Som sagt, VI hade rätt.

Igår var vi på hundkursen igen, vi går där varje torsdag och träningen brukar vara i cirka en timma. Första delen igår var att diskutera om hundens beteende och hur man kan få en hund att förstå att man är flockledare. De sa bland annat att det är fullt rätt och "tillåtet" att grabba tag i hunden, ryta till och nypa i örat då den uppför sig riktigt illa. Minsann,..det skulle de här surmupparna här hemma få höra! De som FÖRFASAR sig över då man gör så....jag tog upp detta med ledarna igår och de övriga i gruppen. Alla sa att det där var bara ett fjantigt beteende från människor som inte vet bättre. "Slå dövörat till" sa en av tränarna bestämt. Sedan sa hon något mycket intressant och det var att idag är det allmänt problem med hundar, de skäller, de bits, de gör utfall, de kränger och har sig i kopplet och hon menade att detta är frukten av att inte uppfostra med disciplin och hårdhandskarna, vilket jag såklart stämmer in i. Hundar som får göra som de vill och inte får ett nappatag då de är jävliga lär sig aldrig. De förblir små vildbasar som härjar.
Tyckte det var otroligt skönt att höra från två så erfarna tränare istället för de här små viktigpettrarna här på gården ...*fnyser* haha, en äldre man på kursen sa att "såna människor är inget bry sig om för de begriper ändå ingenting".
hahahahaha, så sant. Så otroligt sant.

Idag är det första maj och ett underbart väder! Måste gå ut på promenad snart..tänkt greja färdigt här hemma först. Eftersom jag är helt slut de dagar då man kommer hem från praktiken så blir det inte så mkt gjort här precis. Så nu har jag dammsugit...märks förresten att vi har hund igen, hår överallt :P skurat badrummet och kör en tvättmaskin just nu.
Så himla gött att vara ledig ända tills måndag nu ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback