Herregud....

Tidigare nämnt att jag ser på svenska top model och idag fick två tjejer åka ut. Tyckte faktiskt bägge förtjänade det,. den ena mer än andra iofs. Men saken är inte utslagning utan hur folk reagerar. Läste med häpnad alla kommentarer på tv3:s hemsida. Ungefär femtio procent kom med massa bjäfs om att det var så taaaaskigt mot de där tjejerna, och att programledaren varit så heemsk som surnat till på Nadia. Det formligen haglade kritik i allsköns omogna former; "hade juryn mens eller?" "Vendela är så obehaglig som trycker till en ung tjej" "guud, va taaaskigt" ..så var jargongen. Tippar på att mångfalden var fjortisar som helt uppenbart inte fattat ett dugg samt är fullständigt marinerade i jantelagen.

först av allt; det är ingen _skola_ , det är en tävling. Den som presterar mest och bäst kommer längst. Utseende i all ära men kan dem inte "göra" något av sitt yttre så faller allt iaf. Det har även påtalats.
Sedan; det handlar om TV, publicitet och pengar. Grundkärnan är att göra tv, inte leka terapeuter åt unga tjejer. Varför har folk såna problem med källkritik och att kunna se nyktert på saker och ting? Tror dem Vendela är någons dadda som ska gulla och kramas med tjejerna, anses det vara hennes uppgift i programmet eller? Det är KLART som korvspad att tv vinklar saker, rycker en sats rakt ur något som kanske inte alls är vad tittarna uppfattar det som. Ändå tror folk blint på BARA det dem ser och sen skriver omogna kommentarer.
Tv har och kommer alltid vinkla saker, för att öka intresset och tittarsiffror. Det är inte svårare än så. Trodde folk i skolan fick lära sig grunderna i källkritik..men tydligen inte. ¨

Sedan till programledarens oerhörda "taskighet", ja för det är ju verkligen SKITTASKIGT att undra varför en människa framför en vägrar svara på frågor, Läste full i skratt kommentarerna kring just detta; som att Nadia försökte posa. Javisst, men som Herve sa, man går inte runt o funderar hur man ska posa. Man bara GÖR det. och man motarbetar inte människor som har vana sedan 25 år tillbaka då dessa försöker ge förslag! Sedan att bara stå som våp framför juryn och vägra svara, ja...det talar för sig själv. Hade grundaren till idéen "top model...", Tyra Banks, accepterat det?, Nej, såklart inte. Kan aldrig tänka mig det.

Vendela och compani., är vad vi tittar fått se, oerhört snälla i jämförelse med t.e.x amerikanska. Har folk glömt Janice Dickensson som kunde sätta händerna för ansiktet o säga "I cant even look at it" gällande någons bild? Eller att Tyra med flera kunde be deltagarna klä sig bättre?
så jag fattar bara inte upprördheten över svenska juryn. Nadia fick tröst av Herve då hon inte ville fotas med en kille, Linda fick ett VAL att stanna om hon klippte sig. I amerikanska var det en tjej som vägrade och hon åkte ut genast.
Ändå går folk bananas och ondgör sig över denna ELAKA jury. Herregud.....

Get a grip!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback