Dem fattar ju fan ingenting

Idag kan man läsa om detta och jag undrar; är dem inte riktigt kloka i huvudet? De vill skärpa regler för sms lån men vilka metoder då!? Alla ska genomgå en kreditprövning, det kan ju låta bra för dem som inte råkat för vårat scenario. För oss skulle det inte hjälpt om det tagits kreditprövning, för den här personen som försatt oss i skit är, när det kommer till djävulskap o bedrägeri, förbannat kreativ.
Frågar nån mig efter lösning på sms-låns eländet så finns en bra grej; var inte så slappa! Man ska inte bara kunna använda personnummer o uppge kontonummer sedan. Jag tycker det är helt barockt att enda som krävs är just personnummer. Det innebär att precis vem som helst, utan skrupler, kan pipa iväg ett sms med mitt personummer o sen kan denne någon få pengarna in på sitt egna konto.

Ni kanske tycker det låter otroligt att någon kan göra så? uppge annan personnummer o sen ta pengarna för egen räkning, nå, det är inte otroligt. Det är högsta grad sanning för det har drabbat oss här hemma.
Vad som är ännu mer tarvligt o lågt av dessa snabblån o smsbanker är  att då vi ringt för att utreda va i helvetet det är som hänt, så heter det plötsligt att det är sektressbelagt. ÖH? De kan glatt o helt utan vidare bara ta emot personummer från höger o vänster o sätta in pengarna på alla möjliga konton, men de kan inte lämna ut uppgifter till oss (som ska föreställa "låntagarna" i deras ögon) för när de fått klart för sig att det är bedrägeri i faggorna så sluter dem sig som musslor o hänvisar till sekretess. Vilket jävla förbannade bullshit! Ska det vara noga o hårt å ena hållet så ska det också gälla _allt_ - alltså även när lånet _tas_.

Det här människorna har i god tro (?!) fakturerat en person som visar sig vara utsatt för bedrägeri o när personen vill ha uppgifter i form av belopp, vem som tagit det, vilka datum, till vilket konto etc så surrar dem om sekretess.....Vad sägs om att ha hårda regler från början, så slipper man sånt här trams?
Jag blir så obeskrivligt jävla arg av sådant här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback