Livet är en diskriminering..eller?

Aftonbladet har haft mkt löjliga så kallade nyheter, t.e.x gubben som uppmanades visa leg i kassan på mataffären. Det skrev AB om i tre dagar, gubben verkade helt  ifrån sig och skulle tala med sin pensionärsförening, bland annat...(vad nu dem kunde göra åt saken...) och idag finns denna artikel med. En kille med ovanlig hårklippning o knallrött kort hår i nacken nekas jobba vidare såvida han inte ändra hårfärgen. Killen tycker det är så orättvist och fel, eftersom man ska få, tydligen, se ut hur som helst. . Jag begriper inte det svåra med att följa en policy, jurister svassar knappast runt i shorts och linne, poliser kommer inte mjukisbyxor och tshirt. Samma sak gäller extrema saker, t,e,x piercings,makeup, etc i ansiktet.
Vart jobb har sin kläd/stil policy,det handlar om att vara klädd för sin uppgift. Ingen rörmokare eller vaktmästare skulle gå omkring i kostym, liksom en advokat aldrig skulle klä sig i blåställ eller färga håret i nån skrikig nyans.

Men Sverige verkar fullständigt marinerat i mjäkeri, bortskämdhet osv. så fort någon regel, fullständig normal sådan, som t.e.x inga mobiler påslagna i klassrummen/jobben så går alltid någon bananas och börjar yra om fritt land o annat flum. Eller att folk förväntas hålla en viss stil på sina arbetsplatser.
Om anser att det är viktigare att få "klä sig / se ut som man vill" istället för att behålla ett jobb o därmed inkomst, så kanske man ska säga upp sig då? Tänk om AB, med flera, kunde ägna tid åt dem människor som blir diskriminerade på riktigt istället?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback