I agree

Jag har tidigare nämnt att jag stört mig på Katrin Schulman, det var nåt inlägg om hur hon verkade ha total oförståelse för kvinnor som levde med farliga, våldsamma män. Men idag skrev hon om något jag kan hålla med om; väntan/inte viljan att skaffa barn. Hon lade ut ett videoklipp på sin blogg där vi fick ta del av en diskussion mellan hennes pappa o henne själv angående barn. Jag blir så frustrerad, varför och varför ska alltid kvinnor få köra värsta utläggningarna om varför dem vill vänta eller inte alls skaffa barn? Varför trängs alltid kvinnor in i ett hörn angående det ämnet? Vilka sitter och tjatar på män på samma vis? "Ska du inte skaffa barn?" "Är det inte dags snart" "längtar du inte efter barn" osv i all evighet.

Jag tror inte sådana diskussioner (eller tjat i mina öron) hjälper. Jag tror effekten snarare blir omvänd, att människan ifråga låser sig ännu mer. Jag är 23 och har verkligen inget sug efter barn. Det finns så mkt som bidrar till det, dels vill jag hinna med mer innan jag kan känna mig redo, dels anser jag mig för ung och har för osäker tillvaro för ett barn. Sedan har jag ett annat problem; i o med att min mamma är borta känner jag mig otroligt ensam i vissa lägen. "Barn-läget" är ett sådant. Känner mig både rädd och obekväm med tanken att vänta ett barn o inte ha någon att vända sig till. Thomas, med flera, hävdar att det finns andra stöd i form av vänner, hans syster (som har barn) etc. Men det är inte samma sak för mig.  Jag förstår kort o gott varför inte alla, män som kvinnor, kan få ha sina tankar ifred om barn.

Nu är det söndag, andra advent och jag seg som sirap i hela kroppen. Haft så satans ont i ben o knän pga allt byggstäd. Varit himmelskt med helg o bara få vila och göra det som faller en in. Men nu är det slut.....helger har en förmåga att bara försvinna. Gå upp i rök lr nåt. Nyss var det ju fredag!

Har bokat klipptid nästa lördag, ska bli såå skönt. Mitt hår har vuxit som ogräs och är bara långt o fult. Ska klippa av nån cm lr två o sen klippa ur hela håret plus luggen. Skönt!! Såvitt jag vet får jag pengar på torsdag och värst är att jag behöver så mkt. Dels klippningen, men två sabla julklappar till plus antagligen skittråkigt busskort. Verkligen avskyr den utgiften.

Men snart är det jul = ledighet och massa kul saker som väntar. Lovely!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback