mer vind idag, men ändå led jag på jobbet. Märkligt, jag tycks alltid hamna på arbetsplatser som är skålheta att vara på. Iofs, skolan är mer instängd än varm. Luften står stilla....

Det som också får mig ur balans o gör mig grinig är egentligen inget problem, men ett jäkla störnings moment. I maj, kom t.e.x HM katalogen, affärerna fylldes med sommarplagg och jag tänkte, "äh, jag väntar o köper, maj har ändå varit så kall". Och nu står jag här, med solen dallrandes över mig och inga pengar att köpa sommarkläder för..! Eller kläder, vill väl mest ha en klänning. Såg massa fina ute på köpcentrumet, men som vanligt får man skjuta upp saker. Allt pga ett idiotiskt väder omslag! Och ja, kan lova er att hade jag införskaffat en kjol, klänning, linne etc i maj så det varit snålblåst o regn nu. Så är det alltid för mig. =(  Är iaf glad för mina cityshorts som jag beställde från HM tidigt i våras. Riktigt multiplagg, kan användas alla årstider! =)

Vet inte riktigt vad jag ska göra nu. Thomas är iväg o hjälper sin bror och jag har egentligen ingen lust att göra något. Bara sitta o ta det lugnt. Måste lägga mig tidigt, för som vanligt ska man upp mitt i natten. jajaja, jag vet att detta inlägg inte var mitt positivaste men jag orkar inte vara käck eller göra mig till för att eventuella läsare ska bli glada. Take it or leave it, liksom.


Sömn! Äntligen!!

Ska sova snart, är trött så det svider i ögonen. slippa gå upp halv fem imorrn. Det är riktig lyx det.
På tal om lyx, så har lyxiga Paris Hilton åkt tillbaka i finkan efter först ha blivit frigiven efter tre dagar på fängelset. Men tydligen varade den lyckan väldigt kort, för nu är hon tillbaks där och ska nu avtjäna hela straffet. Inte mer än rätt, är min åsikt. Hennes brott är olovlig körning och rattfylla. Tydligen ska hon vara helt hysterisk och gapade hejvilt om att det "inte är rättvist" då polisen förde tillbaka henne. Rättvist? Vad hade varit mer rättvist då, ifall Paris kört ihjäl en människa pga av sin egoism?  För det är vad rattfylla är, egoism och dåraktighet. Hade hon själv velat ha någon anhörig ihjälkörd eller invaldiserad av något pucko som inte fattar att sprit o bilkörning inte hör ihop?!
Tycker alla kan ta en titt i en broschyr i kampanjen "dont drink and drive". Det står både om den som förlorat sin närmaste familjemedlem, till den som inte längre gå eller leva som förut. Allt tack vare att någon känslokall jävel inte kunde hålla sig ifrån ett fordon!
Undrar om Paris hellre velat ta straffet för att ha kört ihjäl någon?, för jag kan ju lova att det straffet knappast bestått av 45 ynka dagar!

Imorrn väntar en ledig dag, ska bli himla gott. Ska fixa iordning massa här hemma. Och vara ute! Värmen har funnits med oss idag också, ljuvligt! I stekande sol gick jag ifrån jobbet idag, och jag njöt!

Slarv, stress, och annat

Det har varit en jävligt stressig tid de senaste veckorna. Vi har skaffat en ny säng och med i priset ingick två nya nattduksbord, och en snygg hylla att ha ovanför sängen. Så vi har hållt på och fixat ihop allting.  Jag har försökt åstadkomma någon så kallad inredning i sovrummet. På hyllan låter jag allting gå i ljust grönt, vinrött, vitt och till detta köpte jag två solskydd i någon slags..bambu eller något. Vet inte matrialet kallas. Resultatet blev jag rätt nöjd med. På nattduksborden gjorde jag två arrangemang, köpte  småsten och två passande krukor. Sedan köpte jag två små klotljus, i rött för att återknyta till det på hyllan. Jag placerade lite grön plastmurgröna i det hela och stack ned några små vinröda rosor för att fullborda det hela. Helst skulle jag vilja köpa inredningsgrejor för massvis med pengar. Älskar verkligen inredning, just att försöka matcha och låter färger och trender återkomma i t.e.x tapet, tavlor eller prydnadssaker. Sådant skapar helhet. Men jag får väl ta en sak i taget.
Ska försöka skaffa snygga hyllplan längs väggen, istället för byrån eftersom det är så trångt mellan byrån och sängen. och det får (såklart) bli ett senare projekt...:(

Annars har det varit jobb, jobb. Jobbade i helgen på Carlia, och nu på söndag ska jag vara där igen. Ledig igår iaf, himla skönt med en sovmorgon mitt i veckan!
Och så har sommaren äntligen kommit! Som jag väntat! ända sen i tisdags har det varit härligt soligt och varmt. Riktig värme, ingen sån där fisljummen vår utan sommar! I love it! Kunna bära sommarkläder igen! =)
idag bär jag shorts och ljusgul kortärmad tröja :)

Nu snart ska jag iväg till affärn o sen måste jag väl äta. Har slarvat som fan det sista med mat. Men jag har ingen ork att bry mig. Huvudet är fullt med andra tankar som far omkring, lägger sig aldrig till ro....=(