Ett nytt år i antågande

Årets sista dag, 2006 var rätt omvälvande och händelserikt för mig. Tänkte skriva nyårsblogg imorrn om året som gick, vad som hände, både i min lilla värld och även i den stora vida världen...:P
men det blir imorrn det...

Känner mig mest seg och inte alls på humör för att fira nåt nyår. Vad exakt är det som är så fantastiskt egentligen? Folk köper tonvis med mat, bjuder hem massvis med folk eller svirar upp sig till tänderna för någon fest. Dessutom läggs säkert flera tusentals kronor på några jädra raketer.
Ja, detta låter säkert otroligt negativt, men jag kan tyvärr inte säga annat just nu. Not in the mood at all för något firande...

Förresten, vi åker om exakt en vecka. Om en vecka ligger jag förmodligen på stranden och gottar mig. Såklart ser jag fram emot resan, men det känns lite surt att det bara är en veckas vistelse. Hade varit skönt med några månader.....istället.

nu tänkte jag röja undan det sista...sen vet i fåglarna vad jag riktigt ska göra. Borde väl maila några lärare angående mina studier. Roman analysen känns jäkligt avlägsen kan jag säga....=(

Blivit blondin + deppighet

Jag är olidligt trött och ska snart sova, offrade mig natten till idag att åka med Thomas på hans nattjobb. Jag skulle nog inte överleva som nattarbetare, hela natten gick bra, kände mig pigg osv. När vi kom hem somnade jag som en sten och vaknade vid 9-tiden och mådde pyton. Orsak? Omkastad sömn och mat. Inget kan förstöra mig så mycket som det. Ragglade in i köket och försökte äta lite mat, gick inget vidare. Mådde jävligt illa och trodde att jag skulle spy. Och nej, jag är INTE gravid, jag mår ALLTID så efter att t.e.x varit uppe jättesent eller inte sovit alls om natten. (att jag skriver detta beror på att så fort jag säger att jag mår illa, äter lite/mycket, är irriterad, har ryggsmärtor etc..så får folk för sig att jag är GRAVID. Men så är det alltså inte...!)
Lyckades somna igen vid halv elva och sov till tolv. Så hela dagen idag har jag mått uselt, ögonen har svidit och jag känt mig så himla slut.

Trots detta shoppade jag lite saker på Åhléns, hårsnoddar, ny mascara (varför suger alla mascaror?!, klumpar, spindelben, kladdig, fäller etc...har fan inte rååd med någon Lancome eller någe sånt nu!!), en concealer och ett paket blonderingscreme. Väl hemma smorde jag in håret med cremen och tänkte att efter 15 min så ska jag kolla hur det blivit. Jag tyckte, efter 15 min, att jag kunde ta några minuter till. Det var nära att sluta i katastrof. Jag kunde ha blivit platinablond. =( Men tack och lov blev det inte så, sköljde ur cremen med en faslig fart då jag insåg var detta barkade hän.
Men, det märktes jag var blivit mycket brunhårig på sistone för jag nästan flämtade till så jag såg hur färgen blivit. Inte fult, men ovant...haha :P

Förutom att jag är/varit så trött, så är jag less på mycket annat. Måste ta ett harvande med AMS på tisdag, vilket kommer troligen innebära massa tjat, ältande och annat jobbigt. Dessutom måste jag snarast möjligt göra färdigt mina rester för skolan. Och....söka jobb. Har iofs skickat iväg flera ansökningar men jag skickar för allt jag orkar...ändå.

Har ni sett
detta? Eh, fattar inte det. Är inte speciellt tekniskt insatt egentligen, hatar teknik, bilar o annat jox. Bilar vill jag bara köra och datorer vill jag bara använda, inte pilla med sidor osv.

Nu ska jag sova innan jag slocknar vid datorn...

Är ni sugna?

Jag funderade fram och tillbaka, hit och dit. och slutligen gjorde jag slag i saken, jag säljer min äkta Fendi Spy-bag över Tradera. Anledningen är inte att jag ogillar väskan, men jag använder den rätt sällan. Den är förvisso jättepraktisk och rymlig, men då man sällan behöver en såpass stor väska känns det dumt att ha den bara liggande här hemma. Så nu får folk slåss om den på Tradera. Så lägg bud så det ryker om det ;)

Annars har det inte hänt mycket idag, skjutsade Thomas syster till Kampenhof. Sedan hade jag fått en iskall klump i magen, tänk ifall mitt pass lik förbaskat var för gammalt? Tänk om jag fastnade på Landvetter o vi kommer inte iväg pga mitt pass?! Jag tog med mig passet o efter Kampenhof blev det polisen. Och nejdå, passet kunde användas i flera år till. Tack gode gud....

Sedan for jag hem för nästa otrevliga överraskning, trafiksskolan som krävde in det sista på min skuld. 1 735 kr. Helvete. Men vi fixade det. Jag tog tusenlappen jag fått i julklapp och så min egen från mitt konto. Det kändes så skönt att äntligen vara kvitt skulden nu. Har även dammsugit ur bilen och tvättat golvmattor osv.

Nu vet jag inte. Samvetet säger åt mig att a) söka jobb, b) plugga. Båda är ungefär lika roliga...:S Men det blir nog söka jobb. Är väldigt envis och målmedveten nu....är egentligen oroad över mötet på AMS den andre men jag orkar inte deppa ihop totalt. Det löser ju ingenting det heller....

Jul och allt..

Jaha, ,så har julen 2006 passerat då. Rätt skönt egentligen att ha det avklarat, blir rätt mycket farande fram o tillbaka för vår del. Dagen innan julafton var vi uppe hos pappa. Det var väl bra, men jag blev också förbannad över mycket. Orkar inte riktigt prata om det nu,....
På kvällen sedan besökte vi Maria som kommit till Sverige för att fira jul. Fick en jättebra julklapp av henne, en skrubbvante, en tvål och ett läppbalsam från Body Shop! ;) Sedan satt vi där och pratade ett tag.

På julafton var vi hos Thomas pappa, åt julmat, kollade på Kalle och öppnade klappar. Sedan på kvällen såg vi på film och även "Svensson, Svensson". Jag fick massa bra saker i julklapp, av pappa var det pengar, av min bror fick jag en kokbok som specialiserat sig på franska rätter, av farmor fick jag påslakanset, handdukar och pengar, av Ann fick jag ett jättefint halsband med ett hjärta med mörkröda stenar i. Av Thomas pappa fick vi en matmixer och av hans syskon glas underlägg.

På juldagen besökte vi Thomas mamma som också bjöd på jullunch, (är rätt trött på julmat nu...), sedan fick vi mer julklappar :) Thomas fick massa nya verktyg (alla hans gamla blev ju stulna i samband med bil-inbrottet) och så fick vi varsin resväska på hjul. Väldigt passande nu inför resan :P Dessutom, av Thomas ena bror, fick vi en vrålsnygg lampa. Ska ha den i sovrumsfönstret sedan när adventsstaken tas bort.
På kvällen gick vi ett helt gäng på bio, kollade på nya
Göta Kanal filmen. Den var verkligen suveränt rolig. Rekommenderar verkligen folk att se den. De hade fått med allting som blivit aktuellt nu med 2000talet. Dokussåpa, viljan att ständigt öka tittarsiffror och intriger, osv. =) Lena Endre hade en av huvudrollerna och var helt fantastiskt bra sin roll som "Vonna". Se filmen!!

Nu är jag rätt trött och vilsen. Har städat idag och lagat mat. Försökte söka ett jobb förut, men de där jävla e-ansökningarna är helt knäppa ju. Sidan bara försvann, två gånger dessutom :( Vad har folk emot hederliga brev eller enkelt email?! Istället ska man behöva fylla i hundratals rutor och formulär o sedan funkar det ändå inte. Jäkligt surt.
Imorrn har jag tänkt att försöka plugga, har ju trots allt rester kvar. Sedan försöka söka ännu mer jobb.

Satans Internet....!

Vet inte vad som tagit åt mitt internet de senaste dagarna, arbetar såå segt! Skulle i vissa fall kunna gå till grannstaden och tillbaka, utan att något har hänt. :S Arla´s hemsida t.e.x är stört omöjlig att öppna, sidan är kritvit och datorn tänker för fullt. Men absolut inget händer. Så jädra frustrerande.

Var hos Ams idag, mötte någon sömnig tant som sa att jag antingen skulle återkomma på fredag eller tisdag. Tror jag tar fredag iaf, ju snabbare man kan sparka igång de här maskineriet desto bättre. Frågade ifall hon trodde att det skulle ta väldigt lång tid innan min akassa kommer igång, och det kunde hon inte svara på. Men nu behöver jag studieintyg iaf, vilket jag fixar på fredag. Shit, kom på att jag måste ringa HR om det där. Åhhh. alla dessa kom-ihåg-saker. Men!!, känner jag akassan rätt så kommer det vara ett jäkla krånglande nu. Men å andra sidan, har faktiskt både AMS och dem själva försäkrat att jag ska kunna "ta" upp tråden igen, eftersom jag att bara pausade stämplandet. Jaja... vet i fan hur det ska gå...

Färdig med psykologiarbetet idag, och har mer kommit igång med resultat delen på samhällsuppsatsen. Känns bra, den bävade jag mest för. Sedan har vi råkat ut en irriterande sak; biljäveln fick massa anmärkningar på besiktningen så nu måste man betala ytterligare 2000 kr för några sketna leder och bromsgrejer o skit till bilen! Dessutom visade det sig att vi tydligen har vissa lampor som ur funktion på bilen också! *suck* Kan ingen svara på varför ALLT ska hamna i december månaden? Vad är meningen, poängen med det?!! >_< Förra året var det inga problem med besiktningen, nää, men då råkade Thomas glida av vägen o in i ett jäkla räcke! Så det blev verkstads utgifter......*mummel*

Måste söka MASSOR av jobb de här dagarna också. Vore väl tusan om man inte fick något nu, delvis mer erfarenhet + att man innehar körkortet . Undra om Ams skrev ned det, förresten? Sa nämligen att jag fått körkort, då hon frågade ifall några förändringar gällande uppgifter om mig skett. Måste kolla extra på fredag så de fått med sig den informationen.

Har städat som en dåre här ikväll och tänkte nu skriva lite mer på arbetet.

Nu är det segt...

Ja, mycket som ska göras inför skolan, behöver iofs inte lämna in förrän efter nyår om jag måste men ändå. Har den vämjliga boken att läsa över julen. Blä! men jag måste ta mig igenom det, inte så mycket att göra åt det.

Idag har jag inte gjort mycket vettigt, varit på psykologilektion. Näst sista nu, pratade om it-samhället. Sedan lämnade jag in mitt numera fullständiga projektarbete, tack gode gud så är det äntligen färdigt! 23 sidor slutade allt på, har skrivit så tangenterna glödde.
Sedan var vi tvungna att fylla i nån tjatig utvärdering på datorn,, fattar inte skolans fullständiga fixering vid sådana. Vi har fyllt i såna hela hösten, minst 5 stycken, ändå var man tvungen att återigen göra det igen :S

När jag kom hem var jag dödligt hungrig och lagade mat direkt. Sedan satt jag o pluggade en stund, en halv sida kvar nu på psykologin, gött! =) Efter det, vid sextiden gick jag ut på min dagliga promenad, kollade även upp vad granar kostade. Iaf dem som säljs bortanför Konsum. Rätt dyra, 150 spänn för en grön enkel gran(!) Varför det priset? Hur svårt kan det vara att fälla/hugga ned granjäveln? Kan nog knappast ta mer än 5 minuter. :(
Men, i värsta fall får vi vänta ända tills på fredag att ta hem en gran, som vanligt är december en månad som innebär ett fullständigt slukande av pengar.

Förresten har kylan kommit nu, smällde till o blev minusgrader igår. Enligt Thomas var det -4 inatt och idag har det pendlat mellan en minus till två minus grader. Rena köldchocken med tanke på den tidigare ljumma hösten.

Groteskt trött är jag nu. O imorrn är jag ledig. Men måste ringa massa telefonsamtal.

Christmas is coming...

Jaa, inget nytt direkt, men det börjar verkligen dra ihop sig nu. inte många dagar kvar till julen. Hittade faktiskt julstjärnan tillslut, låg högst upp i ett skåp. Och så har jag pyntat mer här hemma, måste dock skaka julglittret utomhus innan jag kan använda det, det var massvis med barr i det från förra granen.

Annars har inte mycket hänt, var på julbord igår. Thomas jobb som stod för det. Var iaf jätteroligt att få klä upp sig. Hade svart, glansig klänning (har faktiskt bara använt den en gång innan, och det var på Lucia 2002 ..!), en svart kofta, mörkgröna höga stövlar, ett guldigt halsband och så hade jag hittat ett par jättefina örhängen på HM. Typ som runda silver plattor med silvrigt glitter i. Sedan satte jag upp halva håret och lockade resten av det. ;)

Maten var jättegod på Gustavsberg och ganska mycket folk var där också. Och Lena serverade faktiskt där, alltså Lena från Riverside. Hon berättade en hel del om det stället, och jag säger såhär; jag är SÅ glad över att vara därifrån. Det verkar ha blivit madhouse totalt.  Var en rätt kul kväll, varken åt eller drack så mycket däremot. Fattar inte folk som äter som galningar på julbord...hur orkar man?! Jag smakade på en del såklart, speciellt lax ;P Och sedan smakade jag på ny drink, Äpple-Vanilj smak....lovely! =)

Idag har jag också pluggat som en galning. Skrivit nästan färdigt psykologi arbetet, hoppas nu bara skrivaren pallar med ett tag till. Bläckpatronen behöver snart bytas ut och jag har ont om pengar ...;S Har även hunnit läsa kapitlet om It-samhället och tänkte försöka printa ut sammanfattningen till projektarbetet. Jag vill få undan allt plugg nu! Gaah, måste skriva massa ansökningsbrev också.

Läste andra inlägget från Emma ikväll!,,,ooh, det är såå spännande att läsa dina inlägg!! Skriiiv, för allt du är värd, babe. Förresten har du varit iväg redan i en vecka nu.....:S

Jag börjar faktiskt få lite resfeber inför vår semester. Alla möjliga tankar far igenom huvudet på mig, tänk ifall det är värsta snöovädret så inte planet kan lyfta från Landvetter? Eller om det ösregnar och blåser halv orkan på Teneriffa? Eller att vårt bagage hamnar i typ Kambodja istället? Ahhh.
Måste göra massor denna vecka, lämna in skolgrejer, besöka AMS, besöka ung -mottagningen. Försöka iaf...det verkar lättare att kunna få komma in på Köket i Sthlm än in dit iaf....

Nej, nu ska jag kolla på tv.

Åh, I want it deeply!

Åh, I want it deeply!


Ja, har man nu turen så inga vågor dränker stället, eller snöstorm drar fram etc så kommer jag befinna mig på en sådan här strand om en månad!! Guuuud, vad jag längtar...!" Att framför allt få solljus ska bli så gott.

Den här dagen var hemsk. Vaknade kvart över sex med huvudvärk. Det sprängde i hela skallen på mig. Lyckades sova några timmar till för att sedan masa mig upp och iväg. Hade skitont i skallen när jag skulle böja mig ned. Huvudvärk! Får det sällan, men när den kommer, dåå jävlar! :S
Lämnat in psykologi-reflektion och svenska recension idag. Känns iaf lite bättre.
Men annars har dagen varit alltgenom trist. Det har blåst något oerhört och ovanpå det regnat! =(
Blev så förbannad på paraplyet som bara ville vränga sig, att jag bara ville slänga skiten på marken. Och sedan backa över det med bilen.....!

Kanske tvingas lämna in samhällsuppsatsen efter nyår, whatever.  Behöver ändå inga betyg förrän maj då jag ska ansöka till KY.

När jag kom hem idag och precis satt mig för att äta såg jag att Emma skrivit sitt första dagboksinlägg om resan. Min puls galopperade och jag läste det på stört. Åhh, vad kul du verkar ha fått det vännen!! Och Kata Beach verkar ju oförskämt fint. A paradise. (ja, var bara tvungen att kolla upp bilder på nätet över det stället.... ;P )

Ska nu sova snart.

Vem avgör?

Sedan jag en tid läst massa artiklar om vad t.e.x politiker tjänar. Eller andra högre tjänstemän/kvinnor så undrar jag; vem avgör någons lön? Är jag också den enda som anser att t.e.x städare och dagispersonal ska ha riktigt bra betalt? Liksom restuarang personal? Som städare sliter man ut kroppen oerhört, man får ömmande fötter, spruckna händer, ryggproblem och sträckta muskler. Men skitdåligt betalt. Varför? Jag tycker att ju tyngre och mer fysiskt påfrestande jobb man har så ska man få mer betalt.

Jag sliter gärna ut kroppen, men inte till vilket pris som helst. Skulle man t.e.x städa som en dåre en månad och få riktigt bra för det, då hade nog känns mer värt. Liksom "jaja, det var slitit som fan, men det gav valuta!" Och dagispersonal, de passar faktiskt folks barn. Deras löner är skrattretande, de tar hand om en annan människas unge! Ett annat liv. De snyter snoriga näsor, utsätter sig för massiv bacill attack, de ska ansvara så inte barnen kommer bort på rastgården eller på utflykter, de ska byta skitiga blöjor och ska nästan fungera som extra föräldrar. Och nästan inget betalt. Skandal.  Restuarang personal ska vi knappast prata om. Jag jobbade som diskare & städare, dvs lagade inte maten. Men gudarna ska veta att bara mitt jobb var ett helvete. Många långa timmar och ryggvärk som betalning, i stort sett. Och de flesta som jag känner tjänar uselt i den branschen.

Jag menar inte att politiker, landstingsmänniskor, kommunarbetare ..ja dem som kanske inte har fysiskt krävande jobb har det bättre. De är säkert slutkörda och har en späckad agenda som de ska hinna. Men att ge folk fallskärmar på flera miljoner är ett skämt såhär på 2000talet. Liksom många politiker är jävligt overpaid.

Jag struntar i hur mkt "lägre" status det är att städa, hur fan skulle samhället se ut ifall inga fanns som städade`?! folk svinar värre än någonsin och Sverige hade liknat en rutten soptipp om ingen städade upp röran. Men jag antar att åsikten kommer sitta i tills jorden går under lr någe, för det är inte vad du GÖR som är viktigt idag, utan vad du ÄR. Fy fan!

**************
Jahapp, ytterligare en helg som passerat. Bläurk...det är regnväder värre än någonsin här på västkusten. Kanske likadant i hela landet? Hur som helst har regnet bara vräkt ned i flera dagar.

Och igår åkte Emma till Thailand. Damn it, I will miss you so much!! =( Det känns faktiskt riktigt surt att vara kvar i tråk-Sverige när hon gladjar omkring i 30gradig värme och bara lever livet.
Får försöka trösta mig med att jag faktiskt får min beskärda del i januari. ;)

Har skrivit färdigt psykologin idag, har också bestämt vad fördjupningsarbetet ska handla om; Depression. Oerhört passande såhär års......
Och jag behöver bara fem ifyllda enkäter till så kan jag slutföra samhällsuppsatsen. Den har varit en rysare och jag börjar äntligen se ett slut på den. Få se nu
Färdig med ena svenska recensionen
Färdig med religionskursen
Färdig med psykologi A
Färdig med projektarbete (ska printa ut sammanfattningen
)
Återstår:
roman-analys klassiker, svenskan
arbete, psykologi
arbete, samhäll
författare jorden-runt, svenska

Nå, detta ska väl gå att fixa ihop.. önskar bara att  jag hade mer energi!


Mycket belåten!

Jajamän. Kom hem vid kvart i tolv, in från pissregnet. Fixade pitabröd med kryddig köttfärs och ris. Sedan slöade jag en stund i soffan för att sedan börja vrålplugga. Har hunnit skriva färdigt en svenska recension (på det valfria boken), skrivit inledning och innehållsförteckning till sammanfattnings-delen till projektarbetet. Och slutligen har jag skrivit vidare på samhällsuppsatsen. Och det är inte färdigt än!, ska fixa psykologin ikväll så jag slipper det eländet. 
Och igår innan jag skulle lägga mig satt jag o skrev jobbansökningar. Måste ju börja skicka ut massvis nu inför våren :S inte världens roligaste, men hej, tänker iaf bombardera folk med mina ansökningar! Jag är otroligt taggad och full av positivitet. =)

Enda orosmolnet nu är faktiskt sista psykologiarbetet. Helt blank i huvudet angående det. Men har vaga ideér iaf. Tänkte prata med läraren så fort jag bara får tillfälle. Svenskauppgiften idag verkar pinsamt enkel, jag vet precis hur jag ska göra. Vilket känns supernice! =)

Och imorrn är det tre månader sedan man fick körkortet, the time is just flying! Det är bara några veckor kvar till jul och nyår, o en knapp månad kvar till resan  =O Både längtar och bävar faktiskt.
O sedan vi råkade betala Apollo för mycket så kom pengarna tillbaka idag. Känns gött med två papp som kommer hem på posten. Har tänkt att utnyttja min tusenlapp till skulden på trafiksskolan. vore så himla skönt att bli av med den! Men samtidigt vill jag ha den till resan.......så jag vet i fan hur jag ska göra.  :S
Hoppas på att kunna få lägga undan pengar varje månad till våren,iaf...

igår hade vi ett känsligt ämne på psykologilektionen; könsroller. Först satt alla (iofs bara tre deltagare + lärare, men ändå), knäpptysta och  verkade skruva på sig. Sedan blev det lite mer liv i luckan, jesus, vad det ämnet är provocerande. Kände mig på gränsen till rabiat där jag satt. Men jag står för allt också. Sa bland annat att jag tror att bara man VILL något tillräckligt mkt så klarar man det. t.e.x militär ju typiskt manligt, men om en kvinna verkligen vill bli det, så fixar hon det. Fick värsta mothugget av en kärring; hon menade att män har mer fysisk styrka..men samtidigt sa hon att män aldrig skulle klara av att föda barn(?!) Ehhh..handlar inte barnafödande en stooor del om huruvida biologiskt rustad man är för det? Kvinnors kroppar och underliv/livmoder etc är ju skapade för att fixa sådant. Medan män inte alls har dem förutsättningnarna..rent biologiskt. Och skulle män kunna föda barn så hade dem ju såklart varit rustade för det, på annat sätt. Sedan trodde hon stenhårt på mannen som "jägaren" och kvinnan som den som skötte hem och födde barn. Jisses.......det var som diskusen fast i verkligheten.

Till Emma, om Emma

Tänkte egentligen inte blogga idag, är nåt djävulskt trött och seg. Skrivit ihop psykologin till imorrn i ett nafs, läst i min klassiker som jag senare ska recensera i svenskan *snaaark* Har noll energi.
Men jag tänkte ändå blogga, om Emma och till Emma. För hon åker nämligen till Thailand om en vecka och stannar borta i flera månader. Its heavy :S
Nåja, here we go, all for you Emma;

Jag träffade Emma en kall januari dag (lr kanske februari?, whatever), hon gick handels på gymnasiet och skulle göra sin praktik på Cervera Glas & Porslin. Och gissa vem som mer hade praktik där då? Jo, jag. Det var en av de värsta perioderna i mitt liv, hittills. Jag mådde psykiskt dåligt pga all arbetslöshet, jag grubblade dag som natt över jobb och att försöka få ihop ekonomin. Jag åt dåligt, sov dåligt och undrade ofta vad meningen med mitt liv var.
Just denna dag hade jag åkt tidigare till Torp, skulle kolla på lampor på Bauhaus. Några minuter innan tio, då affären öppnar, suckade jag djupt och lämnade Bauhaus för ytterligare en tråkig praktikdag. Utanför affären står en tjej, gissade att hon kanske var mellan 17-20 år. En midjekort jacka, en axelväska och brunt på gränsen till svart hår. Jag gav människan en trött blick bara. Just a customer, trodde jag.
Inne i butiken stod det klart för mig att hon var en elev på sjutton år som kom från gymnasiet. Jag minns att jag stönade invärtes. En sjuttonårig bimbo, oh yes, just give me more pleasure, tänkte jag surt och sarkastiskt.

Det var alltså mitt första intryck av Emma, och hur löjligt det än låter så såg hon precis ut som sådana som alltid avskytt och föraktat mig. Hennes stil...ja allt gav en negativ inverkan på mig. Jag var iaf bestämd, mig sätter du dig inte på, bitch! Jag jobbade nästan mekaniskt, ville ogärna prata med Emma. Jag var samtidigt lite föraktfull och samtidigt lite skamsen över mig själv. Emma verkade inte alls så dum, hon var trevlig, såg bra ut och verkade inte ha några stora problem, iaf inte med att kunna överleva ekonomiskt, som en annan hade problem med....:S
För varje dag som gick förändrades min inställning till Emma, hon hade en smittande humor o man fick vara gjord av stål för att inte ryckas med i hennes skämtsamma sinne. Jag märkte även en förändring hos mig själv, jag började koppla av och var inte lika hård mot mig själv. Emma var otroligt rolig att jobba ihop med, vi kunde garva hysteriskt åt nästan ingenting. Vi svor och ömsom skrattade över vad vi fick utstå på den praktikplatsen. Och praktiken! Helt plötsligt längtade jag till de dagar då Emma var där, för då och endast då, gick tiden någorlunda fort. 
Jag har många roliga och knäppa minnen från praktiken, Emma, minns du den där jävla matmixern som du fick ta ned, från en pelare? Den som vägde nästan ett ton och som höll på att döda oss båda? *S*  Eller alla eviga varupallar som kom till butiken som vi pallade upp på hyllor sedan? Jag minns hur irriterad Emma var då hon tvingades packa upp säkert två pallar med enbart bestick. Eller köksmärket "Anders-Petter" (ett märke som tillverkar köksredskap)...hahahaha dem gillade inte Emma. Minns mycket väl hennes klockrena kommentar "Anders-Peter!!, jävla skitgrejer
Hon  kunde minst sagt konsten att vara skitförbannad och samtidigt skitrolig.
Det jag minns mest är då jag gjorde min sista dag, minns du kärringen som bad mig sluta använda pallyften, Emma? Och hur jag sedan inne på lagret, släppte den rakt ned så det åstadkom ett ljud som gick rakt igenom folks trumhinnor? hahahahaha

Det finns mycket jag skulle kunna berätta om den praktiken, den svarta mattan var väl trevlig att dammsuga eller hur, Emma? *asg*
Nåja, efter min praktik trodde jag aldrig att jag skulle se röken av Emma nåt mer. Men vi höll kontakten, ganska lite iofs men ändå kontakt. Thomas o jag skulle ha fest hemma och han föreslog att vi skulle bjuda in Emma. Jag var inte heltänd på förslaget, jag trodde ännu inte riktigt att hon ville umgås så mkt med oss. Men Thomas gav sig inte "Fråga då, du har ju sagt hur rolig och trevlig hon är"...
Tillslut bjöd jag in Emma, and I will never regreat it! Damn, vad hon var rolig.

Sedan dess har hon varit med på de flesta av våra fester, varit på bio med oss, fikat med mig och mycket mera. Det som förvånat mig hos Emma, är hur lik våran humor är. Vi kan finna det roliga i något helt sjukt.  Och det är extremt sällan jag träffar någon som matchar min humor såpass bra.

Så det känns sorgligt att du åker nu, Emma. Du har varit en av få vänner som jag faktiskt kunnat gå till. Alla andra bor långt ifrån mig. Jag försöker däremot trösta mig med att du kommer tillbaka till våren, säkert sprittande av energi. Jag kommer få se alla roliga kort du fotat och jag hoppas att få läsa en resedagbok över internet på alla galenskaper du hittar på. Så off you go, my dear. Och du, glöm inte att ha reda på alla värdehandlingar, pengar, pass, ppiller, kondomer, kläder, och mycket mera. Jag vill heller inte läsa om någon jävla tsunami som dränkt dig, att du förolämpat deras kung, att du åkt fast i tullen för knarkinnehav eller hur du jagat thailändska munkar halvnaken. :P Stay away from that, please!

Eftersom jag varken kan eller vill åka med o vinka av dig på Landvetter, (du vet, det skulle inte funka, de har inte tillräckligt mycket papper för alla mina tårar och snorande. Jag kommer stå o böla i armarna på någon stackars vakt som får sin skjorta nedgrisad, o då kanske de misstar mig för någon riktig maniac och låser in mig  på psyket...)
Så jag vill hellre avsluta  detta här med att önska dig en helt underbar resa och ett par äventyrliga månader i det stora landet i öster. And no matter what, I will never,ever forget you!!! (Och du, du är  verkligen INTE någon bitch, utan en helgo tjej med skönt riv i, keep going, babe!" )



//A


Bond var underbar!!!

Såg nya Bond-filmen ikväll, jävlar, vilket drag det var i den rullen! =) Det var action från början till slut, och framför allt var den kul eftersom den  visar  hur Bond blev just...Bond =) Oerhört snygga bilar i filmen också, och danska skådisen Mads Mikkelsen har en storroll i filmen. Lite ovanligt att se honom som bad boy, eftersom jag är van att se honom som polis i Mordkommissionen.  Tusan, att de lade ned den serien, för den var kanonbra.


Annars har jag inte gjort mycket, läst på studierna, tvättat, och fixat middag. Läste som vanligt skit om feminister igen. En sak upphör iaf aldrig att förvåna mig; det är HELT okej att bespotta, hata och baktala feminister. Då jublas det. Lite lustigt för samma människor som kritiserar feminism säger "alla är värda respekt" ehhh...jaha? Och dit hör inte feminister då? Vilken jävla dubbelmoral. Folk är sååå pinsamt dåligt pålästa om feminism, och det märks. Dont come and say other things. Så fort jag yppat att jag är feminist får jag hundra dumma frågor, haglande över mig:
- Hatar du män?
- Gillar du inte smink o sånt?
- Är du mer för tjejer, än killar?
- Anser du att håret ska växa fritt?
- Struntar du i ditt utseende?
- Tycker du inte att tjejer ska få välja om de vill vika ut sig?

och så fortsätter det. Jag tycker det är beundransvärt att människor kan häva ur sig så mycket intelligens befriad smörja på ett enda bräde! Om jag hatar män? Jaa, of course, det är därför jag BOR med en man, såklart! Om jag inte gillar smink, hahahahahahaha. Nej, jag köper smink bara för att det ska ligga och mögla i badrumskåpet, vettu. Mer för tjejer.....njaa, faktum är att killar kan vara mycket mer rakare och ärligare. Just angående håret är det lustigt, för både män och kvinnor har hårväxt. Män rakar sig förvisso i ansiktet, (om de vill, bör tilläggas), men har någon reagerat på en mans håriga ben i badhuset? Nej...men skulle en kvinna entra hallen med håriga ben hade folk svimmat. Eller nåt. Så min fråga är snarare; varför 'är det viktigare för en kvinna att vara hårfri än en man? När både har anlag och båda har hår tack vare naturen? Sedan får folk raka sig bäst de fan de vill, kan knappast bry mig mindre.  Nej, jag struntar inte i mitt utseende, why should I? Och tjejer som viker ut sig....ja du. Vill någon göra det så fine, men min mening är inte att det handlar om tvång. Att tvinga av tjejer kläder alltså, jag tycker däremot själva utviket förstärker bilden av kvinnor som bara "yta och skönhet"

Men, som tidigare sett och nämnt, så lär folk fortsätta ha sina idiotiska fördomar kring feminister. Så numera brukar jag bara svara;
"Ja, för fan, jag hatar karlar, är hårig som en babian och äter män till middag"


Dumma frågor, ger dumma svar. Vänta er aldrig annat av mig.